: منوي اصلي :
: درباره خودم :
: پيوندهاي روزانه :
: لوگوي وبلاگ :
: لينك دوستان من :
: فهرست موضوعي يادداشت ها :
: آرشيو يادداشت ها :
: موسيقي وبلاگ :
: جستجو در وبلاگ :
به گزارش خبرنگار نوروز، این خبرگزاری در مصاحبه با «گری سیک» مشاور سابق امنیت ملی آمریکا در دوران سه رئیس جمهور پیشین این کشور، با طرح سؤالاتی جهتدار تلاش کرد ادعای حمایت بوش از اصلاحطلبان را اثبات کند و نکته جالب آنکه نتوانسته حرف چندانی از سیک بیرون بکشد و در نهایت، با تیتری اقتباسی به نقل از وی مدعی شد:«اصلاحطلبان یا میانهروها در همکاری با غرب بهترند». متن این خبر چنین است:
در گفتوگوی اختصاصی با فارس عنوان شد؛
گری سیک: اصلاحطلبان یا میانهروها در همکاری با غرب بهترند
خبرگزاری فارس: مشاور سابق امنیت ملی آمریکا در دوران سه رئیس جمهور پیشین این کشور گفت: «اگر اصلاحطلبان یا میانهروها بتوانند اکثریت مجلس در ایران را بدست آورند، آنگاه همکاری کردن با غرب از زمان کنونی به طور کلی آسانتر خواهد بود.»
«گری سیک» در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار بینالملل خبرگزاری فارس در پاسخ به این پرسش که آمریکا ترجیح میدهد کدام جناح در انتخابات مجلس ایران برنده شود، تصریح کرد: ما افرادی در آمریکا داریم که ترجیح میدهند تندروها برنده شوند زیرا آنها مخالف هرگونه رابطه با ایران هستند و این کار را برای آنها آسانتر میکند.
وی ادامه داد: اما گروه دیگری نیز هستند که دوست دارند با ایران رابطه داشته باشند و میخواهند افرادی در دولت باشند که آنها نیز خواستار این ارتباط با آمریکا هستند که ما مدتهاست شاهد این مسئله نبودهایم.
گری سیک در پاسخ به این پرسش که «آیا انتخابات مجلس ایران برای سیاستمداران آمریکایی مهم است؟»، گفت: این انتخابات قبل از اینکه برای آمریکا مهم باشد، بسیار برای ایران و سیاستمداران آن مهم است و اگر اصلاحطلبان و محافظهکاران میانهرو بتوانند با یکدیگر همکاری کنند، تحول سیاسی مهمی برای ایران خواهد بود. اما به نظر من تحول مهمتر انتخاب ریاست جمهوری ایران در سال 2009 است زیرا مسیری که ایران در سالهای آینده به آن سمت خواهد رفت را مشخص خواهد کرد و انتخابات مجلس تنها بخشی از این روند انتخاباتی است.
مشاور سابق امنیت ملی آمریکا در پاسخ به این پرسش که «با توجه به گفتوگوهای بین ایران و آمریکا درباره عراق، نامه احمدینژاد به بوش و اعلام آمادگی احمدینژاد برای مناظره با بوش آیا فکر میکنید شانس برقراری رابطه با اصلاحطلبان بیشتر است یا با اصولگرایان؟»، گفت: شما میدانید که تنها گفتوگوهای واقعی در حال انجام در بغداد صورت میگیرد و واقعیت آن است که اگر آمریکا واقعا مایل به گفتوگو با ایران باشد با هر دولتی که سر کار باشد صحبت خواهد کرد و این مربوط به ایران میشود که چه دولتی دارد و یا اینکه اصلا مایل به گفتوگو با غرب هست یا خیر و بنابراین آمریکا وقتی خواستار گفتوگو باشد حق انتخاب اینکه با کدام دولت در ایران صحبت کند را ندارد.
وی درباره اینکه «با توجه به عدم تمایل آمریکا در بیشتر مواقع برای گفتوگو با ایران و قرار دادن پیششرطهایی برای گفتوگو مثلا تعلیق غنیسازی اورانیوم، آیا این روش صحیح گفتوگو است؟»، اظهار داشت: بله. این درست است من بارها هم این مسئله را علنی گفتهام که این سیاست واقعی مذاکره نیست و فکر میکنم افراد بسیاری در آمریکا هستند که با این سیاست مخالفند اما این دولت آمریکاست که سیاستها را تعیین میکند و نه من یا شما.
