در پی اظهارات آقای خاتمی مبنی بر اینکه «اخباری به دستم رسیده که حاکی از نوعی تنگ‌نظری و اقدام برای محروم کردن بسیاری ازنیروهای مومن مجرب و روشن از حضور در صحنه انتخابات است»، «سید مصطفی تاج‌زاده»عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت ایران اسلامی جزئیاتی از این اخبار نگران‌کننده و تحلیل خود از روند بررسی صلاحیت‌ها را ارائه کرد.

وی درباره روند رسیدگی به صلاحیت‌ها، گفت: اطلاعات دریافت شده بیانگر این است که با کمال تاسف وزارت کشور از بیطرفی خارج شده و اشخاصی را به عضویت هیات‌های اجرایی منصوب کرده است که به جناح راست وابسته بوده‌اند و اکثریتشان طرفدار حذف و ردصلاحیت رقبای جناح متبوع خود چه مستقل و چه اصلاح‌طلب هستند.

تاج‌زاده در گفتگو با خبرنگار نوروز افزود: شنیده‌ام که عده‌ای در صدد برآمده‌اند که علیه داوطلبان به روش‌های غیرقانونی پرونده‌سازی کنند؛ به همین دلیل نگرانی زیادی درباره عملکرد هیات‌های اجرایی منتخب مسئولان وزارت کشور وجود دارد. تصور غالب این است که قرار است آنان داوطلبان اصلاح‌طلب را به صورت فله‌ای ردصلاحیت کنند وسپس با توصیه مقامات عالی درصد اندکی از آنان را قطره‌چکانی تاییدصلاحیت کنند.

وی در مورد علت ثبت‌نام نسبتا گسترده اصلاح‌طلبان گفت: به دلیل نگرانی از عملکرد غیرقانونی مراجع اجرایی و نظارت بر انتخابات، دوستان ما در بسیاری از حوزه‌ها ثبت‌نام کرده‌اند تا ردصلاحیت‌ها هر قدر باشد، بازهم بتوانیم فهرستی از نامزدهای اصلاح‌طلب را به مردم معرفی کنیم. مگر آنکه جریان حاکم تصمیم گرفته باشد انتخاباتی رسواتر از مجلس هفتم برگزار کند وتکلیف همه کرسی‌ها را از قبل تعیین نمایند.

تاج‌زاده افزود: قبلا هم گفته‌ام طرح «انقلاب مخملی» توسط اقتدارگراها زمینه‌سازی به منظور انجام «کودتای مخملی» یا «کودتای نرم» توسط آنان بوده است. یعنی به جای آوردن توپ و تانک به خیابان‌ها، می‌کوشند رقبای خود را ردصلاحیت کنند و اجازه شرکت در انتخابات را به آنان ندهند و مجلس فرمایشی دیگری ضعیف‌تر از مجلس هفتم تشکیل دهند.

عضو شورای مرکزی سازمان مجاهدین انقلاب درباره اظهارات روز سه شنبه آقای الهام درباره «اقلیت بودن اصلاح‌طلبان» و دعوت آنان به «بازگشت به دامان ملت»، گفت: چنانچه آقایان به حرف خود باور دارند و اصلاح‌طلبان را اقلیتی می‌دانند که در بین ملت جایگاه ندارد، چرا از حضور آنان در انتخابات این قدر نگران شده‌اند؟ کافی است حقوق داوطلبان را رعایت کنند و با تایید صلاحیت نامزدهای منتقد خود اجازه دهند مردم در پای صندوق‌های رأی سخن گویند که چه کسی اقلیت 15 درصدی جامعه را تشکیل می‌دهد؛ اصولگرایان یا اصلاح‌طلبان؟ و آیا دولت نهم و مجلس هفتم دراقلیت هستند یا دولت اصلاحات و مجلس ششم؟

رییس اسبق ستاد انتخابات کشورافزود: رفتار جریان حاکم حاکی از آن است که خود را در اقلیت می‌بینند. به همین دلیل از انتخابات آزاد گریزانند، حال آنکه شایسته است از دولت اصلاحات اعتماد به نفس و نیز اعتماد به مردم را بیاموزند که در تمام انتخاباتی که برگزار کردند، صلاحیت حتی یک نفر از رقبای خود از جمله جناح راست را رد نکردند. برای مثال در انتخابات مجلس ششم که من رییس ستاد انتخابات کشور بودم، صلاحیت نامزدهای جناح راست از جمله آقای احمدی‌نژاد تایید شد. اکنون باید دید هیات‌های اجرایی منتخب دولت احمدی‌نژاد با داوطلبان منتقد حاکمیت یکدست چه می‌کنند؟

عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت ایران اسلامی درباره اتهام دیگر آقای الهام به اصلاح طلبان مبنی بر اتکای آنان به حمایت بیگانگان و آقای بوش، گفت: در ایران هیچ‌کس به اندازه اصلاح‌طلبان از شکست حزب آقای بوش در انتخابات آتی ریاست جمهوری خشنود نمی‌شود زیرا عملکرد تجاوزکارانه دولت کنونی آمریکا روند دموکراسی‌خواهی بومی و ملی را در منطقه و ایران تضعیف و بنیادگراها را در منطقه واقتدارگرایان را در ایران تقویت کرده است. به همین دلیل، جنگ‌طلبان ایرانی از شکست جناح جنگ‌افروز آمریکا نگرانند چرا که بهانه برای ایجاد انسداد در داخل را از دست می‌دهند.

به گفته تاج‌زاده، اصلاح‌طلبان از ابتدا تاکنون متکی بر رای و حمایت اکثریت ملت ایران بوده‌اند و نیاز به پشتیبانی خارجی نداشته و ندارند. آنان منادی «دموکراسی در خانه و صلح در جهان» هستند که با عملکرد نومحافظه کاران آمریکا در تعارض است. ضمن آنکه بعضی فعالان جناح راست از سالها پیش در صدد جلب حمایت دولت‌های استعماری از نامزدهای جناح متبوع خود بوده‌اند.

وی افزود: گذشته از آن، دولتمردان آمریکایی به ویژه نومحافظه کاران از حکومت جناحی در ایران که با عملکرد غیرعلمی و غیرکارشناسانه و سیاست‌های ماجراجویانه خود، بنیه و پایه‌های اقتصادی و اجتماعی کشور را تضعیف می‌کند، استقبال می‌کنند و از پیروزی اصلاح‌طلبان وفادار به جمهوری اسلامی و وفادار به دموکراسی و صلح و همزیستی مسالمت‌آمیز با جهانیان نگرانند و اساساً یکی ازدلایل حضور اصلاح‌طلبان در انتخابات، از بین بردن تهدیدها و تحریم‌ها و مقابله با دخالت بیگانگان از سرنوشت این ملت است.

عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت تاکید کرد: از سخنگوی دولت که عضو حقوقدانان شورای نگهبان نیز هست، انتظار می‌رفت در هفته رسیدگی به صلاحیت داوطلبان در هیات‌های اجرایی به آنها توصیه کند که حقوق داوطلبان را رعایت کنند و هیچ اقدام غیرقانونی انجام ندهند، نه اینکه خود با استفاده از تریبون رسمی به یک جناح سیاسی اتهام وارد کند که این بداخلاقی انتخاباتی است. البته بدترین بداخلاقی آن است که مراجع اجرایی و نظارتی مانع شرکت داوطلبان رقیب خود در میدان و انتخاب آنان توسط مردم شوند.

تاج‌زاده به مناسبت ایام شهادت پیشوای آزادگان جهان توجه سخنگوی دولت نهم را به سخن جاودانه سیدالشهدا جلب کرد که به محاربین خود فرمود:«اگر دین ندارید، دست‌کم آزاده باشید».

وی ادامه داد: من با الهام از سخن امام حسین(ع) به آقای الهام می‌گویم:«اگر آزاده نیستید، دست‌کم مسلمانی کنید» و در ایراد سخن و رفتارهای خود موازین اسلامی را رعایت کنید و از دروغ و تهمت بپرهیزید.

او همچنین به سخنگوی دولت نهم یادآوری کرد که در کتیبه داریوش بزرگ ثبت است که او از خداوند درخواست کرده بود ایران را از شر دروغ، خشکسالی و دشمن ایمن نگه دارد و نتیجه گرفت: دولت نهم نباید به گونه‌ای عمل کند که مردم بگویند در زمان خاتمی خشکسالی داشتیم، اما از دروغ و دشمن خبری نبود اما در دوره احمدی‌نژاد خشکسالی نداشتیم، اما دروغ و دشمنی بیداد می‌کرد. بگذریم از اینکه عملکرد غلط دولت نهم موجب شده است به‌رغم افزایش دو برابر و نیم قیمت نفت، گرانی و تورم و بیکاری، فشارهای زیادی به مردم، بویژه محرومان وارد کند.

وی در خاتمه تاکید کرد به نظر می رسد تضعیف پایگاه جناح حاکم موجب شده است دولتیان به فرافکنی بپردازند و به جای ارائه کارنامه عملکرد خود و اینکه آیا وعده‌های مجلس هفتم و دولت نهم تحقق یافته است یا خیر، اصلاح‌طلبان را مورد اتهام قرار دهند.


نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


خاتمی به شایعه‌پراکنی متهم شد!

یکشنبه 86 دی 30 ساعت 8:35 عصر
به فاصله یک روز از اظهارات آقای خاتمی که طی آن، نسبت به «اخبار نگران‌کننده موجور درباره محروم کردن بسیاری از نیروهای مومن و مجرب و روشن از حضور در عرصه انتخابات» هشدار داده بود، خبرگزاری رسمی دولت در خبری آقای خاتمی را به «شایعه‌پراکنی» متهم کرد. این در حالی است که همزمان، چهره‌های فعال از جریانات مختلف اصلاح‌طلب با اشاره به اهمیت اظهارات آقای خاتمی، نسبت به ابعاد ردصلاحیت‌های احتمالی هشدار داده‌اند.

