متحصنین مجلس ششم با چه جرأتی ثبت‌نام کردند؟

چهارشنبه 86 بهمن 17 ساعت 8:29 عصر

یک مقام مسؤول در سپاه با حمله به اصلاح‌طلبان، از اینکه آنان «جرأت کرده‌اند کاندیدای انتخابات مجلس شوند»، انتقاد کرد. گفت: امروز مردم با هوش بالای خود بهترین انتخاب و گزینه را در عرصه انتخابات خواهند داشت.

سردار «ناصر شعبانی»، فرمانده دانشکده فرماندهی و ستاد سپاه پاسداران کشور (دافوس)، روز چهارشنبه به خبرگزاری ایرنا گفت: آنان که تا دیروز شعار خروج از حاکمیت را سر می‌دادند و یک روز حرفهائی زدند که دل دشمنان نظام و انقلاب و اسلام را شاد کردند، آنان که در مجلس تحصن کردند و نامه‌ای مبنی بر توقف غنی‌سازی اورانیوم دادند، چگونه به خود اجازه می‌دهند برای تائید صلاحیت نام‌نویسی کنند.

سردار شعبانی تصریح کرد: آیا این افراد امروز جایگاهی در مجلس قانونگذاری دارند و آیا به راستی این چنین افراد صلاحیت خدمت به نظام اسلامی و ارزشهای بالا و والای آن را دارند؟

وی ادامه داد: عجیب‌تر اینکه اینگونه افراد که تعدادشان هم کم نیست به صورت فله‌ای نام‌نویسی کردند، زیرا آنان خود به خوبی می‌دانند که ردصلاحیت می‌شوند. این افراد هدف از ثبت‌نام را تنها برای فضاسازی می‌خواهند تا بهترین خوراک را به بیگانگان دهند.

شعبانی در ادامه گفت: مردم فهیم و باشعور ایران در روز ? ???اسفند در یک تصمیم خوب و منسجم انتخابات سالم و آزادی را برگزار خواهند کرد و جواب اهداف افرادی که به صورت فله‌ای ثبت‌نام کرده‌اند را خواهند داد.


نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


زورگیری شرکت همراه اول از مردم!

چهارشنبه 86 بهمن 17 ساعت 8:24 عصر

بنا بر گزارش سازمان محاسبات، سالانه نزدیک به دو هزار میلیارد ریال سود خالص از معبر ارسال پیامک‌های مردمی، نصیب شرکت همراه اول می‌شود و بودجه تأسیسات این سیستم که سال‌ها پیش هزینه شده است، هم کمتر از صد میلیارد ریال بوده و این در حالی است که کارشناسان بر این باورند، پیامک هیچ کانالی از شبکه تلفن همراه اشغال نکرده و باری را بر این شبکه تحمیل نمی‌کند و تنها از حاشیه موجود در کانال‌های صوتی که برای صدا تعبیه شده است، فرستاده می‌شود. در واقع، پس از بازگشت هزینه اولیه، سال‌هاست همراه اول از محل پیامک سودی خالص و نجومی به جیب می‌زند.

عرق از صورت همه می‌چکد، هیچ کسی نمی‌داند این خبر بد را چگونه به او برسانند. آخر قلب پدر خانواده هم کمی ضعیف است. بالاخره مادر برای انجام این کار داوطلب می‌شود و برگه را به آرامی دست پدر خانواده که تازه از سر کار برگشته و در حال استراحت است می‌دهد. ناگهان آه و ناله پدر بلند می‌شود که واویلا و لحظه‌ای بعد پدر از هوش می‌رود.

صحنه‌ای که توصیف آن را در بالا خواندید، مربوط به رساندن خبر بد یا بیماری یکی از اعضای خانواده به پدر نیست. بلکه مربوط به رسم شدن نمودار جیب پدر برای پرداخت قبض موبایل است؛ واقعه‌ای که تمام سینه چاکان تلفن همراه، دست‌کم یک بار با آن برخورد کرده‌‌اند.

سهم اصلی در این قبض‌های کمرشکن هم متعلق به سرویس پیام کوتاه یا همان SMS سابق که حتی بیشتر مواقع از هزینه مکالمه با تلفن همراه نیز فراتر می‌رود. به همین دلیل است که خبر کاهش احتمالی تعرفه پیامک و کلید کردن سازمان بازرسی کل کشور برای کاهش تعرفه پیامک با موج شادی SMS بازهای قهار کشور به ویژه نسل جوان روبه‌رو شد، که بود و نبود SMS به جانشان بند است.

هرچند بماند که شرکت همراه اول با دبه کردن(!) بر سر کاهش قیمت SMS باعث از بین رفتن این شادی وصف ناشدنی شد و امید مال‌باختگان بر سر مبلغ سرویس پیامک در قبض تلفن همراه را بر باد داد، ولی واکنش افکار عمومی به این اخبار، نشان از اهمیت SMS در فرهنگ کنونی جامعه و به ویژه جوانان دارد.

پول زور وده!
نخستین پیامک کوتاه دنیا در سوم دسامبر 1992 و با یک اپراتور اروپایی فرستاده شد. اوایل هیچ کسی گمان نمی‌کرد تنها با گذشت چند سال، این فناوری ارتباطی با چنین سرعتی رشد کند و جای بسیاری از فناوری‌های ارتباطی را تنگ کرده و تبدیل به پل ارتباطی از گوشه‌ای به گوشه‌ای دیگر در جهان شود. هم‌اکنون نزدیک به دو میلیارد کاربر SMS نیز در جهان از این فناوری استفاده می‌کنند و تنها در عید نو مسیحی در سال 2007، نزدیک به 33 میلیارد SMS فرستاده شد.

در ایران هم تأسیسات فرستادن و دریافت SMS با تأخیر بسیار زیاد نسبت به دیگر نقاط دنیا در اواخر سال 1381 شمسی (اوایل سال 2002) در شرکت مخابرات راه‌‌اندازی شد و پس از آن، با شتابی وصف‌ناشدنی(!) رشد و گسترش پیدا کرد، به گونه‌ای که تنها در شش روز، از 26 اسفند 1384 تا ششم فروردین 85، 175 میلیون پیامک به قیمت تقریبی دو میلیارد تومان به نواحی گوناگون کشور فرستاده شد و از این میان، تنها سهم روز‌های نخست سال 85، بیش از سی میلیون پیام کوتاه بوده است.