گری سیک تاکید کرد: ما در آمریکا دولتی داریم که میگوید ایران باید پیشرفتهایی را پیش از مذاکره انجام دهد و شما دولتی در ایران دارید که درباره نیات آمریکا بسیار مشکوک است و درباره هرگونه مذاکره با آمریکا محتاطانه عمل میکند بنابراین هیچ یک از دو دولت کنونی ظاهرا تمایل زیادی به مذاکرات مستقیم ندارند و فکر نمیکنم با دولتهای کنونی ایران و آمریکا چنین مذاکراتی صورت بگیرد و من منتقد هر دو دولت هستم.
وی پیشبینی کرد پس از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا و در ایران تا اواسط سال 2009 مسائل تغییر کند.
نوشته شده توسط : علی
حجت الاسلام سید عبدالواحد موسوی لاری در حاشیه همایش فصلی خانه احزاب در جمع خبرنگاران در پاسخ به سئوالی درباره اقدامات ستاد ائتلاف اصلاح طلبان در مورد ردصلاحیت یا عدم احراز صلاحیت برخی کاندیداهای این ستاد ، گفت : بررسی صلاحیتهای داوطلبان نمایندگی مجلس هشتم اتفاق نامیمونی برای کل جامعه است. ما در این انتخابات شاهد ردصلاحیت چهره های ارزشمندی بودیم اما بنده همچنان امیدوارم که شاید وضع تغییر کند و تجدیدنظر صورت گیرد.
وی با بیان اینکه اصلاح طلبان نسبت به رسیدگی به صلاحیت داوطلبان نمایندگی مجلس هشتم اعتراض دارند، گفت : ما معتقدیم باید بدون حب و بغض به صلاحیتها رسیدگی شود. ما نسبت به ردصلاحیت کاندیدایی که شرطی از شرایط نمایندگی را ندارد، اعتراضی نداریم اما صحبت ما این است که چرا فردی که در این کشور وزیر بوده و در پستهای میانی مدیریتی متعدد حضور داشته رد شده است.
رئیس ستاد ائتلاف اصلاح طلبان در پاسخ به سئوال خبرنگاری که پرسید آیا شما موافق ردصلاحیت تندروهای اصلاح طلب و متحصنین مجلس ششم هستید؟ گفت : برای من قانون ملاک و مبنا است. ممکن است در دو جریان اصولگرا و اصلاح طلب تندرو و کندرو وجود داشته باشد. اجازه دهید این مقولات مبنایی برای تسویه حسابها نشود. باید به مردم اعتماد داشتند، مردم ما بالغ و آگاهند و خرد جمعی آنها کمتر اشتباه کرده است. مردم اگر احساس کنند فردی با تندروی یا کندروی اش به آنها ضربه زده است به او رأی نمی دهند. ما باید احترام را برای مردم قائل باشیم .
عضو ارشد مجمع روحانیون مبارز در ادامه در پاسخ به سئوال دیگری درباره اظهارات اخیر وزیر کشور مینبی بر اینکه در دوران گذشته وزارت کشور مستندات بررسی صلاحیت کاندیداها را با خودسانسوری در اختیار هیئت های اجرایی قرار می داد، گفت : تا جایی که بنده در جریان هستم در دوران وزارت بنده چنین اتفاقی نیفتاده و اگر وزیر کشور فعلی از دوران قبل مستنداتی دارد آنها را ارائه کند.
وی تصریح کرد : ما هیچگاه به حذف رقیب از طریق ملاکهای شبه قانونی فکر نکردیم. بنده به عنوان وزیر کشور دوران اصلاحات توصیه ام به زیرمجموعه خود این بود که اجازه دهید همه آنهایی که شرایط قانونی دارند در انتخابات شرکت کنند.
رئیس ستاد ائتلاف اصلاح طلبان با بیان اینکه ما قیم مردم نیستیم، گفت : ما اعلام کردیم آنهایی که قانون اساسی و نظام جمهوری اسلامی را قبول دارند و در جامعه انسانهایی قابل اعتماد و اطمینان هستند باید خود را در معرض رأی مردم قرار دهند.