در خبر خبرگزاری رسمی دولت (ایرنا) علیه آقای خاتمی که با عنوان «شایعه‌پراکنی در بالاترین سطح» منتشرشده، آمده است: همزمان با بررسی صلاحیت داوطلبان نمایندگی مجلس‌شورای اسلامی در هیات‌های اجرایی، موجی از تبلیغات منفی درباره احتمال محروم شدن عده‌ای از داوطلبان نمایندگی مجلس از حضور در رقابت‌های انتخاباتی توسط عده‌ای از فعالان سیاسی ایجاد شده است.
این خبرگزاری می‌افزاید: در بالاترین سطح از این شایعه‌پراکنی‌ها، متن تنظیم شده‌ای با امضای ستاد ائتلاف اصلاح‌طلبان به رسانه‌ها و از جمله ایرنا نمابر شد که در آن به نقل از محمد خاتمی آمده است: «متاسفانه اخباری به دستم رسیده که حاکی از نوعی تنگ‌نظری و اقدام برای محروم کردن بسیاری از نیروهای مومن و مجرب و روشن از حضور در عرصه انتخابات است!».

ایرنا افزوده است: «در متن تنظیم شده ستاد ائتلاف مذکور هیچ اشاره‌ای به منبع ادعاهای مطرح شده نشده است».

این خبرگزاری در ادامه حمله خود به خاتمی و اصلاح‌طلبان نوشت: «در پی انتشار این ادعای واهی، تعداد زیادی از افراد همسو با یک طیف سیاسی، حتی کسانی که سابقه تخلف انتخاباتی خود دارند، اتهام‌زنی علیه سلامت انتخابات را تشدید کرده‌اند».

واکنش چهره‌های اصلاح‌طلب
در این حال، چهره‌های فعال از جریانات مختلف اصلاح‌طلب با اشاره به اهمیت اظهارات آقای خاتمی، نسبت به ابعاد ردصلاحیت‌های احتمالی هشدار داده‌اند.

«محمدرضا عارف» معاون اول دولت خاتمی نسبت به پیامدهای تنگ‌نظری، دیدگاههای جناحی وسلایق شخصی در بررسی صلاحیت نامزدان انتخابات مجلس هشتم هشدار داد.

وی در گفت‌وگو با سایت رسمی ائتلاف اصلاح‌طلبان گفت: مرحله بررسی صلاحیت‌ها بسیار مهم، سرنوشت‌ساز و حساس است. بویژه اینکه در این انتخابات به علت همسویی هیات‌های اجرای ونظارت برخی نگرانی‌ها و دغدغه‌های را ایجاد کرده است.

وی متذکر شد: هیات‌های اجرا و نظارت باید بر اساس مرصریح قانون و کف آن کسانی را که دارای حداقل شرایط قانونی هستند را تایید کنند تا مردم ازبین آنان نامزد مورد علاقه خود را انتخاب کنند تا درآن صورت مشارکت حداکثری رخ دهد که اگر این اتفاق نیفتد، انتخابات پرشوری نخواهیم داشت.

وی بااشاره به نگرانی خاتمی در مورد شایعه حذف نامزدان اصلاح‌طلب گفت: باید توجه کرد که مشارکت گسترده مردم در سایه فراهم کردن زمینه مشارکت حداکثری تمامی جناح‌ها و نامزدهای آنها و برگزاری یک رقابت واقعی انتخاباتی میسر است. از این‌رو، ضرورت دارد تا مجریان و ناظران با رعایت قانون و ممانعت از دخیل شدن سلائق سیاسی و جناحی به ویژه در امر بررسی صلاحیت‌ها، ضمن نمایش بیطرفی خود در این انتخابات مهم و حساس، به ایجاد فضای انتخاباتی آزاد و سالم کمک کنند.

معاون اول دولت اصلاحات با بیان اینکه «با توجه به شرایط منطقه و بین‌المللی امروز ضرورت یک انتخابات پرشور احساس می‌شود»، گفت: مجلس جایگاه مهمی در جمهوری اسلامی ایران دارد و در قانون اساسی در میان قوای سه گانه جایگاهش وسیع‌تر از دو قوه‌ دیگر است. باید با درک شرایط موجود و ضرورت مشارکت حداکثری مردم در انتخابات به عنوان مهمترین عامل رفع تهدیدات از کشور و نیز به کارگیری توان و پتانسیل مدیران مومن و مجرب کشور در مجلس آینده، همت گماریم .

عارف همچنین با اشاره به تاکیدات و سفارشات امام (ره) و نیز مقام رهبری برای حضور همیشگی مردم در انتخابات گفت: همه اعم از مسئولین اجرای و نظارتی، نامزدان و هواداران آنهاو مردم باید تلاش کنیم تا انتخابات مجلس هشتم پرشور برگزارشود. برای یک انتخابات پرشور، باید کسانی که در خود توانایی و ظرفیت بالایی می‌بینند، خود را نامزد و در مردم ایجاد انگیزه کنند که اکنون این مرحله را پشت سر گذاشته‌ایم و در مجموع حضور افراد خوب بوده است، هرچند جای خالی برخی حس می‌شود.

عارف مرحله دوم را «مرحله بررسی صلاحیت‌ها» دانست و گفت: این مرحله بسیار مهم، سرنوشت‌ساز و حساس است؛ بویژه اینکه در این انتخابات به علت همسویی هیات‌های اجرایی ونظارت برخی نگرانی‌ها و دغدغه‌ها را ایجاد کرده است. هیات‌های نظارت و اجرا باید این اطمینان را در مردم فراهم کنند که انتخاباتی سالم از حیث بررسی صلاحیت‌ها و مراحل بعد از آن برگزار می‌شود، در کنار آن امیدوارم که با مشارکت مردم و عملکرد درست هیات‌های اجرا و نظارت مشارکت جدی افراد واجد شرایط نیز داشته باشیم.

عارف تاکید کرد: هیات‌های اجرا و نظارت باید بر اساس مر صریح قانون و کف آن کسانی را که دارای حداقل شرایط قانونی هستند را تایید کنند تا مردم ازبین آنان نامزد مورد علاقه خود را انتخاب کنند تا درآن صورت مشارکت حداکثری رخ دهد که اگر این اتفاق نیفتد، انتخابات پرشوری نخواهیم داشت.

وی هشدار داد که هیات‌های اجرا و نظارت نباید به جای مردم اصلح را انتخاب کنند، این وظیفه مردم است، بررسی صلاحیت‌ها باید بدون تنگ‌نظری، برخورد جناحی و براساس سلایق شخصی صورت گیرد بلکه ضمن نمایش بیطرفی خود و رعایت قانون در این مرحله مهم و حساس، به ایجاد فضای انتخاباتی آزاد و سالم کمک کنند.

عارف ابراز امیدواری کرد: اتفاقاتی که در انتخابات قبلی رخ داد و عده بی‌شماری رد صلاحیت شدند و بسیاری از حوزه‌های انتخابیه غیر رقابتی شد و نیز انگیزه حضور از مردم گرفته شد، این بار رخ ندهد، که درآن صورت عده‌ای مجبور شوند از صحنه انتخابات کنار بکشند و یا انصراف خود را ازنامزدی اعلام کنند. درخواست و انتظار ما از هیات‌های اجرا و نظارت این است که با توجه به مسوولیت شرعی که دارند قانون را رعایت کنند؛ چراکه ما حکومت دینی مردم‌سالارانه داریم، امیدواریم در این شرایط و با تاکید مقام رهبری انتخابات خوبی داشته باشیم.

وی با بیان اینکه مرحله سوم «حضور حداکثری مردم پای صندوق‌های رای است»، گفت :مردم در صورتی که نامزد مورد علاقه خود را حذف نشده بینند و مشاهده کنند که همه سلایق و گرایش‌ها در انتخابات حضور دارند، قطعا به وظیفه ملی و شرعی خود عمل خواهند کرد و حضوری پررنگ و حداکثری خواهند داشت.

عارف ابراز امیدواری کرد دو هفته حساس بررسی صلاحیت‌ها بدون بروزمشکلی و ایجاد نگرانی به پایان برسد . وی به مرحله چهارم نیز اشاره کرد و گفت: امانت‌داری در شمارش آرا نیز وظیفه شرعی مجریان وناظران است که باید به نحواحسن اجرا شود.

«سید صفدر حسینی» مسوول کمیته امور استانهای ستاد ائتلاف اصلاح‌طلبان نیز با بیان اینکه «نگرانی آقای خاتمی از شایعه حذف نیروهای مجرب بر اساس گزارش‌های مستقلی است که به ایشان رسیده است»، گفت: گزارش‌های دریافتی حاکی از آن است که هیات‌های اجرا و نظارت با توجه به یکدست بودن و اینکه ازرقبای ستاد ائتلاف اصلاح‌طلبان محسوب می‌شوند، درصدد باشند فراتر ازقانون و بر اساس گرایش‌ها، سلایق و «گفته می‌شود»ها حرکت کنند.

وی گفت: این گزارش‌ها برای ستاد ائتلاف اصلاح‌طلبان این نگرانی را بوجود آورده است که هیات‌های اجرایی و نظارت فراتر ازقانون حرکت کرده و در جهت حذف رقبای خود قدم بردارند .

سید صفدر حسینی با تاکید بر اینکه «هشدار آقای خاتمی و نگرانی ایشان جدی است»، اظهار داشت: ستاد ائتلاف اصلاح‌طلبان در تهران و سراسر کشور با کمترین امکانات و با راهنمایی‌های آقای خاتمی حدودا ازیک سال پیش برنامه ریزی‌های خود را آغاز کرد، چرا که اصلاح طلبان آماده‌اند بر اساس وظیفه ملی، اسلامی و انقلابی خود در عرصه خدمت به مردم حضور پیدا کنند اما اخباری که از حوزه‌های مختلف انتخابیه سطح کشور می‌رسد، این نگرانی را ایجاد می‌کند که عده‌ای در نظر دارند این جناح را ازحضور در انتخابات محروم کنند. البته شاید این مساله مورد تایید مسوولین امر نباشد بلکه عده‌ای بر اساس مشورتها و رایزنی‌های درون‌جناحی خود تصمیم بر حذف اصلاح‌طلبان در سراسر کشور گرفته باشند اما به هر حال باید مسوولین این هشدارها را جدی بگیرند.