در عید غدیر امسال نیز کاربران تلفن همراه، بیش از هفتاد میلیون پیامک به همدیگر فرستادند؛ بنابراین، به راحتی می‌توان به سودی که از این بخش از خدمات تلفن همراه نصیب شرکت تلفن همراه اول می‌شود، پی برد. بنا بر گزارش سازمان محاسبات، سالانه نزدیک به دو هزار میلیارد ریال سود خالص نصیب شرکت همراه اول می‌شود.

به این ترتیب، به راحتی می‌توان به اهمیت این منبع مالی عظیم برای شرکتی که نزدیک به چهل هزار نیرو دارد و باید هزینه‌های خود را نیز تأمین کند، به خوبی مشخص می‌شود.

از سوی دیگر، دلیل میزان سرمایه‌گذاری شرکت همراه اول برای ایجاد تأسیسات سخت‌افزاری، تنها صد میلیارد ریال بوده است و همه این مبلغ در همان چند روز نخست استفاده از پیامک به طور کامل برگشت داده شده است. به همین دلیل، هیچ بهانه‌ای برای سرمایه‌گذاری جدید و گسترش سیستم‌های ارسال پیام وجود ندارد، چرا که سود به دست آمده با اصل سرمایه‌گذاری قابل مقایسه نیست.

بنابراین، هیچ دلیل اقتصادی خاصی برای استنکاف شرکت همراه اول برای کاهش ندادن تعرفه پیامک وجود ندارد و ریشه چنین مسئله‌ای را باید در همان سود دویست میلیارد تومانی سالانه جستجو کرد.

هرچند دعوا بین نهادهای گوناگون همچون سازمان نظارت بر مقررات رادیویی، سازمان بازرسی کل کشور، وزارت ارتباطات و فناوری، همچنان بر سر این کاهش تعرفه هست، ولی از آنجا که قیمت پیامک در بودجه سال آینده شرکت همراه اول به همان میزان تعیین شده است، به نظر می‌رسد در آینده نزدیک، خبری از کاهش تعرفه 142 ریالی پیامک و تعدیل آن نباشد و همچنان جوانان این مرز و بوم که اشتیاق فرستادن پیامک، آنان را رها نمی‌کند، همچنان مجبور به دادن پول زور باشند.

چرا این پول، پول زور است؟
ولی آیا قیمت پیامک واقعا بالاست؟ قیمت این سرویس در کشورهای دیگر چگونه است؟ چرا سود پیامک برای شرکت ارتباطات همراه اول این قدر بالاست؟

به گزارش برنا، متخصصان فن در این زمینه می‌گویند: پیامک اصلا فشار و هزینه‌ای بر شرکت مخابرات وارد نمی‌سازد که در ازای آن هزینه‌ای از مشترکان گرفته شود.
محسن‌ هاشمیان، یکی از همین متخصصان بر این باور است که پیامک، هیچ کانالی از شبکه تلفن همراه را اشغال نکرده و باری را بر شبکه تحمیل نمی‌کند.

وی در ادامه می‌گوید: پیام کوتاه، تنها از حاشیه موجود در کانال‌های صوتی که برای صدا تعبیه شده، فرستده می‌شود. به این ترتیب، همه هزینه‌ای که همراه اول بابت پیامک دریافت می‌کند، سود خالص است و هیچ هزینه‌ای بر این شرکت تحمیل نمی‌شود.

در دیگر کشورها نیز با وجود این که هزینه مکالمه با تلفن همراه بالاتر از ایران است، اما برای مثال، شبکه مخابراتی مانند T-MOBILE برای مشترکان خود نزدیک به هزار دقیقه مکالمه رایگان واقعی در ماه با اپراتورهای طرف قرارداد با شبکه خود در نظر می‌گیرد و از سوی دیگر، هزینه خدمات SMS در این کشورها به صورت کاملا رایگان محاسبه می‌شود و هیچ‌گونه هزینه‌ای بر مشتر ک تحمیل نمی‌کند؛ معنی همه این سخنان این است که اپراتور تلفن همراه اول از میلیون‌ها مشترک در سطح کشور برای پیامک پول زور(!) می‌گیرد.

حتی ما اگر هزینه تأسیسات نصب شده برای امکان برقراری این سرویس را در نظر بگیریم، باز هم هزینه‌ای که بر هر پیامک باید کشیده شود، بسیار کمتر خواهد بود.

از سوی دیگر، شرکت همراه اول با رقابت سنگین از طرف شرکت ایرانسل هم روبه‌روست، چرا که این شرکت چندی است سیم کارت‌های ویژه پیامک خود را وارد بازار کرده که مشترکان را قادر خواهد کرد هزینه‌ای معادل ده تومان برای هر پیامک صرف کنند و به طور حتم «همراه اول» نمی‌تواند نسبت به این قضیه بی‌تفاوت باشد.

البته اگر تأثیرپذیری تهدیدهای سازمان بازرسی کل کشور را بپذیریم، باید خیلی زودتر از این‌ها قیمت پیامک تغییر کند؛ هرچند نتیجه همه این رفت و برگشت‌ها را زمان مشخص خواهد کرد که آیا باز هم باید منتظر ارقام نجومی در خروجی مربوط به هزینه پیامک بود یا نه؟!


نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


سخنگوی دولت اصلاحات با یادآوری این‌که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران به جز دوره‌ی کوتاه مدت دولت موقت، هیچ دولتی همانند دولت نهم اشتیاق به برقراری رابطه با آمریکا را نداشت، این دولت را از جهت اشتیاق وافر نسبت به انجام این کار شایسته برای مذاکره با آمریکا نداست .

عبدالله رمضان زاده با بیان این مطلب افزود: تقریبا بعد از انقلاب غیر از دوران دولت موقت که در زمانش بحران جدی در روابط دو کشور ایجاد نشده بود، هیچ دولتی همانند دولت احمدی نژاد اشتیاق برای رابطه برقرار کردن با آمریکا نداشت.

وی در ادامه با اشاره به اظهارات رییس جمهور و مسوولان سیاست خارجی و دیدار آخر مشاور ارشد احمدی نژاد با زلمای خلیل زاد سفیر آمریکا در سازمان ملل، این اشتیاق زاید الوصف مسوولان برای ارتباط برقرار کردن با آمریکا را عاملی در جهت این دانست که آمریکایی ها هر طور که می خواهند با ایران بازی کنند.