وی گفت: همه تلاش ما در وزارت کشور دوران اصلاحات این بود که عرصه رقابت برای همه باز بماند.
عضو ارشد مجمع روحانیون مبارز با بیان اینکه مردم باوری باید جای خود را به قیم مآبی برای مردم بدهد، گفت : ما قیم مردم نبوده و نیستیم و چنین داعیه ای هم نداشته ایم. ما به حسن عمل عامه مردم اطمینان داریم. باید اجازه داد کاندیداهای مختلف با گرایشات مختلف وارد عرصه انتخابات شوند.
رئیس ستاد ائتلاف اصلاح طلبان با تأکید بر اینکه اصلاح طلبان اساس کار خود را بر حضور و مشارکت فعال در صحنه انتخابات گذاشته اند، گفت : بنده بارها گفته ام جریان اصیلی که در دوران مبارزه در پیش از انقلاب حضور داشته و پس از انقلاب نیز در پستهای مختلف مدیریتی کشور را اداره کرده و در عرصه های جنگ و دفاع از ایران و اسلام ایثارگریهای فراوان داشته است نمی خواهد از نظام فاصله بگیرد و به طور قطع خواهان حضور در صحنه است .
موسوی لاری در پایان در پاسخ به سئوال خبرنگاری که پرسید نتیجه نشست مشترک هاشمی، خاتمی و کروبی را چگونه ارزیابی می کنید؟ گفت : از هر نشستی که به مردم امیدواری دهد استقبال می کنم.
نوشته شده توسط : علی
«دکترسیدمحمد خاتمی» روند ردصلاحیت داوطلبان نمایندگی مجلس هشتم در هیات های اجرایی را «فاجعه بار» توصیف کرد و گفت؛ «ما دلمان می خواهد در عرصه باشیم و کسی حق ندارد جلوی ما را بگیرد، ولی حضوری که هیچ نامزدی نداشته باشیم، معنا ندارد.»
رئیس جمهور سابق عصر دیروز پس از دیدار با مقام معظم رهبری در همایش مسوولان دفاتر استانی ستاد ائتلاف اصلاح طلبان حاضر شد و در سخنان کوتاهی مواضعش را در قبال وضعیت بررسی صلاحیت ها توسط هیات های اجرایی تبیین کرد.رئیس مرکز بین المللی گفت وگوی تمدن ها ضمن اینکه اصلاح طلبان را تا زمان مشخص شدن نتیجه بررسی شکایت ها به صبر دعوت کرد، در عین حال از شخصیت های بالای نظام خواست برای تغییر شرایط اقدام کنند.
گروه های مختلف اصلاح طلب که نامه های گسترده یی از هیات های اجرایی مبنی بر رد یا عدم احراز صلاحیت را دریافت کرده اند، درصدد چاره جویی برای تغییر شرایط موجود هستند چرا که با روند طی شده، عملاً امکان رقابت در انتخابات از آنها سلب شده و در حقیقت رقابت میان کاندیداهای اصولگراست. به همین دلیل «سیدمحمد خاتمی»، «مهدی کروبی» و «اکبر هاشمی رفسنجانی» شنبه شب تشکیل جلسه فوری دادند تا شرایط را بررسی و راهکارهای موجود برای رفع این معضل را پیگیری کنند. در همین راستا آنها تصمیم گرفتند به دیدار مقام معظم رهبری بروند و دغدغه اصلاح طلبان را با ایشان در میان بگذارند. ابتدا خاتمی صبح سه شنبه این ملاقات را انجام داد و هاشمی نیز همان شب به دیدار مقام معظم رهبری رفت. از محتوای دو جلسه فوق گزارشی منتشر نشده است، اما سیدمحمد خاتمی در جمع مسوولان دفاتر استانی ستاد ائتلاف اصلاح طلبان بر عزم این طیف برای حضور در عرصه قدرت تاکید کرد.