«محمدعطریانفر»عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران نیز با اشاره به اینکه «فضای انتخابات فعلا سرد است»، گفت: هنوز تحرکات انتخاباتی از سوی احزاب و گروه‌های سیاسی چندان داغ نشده است و رسانه‌هایی که در این میدان می‌توانند نقش موثری را ایفا کنند، هنوز آتش‌خانه‌های خود را روشن نکرده‌اند. البته فضای سرد موجود بی‌تاثیر از برخی حملات و تندخویی‌هایی که از ناحیه جریانات رادیکال از طریق رسانه‌ها یا سخنرانی‌ها عنوان می‌شود؛ نیست.

وی افزود: امید بر این است علیرغم اینکه چهره‌های شاخصی ازجریان اصلاحات ثبت‌نام نکردند؛ همچنین در صورتی که کسی از سوی شورای نگهبان بر طبق قانون صلاحیت‌ها رد صلاحیت نشود؛ یک لیست جامع‌الاطراف و قابل قبولی با محوریت آقای خاتمی از سوی اصلاح‌طلبان به جامعه معرفی کنند و بتوانند ظرفیت خوبی را در مجلس با حضور خودشان ایجاد کنند.

وی در خصوص اقدام اصلاح طلبان برای سلامت انتخابات در بررسی صلاحیت‌ها و شمارش آرا گفت: اصلاح‌طلبان در مرحله تائید صلاحیت کار خاصی نمی‌توانند انجام دهند مگر اینکه در صورت اعتراض نسبت به ردصلاحیت‌ها از طریق نهادهای مسئول و قانونی اعتراض خود را مطرح و پیگیری کنند تا به حق خود برسند.

عطریانفر در ادامه گفت: در بحث شمارش آرا، قانون اختیاراتی را برای وزارت کشور تعریف کرده که وزارت کشور میادین نظارتی خود را در قالب بازرسی که خودش تشکیل می‌دهد یا همکاری‌هایی که با نظارت شورای نگهبان می‌کند؛ یک سرفصل جدیدی که هیچ وقت به طور جدی به آن پایبند نبوده این است که کاندیداها و نامزدهای انتخاباتی می‌توانند نمایندگانی را بر سر حوزه‌های رای‌گیری معرفی کنند و وزارت کشور ملزم است شرایط حضور آنها را بر سر صندوق‌ها فراهم کند تا احزاب، کاندیداها و نامزدهای انتخاباتی بتوانند از سلامت انتخابات مطمئن و مطلع شوند و درصورتی‌که نارسایی در روند کار مشاهده شد، آن را منتقل کنند؛ که این می‌تواند برای کاندیداها ونامزدهای انتخاباتی اعتمادآفرین و به عنوان یک ابزار سلامت انتخابات باشد.


نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


جملات قصار

یکشنبه 86 دی 30 ساعت 8:31 عصر
تا به حال شده که جمله‌ای، کلمه‌ای و یا عبارتی ذهنتان را به خود مشغول کند و شما را به تفکر وادارد؟ مهم نیست که این‌گونه جملات را از زبان یک کودک خردسال بشنویم یا از یک پیر سالخورده!
    مهم، مغز کلام و محتوای آن است و همان تاملی که ما را هر چند برای لحظه‌ای کوتاه، درگیر خود می‌کند.     در ذیل به برخی از این جملات که صد البته گوینده آنها بزرگان هستند، اشاره شده که خواندن آنها خالی از لطف نیست.     
    من جز خوبی نشان دیگری که نشانه برتری باشد، نمی‌شناسم.
    بتهوون     
    تنها، داشتن اندیشه خوب کافی نیست موضوع اصلی در اینجاست که آن را خوب به کار ببریم.
    رنه دکارت     
    هرکس می‌تواند آزادانه راه خود را برگزیند، هیچ‌کس را نمی‌توان به زور وادار ساخت تا به عقیده‌ای ایمان بیاورد.
    لوتر
    هر که به آن‌چه دارد، بسنده کند همیشه بی‌نیاز بود.

    بزرگمهر
    
    چو عاشق آمد، سزاوار نباشد این گفتار که: خدا در قلب من است؛ شایسته‌تر آن‌که گفته‌ آید: من در قلب خداوندم.
    جبران خلیل جبران
    
    بشریت آن‌قدر که از فکر حوادث ناراحت می‌شود، از خود آن حوادث زحمت نمی‌بیند.
    مونتی
    
    مردم اشتباهات کوچک خود را روی هم می‌ریزند و از آن غولی می‌سازند که نامش تقدیر است.
    جان اولیور هانیز    
    زیبایی غیر از آن‌که نعمت خداست، دام شیطان نیز هست.
    فردریش نیچه     
    برای گفتن کوتاهترین لفظ «بله» یا «خیر» خیلی بیشتر از یک نطق باید فکر کرد.
    پتیاگور    
    وقتی بلند حرف می‌زنی صدایت را می‌شنوند اما وقتی آرام حرف بزنی به گفته‌ات گوش می‌دهند.
    پل رینو   
    هیچ کاری برای انسان، سخت‌تر از فکر کردن نیست.
    آلبرت ‌انیشتن     
    کاش می‌دانستم چه کسی مرا غیبت می‌کند، چه کسی مرا دشمن می‌دارد و چه کسی بد مرا می‌گوید تا او را سیم و زر فرستادمی که چون کار من می‌کند از مال من نیز خرج کند.
    تذکره‌ الاولیاء     
    زمین به دوش خود، الوند و بیستون دارد اما غبار دل ماست که بر دوش او گران بوده است.
    اقبال لاهوری    
    برای ماندگاری، رویایی جز پاکی روان نداشته باش.
    ارد بزرگ    
    با مرگ هر دوست، جزیی از وجود من نیز دفن می‌شود ولی سهم آنان در خوشی‌ها و لذت‌هایم مرا وادار می‌کند تا در این دنیای فانی باقی بمانم.
    هلن کل    
    عاقل آن‌چه را که می‌داند، نمی‌گوید اما آن‌چه را که می‌گوید، می‌داند.
    ارسطو    
    بیشترین تاثیر افراد خوب زمانی احساس می‌شود که از میان ما رفته‌ باشند.
    امرسون     
    برای اداره کردن خویش از سرت استفاده کن برای اداره کردن دیگران از قلبت.
    دالایی لاما
    
    اشک‌های دیگران را مبدل به نگاه‌های پر از شادی کردن، بزرگترین خوشبختی‌هاست.
    بودا    
    تمام افکار خود را روی کاری که انجام می‌دهید، متمرکز کنید؛ پرتوهای خورشید تا متمرکز نشوند نمی‌سوزانند.
    برای شنا کردن در جهت مخالف جریان، قدرت و جرات لازم است هر ماهی مرده‌ای می‌تواند همسو با جریان آب حرکت کند.
    ساموئل اسمایل    
    تمام چیزی که خدا از بشر می‌خواهد یک قلب آرام است.
    میستر اکهارت    
    مردم پست همچون سراب می‌مانند که چون به آنان نزدیک شوی، به زودی پستی و ناچیزی خود را بر تو آشکار می‌کنند.
    گوته     
    ابر بارنده به دریا گفت:‌ من نبارم، تو کجا دریایی؟
    در دلش خنده‌کنان دریا گفت: ابر بارنده تو خود از مایی!
    (نامعلوم)
    تو آن امپراطوری هستی که به خواب رفته و در رویا می‌بیند که گداست. از خواب بیدار شو.
    اوشو

نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


سید محمد خاتمی گفت:«حضور در انتخابات ریاست جمهوری را بررسی خواهد کرد.»

به گزارش آفتاب یک منبع آگاه خبر داد: «سید محمد خاتمی که در حاشیه مراسم سوگواری شام غریبان در جمع مردم قرار گرفت، در پاسخ به انبوه سوالات مبنی بر تصمیم وی برای آینده و حضور در انتخابات ریاست جمهوری آتی، اظهار داشت: «قاعدتاً ما نباید بیاییم ولی بررسی کنیم ببینیم چه می شود.»

این منبع مطلع اضافه کرد:«خاتمی شنبه شب در مراسمی که از سوی جمعی از اصلاح طلبان به مناسبت سوگواری حسین بن علی در دارالزهرا برگزار شده بود، حضور یافت و پس از پایان مراسم در برابر سوالات مکرر عده ای از مردم که دور وی جمع شده بودند واز او می خواستند که برای دوره بعدی ریاست جمهوری کاندیدا شود، گفت:‌ «هرچند که قرار نیست ما بیاییم ولی باید دید در آینده چه شرایطی پیش می آید و چه اتفاقی می افتد.»


نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


انقلاب را بعد از امام تحریف کردند

یکشنبه 86 دی 30 ساعت 8:30 عصر
آیت‌الله محمد توسلی، عضو ارشد مجمع روحانیون مبارز و مسؤول دفتر امام خمینی، در سخنانی که در مراسم شب تاسوعای حسینی از سوی این تشکل روحانی برگزار شد، بشدت از جریان بنیادگرا و مخالف مردمسالاری انتقاد کرد و گفت این جریان، همانطوری عمل می کند که پس از رحلت پیامبر عمل شد و مبانی اسلام را تحریف کردند. این روحانی مبارز و شاگرد امام تاکید کرد که این جریان، به همان شکل مبانی انقلاب و حتی سخنان امام خمینی را تحریف کرده است.

این عضو مجمع روحانیون مبارز در سخنرانی خود که در دارالزهرا(س) برگزار شد، با اشاره به انحرافاتی که از واقعه عاشورا صورت می‌گیرد، گفت: دین برای عده‌ای تنها نام است و شناخت دین برای آنها اهمیتی ندارد.