وی که بهبود روابط ایران وآمریکا را رفع کننده‌ی بسیاری از مشکلات پیش روی کشور ارزیابی می‌کرد، سیاست خارجی دولت نهم را سیاستی ماجراجویانه ارزیابی کرد و گفت: من مفهوم سیاست تهاجمی و تدافعی را نمی فهمم .سیاست خارجی بر اساس منافع ملی شکل می گیرد و باید طوری ترسیم شود که امنیت و منافع ملی را تقویت کند.در سیاست خارجی مهم این است که ماجراجو نباشیم .

سخنگوی دولت سابق ادامه داد: سیاست خارجی دولت نهم به واقع سیاستی ماجراجویانه است زیرا از مسوولان این دولت اظهارات شدید الحنی به کررات شنیده شده که با سرعت نیز از آن عقب نشینی می‌کنند و این رویه در مواضع اتخاذ شده از سوی آنها در بحث سیاست خارجی کاملا مشهود است.

وی همچنین با یادآوری فراز و فرودهای رابطه‌ی ایران و آمریکا گفت: در دوران جنگ‌ تحمیلی آمریکایی ها به شدت علیه ما عمل می‌کردند و ما نیز باید در مقابل آنها می‌ایستادیم و ایستادیم .در افغانستان منافع ما و آمریکایی ها به هم گره خورد و استفاده کردیم و در مورد عراق هم مذاکره ضرورت دارد و باید ادامه پیدا کند.

وی تصریح کرد : البته مسله‌ی عراق را دولت نمی تواند اداره کند . مساله از جای دیگر هدایت می شود؛ در این دولت بی برنامگی و عدم توجه به منافع ملی و تمرکز بر مسایل جزئی وجود دارد .

رمضان زاده در پایان با یادآوری اینکه نامه‌های رییس جمهور به سران کشورهای جهان، حضور وی در شورای همکاری خلیج فارس و برگزاری کنفرانس خزر هیچ دستاوردی برای ایران جز تحقیر نداشت، این دولت را به دلیل اتخاذ سیاست‌های نادرست و اشتیاق وافر نسبت به رابطه برقرار کردن با آمریکا صالح در مذاکره با کشورهای دیگر ندانست و گفت:دولت نهم صلاحیت هیچ مذاکره ای را در عرصه‌ی خارجی ندارد و برای همین نیز مساله از جای دیگر هدایت می‌شود و برای مذاکره با مصر، حداد عادل و ناطق نوری می‌روند و برای مذاکره با فرانسه ولایتی انتخاب می شود و به اعتقاد من مذاکرات خارجی باید از خارج از دولت کنترل شود که این کار در حال حاضر انجام می‌شود.


نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


نماینده ولی فقیه در استان گفت: برخی از دست اندرکاران حوزه برداشت خود از التزام عملی به اسلام را به قدری گسترش داده اند که حتی خود بررسی کنندگان صلاحیت ها در آن جای نمی گیرند.
جمعی از اقشار گوناگون مردم ظهر امروز سه شنبه برای اعتراض به روند رد صلاحیت هابه ویژه ردصلاحیت کلانتری، استاندار اسبق یزد قصد تجمع اعتراضی در نمازخانه فرمانداری یزد را داشتند که با اجابت درخواست حجت الاسلام والمسلمین محمدعلی صدوقی نماینده ولی فقیه و امام جمعه یزد این تجمع لغو گردید.
به دنبال لغو این تجمع اعتراضی به روند رد صلاحیت ها، نمایندگانی از اقشار یاد شده با حضور در مسجد روضه محمدیه (حظیره) و اقامه نماز ظهر و عصر ، پس از نماز، دلایل اقدام خود را به امام جمعه یزد بیان داشتند.
یکی از نمایندگان اقشار در سخنانی خطاب به امام جمعه یزد اظهار داشت: با توجه به شرایط ایجاد شده در روند کنونی انتخابات و انحرافاتی که در مسیر رد صلاحیت جمع زیادی از نامزدها می بینیم احساس تکلیف کردیم تا به عنوان وظیفه ای دینی نسبت به خطاهایی که صورت می گیرد اعتراض و امر به معروف و نهی از منکر کنیم.
وی با تشریح اهداف اقشار مردم از این اعتراض، گفت: ما با پذیرش توصیه و درخواست شما متقابلا درخواست می کنیم تا مراتب اعتراض اقشار مختلف مردم را در زمینه رد صلاحیت ها به گوش مسئولان برسانید که تا فرصت باقی است نسبت به تصحیح تصمیم و رفتارهای موجود اقدام کنند.
صدوقی امام جمعه یزد نیز در این نشست ، طی سخنانی با تاکید بر اینکه مر قانون باید رعایت شود و قطعا شما هم خواهان اجرای قانون هستید اظهار داشت: نحوه عملکردها به گونه ای است که برای من هم پرسش هایی وجود دارد ولی توصیه من این است که تا هنگامی که زمان برای اقدام شورای نگهبان و تصحیح رفتارها باقی است آرامش خودتان را حفظ کنید.
وی خاطرنشان ساخت: برخی از دست اندرکاران این حوزه برداشت خود از التزام عملی به اسلام را به قدری گسترش داده اند که حتی خود بررسی کنندگان صلاحیت ها در آن جای نمی گیرند.
امام جمعه یزد با اشاره به ضرورت حضور و مشارکت گسترده مردم در انتخابات و این که باید حساب نظام و انقلاب را از برخی افراد جدا کرد گفت: پرسش هایی که شما دارید پرسش های من هم هست و چنانچه پاسخ درستی دریافت نکنم ، در موقع مناسب آن ها را نه در یک جمع محدود و دربسته ، بلکه در یک فضای عمومی مطرح خواهم کرد و خواهان پاسخ می شوم.
وی از نمایندگان اقشار مردم خواست تا با حفظ آرامش در فرصت باقی مانده از دست زدن به هرگونه اقدامی که منجر به برداشت ایجاد خلل در مراحل انتخابات شود پرهیز شود و ابراز امیدواری کرد دست اندرکاران با رعایت معیارهای قانونی دلایل خود را برای رد صلاحیت نامزدها با استناد به قانون بیان کنند و شورای نگهبان نسبت به اصلاح خطاها اقدام نماید.

نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


به سیبری پناه ببریم

سه شنبه 86 بهمن 16 ساعت 11:43 عصر
همزمان با رکود و سکوت رسانه‌های اصلاح‌طلب، محمدعلی ابطحی در سایت خود روایت نسبتا دقیقی از جلسه دیشب اصلاح‌طلبان با خاتمی ارائه کرد و نوشت:
دیشب جلسه ای بود که در آن اصلاح طلبان و آقای خاتمی بودند. قرار بود جلسه دیروز صبح باشد که به خاطر تشییع جنازه احمد بورقانی که خودش عضو این جلسه بود، به بعد از ظهر منتقل شد. گزارشی از رد صلاحیت های جدید که این بار توسط هیأت نظارت شورای نگهبان انجام شده، ارائه گردید. بعد از آن همه رد صلاحیت، گفتند که ??? نفر دیگر از اصلاح طلبان را شورای نگهبان رد صلاحیت کرده است. دیشب در آن جلسه اعلام کردند ?? کرسی در کشور برای رقابت باقی مانده است. امروز صبح شنیدم که البته این رقم تا ?? کرسی بالا رفته است. یعنی از ??? نفر اصلاح طلب شناخته شده ای که در سراسر کشور ثبت نام کرده اند، ??? نفر اصلاح طلب تا کنون صلاحیت شان مورد تأیید قرار گرفته که این ??? نفر مربوط به ?? کرسی هستند. یعنی در بعضی شهرستان ها برای آن که رقابت جدی شود (!) چندین اصلاح طلب را تأیید کرده اند تا عدد به ??? برسد؛ در حالی که این عدد برای ?? کرسی است. عملاً اعلام کاندیدا برای اصلاح طلبان بلا موضوع شده است. طبعاً بحث ها خیلی تند و تیز بود.
در بسیاری از شهرستان ها که ستادهای ائتلاف، فردی برای کاندیداتوری نداشتند، نمی دانند چرا باید بمانند؟ به علاوه کسانی هم که کاندیدا بودند و حتی نام پرآوازه ای در کشور دارند هم علاقه مند به ادامه ماندن نیستند. زیرا اگر قرار باشد ستادها فعال نباشند، کسانی که به آنان قرار است رأی بدهند و یا برای تبلیغات آنان فعالیت کنند، وجود نخواهند داشت و آن ها با همه اسم و رسمشان قربانی می شوند. طبعاً تصمیم گیری سخت بود. اصلاح طلبان با تمام وجود آمده بودند تا در انتخابات شرکت کنند. در دو مرحله، یکی توسط ستاد اجرائی و دیگری توسط ستاد نظارت این امکان را گرفتند. من چند روز پیش که رد صلاحیت های هیأت اجرائی اعلام شده بود، نوشته بودم در سیبری روزهای سردی وجود دارد که آدم ها در آن روزها به مسکو پناه می برند؛ حالا که آمار رد صلاحیت شدگان شورای نگهبان اعلام شده است، یکی از دوستان با اشاره به این مطلب گفت: باید برگردیم سیبری! در هر حال روزهای آینده شفاف تر می توان از تصمیمات اصلاح طلبان خبر داد.

نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


افشاگری وکیل موسویان

سه شنبه 86 بهمن 16 ساعت 11:42 عصر
وکیل مدافع سید حسین موسویان با تشریح اتهاماتی که از سوی برخی سایت‌ها به موکلش وارد شده، این اتهامات را بی‌اساس خواند و تاکید کرد که هیچ کدام از موارد مورد اشاره جزو اتهامات موکل در پرونده وی نیست.
 خبر بازداشت حسین موسویان در حالی در 12 اردیبهشت‌ماه 86 منتشر شد که وی در تیم‌ سابق مذاکره‌کننده هسته‌یی، دیپلماتی ارشد محسوب می‌شد و پس از بازداشت نیز اتهام وی تا مدتی به صورت علنی مطرح نشد و پس از مدتی، در ارتباط با مسایل امنیتی عنوان شد.
پرونده موسویان زمانی مجددا در صدر اخبار قرار گرفت که محمود احمدی‌نژاد، رییس‌جمهور در جمع دانشجویان دانشگاه علم و صنعت، به این موضوع اشاره کرد که «قاضی دادگاه را تحت فشار سنگین قرار داده‌اند که این جاسوس را تبرئه کند».
این در حالی بود که علیرضا جمشیدی، سخنگوی قوه‌ی قضاییه تاکید می‌کرد «در پرونده جاسوسی هسته‌یی اظهاراتی له یا علیه متهم اثری ندارد».
به دنبال آن، حجت‌الاسلام و‌المسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای وزیر اطلاعات، با مجرم خواندن حسین موسویان، از احتمال اعمال نفوذ در این پرونده خبر داد و گفت: ایشان مسایلی را برخلاف مصالح و امنیت کشور در اختیار افراد بیگانه و از جمله سفارت انگلستان قرار داده است.
وزیر اطلاعات که آن روز در جمع خبرنگاران پارلمانی سخن می‌گفت، اظهار داشت: از ابتدا تاکنون گفته‌ام که آقای موسویان مطالبی را برخلاف مصالح، در کشور بیگانه مطرح کرده و این از نظر اطلاعاتی محرز است ولی تشخیص نهایی بر عهده‌ی دستگاه قضایی است. از نظر وزارت اطلاعات قضیه محرز و قابل اثبات است.
محسنی اژه‌ای همچنین بیان کرد که پشت سر موسویان جریانات و افراد متنفذی وجود دارند که مایلند او را از اتهامات وارده تبرئه کنند. پس از این سخنان، مقامات قضایی با دفاع از خود تاکید کردند که «با کسی بده بستان نداریم».
علیرضا آوایی، رییس کل دادگستری استان تهران در این رابطه با تاکید بر این که قضات در تشخیصات قضایی خود مستقل عمل می‌کنند گفت: در مورد پرونده‌هایی که مصالح و منافع ملی در آن مطرح هستند با کسی بده بستان نداریم و در این رابطه اغماض نخواهیم داشت.
وی در بخشی از سخنانش با بیان این که در پرونده‌هایی که جنبه‌ی امنیتی دارند، معمولا وزارت اطلاعات تشکیل پرونده می‌دهد تصریح کرد: بنا نیست تصمیم را هم وزارت اطلاعات بگیرد بلکه این قاضی است که باید رای نهایی را صادر کند.
مباحث مرتبط با این پرونده ادامه داشت، برخی سایت‌ها مطالبی را علیه موسویان مطرح می‌کردند و برخی از تبرئه وی از اتهام جاسوسی خبر می دادند. برخی تشکل‌های دانشجویی نیز از دستگاه قضایی در رسیدگی به پرونده‌ی متهم به جاسوسی انتقاد می‌کردند و سخنگوی دولت نیز برگزاری یک دادگاه علنی را در این زمینه خواستار شد.
غلامحسین الهام، انتقاد دولت را متوجه قوه قضاییه ندانست و گفت که انتقادشان متوجه کسانی است که به خود اجازه می‌دهند بر دادگاه فشار بیاورند. فشار آوردن به قاضی خلاف قانون است و نباید چنین اقداماتی صورت بگیرد.
سخنگوی دولت در حالی برگزاری دادگاه علنی موسویان را خواستار شد که دقایقی بعد از اظهارات وی، علیرضا جمشیدی سخنگوی قوه قضاییه با تشریح پرونده موسویان به نوعی از همه موافقان و مخالفان وی خواست تا درباره‌ی این پرونده پیشداوری نکنند و اجازه بدهند روند قضایی پرونده تحت تاثیر اظهارات افراد قرار نگیرد.
وی با ارائه توضیحاتی درباره این پرونده و عناوین اتهامی، به تشکل‌های دانشجویی توصیه کرد که عدالت را از قوه قضاییه بخواهند نه این که این یا آن فرد محکوم شود.
حجت‌الاسلام‌والمسلمین سید ابراهیم رییسی، معاون اول قوه قضاییه نیز از همگان خواست تا تصمیم‌گیری در پرونده‌ی حسین موسویان را به دادگاه واگذار کنند و به تصمیم آن احترام بگذارند.
اخبار پرونده موسویان همچنان به صورت پراکنده مطرح بود تا زمانی که خبر شکایت موسویان از برخی سایت‌ها منتشر شد.
هوشنگ پوربابایی، وکیل مدافع سید حسین موسویان - معاون بین‌الملل مرکز تحقیقات مجمع تشخیص مصلحت نظام و عضو ارشد تیم سابق مذاکره‌کننده هسته‌ ای در این باره اظهار داشت: موکلم شکایت‌هایی انجام داده و این شکایات عمدتا قبل از قرار صادره توسط معاونت امنیت دادسرای تهران صورت گرفته، اما موکل به هیچ وجه مایل به خبری کردن آن نبود.
وی افزود: وی بعد از آزادی برای رعایت مصالح و منافع ملی نظام و کشور، سکوت اختیار و اتهامات دروغ و ناروای برخی سایت‌ها را صرفا بدین خاطر تحمل کرد اما متاسفانه پس از سکوت مطلق او، موج گسترده‌ی اتهامات کذب و خلاف واقع علیه وی در برخی از سایت‌ها و رسانه‌ها منتشر شد که به هیچ وجه از موارد اتهامی وی در وزارت اطلاعات و معاونت امنیت دادسرای انقلاب نبود و در پرونده وجود خارجی نداشت.
وکیل مدافع موسویان گفت: موسویان با مشاهده‌ این اتهامات کذب، موارد را با مسوولان پرونده، مطرح کرد؛ طبق اظهارات موکل، مشارالیهم اظهار داشتند که نه تنها این اخبار و اطلاعات از طرف آن‌ها نبوده بلکه خود آنها نیز از انتشار چنین مطالبی شگفت‌زده شدند. متاسفانه این اتهامات به گونه‌ای بود که پیش از آنکه موجب هتک حیثیت موکل شود، اسباب ورود لطمه و خسارت به اعتبار و جایگاه نظام در افکار عمومی داخل و خارج از کشور را فراهم آورده است.