به گزارش بهارستان ایران، وی گفت؛ «با استفاده از ابزارهایی که قانون اساسی در اختیار ما گذاشته سلایق خود را به جامعه عرضه می کنیم. کسی حق ندارد جلوی ما را بگیرد. ما دلمان می خواهد در عرصه باشیم و جریان های موجود هم با تمام توان به عرصه می آیند.» خاتمی روند ردصلاحیت ها را «خطرناک» ارزیابی کرد و افزود؛ «شخصیت های بالای نظام باید حساسیت داشته باشند تا تغییر اساسی در شرایط ایجاد شود.» وی خاطرنشان کرد؛ «ما نمی دانیم چه کسانی این کار را انجام داده اند، چون بسیاری از ردصلاحیت شدگان مورد تایید این نظام و ملت هستند و با معیارهای انقلابی و اسلامی منطبق هستند.»
خاتمی با این اظهارات، تصمیم اصلاح طلبان برای چگونگی مواجهه با انتخابات مجلس هشتم را منوط به بعد کرد و گفت؛ «برای اینکه بدانیم چه کاری باید انجام دهیم به نظر من باید منتظر ماند تا ببینیم چه در دست داریم و تمام جوانب کار را برای تصمیم گیری در نظر بگیریم.»
رئیس جمهور سابق کشور در عین حال هر گونه اظهارنظر درباره شرکت نکردن در انتخابات را در مرحله فعلی رد کرد.
اصلاح طلبان هر چند با ردصلاحیت در آستانه انتخابات بیگانه نیستند و در دوره های مختلف آن را تجربه کرده اند، اما رد آنها توسط هیات های اجرایی تجربه جدیدی بود که البته طیف وسیع تری از آنها را دربرگرفت. چنان که به جز افرادی که به واسطه شرکت در تحصن مجلس ششم و امثال این موارد رد می شوند، برخی از روحانیون، وزرای خاتمی و نمایندگان فعلی مجلس هفتم نیز به جرگه آنها پیوسته اند. به عنوان نمونه اسدالله کیان ارثی، آیت الله توسلی، حجت الاسلام والمسلمین محمدرضا عباسی فرد عضو پیشین مجلس خبرگان و حقوقدان سابق شورای نگهبان در کمال ناباوری در جمع ردصلاحیت شدگان قرار داشتند.
هیات های اجرایی اکثر این افراد را با استناد به بندهای 1 ،3 و 5 ماده 28 و ماده 30 قانون انتخابات کشور رد کرده اند، اما «داریوش قنبری» نماینده ایلام در مجلس معتقد است؛ «در مواردی بدون سند و مدرک قانونی این کار انجام شده است.»
این عضو فراکسیون اقلیت مجلس هفتم در گفت وگو با ایسنا خاطرنشان کرد؛ «مجلس با حساسیت مساله ردصلاحیت ها را پیگیری می کند چرا که عدم تایید برخی نمایندگان مجلس که هیچ سند و مدرک قانونی علیه آنان وجود ندارد، نمایندگان را نگران کرده است.»
به گفته قنبری، هیات رئیسه مجلس هفتم در حال رایزنی برای بازگشت برخی کاندیداها به عرصه انتخابات است.
با این حال بسیاری از اصلاح طلبان چندان به نتیجه رایزنی ها امیدوار نیستند. آنها هر نوع تصمیم گیری را به بعد از زمان اعلام نتایج اعتراض ها - 13 بهمن ماه - توسط هیات های نظارت موکول کرده اند. بی شک شنبه هفته آینده روز سرنوشت سازی برای اصلاح طلبان خواهد بود. باید به نظاره نشست که اعتراض ها، لابی ها و جلسات گروه های مختلف این طیف به چه نتیجه یی ختم می شود؟
نوشته شده توسط : علی
![]() |
نوشته شده توسط : علی
![]() |
نوشته شده توسط : علی
نوشته شده توسط : علی
رییس جمهور سابق کشورمان، با دعوت اصلاح طلبان به صبر تا زمان مشخص شدن نتیجه بررسی شکایت ها، هر گونه اظهار نظر پیرامون تحریم انتخابات یا شرکت نکردن در آن را در مرحلهی فعلی رد کرد .
حجت لاسلام والمسلمین سید محمد خاتمی که در پایان همایش مسولان دفاتر استانی ستاد ائتلاف اصلاح طلبان حاضر شد ، در سخنانی کوتاه ، در تبیین اهداف این نشست اظهار داشت : ما در اینجا حاضر شدیم تا نقطه نظرات دوستان شهرستان ها را بشنویم.