آیت‌الله توسلی با تاکید بر ضرورت شناخت همه‌جانبه واقعه عاشورا گفت: متاسفانه انحرافات از واقعه عاشورا به قدری شده که مراجع نیز بر توجه به این مساله تأکید داشته‌اند؛ چراکه عده‌ای به نام دین از روضه‌خوانی‌های دروغین تا بسیاری از اعمال دیگر و هر کار دیگری را انجام می‌دهند. این‌ درحالی است که بسیاری از حقایق دین گفته نمی‌شود.

ایشان همچنین با بیان اینکه «متاسفانه برخی از مبانی ما تغییر کرده است»، تصریح کرد: البته اینگونه تحریف‌ها تازگی ندارد حتی در 60 سال پس از هجرت پیامبر(ص) وقتی به تاریخ نگاه می‌کنیم، می‌بینیم که مبانی مورد تغییر قرار می‌گیرد. چه‌طور می‌شود که عده‌ای که مورد وثوق قرار داشتند، کنار گذاشته می‌شوند و عده‌ای که مغضوب پیامبر(ص) بودند بر سر کار می‌آیند.

توسلی ادامه داد: البته این مساله چیز جدیدی نیست. در روزگار ما نیز درحالی که 25 سال از پیروزی انقلاب می‌گذرد و تنها 19 سال از رحلت امام خمینی گذشته است، حرف‌های ایشان تحریف می‌شود. درحالی‌که امام خمینی(ره) فرمودند «جمهوری اسلامی نه یک کلمه کم و نه یک کلمه زیاد» عده‌ای می‌گویند جمهوری معنا ندارد و ما آمده‌ایم اسلام را پیاده کنیم و حتی این جمله امام(ره) که می‌فرمایند «میزان رای ملت است» را تحریف می‌کنند.

ایشان با بیان اینکه «برخی کلمات امام (ره) و مبانی انقلاب امروز تحریف شده است»، گفت: متاسفانه امروز می‌بینیم عده‌ای که روزگاری با انقلاب نبودند و سرخوشی نداشتند، تئوریسین انقلاب شده‌اند. امروز کسانی که هیچ نقشی در انقلاب و مبارزه نداشتند تئوریسین و مدعی امام و انقلاب شده اند و می گویند هدف از انقلاب جمهوری اسلامی نبود و با این کار مردم و رای آنها را نادیده می گیرند.

آیت الله توسلی افزود: این نگاه بسیار خطرناک است چرا که حاضر می شود حتی به نام مصلحت و... آرای مردم را محترم نشمارد.
در این مراسم آقایان خاتمی، محسن موسوی تبریزی، محتشمی پور، عارف، جهانگیری، رمضان‌زاده، عبدالله ناصری، میرلوحی و جمعی دیگر از فعالان سیاسی حضور داشتند.


نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


کلاس گدایی

یکشنبه 86 دی 30 ساعت 8:20 عصر

چرخ دنیا، آن قدر در شتاب و سرعت است که شما نمی  توانید پیشرفت و تکنولوژی روز قبل و حتی ساعتی قبل را با لحظه ی حاضر مقایسه کنید! عصر اطلاعات و ارتباطات، این امکان را  در تمام زمینه ها فراهم آورده تا شما هر لحظه شاهد تغییر و تحولی شگرف در همان زمینه باشید.

از ماشین آلات و تجهیزات رایانه ای و دیجیتالی گرفته تا ابتدایی ترین و اصلی ترین غذای ابنای بشر یعنی« نان» همه و همه هر لحظه در حال تحول هستند. (حالا اگر می بینید که کیفیت نان شهر تبریز، سالهاست ثابت مانده، به دنیای تکنولوژی ارتباطی ندارد، لطفاً به گیرنده های خود دست نزنید، اشکال از فرستنده می باشد!)
اما چرا ما به موضوع «نان» در وسط مبحثی به نام تکنولوژی اشاره کردیم و به اصطلاح وسط دعوا نرخ تعیین می کنیم به این خاطر است که خیلی ها در این عصر تکنولوژی، خیلی چیزها را برای خود درخت «نان» کرده اند. حالا یکی ممکن است از سمت و مسئولیت خود نان را به نرخ روز بخورد و  یکی  از راه گدایی!
«گدایی» هم برای خود انواع و اقسامی دارد. یکی ممکن است دست خود را به خاطر چند سکه ی سیاه دست خود   را جلوی شما دراز کند و یا اینکه یکی دیگر گدایی «عشق و محبت» کند! یکی ممکن است برای یافتن شغل آبرومند از شما گدایی کند. دیگری ممکن است برای راه افتادن سریع کارش در یک اداره از یک مسئول و پشت میز نشین، درخواست محبت و «گدایی» به سبک امروز کند.پس ما از این انشاء نتیجه می گیریم که گدایی فقط دست دراز کردن جلوی این و آن نیست. کودکی که به اجبار و التماس، از شما درخواست می کند که شکلات و آدامسی از او بخرید، دختر نوجوانی که سر چهار راه ها و پشت چراغ قرمز، شیشه اتومبیل شما را تمیز می کند، جوانی که سر چهار راه ها با التماس، از شما می خواهد که از او روزنامه یا سایه بان شیشه ماشین بخرید...!
دنیا که پیشرفت می کند، همه چیز تغییر می کند.
اگر گذرتان به تبریز و فرودگاه این شهر بیفتد، حتماً تابلویی را در خروجی فرودگاه خواهید دید. «تبریز، شهر بی گدا»!



واقعاً به ندرت می توان در این شهر، گدایی را مشاهده کرد که سر هر کوچه و خیابان، از شما گدایی کند.
به مدد انسانهایی خیّر و انسان دوست و همکاری آنان با مأموران انتظامی، کمتر کسی جرأت گدایی در این شهر پیدا می کند. امّا باز هم می توان در گوشه و کنار شهر، افرادی را مشاهده کرد که نه  به شیوه ظاهری دست دراز کردن پیش شما بلکه به سبک های مختلف و نوین گدایی می کنند.


نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


احمد پورنجاتی ، نماینده سابق مجلس ،با توجه به مجموعه تلاش های اصلاح طلبان وبا در نظر گرفتن همه عوامل فرضی که در فعالیت انتخاباتی پیش روی اصلاح طلبان است وضعیت ائتلاف اصلاح طلبان و روند همگرایی را رو به افزایش ارزیابی کرد.

وی در گفت وگو با سایت خبری ائتلاف اصلاح‌طلبان گفت: با توجه به زمینه های عینی موجود در جامعه و وضع موجود در دو قوه اجرایی و مجلس که حاکی از سرخوردگی و نارضایتی است زمینه اقبال جامعه برای تغییر و تحول این دو حوزه بیشتر مشاهده می شود

پورنجاتی با اشاره به اینکه هنوز برای ارزیابی میزان انگیزه اجتماعی و حضور در انتخابات کمی زود است افزود:متاسفانه
مجموعه جریانهای وابسته به جناح اصولگر با استفاده از شیوه هایی که می توان گفت تدابیر ضد رقابتی است ،نوعی فضا سازی مایوس کننده ای برای حضور اصلاح طلبان و پایگاه اجتماعی أنها دنبال می کنند.وی با اعتقاد بر اینکه با همه این چالشهایی که پیش رو است،جریان اصلاح طلب با تمام طیف بندی های درونی اش با امیدواری و تلاش متکی بر منافع و مصالح نظام در حال فعایت است گفت:در مجموع اگر بخواهیم واقع بینانه داوری کنیم ، اوضاع چندان بد نیست. این صاحبنظر سیاسی در خصوص پتانسیل های همگرایی اصلاح طلبان با اشاره به اینکه در جنبه های فردی و ایجابی نقاط بسیار مهمی برای همگرایی وجود دارد ،گفت:از منظر فردی نه تنها در مجموعه طیف های اصلاح طلبان بلکه حتی در بخشهایی از گرایشهای خردورز و اینده نگر در میان اصولگراها نوعی احساس نگرانی از روند نه چندان مطلوب و حتی در بخشهایی نا مطلوب ،اداره امور کشور به چشم می خورد. همچنین به نظر می رسد از منظر مصاح کشور تمام کسانیکه فراتر از منفعت جویی های سیاسی به مسائل می نگرنددر بخشهای مختلف اجرایی کشور دچار نگرانی هستند.

کشور را بایداز رسیدن به شرایط خطرناک نجات داد
وی یکی از مهمترین نقاطی را که همه طیف های اصلاح طلب بر أن توافق دارند را ایجاد یک تغییر و تحول اصولی و عقلانی در ترکیب حاکمیت و در مرحله اول در مجلس ،عنوان کرد و افزود:باید تلاش کردحتی با یک نگرش حداقلی کشور را از رسیدن به استانه شرایط خطرناک نجات داد.پورنجاتی دومین عامل همگرایی از جنبه فردی یعنی نفی شرایط موجود را اتلاف منابع کشور به خصوص در عرصه نیروهای انسانی با تجربه و ارزشمند دانست . وی زمینه های همگرایی در جنبه های ایجابی را بسیار بالا عنوان کرد و گفت:با توجه به شرایط مطلوب کشور از نظر درامدهای ارزی،هر جریانی که به چشم انداز توسعه ای کشور نظر می کند بر این مسئله توافق خواهد داشت که شرایط فعلی می تواند بهترین فرصت را برای توسعه زیر ساخت ها که مقدمه پیشرفت واقعی کشور است را داشته باشد.

پورنجاتی در ادامه افزود:بنابراین اگر یک ترکیب و مجموعه ای دارای راهبرد صحیح و با استراتژی متکی به کارشناسی کشور را اداره کند با بهره گیری از این منابع کم سابقه در واقع از یک فرصت مهم تاریخی برای اطلاع کشور بهره خواهد برد این عامل هم از جمله عواملی است که ایحاب می کند در مجموعه جریان اصلاح طلب همگرایی بیشتری بر روی این نکته باشد.این فعال سیاسی با انتقاد ازبرخی اظهارات از افراد سرشناس جریان اصولگرا گفت:مجموعه جریانی که به عنوان اصولگرا مشهور است به خصوص طیف های افراطی که متاسفانه میدان داری با انهاست ،با سنگر گرفتن پشت اصل نظام تصمیم گرفتند به طور کلی جریان اصلاح طلب را از صحنه سیاسی کشور حذف کنند.همچنین اظهارات افراد سرشناس این جریان ها به خصوص در این روزهای اخیر که به انتخابات مجلس هم نزدیک می شویم از ادبیات کنایه امیز هم فراتر رفته و به شکل اشکارتر و شفاف تری بیان شده است و این رفتار انها گویای اینست که "ما اجازه نمی دهیم که غیر از ما کسی پا به عرصه هویت و قدرت در هر جایی وتحت هر شرایطی( مثل شرایط فعلی در ارتباط با انتخابات مجلس)بگذارد.

پورنجاتی با تاکید بر اینکه این افراد بدون رودربایستی و با سپر قرار دادن نظام و تحت عنوان دفاع از نظام اقدام به پیشدستی در حذف این جریان می کنند، گفت:این افراد اقدام به پیشدستی در تخریب و حذف این جریان از نظر ذهنی در جامعه می کنند در واقع با این اظهارات ذهنیت حذف جریان اصلاح طلب را در جامعه ترویج می کنند که در شرایطی مثلا در مراحل بررسی صلاحیت و روند انتخابات این حذف به صورت عملی محقق شد،قابل توجیه باشد و این هم نکته ای است که می تواند عامل همگرایی باشد.وی با اعتقاد بر اینکه زمینه همگرایی بسیار فراهم تر از قبل است گفت: لزوما مفهوم همگرایی این نیست که یکپارچگی شکلی هم وجود داشته باشد؛کما اینکه اصلاح طلبان در دو قالب حزبی ویا ائتلاف فعالیت می کنند .

نقش اقای خاتمی در تفاهم اصلاح طلبان مهم وکارساز
این صاحبنظر سیاسی نقش اقای خاتمی را در تفاهم اصلاح طلبان مهم وکارساز ارزیابی کرد و افزود : شخصیت اقای خاتمی بدلیل فراتر بودن از طیف بندی های درونی جبهه اصلاحات و مقبولیت بسیار گسترده اجتماعی که ایشان همواره داشته و امروز نیز بیش از گذشته دارند برای پیشبرد اهداف اصلاح طلبان نه تنها از منظر جریان اصلاح طلب بلکه از منظر منافع نظام بسیار مهم و کارساز است.

وی بر این اعتقاد است که اگر در کشور بخواهیم فراتر از چالش ها و طیف بندی های سیاسی سرمایه های اعتبار جهانی را بسنجیم اقای خاتمی در زمره ردیف های اول فهرست این سرمایه ها قرار می گیردبنابراین بهتر و نتیجه بخش تر است که مجموع اصلاح طلبان با سلیقه های درون جبهه ای شان در پرتو ناه،رفتار،شخصیت و منش اقای خاتمی حرکت بکنند و همه تلاش کنند که فارغ از دل مشغولی های حزبی یا طیف سیاسی خود در این چارچوب فعالیت خود را سامان دهند.

پورنجاتی با اشاره به اینکه هنوز برای ارزیابی فضای انتخابات زود است افزود:متاسفانه واخوردگی هایی که طی این چند سال پس از مجلس ششم و بعد از حضور دولت نهم در جامعه بوجود امده و موجب گسترش نارضایتی ها شده است ؛هم چنین نیز عواملی چون ناکامی هایی که از شعارهای نه چندان قابل تحقق و عمل نشده ،وعده های به نتیجه نرسیده ،موجب نوعی بی انگیزگی برای حضور می شود.همچنین شاید در صورت فراهم اوردن یک فضای ارتباط سالم به خصوص در عرصه ارتباطات رسانه ای برای همه گرایش های سیاسی که در جامعه فعال هستند با توجه به این که جریان اصلاح طلب از کمترین امکانات ارتباطات گسترده برخوردار است می توانیم شاهد فضای گرمتر و پر رونق تری باشیم ؛اما چون در حال حاضر یک جریان به طور یکپارچه تمام ارکان نظام را در اختیار دارد و حاضر به رقابت طبیعی نیست و تلاش بر این دارد که به گونه ای غیر عادی تمام راههای حضور و فعالیت جریان رقیب خودش(اصلاح طلبان )را ببندد ،بالطبع موجب سلب و تضعیف انگیزه مردم می شود .

بازگرداندن مسیر جریان اداره کشور بر راهی که محوریت عقلانیت باشد
پورنجاتی گفت: خوشبختانه امروز به برکت تجربه‌های ارزشمند و پختگی و آزمودگی اصلاح‌طلبان و اعتلای همگرایی و همدلی و همسویی در راهبردها و حتی تاکتیک‌های مورد نظر و شکوفایی جوانه‌های عقلانیت و اعتدال و واقع‌گرایی مثبت در مجموعه جریان اصلاح‌طلب و البته و متاسفانه به خاطر اشتباه‌ها و اقدامات نسنجیده برخی در اداره‌ی امور کشور، فضای عمومی افکار جامعه بیش از پیش آماده‌ شنیدن مواضع اصلاح‌طلبانه است.

پورنجاتی افزود:در مجموع هنوز گرمای مورد انتظار را در فضای جامعه در استانه انتخابات را مشاهده نمی کنم البته امیدوارم که بتدریج یخ ها اب شود و مردم به این نتیجه برسند که تنها با حضور گسترده در عرصه انتخابات در صورتیکه طبیعی پیش رود،می توان شرایط را عوض و اهداف ومقاصد را دنبال کرد.وی بر این باور است که محور شعار اصلاح طلبان باید بر مسائل و مشکلات ،ارزیابی ها،و نیز قضاوتهایی باشد که در این چند سال اخیر مورد توجه مردم بوده است ؛همچنین اگر به درون دفتر طبیعی افکار عمومی مراجعه کنیم متوجه می شویم که مردم تشنه صداقت و یکرنگی هستند و از برخوردهای فریب دهنده دلزده و نگران هویت کشور و انقلاب خودشان هستند.

پور نجاتی گفت: بازگرداندن مسیر جریان اداره کشور بر راهی که محوریت عقلانیت باشد و تدبیر وکارشناسی در ان برجسته باشد به همراه صداقت و یکرنگی ،می تواند مهمترین شعارهایی که برخواسته از وجدان عمومی مردم باشد ،گفت:نجات کشور از وضعیت نابسامان کنونی در همه بخشها، نوید یک فضای صادقانه و عاری از عوام زدگی ،شعارزدگی های تو خالی و بهره گیری از سرمایه های کشور به نفع ساختارهای اساسی کشور،تابلوهای کلی است که میتواند در شعارها مورد توجه باشد.

این نماینده‌ی مجلس ششم تاکید کرد: البته به اعتقاد من، برای کنش سیاسی لزوما نباید در قدرت بود. حتی گاه برای یک دوره چه بسا فعالیت سیاسی در مدار خارج از قدرت، اثربخش‌تر و سازنده‌تر باشد. پورنجاتی اضافه کرد: آسان‌طلبی سیاسی آفت بزرگ کنش سیاسی است که متاسفانه بسیاری از جریان‌های سیاسی پس از انقلاب گویی هاضمه‌شان عادت به آماده‌خوری کرده است. به همین دلیل احزاب در کشور ما بیشتر به محفل شبیه بوده‌اند تا حزب محفل‌هایی که بر مدار حضور یک شخصیت بزرگ‌تر پابرجا مانده‌اند.

مجلس هشتم یک اکثریت قاطع از هیچ جناحی نخواهد بود
رییس کمیسیون فرهنگی مجلس ششم با اعتقاد بر این که در انتخابات مجلس هشتم شکل‌گیری اکثریت قاطع بعید به نظر می‌رسد اظهار داشت: با مختصات کنونی احساس می‌شود در مجلس هشتم یک اکثریت قاطع از هیچ جناحی نخواهد بود و با توجه به عبرت‌های پرهزینه‌ای که هم مردم ما و هم عقلای جناح‌های سیاسی و نیز شخصیت‌ها و نهادهای تاثیرگذار از روندهای نامطلوب و پراشتباه و هزینه‌بر گرفته‌اند؛امید می‌رود که ترکیب کلی مجلس هشتم به گونه‌ای باشد که بار دیگر مجلس به مثابه‌ی مرکز اصلی اراده‌ی ملی جایگاه واقعی و شایسته‌ی خود را بازیابد و در نتیجه زمینه‌ی سامان دهی و بهبود مدیریت اجرایی کشور فراهم شود،‌هرچند گستره‌ی نابسامانی‌ها در زمینه‌های مختلف بسیار است و هر مجلس و دولت جدیدی در آینده با انبوهی از مشکلات مواجه خواهد بود.

این نماینده مجلس ششم به اصلاح‌طلبان توصیه کرد اجازه ندهند برخی اختلاف روش‌ها یا حتی پاره‌ای کدورت‌های شخصی و موضعی متعلق به گذشته، همچون لقمه‌ای لذیذ در کام جبهه‌ی ضد اصلاحات قرار گیرد. وی تاکید کرد: آتش‌بازی جبهه‌ی رقیب علیه موجودیت و کلیت جریان اصلاح‌طلبی کافی است،‌هر چند به گمان من در این دو سال به اندازه‌ی لازم مواضع همه‌ی گرایش‌ها و طیف‌های اصلاح‌طلب برای مردم شفاف شده است و دیگر نیازی به نبش قبر بی‌ثمر گذشته نیست.