وی با بیان اینکه در این مرحله باید صبر کرد، افزود : بارها گفته ایم که بنای ما این بوده که در انتخابات حضور پیدا کنیم ، ما این نظام را از آن خود میدانیم و بچههای همین نظام هستیم و البته دیدگاه و سلایق خاص خود را داریم که به صلاح جامعه است.
رییس بنیاد باران با تاکید براینکه با استفاده از ابزارهایی که قانون اساسی در اختیار ما گذاشته سلایق خود را به جامعه عرضه می کنیم ، گفت : کسی هم حق ندارد جلوی ما را بگیرد ما دلمان میخواهد در عرصه باشیم و جریانهای موجود هم با تمام توان به عرصه میآیند، اما حضوری که هیچ نامزدی نداشته باشیم معنا ندارد.
وی همچنین اطمینان نسبی برای حضور اصلاح طلبان در انتخابات را مورد تاکید قرار داد وبا یادآوری اینکه صلاحیت بسیاری از رد صلاحیت شدگان باید باز گردانده شود گفت: آنچه در هیات های اجرایی اتفاق افتاده یک فاجعه است و نمی دانیم چه کسانی این کار را انجام دادهاند زیرا بسیار ی از رد صلاحیت شدگان مورد تاید این نظام و ملتند و با معیارهای انقلابی و اسلامی منطبق هستند .
خاتمی که روند رد صلاحیت ها را خطرناک توصیف میکرد افزود شخصیتهای بالای نظام باید حساسیت داشته باشند تا تغییر اساسی در شرایط ایجاد شود .
رییس جمهور سابق کشورمان تاکید کرد : برای اینکه بدانیم چه کار باید بکنیم به نظر من باید منتظر ماند تا ببینیم چه دردست داریم و تمام جوانب کار را برای تصمیم گیری در نظر بگیریم.
نوشته شده توسط : علی
سرهنگ پاسدار حسینعلی حاجی گفت : طبق قوانین انتخاباتی نتیجه قطعی رد یا تائید صلاحیت نامزدهای انتخاباتی 14 اسفند ماه توسط شورای نگهبان به فرمانداری اعلام خواهد شد تا به مطبوعات اعلام شود . وی تصریح کرد به دلیل اینکه صلاحیت افراد در حال بررسی است در حال حاضر نمی توان در مورد رد یا تائید آن اظهار نظرنمود .
به گفته حاجی اطلاعات مربوط به انتخابات و نامزدهای انتخاباتی بصورت متمرکز وکشوری اعلام خواهد شد .
وی اخبار مربوی به رد و یا تائید صلاحیت نامزدهای انتخاباتی جزو اخبار طبقه بندی شده اعلام کرد و افزود : اخبار مربوط به انتخابات به دلیل تغییرو تحولاتی که در هر دقیقه وهر ساعات ممکن است اتفاق بیافند هنوز رسانه ای نشده است و در حال طبقه بندی است .
فرماندار کاشان با اعتقاد بر حفظ جایگاه و منزلت اشخاص متذکر شد تا اعلام نتیجه نهائی ازانعکاس اخبار در خصوص رد و یا تائید صلاحیت افراد باید پرهیز شود .
حسینعلی حاجی فرماندار کاشان همچنین انتخاب هیات اجرایی انتخابات از یک طیف سیاسی برای بی رقیب ماندن نماینده مورد نظراین طیف و راه یابی او به مجلس را رد کرد و افزود : در هیات اجرایی از تمامی طیف ها و جریانات سیاسی شهر استفاده شده است و 30 نفر معتمدی که تعیین شدند براساس تقسیم بندی های جغرافیایی حوزه انتخابیه شهرستانهای کاشان و آران وبیدگل بودند .
به گفته رییس ستاد انتخابات کاشان و آران و بیدگل از میان معتمدین هیات اجرایی 4 نفر از حوزه فرعی شهرستان آران و بیدگل ،2 نفر از بخشهای مستقل حوزه مرکزی برزک و نیاسر بعلاوه افرادی از تمامی جریانات سیاسی کاشان که هرکدام از این جریانات سیاسی اعم از جناح مستقل ، اصلاح طلبان ، اصولگرایان ، وجناح راست سنتی کاشان یک چهارم نماینده در هیات اجرایی داشتند ، اما تعدادی بنا به دلایلی در انتخابات شرکت نکردند اما جلسه به حد نصاب رسید و رای گیری انجام شد .
حاجی علت عدم حضورتعدادی از معتمدین در انتخابات را سرما و تعدادی را به دلیل تحت تاثیر قرارگرفتن عده ای دیگر اعلام کرد و گفت این تعداد افراد علیرغم قولی که داده بودند در جلسه حضور داشته باشند به عهد خود وفا نکردند و نتواستند در رای گیری شرکت کنند که علت عدم حضورشان در حال بررسی است .
فرماندار کاشان بار دیگر با تاکید بر اینکه از زمانی که اخبار طبقه بندی شده مشکلی برای انعکاس نداشته باشد با دعوت از معتمدین این اخبار در اختیار خبرنگاران قرارخواهد گرفت گفت : بعد از اینکه اخبار طبقه بندی شده در اختیارتان قرار گرفت وجدانا قضاوت خواهید کرد که تمامی جریانات را در نظر داشته ایم.
نوشته شده توسط : علی
مصطفی تاجزاده عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت گفت: عملکرد هیاتهای اجرایی منتخب فرمانداران دولت نهم سخن اصلاحطلبان را ثابت کرد که اصولگرایان فقط با چند چهره رادیکال اصلاحطلب مخالف نیستند بلکه آنان با انتخابات آزاد مشکل دارند و هیچ نیرو و حزبی را غیر از گروه خود برنمیتابند و همه را از میدان رقابتهای انتخاباتی حذف میکنند.
از نظر اصولگرایان دوم خرداد و کل اصلاحطلبان باید حذف شوند و واژهها و صفاتی همچون تندرو و کندرو نزد آنان بیمعنا است و آن را صرفاً برای ایجاد اختلاف بین اصلاحطلبان جعل کرده اند. اصولگراها پس از یکدست شدن حکومت این بار پا را فراتر گذاشته و بعضی داوطلبان جناح راست را نیز که حاضر نیستند به نفع رقیب راست خود کنار روند، حذف کردهاند که نکند رقابت دو نامزد اصولگرا موجب پیروزی نامزدهای غیر اصولگرا شود.
عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت در گفت وگو با بهارستان ایران افزود: دولت آقای احمدینژاد که قصد داشت به ملت آمریکا درس آزادی دهد و نگران تضییع حقوق شهروندان آمریکایی بود و میخواست ناظرانی برای اطمینان از سلامت انتخابات ریاستجمهوری به آن کشور اعزام کند، در اولین مصاحبه خود پس از قلع و قمع داوطلبان انتخابات مجلس هشتم اعلام کرد به جای هیاتهای اجرایی باید کسانی را که رد صلاحیت شدند، سرزنش کرد که چرا ثبت نام کردند. اگرچه دفتر او بلافاصله خواهان عدم انعکاس این بخش از مصاحبه وی در رسانهها شد اما خوشبختانه برخی از روزنامهها سخنان وی را منتشر کردند و به این ترتیب معلوم شد که دولت نهم نهتنها در زمینه اجرایی و اقتصادی بیکفایت است و روز به روز بر دامنه گرانی و تورم افزوده و مردم را در تنگناهای گوناگون قرار داده است، بلکه در زمینه رقابت انتخاباتی با منتقدان خود هم تنگنظر است و هم ناصادق.