اصلاح طلبان با برنامه‌ترین و کارشناسانه‌ترین گروه
این تحلیل‌گر سیاسی در پاسخ به این سوال که دیدگاه اصلاح‌طلبانی که این دوره قصد ورود به مجس هشتم را دارند چه تفاوتی با اصلاح‌طلبان دوره‌های گذشته دارد، اظهار داشت: البته هر دوره‌ای اقتضائات خاص خود را دارد اما واقع‌گرایی، اعتدال و تاکید بر ضرورت برون‌رفت کشور از گردونه‌ی احتمالی بحران، نقاط برجسته و اصلی حاکم بر اندیشه‌ی امروز جریان اصلاح‌طلب است و بنابراین همه‌ کسانی که به عنوان اصلاح‌طلب وارد عرصه‌ انتخابات مجلس هشتم می‌شوند به این مشخصه‌ها همچون تابلوی اصلی و نیاز مبرم و فوری می نگرند.

وی با تاکید بر این که البته محورهای اصلی اندیشه‌ی اصلاح‌طلبی، یعنی حاکمیت قانون، صیانت از آزادی‌های مشروع و قانونی و دفاع از حقوق بشر و تلاش برای گسترش و تحکیم روز افزون مردم سالاری و گسترش نهادهای مدنی و رواج فرهنگ پاسخگویی به مردم، هیچ گاه نباید تحت الشعاع مسایل دیگر گیرد ادامه داد: به لحاظ موقعیت زمانی و با توجه به مشکلات کشور در زمینه‌های متعارف مدیریت اجرایی در دو سال اخیر، اولویت فوری ، اصلاح این روند است که مجلس به مثابه‌ی نماد اراده‌ی ملی می‌تواند نقش مهمی در این زمینه داشته باشد.

مجلس ششم از درخشان‌ترین دوره‌های مجلس
پورنجاتی در پاسخ به این سوال که گفته می‌شود اصلاح‌طلبان عمده‌ی نگاهشان به نخبگان بود و بیشتر تاکیدشان بر مسایل سیاسی و آزادی و حقوق بشر، آیا آنها در مجلس هشتم نیز این گونه خواهد بود؟ پاسخ داد: ‌ اولا به اعتقاد من و در مقایسه با همه‌ی دولت‌های پس از انقلاب، دولت اصلاحات چه در دوره‌ی نخست ریاست جمهوری آقای خاتمی که به اعتقاد خیلی‌ها، بسیار غیرمنتظره و اتفاقی پیروز شد! و چه در دوره‌ی دوم که رای افزون‌تری نسبت به دور اول داشت، با برنامه‌ترین و کارشناسانه‌ترین دولت‌ها برای اداره‌ی کشور بود.

ثانیا اصلاح‌طلبان چه در دولت و چه در مجلس ششم با وجود تاکید و توجه به نخبگان و فرهیختگان و پافشاری بر موضوعات مغفول‌مانده‌ای همچون آزادی‌های سیاسی و مطبوعاتی و قانونمداری و حقوق بشر و حقوق شهروندی و امثال این‌ها، هیچگاه از مسایل مربوط به معیشت عادی مردم غافل نبودند، البته نه به شکل روبنایی و به اصطلاح تحت الحمایه‌ای یا کمیته‌ی امدادی، بلکه در قالب زیربنایی و توسعه‌ای.

ثالثا بر خلاف ادعانامه‌ها و اتهام پراکنی‌هایی که این روزها علیه مجلس ششم می‌شود تا همه‌ کارنامه‌ آن مجلس را در نطق‌های پیش از دستور نمایندگان اصلاح‌طلب در اعتراض به برخی تخلفات قانونی و در دفاع از حقوق شهروندی خلاصه کنند. مجلس ششم در زمینه‌ی قانون‌گذاری و نظارت بر دستگاه‌های اجرایی یکی از درخشان‌ترین دوره‌های مجلس پس از انقلاب محسوب می‌شود.وی افزود: قانون بسیار مهم سرمایه‌گذاری خارجی با همه‌ی چالش‌هایی که فراراه مجلس ششم بود در کدام مجلس تصویب شد؟ قانون مالیات‌ها که در حال حاضر مبنای کار است در کدام مجلس تصویب شد؟ قوانین مهم مربوط به آموزش و پرورش و آموزش عالی در کدام مجلس به تصویب رسید؟ قانو‌ن‌های نظام صنفی، چه نظام مهندسی کشاورزی، چه پرستاری، چه روانشناسی و چه اصلاح نظام پزشکی و نیز قانون نظام صنفی مربوط به اصناف در کدام مجلس تصویب شد؟

پورنجاتی اضافه کرد: متاسفانه برخی از شخصیت‌ها برای رقابت سیاسی گویی به هیچ قاعده‌ی اخلاقی الزام ندارند و در موضع توصیف و اظهار نظر نسبت به دولت و مجلس اصلاحات، اظهار هر ناروایی را مباح می‌دانند،‌ حتی گاه نسبت دروغ می‌دهند.


نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


 به دنبال تشدید حملات رسانه‌ها و سخنگویان وابسته به جناح حاکم علیه اصلاح‌طلبان و طرح ادعای «حمایت آمریکا » از این جریان سیاسی، دکتر «محسن میردامادی» دبیرکل جبهه مشارکت ایران اسلامی، در پرسش و پاسخی با خبرنگار نوروز، به این اتهامات پاسخ گفت و دلایل مطرح شدن آن را در شرایط کنونی و همزمان با اوج‌گیری رقابت‌های انتخاباتی را تشریح کرد. وی با ارائه تحلیلی از دلایل طرح این موضوع توسط مخالفان اصلاحات تاکید کرد: «این مهم است که اصلاح‌طلبان وارد یک جنگ زرگری ساخته و پرداخته رقیب نشوند و توجه اصلی خود را تا انتخابات به کالبدشکافی عملکرد دولت و مجلس معطوف نمایند».دکتر میردامادی همچنین درباره پیشنهاد نظارت بین‌المللی بر انتخابات و موضع جبهه مشارکت در این زمینه گفت:«دست‌اندرکاران انتخابات هر قدر از انتخابات آزاد و سالم فاصله بگیرند، اذهان را بیشتر به سمت نظارت بین‌المللی سوق می‌دهند. ما ضمن اینکه ایرادهای جدی در مورد فرایند انتخابات داریم، ولی نظارت بین‌المللی را راه حل آن نمی‌دانیم»

در روزهای اخیر بحث در مورد آمریکا و مسائل بین ایران و آمریکا بیشتر مورد توجه رسانه‌های جناح حاکم و برخی چهره‌های آن جناح قرار گرفته و بخصوص تلاش دارند به نحوی آنرا با رقابت های سیاسی در کشور مرتبط سازند. به نظر شما علت اتخاذ این ترفند از سوی جناح حاکم در آستانه انتخابات چیست؟
نکته این امر در آن نهفته که دو ماه آینده که دوران رقابت انتخاباتی است به طور طبیعی باید عملکرد مجلس و دولت فعلی بررسی و نقد شود. مجلس هفتم، گذشته از اینکه راهیافتگان آن چگونه انتخاب شدند، چهار سال و دولت فعلی دو سال نیم است که در اختیار جناح حاکم کنونی (موسوم به محافظه‌کاران یا اصولگراها) است. هر دو آنها هم شعار اصلی‌شان حل مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم بوده است. دولت جدید وعده داده بود پول نفت را سر سفره مردم بیاورد و مجلس هم از ابتدا از همینگونه وعده‌ها را داده است. اینک در زمان انتخابات به طور طبیعی همه انتظار دارند و باید این عملکرد مورد بررسی قرار گیرد و روشن شود مردم چقدر انتظاراتشان برآورده شده و مجلس و دولت چقدر به وعده‌هایی که داده‌اند، عمل کرده‌اند و آیا مردم راضی هستند یا نه، در سایر حوزه‌ها هم همینطور. این کار لازمه انتخابات است تا مردم بتوانند از عملکرد دولت و مجلس بهتر مطلع شوند و همچنین بتوانند آن را با دوره‌های قبل مقایسه کنند و ببینند وضعشان امروز بهتر شده یا بدتر تا بتوانند در انتخابات با اطلاع و شناخت کافی وارد شوند.

آنچه که از عملکرد رسانه‌ها و چهره‌های حامی دولت و مجلس برمی‌آید، این است که با توجه به مشکلات و نارضایتی مردم، آنها تلاش می‌کنند موضوع اصلی مورد بحث در انتخابات را تغییر بدهند و نگذارند مردم وارد بحث عملکرد دولت و مجلس شوند چون این عرصه را نقطه ضعف خود می‌دانند که دفاع قابل قبولی در قبال آن ندارند و نمی‌توانند مردم را قانع کنند. در نظرسنجی‌ها هم کاملاً متوجه شده‌اند که موقعیت طرفداران دولت در بین مردم مطلوب نیست و هر چه بیشتر از دولت و عملکرد آن دفاع کنند آراء بیشتری را از دست می‌دهند، به این دلیل می‌خواهند اذهان را به یک سمت انحرافی متوجه کنند، که البته موفق نمی‌شوند و بالاخره در انتخابات آقایان باید جوابگوی اقدامات چند سال اخیر خودشان باشند.

اما در رابطه با‌ موضوع اصلی باید گفت روابط ایران و آمریکا یکی از کیس‌های پیچیده در عرصه روابط دوجانبه بین کشورها با آثار و پیامدهای جدی منطقه‌ای و بین‌المللی است که حدود سی سال تخاصم و تقابل پیوسته را در بطن خود دارد. تخاصم و تقابلی که با انقلاب و سقوط مهم‌ترین پایگاه آمریکا در خاورمیانه شروع شد و تا امروز با شدت و ضعف‌هایی در دوره‌های مختلف ادامه پیدا کرده است. این تقابل در دوران انقلاب و پس از آن اشغال سفارت آمریکا اوج گرفت. در دوران ریاست جمهوری ریگان با فرستادن کیک و سلاح برای ایران در سال 1365 و در زمان جنگ ایران و عراق برای دوره کوتاهی کاهش پیدا کرد ولی به دلیل عدم اقبال ایران، مجدداً شدت پیدا کرد و آمریکا را به سمت حمایت تمام عیار از عراق در جنگ پیش راند.