وی افزود: برای مثال سردار افشار رئیس نظامی ستاد انتخابات کشور ادعا کرد رد صلاحیتهای هیات اجرایی (31 درصد کل داوطلبان) کمتر از رد صلاحیت هیاتهای اجرایی در دورههای قبل است حال آنکه رد صلاحیت داوطلبان انتخابات مجلس ششم و هفتم در هیأتهای اجرایی دردولت اصلاحات به ترتیب 5 و 6 درصد بود. آقای پورمحمدی نیز به دروغ میگوید بیشتر رد صلاحیتشدگان اصولگرا هستند حال آنکه به اعتراف خود اصولگراها از جمله آقای شهابالدین صدر حدود 95 درصد تایید صلاحیتشدگان اصولگرا هستند. آقای حداد عادل نیزبه جای دفاع از حقوق رد صلاحیت شدگان، به آقایان خاتمی، کروبی و هاشمی انتقاد می کند که چرا به ردصلاحیتهای گسترده انتقاد می کنند و خواهان انتخابات رقابتی شده اند. جالبتر آنکه به گفته رئیس مجلس هفتم ردصلاحیتها جناحی نبوده است. آقای جنتی نیز به انتخابات زمان شاه انتقاد میکند که چرا نمایندگان را از قبل تعیین می کردند. انسان از این همه بیانصافی عدم صداقت تعجب میکند. وی افزود: هم در انتخابات مجلس هفتم تکلیف 190 کرسی از قبل مشخص شده بود و هم در این انتخابات تاکنون تکلیف 180 کرسی روشن شده است. به این ترتیب معلوم شد که حق با متحصنین شجاع مجلس ششم بود که اعلام کردند ردصلاحیتهای فله ای آغاز بدعتی بزرگ در انقلاب اسلامی است و عده ای قصد دارند به جای میزان رأی ملت است، میزان را رأی یک نفر قرار دهند. بگذریم از اینکه امروز نظارت استصوابی دامنه فیلم و سینما را هم گرفته است. وی همچنین گفت: اگر در انتخابات شرکت نکنیم و از ثبت نام بپرهیزیم می گویند چرا با دشمنان همسو می شوید و انتخابات را تحریم می کنید. اگر ثبت نام کنیم، آقای احمدی نژاد ما را سرزنش می کند که چرا ثبت نام کرده اید. حال آنکه سرزنش متوجه کسانی است که به شعور و اصالت ملت ایران توهین و حقوق ایرانیان را نقض می کنند. از آزادی سخن می گویند و استبداد می ورزند. ملت ایران را صغیر و ناآگاه می خوانند که در صورت برگزاری انتخابات آزاد به نامزدهای منحرف رأی می دهند!
عضو شورای مرکزی مجاهدین انقلاب درباره عملکرد هیاتهای نظارت گفت: با شناختی که از اعضای این هیاتها و در راس آنان آقایان جنتی و صادق لاریجانی دارم، چنانچه این هیأتها به حال خود رها شوند صلاحیت تعداد دیگری از نامزدهای شاخص اصلاح طلب را که در مرحله قبل تأیید شده اند، رد خواهند کرد و در عوض احتمالا چند صد نفر از داوطلبان غیرسرشناسی راکه حدس میزنند رای نمیآورند، تایید صلاحیت خواهند کرد تا به این ترتیب هم نشان دهند که شورای نگهبان مرجع رسیدگی به شکایات مردم است و هم ادعا کنند در برابر تأیید صلاحیت چند صد نفر، ردصلاحیت چند نفر مهم نیست و نشانگر دقت و انصاف آقایان است.
رئیس اسبق ستاد انتخابات کشور گفت روز یکشنبه 14 بهمنماه معلوم میشود که آیا رد صلاحیتهای غیرقانونی و فله ای هیاتهای اجرایی که پیرو ارسال متن سخنرانی اخیر مقام رهبری به آنان توسط وزارت کشور صورت گرفت، ناشی از تصمیم کانون قدرت است و همان مرکزی که به هیاتهای اجرایی ابلاغ کرد که چه کسانی باید حذف شوند، به هیاتهای مرکزی نظارت نیز همان پیام را ابلاغ خواهد کرد و دیگر جای هیچگونه خوشبینی و توجیه باقی نخواهد گذاشت و به این ترتیب به جهانیان اعلام خواهد کرد انتخابات آزاد، عادلانه و سالم در جمهوری اسلامی ایران سرابی بیش نیست و قرار است جمهوری اسلامی به صورت تکحزبی و مطلقه اداره شود و حزب پادگانی جای همه احزاب قانونی کشور را بگیرد، یا هیأتهای نظارت بر انتخابات با اصلاح اقدام غیرقانونی هیأتهای اجرایی، امکان برگزاری انتخابات آزاد و سالم و رقابتی را فراهم خواهند کرد.
سرپرست وزارت کشور در دوره اصلاحات اطلاعیه روز گذشته مجمع روحانیون مبارز را بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت تشکیل این مجمع دوراندیشی رهبر فقید انقلاب را نشان می دهد، همچنان که غیررقابتی کردن انتخابات نیز نشانه استحاله انقلاب پس از رحلت ایشان است. وی یادآور شد دو دهه پیش امام خمینی در آستانه برپایی انتخابات دور سوم مجلس در سال 67 و برای جلوگیری از تک قطبی شدن قدرت و ایجاد فضای رقابتی در عرصه سیاست و انتخابات دستور تشکیل مجمع روحانیون مبارز را صادر کردند تا رقابت سیاسی در جمهوری اسلامی ایران نهادینه گردد. نتیجه آن دوراندیشی در سال 76 خلق حماسه دوم خرداد بود و نجات کشور و نظام با انتخاب تاریخی سیدمحمد خاتمی فرزند فاضل، باتقوا و متعهد امام و با رأی بی سابقه مردم. اطلاعیه دیروز مجمع روحانیون مبارز تهران نیز با حضور چهره های بزرگواری مانند آقایان موسوی خوئینی، توسلی و موسوی بجنوردی اجازه نداد که چهره ای استبدادی از روحانیت شیعه که همواره در رأس نهضتهای آزادیبخش در یکصد سال گذشته ایران بوده است، ترسیم شود. امیدواریم مقامات عالی نظام اجازه ندهند این انحراف بزرگ یعنی حذف آزادی که شعار اصلی انقلاب اسلامی بود و هدم و نابودی جمهوریت نظام و میزان بودن رأی ملت که بلاتردید اسلام و تشیع را هم به نام خواهد کرد و چهرهای طالبانی از جمهوری اسلامی به نمایش خواهد گذاشت، در زمان حکومت آنان صورت گیرد.
تاجزاده افزود: پس از شکست دولت احمدینژاد در راستیآزمایی رقابت آزاد نامزدهای دولتی با اصلاح طلبان و دیگر نامزدهای مستقل، اکنون نوبت راستیآزمایی شورای نگهبان است که زیر نظر رهبری اداره میشود که آیا آنان همچون مجلس هفتم قرار است انتخابات نمایشی برگزار و مجلس فرمایشی دیگری تشکیل دهند یا از ناکامی پروژه یکدست شدن حکومت درس گرفته اند و در حد مردم ونزوئلا و بولیوی برای ملت ایران ارزشی و احترام قائل می شوند و انتخابات را آزاد، سالم و عادلانه برگزار خواهند کرد. وی درباره رد صلاحیت خود نیز گفت: وقتی آقایان فلاحیان و حسینیان تایید صلاحیت میشوند و روحانیون بزرگواری مانند آقایان انصاریراد، کیان ارثی، قوامی و دکتر شکوری به جرم عدم اعتقاد یا عدم التزام به اسلام، انقلاب، نظام، قانون انسان و ولایت فقیه رد صلاحیت میشوند و سخنگوی شورای نگهبان با بداخلاقی اعلام میکند عدم التزام به اسلام روحانی و غیرروحانی نمیشناسد و وقتی معاون آقای فلاحیان وزیر کشور می شود و صلاحیت همفکران آقای سعید امامی تایید و صلاحیت چهرههای مردمی چون آقایان بهزاد نبوی، مرتضی حاجی، محسن آرمین- علی مزروعی و نجفقلی حبیبی رد میشود، اینجانب چه میتوانم بگویم. البته من شخصا به هیاتهای نظارت شورای نگهبان شکایت نکردم و نخواهم کرد مگر آنکه ابتدا دادگاه آقای جنتی تشکیل شود و من تخلفات وی و همکارانش را در انتخابات مجلس ششم افشا کنم. بارها گفتهام مادام که دادگاه آقای جنتی تشکیل نشود، ایرانیان شاهد برگزاری انتخابات آزاد و سالم نخواهند بود و با بدعت نظارت استصوابی که پس از رحلت امام مطرح شده است. رد صلاحیت داوطلبان و برگزاری انتخابات نمایشی بزرگترین دلمشغولی اصلاحگران خواهد بود.
وی در خاتمه اصولگرایان را نصیحت کرد که از سرگذشت پیشینیان درس بگیرند و از انجام کودتای دوم پارلمانی خودداری کنندو اجازه دهند ملت رشید ایران خود در صندوقهای رأی تصمیم بگیرد چه کسانی صلاحیت ورود به مجلس را دارند.
نوشته شده توسط : علی
نوشته شده توسط : علی