در دوران ریاست جمهوری آقای رفسنجانی و به دنبال اشغال کویت و اصلی شدن مسأله عراق در منطقه برای آمریکا، تقابل آمریکا و ایران دوران آرام‌تری را طی کرد و با آمدن آقای خاتمی تقابل‌ها کمتر شد و در سال های آخر ریاست جمهوری کلینتون وزیرخارجه آمریکا و پس از آن کلینتون بخاطر دخالت‌های این کشور در ایران در گذشته اظهار تأسف کردند که این امر ظاهراً در قبال هیچ کشور دیگری صورت نپذیرفته است. با آمدن بوش این سیاست کاملاً دگرگون شد. سیاست بوش در قبال ایران از ابتدا نفی جناح‌های موجود در درون نظام جمهوری اسلامی و تلاش برای شکل دادن جریان سوم در ایران بود که این مسأله را در تحلیل‌های سیاستمداران و مقامات آمریکائی به کرات می‌توان دید.

تحلیل شما از موضع جناح حاکم در آمریکا نسبت به جریان اصلاحات ایران چیست؟
دولتمردان آمریکا و بخصوص بوش در دوران ریاست جمهوری آقای خاتمی بیشترین خصومت و تقابل را با جریان اصلاحات در ایران داشتند. دلیل این امر این بود که با شکل‌گیری و تحقق مردمسالاری دینی یا مردمسالاری سازگار با دین که در آن هم موازین دموکراسی و هم ارزش‌های فرهنگی و دینی مورد توجه مردم ملحوظ می‌شد، عملاً مدلی برای بسیاری از کشورها بخصوص کشورهای اسلامی که مردم آنها مقید به حفظ ارزش‌های بومی، فرهنگی و دینی خود هستند، ارائه می‌شد. گرایش نسبت به چنین مدلی که بارقه‌های آن خود را در همان زمان نشان می‌داد، هرگز در جهت منافع آمریکا نبود.

آمریکا همواره تلاش کرده بود از ایران و از اسلام سیاسی چهره‌ای غیرعقلانی، ماجراجو، بی‌منطق و خشن و واپس‌گرا ارائه دهد و با آمدن آقای خاتمی و اقبالی که در سطح منطقه و در سطح بین‌الملل از وی و ایده‌هایش شد، همه تبلیغات آمریکا بی‌اثر شد و ارائه چهره‌ای مردمسالار و منطقی از ایران آمریکا را در مقابله با ایران در عرصه بین‌المللی خلع سلاح کرد. به این دلیل‌ در دوران اصلاحات سیاست‌ها و تلاش آمریکا در قبال ایران مقابله با اصلاحات و تضعیف جریان اصلاحی در کشور بوده است.

تمدید همه تحریم‌ها یا محور شرارت خواندن ایران از جمله این اقدامات آمریکا بود. در حقیقت جریان اصلاحی و دولت اصلاحات که بدون نگاه به خارج از درون جامعه و با اقبال گسترده مردمی شکل گرفته بود، از نگاه بوش و جریان نومحافظه‌کار و رادیکال حاکم بر آمریکا مهم‌ترین محور شر برای منافع آمریکا در منطقه بود لذا برای تضعیف آن از هیچ اقدامی فروگذار نکردند. این سیاست آمریکا کاملاً هماهنگ با سیاست اسرائیل بود که انتخاب خاتمی را باعث گسترش نفوذ ایران در منطقه می‌دانست و با آن مخالف بود و حتی به طرق مختلف تلاش می‌کرد مانع گسترش روابط دولت‌های اروپایی با ایران گردد. البته در آن دوران همه آن کسانی هم که امروز فریادهای ضد آمریکایی‌شان گوش فلک را پر کرده، در مقابله با خاتمی و دولت اصلاحات با آمریکا و اسرائیل مسابقه داشتند و هرگز هم همسو با آنها و «ستون پنجم» آنها نبودند.

‌نتیجه موضع‌گیری‌های سران حاکم آمریکا نسبت به مسائل داخلی و مواضع بین‌المللی ایران از نگاه شما چیست؟
آنچه که در عمل اتفاق افتاده این بوده که سیاست‌های رادیکال‌های آمریکا تقویت‌کننده جریان رادیکال در ایران بوده و این جریان بیشترین سود را از سیاست‌های بوش در قبال ایران برده و چون تشدید خصومت با آمریکا را کاملاً در جهت تقویت جایگاه خود ارزیابی می‌کند، کاملاً در این جهت گام بر می‌دارد. در واقع بخشی از نیروهای محافظه‌کار و بخصوص جریان رادیکال آن به این تحلیل باور دارند که وجود دشمن خارجی و بخصوص یک دشمن بزرگ خارجی برای آنها و شاید برای کشور مفید است زیرا:

اولاً با داشتن یک دشمن قوی خارجی بهتر می‌توان انسجام داخلی را حفظ کرد.
ثانیاً چنین دشمنی بخصوص با تشدید تنش عامل تقویت جریان رادیکال در داخل کشور می‌شود.
ثالثاً زمینه را برای فرافکنی مشکلات داخلی فراهم می‌کند و می‌توان با پررنگ کردن دشمن‌ خارجی، از کنار مشکلات داخلی و ناتوانی‌ها در اداره کشور عبور کرد.

برای آمریکا هم، چنین سیاستی مطلوب است چون با این سیاست می‌تواند تصویری ماجراجو و خطرناک از ایران ارائه دهد و کشورهای منطقه را از ایران دور کند و در محافل و سازمان‌های بین‌المللی هم فشارها، محدودیت‌ها و تحریم‌هایش علیه ایران را افزایش دهد.ولی از نظر ما منافع کشور ایجاب می‌کند در رابطه با آمریکا تهدید جدید ایجاد نکنیم، تنش را تشدید نکنیم و حتی‌الامکان تهدیدهای موجود را کاهش دهیم و با کاهش حساسیت‌ها و نگرانی‌های دیگر کشورها از امکانات موجود در سطح بین‌المللی برای توسعه کشور استفاده کنیم. چنین سیاستی هم تأمین کننده منافع ملی خواهد بود و هم باعث بهبود وضع اقتصادی مردم خواهد شد.

مخالفان اصلاحات در ایران تلاش می‌کنند میان دموکراسی‌خواهی و منافع آمریکا در منطقه و ایران رابطه این همانی برقرار کنند؛ به اعتقاد شما علت این امر چیست؟
‌به هر حال اگر از نظر آقایان آمریکا برای کشور ما تهدیدساز است که از نظر ما هست، راه مقابله با چنین تهدیدی هم تنها تقویت دموکراسی در داخل کشور است که تنها با انتخابات آزاد شکل می‌گیرد. مسأله‌ای که در سال 1376 یکبار تجربه شد و تهدید جدی آمریکا را در آن سال - که مقام رهبری هم در صحبتی به آن اشاره کردند- انتخابات آزاد آن سال‌ مرتفع کرد.

دموکراسی را هم اصلاح‌طلبان از آمریکا نیاموخته‌اند بلکه آن را از انقلاب و اندیشه‌های حضرت امام آموخته‌اند که می‌فرمود «میزان رأی ملت است». این جمله امام قویترین شعار دموکراسی‌خواهی است که مدعیان تبعیت امام به طرق مختلف آن را زیر پا گذاشته‌اند و کاری کرده‌اند که امروز در انتخابات مختلف، میزان رأی شورای نگهبان باشد نه رأی ملت.
البته حتماً دوستان اصولگرای مخالف آمریکا فراموش نکرده‌اند که نماینده جناح آنها در سال 1376 به وزارت خارجه انگلیس شرفیاب شد و قبل از انتخابات ریاست جمهوری به آنها اعلام کرد کسانی که اطراف آقای خاتمی هستند، همان کسانی هستند که سفارت آمریکا را اشغال کردند و من با اشغال سفارت مخالف بودم و اگر کاندیدای ما انتخاب شود، ما می‌توانیم با شما و آمریکا در منطقه و از جمله عراق همکاری داشته باشیم.

به نظر شما اصلاح‌طلبان چگونه باید با این ترفند انتخاباتی جناح رقیب مقابله کنند؟
این مهم است که اصلاح‌طلبان وارد یک جنگ زرگری ساخته و پرداخته رقیب نشوند و توجه اصلی خود را تا انتخابات به کالبدشکافی عملکرد دولت و مجلس معطوف نمایند و روشن کنند که آیا دولت فعلی سفره‌‌های مردم را رنگین ‌تر کرده یا کمرنگ‌تر و مجلس فعلی که از ابتدا وعده ارزانی می‌داد و عدم افزایش قیمت بنزین را به عنوان عیدی به مردم اعلام می‌کرد برای معیشت مردم چه کرده است.

طرح موضوع نظارت بین‌المللی بر انتخابات از سوی یکی از گروه‌های سیاسی بهانه‌ای شده است برای سازمان دادن حملات رسانه‌ای دیگر به جریان اصلاحات ارزیابی شما از این موضوع چیست؟
میردامادی: به نظر من آن چیزی که احتمال یا تقاضای نظارت بین المللی بر انتخابات را منتفی می‌کند برگزاری انتخابات آزاد و سالم است. دست‌اندرکاران انتخابات هرقدر از انتخابات آزاد و سالم فاصله بگیرند اذهان را بیشتر به سمت نظارت بین‌المللی سوق می‌دهند. ما ضمن اینکه ایرادهای جدی در مورد فرایند انتخابات داریم ولی نظارت بین‌المللی را راه حل آن نمی‌دانیم.


نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


اخم اصولگرایانه!؟

سه شنبه 86 دی 25 ساعت 1:53 عصر
چنـدی پیـش محمـدرضـا بـاهنر که می‌توان او را مـوثـرتـرین حامی‌دولت در مجلس دانست، در تبیین اختلاف دیپلماسی خارجی دولتهای خاتمی و احمدی نژاداظهار داشت: ‌ ‌<‌دولت گذشته تصور می‌کرد که با دیپلماسی لبخند می‌توان کارها را جلو برد. اما دولت احمدی نژاد نشان داد که باید حسب مورد عمل کرد و لذا، یکجا سیاست لبخند و جای دیگر سیاست اخم کاربرد دارد>‌‌

اظهارنظر در این مورد که دیپلماسی اخم تاکنون چه دستاوردهایی برای کشورمان داشته است، خود می‌تواند موضوع بحث کارشناسان و سیاستمداران قرار گیرد و نتایج آن با دیپلماسی لبخند دولت گذشته، مقایسه گردد. اما در هفته‌ها و روزهای اخیر اتفاقاتی افتاده است که اصولاً وجود دیپلماسی اخم را زیر سوال می‌برد. ‌ ‌

نخستین موضوع، اظهارات خودخواهانه رئیس جمهور قزاقستان در حاشیه کنفرانس سران خزر بود که به صراحت از دفن تاریخی قرارداد 1940 بین ایران و شوروی خبر می‌داد. در آن زمان، برخورد <اخم‌ ا~لود> همراه با پاسخگویی قاطع، حداقل توقع از مردان دیپلماسی دولت نهم بود. اما این اخم به جای رئیس جمهور قزاقستان، شامل حال عده‌ای از سیاستمداران و کارشناسان داخلی شد که براساس برداشت حقوقی خود از قراردادهای دو طرفه ایران و شوروی، سهم ایران از خزر را معادل 50 درصد می‌دانند. به طوری که رئیس دستگاه دیپلماسی خارجی ایرانمدعیان سهم 50 درصدی کشورمان را <دشمنان ملت ایران> نامید! ‌ ‌

پس از آن، رئیس جمهور فعلی عراق که دو دهه میهمان جمهوری اسلامی‌ایران بوده است از عدم پذیرش قـرارداد 1975 تـوسط دولـت جـدیـد عراق خبر داد. اما دیپلماتهای ایرانی ترجیح دادند <اخم> خود را تا آنجا به عقب بیندازند که توضیحاتی از دفتر رئیس جمهور عراق و بعضی دیپلماتهای آن کشور واصل شود و همان ‌ ‌توضیحات را بهانه <لبخند> به رئیس جمهور عراق قرار دهند. مقاماتی که در برابر خبر اولیه سکوت کرده بودند، مواضع بعدی اعلام شده توسط عراقی‌ها را <مبنای مستحکم برای توسعه روابط دو کشور> دانستند. در حالی که موضع گیری ثانویه مقام‌های عراقی نیز بر وجود برخی اشکالات در قرارداد الجزایر تأکید داشت. ناگفته نماند که روز گذشته سفیر عراق در ایران با تأکید بر درخواست مقامهای عراقی برای اعزام هیأت 20 نفره و گفتگو در مورد مفاد قرارداد الجزایر و نیز وضعیت اروندرود، گلا یه محترمانه خود را اعلام کرده است که <دولت عراق با توجه به پایان مهلت اعلام شده از سوی مقامات عراقی برای زمان گفتگو در باره قرارداد الجزایر، منتظر دریافت پاسخ رسمی دولت ایران است.> این اظهارات نشان می‌دهد که شاید مقام‌های عـراقـی بـه دنبـال شنـاسـایـی میـزان حسـاسیـت برخی سیـاستمـداران ایـرانی در برابر زیاده خواهی‌های عراق نسبت به قرارداد الجزایر بوده‌اند و پس از آنکه هیچ گونه <اخم> از طرف ایران به آنها نشان داده نشد، تثبیت ادعاهای خود برای تغییر در مفاد قرارداد الجزایر را به بهانه مذاکره در مورد آن قرارداد، تعقیب می‌کنند و حتی برای ایران، مهلت تعییـن مـی‌نمایند! قاعدتاً تردیدی وجود ندارد که این تغییرات نه در راستای اعطای امتیاز به ایران بلکه به منظور افزایش حقوق و امتیازاتی برای طرف عراقی خواهد بود.

ظاهراً روس‌ها نیز در دو سه سال گذشته، آسوده خاطر شده‌اند که بدقولی‌های مکرر و بهانه جویی‌های مبتذل آنها در مـوضـوع راه‌اندازی نیروگاه بوشهر، موجب <اخـم> ایـرانـی‌هـا نخـواهـد شد. زیرا حتی پس از آنکه مقام‌های روسی به صراحت اعلا م کردند <حداقل تا پایان سال 2008 نیروگاه بوشهر راه‌اندازی نخواهد شد> این پاسخ را از مقام ایرانی دریافت کردند که <به دوستان روس خود اعتماد داریم.> نمونه فراوان است و هند و ترکمنستان دو نمونه دیگر در این زمینه هستند. مثلا ً در شرایطی که ترکمنستان همزمان باقطع گاز صادراتی به ایران، به دروغ ایران را به بدحسابی در پرداخت به آن کشور متهم می‌کند، وزیر نیرو در ایران ضمن تاکید بر همکاری مثبت ترکمنستان و ایران موافقت ایران را با تسویه بدهی 170 میلیون دلاری ترکمنستان از طریق غیرپولی اعلا م می‌نماید.

هند هم علیرغم تاخیرهای مکرر در تعیین تکلیف خط لوله صلح و نیز راCی مثبت به قطعنامه‌های ضد ایرانی شورای حکام انرژی اتمی، به جای مواجهه با <دیپلماسی اخـم> از ایـن امتیـاز برخوردار می‌شود که به قول عضو اصولگرای کمیسیون امنیت ملی مجلس، گاز ایران را به قیمتی کمتر از قیمت‌های متعارف جهانی خریداری نماید.

اما از همه اینها مهم تر، حوادثی است که پس از اظهارات خودخواهانه بوش و سکوت معنادار مقامات کشورهای خلیج فارس در برابر این اظهارات، اتفاق افتاد. البتـه بـرخـی روزنـامه‌های فرامنطقه‌ای از قول مقامات ناشناس در امارات– که لابد نخواسته‌اند نامشان فاش شود– اعلام کرده‌اند <سخنان بوش، الزاما مواضع امارات نیست.> اما اگر قرار بر بکارگیری <دیپلماسی اخم> در ایران بود، چه زمان و چه موضوعی مهم‌تر از این وجود داشت که بـه بـرخـی خـودبـاختگـان منطقه یادآوری کنیم <ایران قدرتمند، کف زدن‌های ممتد آنها پس از سخنرانی بوش را بی پاسخ نخواهد گذاشت.>

اما در این مورد هم نه تنها نشانه‌ای از <اخم> مشاهده نـشــد، بلـکـه هـم زمـان بـا سخنـرانـی بـی سـابقـه بـوش،رئیس جمهور ایران طی نامه‌ای به سران عرب خلیج فارس – از جـملـه امـارات– آمـادگی کشورمان را برای توسعه هـمکاری‌ها در قالب پیشنهادهای ارائه شده در اجلاس دوحـه– از جملـه تـامیـن گـاز و آب بـرای آن کشـورهـا– اعلام نمود!‌

اکنون می‌توان از آقای باهنر سوال کرد که آیا مقصود ایشان از <دیپلماسی اخم> همین اتفاقاتی است که نمونه‌هایی از آن در این سرمقاله ذکر گردید؟

البته اگر بتوان <اعتراف به هزینه ساز بودن برخی تصمیمات دولت و در عین حال سکوت در برابر آنها به خاطر رئیس جمهور> را یک رفتار اصولگرایانه داخلی دانست، لا‌بد اقدامات اخیر را نیز می‌توان <اخم اصولگرایانه> در عرصه بین‌المللی نامید و به آن افتخار کرد!

در پایان ذکر این نکته خالی از لطف نیست که نگارنده، شخصاً نامه‌نگاری اخیر برای سران نمک‌نشناس کشورهای خلیج فارس را افتخار آمیز نمی‌داند، اما بحث این یادداشت بیش از آنکه ارزیابی <محتوایی> دیپلماسی خارجی دولت نهم باشد، پاسخ به کسانی است که ضمن انتقاد به <شکل> رفتار دولت خاتمی در عرصه بین‌المللی، دیپلماسی خارجی آن دولت را <دیپلماسی خنده> می‌نامیدند و به آن اعتراض می‌کردند. بعید است کسی بتواند آن دیپلماسی <خنده> را برای منافع ملت ایران، کم اثرتر از دیپلماسی <اخم> جدید بداند!


نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


نشریه «صبح صادق» ارگان داخلی سپاه پاسداران در شماره اخیر خود با اشاره به ثبت نام تعداد زیادی از اصلاح طلبان برای حضور در انتخابات مجلس هشتم پیش بینی کرد که تمامی یا اکثریت آنان رد صلاحیت می‌شوند.

به گزارش نوروز این نشریه همچنین در ادامه به اصلاح طلبان پیشنهاد کرده است که خودشان در حال حاضر از شرکت در انتخابات انصراف بدهند تا در آینده بابت رد صلاحیت شدنشان هیاهو نکنند.

نشریه صبح صادق متعلق به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است که براساس قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و همچنین وصیت‌نامه امام خمینی(ره) نهادهای نظامی حق دخالت در امور سیاسی را ندارند، اما این نشریه بیش از آنکه به امورات داخلی سپاه بپردازد، به ارگانی جهت زدن اتهام و تهمت و دروغ پراکنی علیه اصلاح طلبان بدل شده است.

گفتنی این نشریه که با مجوز داخلی از سوی وزارت ارشاد قابل چاپ است و اجازه پخش در کیوسک‌های عمومی را ندارد اما با این حال دیده شده است که در طی یک اقدام غیرقانونی در کیوسک‌های روزنامه فروشی به فروش نیز می‌رسد.


نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


<   <<   31   32   33   34   35   >>   >