وی ادامه داد: با این وجود موسویان چندین ماه سکوت اختیار کرد تا شاید مقامات ذی‌ربط قضایی و امنیتی چنین اتهامات بی‌اساسی را تکذیب کنند، پس از عدم اقدام مسوولان در این خصوص، موکل نه برای اعاده‌ی آبرو و حیثیت خود، بلکه برای دفاع از اعتبار نظام اقدام به طرح شکایت کرد و هدف اصلی وی، این بود که مدیران مسوول این گونه سایت‌ها، راسا به اقدامات خود که باعث ورود خدشه به آبروی نظام می‌شود، آگاه شوند و از دامن زدن به این گونه مطالب که مضر برای مصالح نظام است، خودداری کنند و دقیقا بر همین اساس بود که وی بعد از طرح شکایت‌ها نیز حاضر به خبری کردن موضوع نبود.
پوربابایی درباره محور شکایات سیدحسین موسویان خاطر نشان کرد: یکی از اتهامات منتشر شده موکل را "ارائه اسناد مربوط به پایگا‌ه‌های نظامی، امنیتی ایران در اروپا به سرویس امنیتی Mi6 انگلیس" عنوان کرده‌اند. نه تنها چنین اتهامی در پرونده موکل – طبق اظهار موکل – وجود خارجی ندارد بلکه اساسا جمهوری اسلامی ایران هیچ گاه پایگاه نظامی و امنیتی در خاک اروپا و کشورهای دیگر ندارد و در حقیقت چنین اتهامی به معنی مداخله‌ نظامی و امنیتی جمهوری اسلامی ایران در خاک اروپاست و اتهامی است که دشمنان این مرز و بوم مدعی آن هستند و نه دوستان و خیرخواهان. چنین ادعایی یک نوع اتهام به دستگاه‌های امنیتی و نظامی کشورمان بوده و موجب وهن نظام است.
وی ادامه داد: یکی دیگر از موارد اتهامی منتشره عبارت است از اینکه "موسویان در یک مکالمه یا مذاکره با طرف خارجی گفته که، با پشتیبانی شما مجلس هشتم را فتح خواهیم کرد" این ادعا نیز اساسا در پرونده‌ی موکل – طبق اظهار موکل – مطرح نبوده و انتشار این گونه مطالب کذب موجب تضعیف نظام مردم سالار ایران است.
وکیل مدافع موسویان گفت: سومین مورد از موارد اتهامی منتشره این است که موکل "اسناد فوق سری را به بیگانگان داده" یا اینکه مطرح شده بود که "عضو ارشد سابق مذاکره کننده تیم هسته‌یی یک سند فوق سری نظام را به سفارت انگلیس در تهران داده است" نه تنها طبق اظهار وی، چنین اتهامی در پرونده امنیتی موکل وجود ندارد، بلکه نشر چنین مطالب کذب و خلاف واقع موجب تضعیف سیستم اطلاعات و امنیتی مقتدر کشور است و خواسته یا ناخواسته یک نوع تبلیغ برای نفوذ سرویس‌های اطلاعاتی خارجی در ایران است. در حالی که با اقتدار نیروهای امنیتی و اطلاعاتی کشور سرویس‌های اطلاعاتی بیگانه قادر به نفوذ در کشور نیستند.
پوربابایی اظهار کرد: اتهام کذب بعدی عبارت از این که موسویان "اسناد دوره‌ی قبل وزارت اطلاعات را به انگلیسی‌ها داده است" صرف نظر از این‌که بنا بر اظهار موکل چنین اتهامی اساسا در پرونده‌ی امنیتی وی مطرح نیست و نشر چنین مطالب کذب و خلاف واقع موجب وهن دستگاه‌های امنیتی، خصوصا وزارت اطلاعات است، یکی دیگر از موارد که مکرر در طول ماه‌های متمادی در بعضی از سایت‌ها آمده این بود که "موسویان در یک مکالمه‌ی تلفنی بر تسریع طرح‌های غربی در صدور قطعنامه در شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران تاکید کرده است" چنین اتهامی نیز کاملا کذب محض است.
وی تصریح کرد: با کمال تاسف اتهام دیگری که منتشر شد این بود که "موسویان برخی از هزینه‌های مرکز تحقیقات مجمع تشخیص را از انگلیسی‌ها گرفته است" این اتهام نیز نه تنها در پرونده‌ی امنیتی موکل وجود خارجی ندارد بلکه موجب تضعیف یکی از ارکان رکین نظام – مجمع تشخیص مصلحت – است.
وکیل مدافع موسویان گفت: مورد مهم دیگر که مدت‌ها به دروغ علیه موکل منتشر شد، این بود که "موسویان یکسری مصوبات شورای عالی امنیت ملی را به بیگانگان داده است" این اتهام نیز نه تنها کذب محض بوده و بنا به اظهار موکل در پرونده وی موجود نیست، بلکه به نوعی موجبات تضعیف و بی‌اعتمادی نسبت به شورای عالی امنیت ملی کشور به عنوان عالی‌ترین مرجع سیاسی و امنیتی نظام را فراهم می‌آورد. اتهام بی‌اساس دیگر این بود که "موسویان سند سری نظام مرتبط با چگونگی مقابله با تهدیدها را فاش نموده است" که این مطلب نیز کذب محض است.
وکیل مدافع سیدحسین موسویان در ادامه تاکید کرد: البته موارد دیگری نیز مطرح بوده از جمله آن‌که "موسویان با یک دیپلمات آمریکایی ارتباط داشته و غیره".
پوربابایی در پاسخ به این‌که آیا موسویان در اتهامات مربوط به پرونده‌ی خود نیز اقدامی کرده یا خیر؟ اظهار کرد: وی برای احترام به وزارت اطلاعات و دستگاه قضایی‌، از هرگونه اقدام در مورد انتشار اطلاعات موجود در پرونده خودداری کرده تا شرایطی فراهم شود که مسوولان قضایی به‌دور از جنجال و جوسازی بتوانند به محتوای واقعی پرونده رسیدگی کنند. هر چند طبق تبصره یک ماده‌ی 188 قانون آیین دادرسی کیفری، انتشار و بیان اتهامات مربوط به پرونده قبل از قطعی شدن رای دستگاه قضایی جرم و مصداق بارز ماده‌ی 697 قانون مجازات اسلامی (افترا) است. همچنین طبق فتوای حضرت امام خمینی (ره) "درز اطلاعات پرونده‌های امنیتی قبل از رای دستگاه قضایی و به منظور بهره‌برداری سیاسی خلاف شرع و قانون اساسی است" با این وجود موکل در این گونه موارد هیچ گونه اقدامی علیه ناشرین یا افرادی که مصاحبه کرده‌اند، نداشته است.
وی تصریح کرد: لازم است رسانه‌های جمعی این مطالب را مدنظر داشته باشند؛ همچنین مقام معظم رهبری، امنیت حیثیتی در کنار امنیت اخلاقی و فرهنگی را مهم دانسته و تاکید فرمودند که نباید حیثیت و آبروی افراد در جامعه بازیچه قرار گیرد و بدون دلیل افراد مورد سوال قرار گیرند و درباره آن‌ها شایعه‌سازی و به آن‌ها تهمت زده شود، زیرا این بر خلاف شرع و احکام اسلام است

نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


تبلیغات صداوسیما برای رییس سابق

سه شنبه 86 بهمن 16 ساعت 11:39 عصر
صداوسیما در قالب برنامه 20:30 به تبلیغ برای علی لاریجانی یکی از نامزدهای اصولگرایان در انتخابات اتی مجلس پرداخت.

به گزارش "نواندیش" در برنامه شب گذشته بخش خبری 20:30 ، خبرنگار سیما به بهانه درخواست جامعه مدرسین از لاریجانی برای کاندیداتوری از شهر قم دقایقی طولانی را به  موضوع  نامزدی او اختصاص داد.

پس از این گفتگوی طولانی که تاکنون بی سابقه بوده است - گفتگوی صداوسیما با یک نامزد انتخابات مجلس درباره کاندیداتوری اش-  20:30  در قالب 2 خبر دیگر به تشریح برنامه ها و فعالیت های جبهه متحد اصولگرایان پرداخت.


نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


نامه خانه احزاب به جنتی درباره صلاحیت ها

سه شنبه 86 بهمن 16 ساعت 11:39 عصر
دبیر اجرایی خانه احزاب از ارسال نامه‌ای از سوی این نهاد به آیت الله جنتی دبیر شورای نگهبان در ارتباط با موضوع ردصلاحیت‌ها خبر داد.
سید احمد شمس دبیر اجرایی خانه احزاب از ارسال نامه‌ای از سوی شورای مرکزی خانه احزاب به آیت الله احمد جنتی دبیر شورای نگهبان قانون اساسی خبر داد.
وی اظهار داشت:‌ با توجه به اینکه شورای مرکزی خانه احزاب مصوب کرده بود که مرتضوی رئیس میز احزاب پیگیر شکایات احتمالی احزاب باشد امروز نامه‌ای از طرف ایشان به آیت‌الله جنتی ارسال شد.
دبیر اجرایی خانه احزاب ادامه داد:‌ چندی پیش ملاقاتی بین مرتضوی و میرمحمدی از اعضای خانه احزاب با آیت الله جنتی صورت گرفت که در آن دیدار رئیس شورای نگهبان پیگیری امور خانه احزاب را به آقای کدخدایی محول نمودند.
شمس تاکید کرد: ‌نامه ارسالی در راستای توافقات قبلی و با توجه به اعتراضات بعضی از احزاب نسبت به رد صلاحیت‌ها صورت گرفته است.
وی در مورد تشکیل میز احزاب در حوزه‌های انتخابیه بیان داشت: میز احزاب در حوزه انتخابیه تهران کاملا فعال شده و در شهرستان‌ها یکسری ملاحظاتی وجود دارد که باید هماهنگی‌هایی با ستاد انتخابات و فرمانداری‌ها شود که ظرف روزهای آینده اسامی میز احزاب 30 استان کشور اعلام خواهد شد.
وی در مورد وجود فضای رقابتی بین گروه‌های مختلف با توجه به رد صلاحیت‌های صورت گرفته تصریح کرد: بین چهره‌های شاخص که قطعا رقابت وجود ندارد و به نظر می‌رسد چهره‌های شاخص جناح اصلاح‌طلب رد صلاحیت شدند و حتی به نظر می‌رسد از میان چهره‌های معتدل اصولگرا نیز کسانی رد صلاحیت شدند و به همین دلیل رقابت بین چهره‌های شاخص وجود ندارد.
شمس در این باره ادامه داد: در لایه‌های بعدی 2 جناح امکان رقابت وجود دارد که البته ما این نکته را منفی نمی‌دانیم زیرا امکان حضور نیروهای جوان‌تر وجود دارد اما باید فضای مناسب تبلیغات مانند صدا و سیما در اختیار آنها قرار گیرد و پس از آن انتخاب را به مردم واگذار کنیم.

نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


خشم کاخ سفید از پرتاب سفیر

سه شنبه 86 بهمن 16 ساعت 7:36 عصر
مقامات کاخ سفید و وزارت امور خارجه آمریکا در اظهارنظرهای مداخله‌جویانه شلیک نخستین موشک تحقیقات فضایی ایران را «مایه تاسف» دانسته و مدعی شده‌اند که ادامه این چنین پروژه‌هایی از سوی ایران به انزوای بیشتر این کشور در جامعه جهانی منجر خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه دانا پرینو سخنگوی کاخ سفید روز سه‌شنبه به خبرنگاران گفت: «آنچه دیروز صبح در ایران اتفاق افتاد، یعنی آزمایش دوباره موشک‌های بالستیک، عمیقا تاسف آور است زیرا باعث انزوای بیشتر ایران در سطح جهان می‌شود».
شان مک کورمک سخنگوی وزارت امور خارجه امریکا نیز شلیک موشک سفیر را «یک اقدام دردسرآفرین دیگر» نامید و اظهار داشت: «مجموعه تکنولوژی‌ها و توانایی‌های فنی که امکان پرتاب یک موشک به فضا را پدید می‌آورند می‌توانند برای شلیک یک موشک‌ بالستیک زمین‌به‌زمین نیز مورد استفاده قرار گیرند».
مک کورمک ابراز عقیده کرد: «قطعا شورای امنیت و سایر اعضای جامعه جهانی نگرانی عمیق خود را از ادامه تلاش ایران برای تولید موشک‌های میان‌برد و دوربرد به نحوی موثر نشان خواهند داد».
وی عامل توجیه کننده نگرانی از توسعه برنامه موشکی ایران را ادامه فعالیت‌های مرتبط با غنی سازی اورانیوم از سوی کشورمان توصیف کرد، زیرا «امکان استفاده از اورانیوم غنی‌شده در تسلیحات هسته‌ای نیز وجود دارد».
مقامات کاخ سفید بهمن ماه گذشته نیز پس از اعلام خبر شلیک موشک به خارج از مدار زمین توسط ایران مواضع بسیار تند و غیرمتعارفی در این خصوص اتخاذ کرده و کشورمان را متهم به تلاش برای ساخت موشک‌های قاره‌پیما با توانایی حمل کلاهک‌های هسته‌ای نموده بودند.
گفتنی است روز دوشنبه طی مراسمی با حضور دکتر احمدی‌نژاد رئیس جمهور اسلامی ایران نخستین موشک کاوش فضایی کشورمان تحت عنوان سفیر از استان سمنان پرتاب شد. قرار است نخستین ماهواره ساخت ایران با نام امید نیز در آینده نزدیک در مدار زمین قرار گیرد.

نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


باید نقشه‌ها را به‌هم زد

سه شنبه 86 بهمن 16 ساعت 4:0 عصر
دکتر سید محمد خاتمی رییس جمهور سابق کشورمان با اشاره به برخی اتفاقات که در جهت حذف اصلاح‌طلبان صورت گرفته است، تصریح کرد: نقشه ای وجود دارد که باید آن را برهم زد. ما باید این بازی را به هم بزنیم به هر صورتی که میسر است. بر این اساس با همه وجود در انتخابات مظلومانه اما بانشاط شرکت می‌کنیم. خیلی ها نقشه های بزرگی کشیده اند که با حضور مردم در انتخابات خنثی می‌شود.
 حجت الاسلام و المسلمین سیدمحمد خاتمی که در گردهمایی کاندیداهای محذوف اصلاح طلبان در انتخابات مجلس هشتم سخن میگفت با تسلیت ایام رحلت پیامبر عظیم الشأن اسلام و شهادت امام حسن(ع) و امام رضا(ع) از پیامبر اسلام بعنوان شخصیتی که برای انسان و تاریخ پیام آور توحید در اعتقاد، اخلاق در رفتار و عدالت درعرصه اجتماعی بود نام برد.
وی با بیان اینکه خداوند در برابر رسالتی که بر دوش پیامبر اسلام قرار داد پاداشی نیز برای ایشان معین کرد، از دوست داشتن آن حضرت واهل بیتش بعنوان این پاداش یاد کرد.
سید محمد خاتمی در ادامه با استناد به یکی از فرمایشات امام سجاد(ع) مبنی بر اینکه اگر خداوند فرمان داده بود که با پیامبر بد کنند با ایشان بدتر از آنچه که در حق وی و خاندانش کردند، نمی کردند. گفت: حال باید ببینیم که پیامبر اسلام چه کرده است که خداوند مزد رسالتش را دوستی او و خاندانش معرفی کرده است.
رئیس مؤسسه بین المللی گفتگوی فرهنگها و تمدنها در ادامه اظهاراتش با یادآوری اینکه بعد از رحلت پیامبر وضعیت به گونه ای شد که انتصاب به پیامبر جرم به شمار میرفت از آن بعنوان مصیبت بزرگ بشریت و تاریخ نام برد و خاطرنشان کرد: ممکن است تمام فعالیتهای تکاملی تاریخ با این آفت مواجه شود. چنانچه امروز اگر دقت کنید می بینید که انقلاب، امام و شخصیت آن بزرگوار مورد غفلت قرار میگیرد و به کسانی که در این زمینه دغدغه دارند اتهام وارد میشود.
وی که این غفلت را نه مختص ایران بلکه متعلق به تمام جهان میدانست، به آنچه امروز در فلسطین میگذرد اشاره کرد و گفت: آنچه امروز در فلسطین میگذرد فاجعه عجیبی است. درست است که بنیان کار اسرائیل بر سرکوب و آواره کردن انسانها و کشتار و قتل عام آنها استوار است اما آنچه امروز در غزه میگذرد بسیار تأسف بار است.
رئیس جمهور سابق کشورمان آنچه که موجب تشدید تأسف نسبت به اوضاع امروز فلسطین میشود را ستم آشکار و بی توجهی نسبت به جایگاه مردم سالاری و دولت برآمده از مردم در این کشور معرفی کرد. وی تأکید کرد: اوضاع امروز غزه هدیه ای است که آمریکا و اسرائیل به شرکت کنندگان در کنفرانس آناپولیس میدهند.
خاتمی در ادامه اظهاراتش به انتخابات ایران اشاره کرد و با یادآوری تلاش 150 ساله ملت ایران برای حاکمیت بر سرنوشتش گفت: خواسته مردم ایران از هر طبقه و بخشی این است که بر سرنوشت خود حاکم شوند و دستاورد بزرگ انقلاب اسلامی نیز این بود که در مسیر مورد خواست مردم حرکت کرد.
وی با یادآوری برگزاری 30 انتخابات در عمر 30 ساله نظام جمهوری اسلامی آن را در جهت خواست مردم برای حاکمیت بر سرنوشتشان ارزیابی کرد و اظهار داشت: مجلس در نظامهای مردم سالار مهمترین نهاد حاکمیت انسان بر سرنوشت خویش و مهمترین پایگاهی است که میتواند از بازگشت اصلاحات جلوگیری کند و سبب پایدار شدن مردم سالاری شود.
رییس بنیاد باران خاطرنشان کرد: چنانچه مجلس در جایگاه خود قرار گیرد بخصوص در کشور ما که تاریخ استبداد زده داریم احتمال بازگشت استبداد به حداقل میرسد چرا که مجلس نماینده مردم در حاکمیت است. وی در عین حال یکی از بزرگترین خطرها را بازگشت استبداد در لفافه و مردم فریبی معرفی کرد و گفت: اگر مجلس در جایگاه خود قرار گیرد و از واقعیت حضور مردم در صحنه حمایت کند میتوان از فریبها جلوگیری کرد.
خاتمی در ادامه با اشاره به جایگاه اصل تفکیک قوا در جهان امروز اظهار داشت: این مسئله امری است که ما در ایران از دوران مشروطه آن را مطرح کردیم و در انقلاب آن را پذیرفتیم. پارلمان در این تعریف مهمترین جایگاه را به جهت سهمش در تحقق مردم سالاری دارد. البته در شرایطی که احزاب و رسانه های منتقد نیز اجازه فعالیت داشته باشند. وی در ادامه با تأکید بر اینکه همیشه باید نگران انحراف بود، تصریح کرد: تضمینی وجود ندارد. انقلابی که این همه برای آن سرمایه گذاری شده تا ابد در مسیر خود باقی بماند. این هشدار در مورد اسلام هم وجود داشت.
رییس جمهور سابق کشورمان درادامه اظهاراتش با خاطرنشان کردن این مسئله که نمیخواهم در مورد نظارت استصوابی مطرح شده بعد از رحلت امام و یا قانون انتخاباتی که مشکلات بزرگی مانند احراز صلاحیتها را دارد، صحبت کنم گفت: یکی از نگرانیهای ما در حال حاضر شیوه اجرای همین ضوابط و قانون است.
وی اضافه کرد: نکته مهمی که در این دوره بود و نگرانی شخص من هم از آن است نحوه رفتار مجریان انتخابات است. بازگرداندن صلاحیت 1600 نفر که در هیأتهای اجرایی رد شده بودند مؤید نگرانیها از رفتار مجریان انتخابات و یک اتفاق تکاندهنده است. گرچه در این بازگشت مجدد به خاطر اعمال سلیقه ها همچنان غیبت برخی نیروهای جدی و شناخته شده جریان اصلاحات را شاهد هستیم.
رئیس جمهور سابق کشورمان در ادامه با بیان اینکه بعد از 14 اسفند هم شاهد رد صلاحیت افرادی که شایستگی و امکان رأی آوری را داشتند بودیم، دلایلی را که برای رد صلاحیت این افراد انتخاب شده عجیب خواند و اظهار داشت: کلیه کاندیداهای اصلاح طلبی که در این دوره رد صلاحیت شده اند انسانهای مؤمن، شجاع و دارای سابقه انقلابی هستند که در حساسترین مقاطع پایبندی خود را به این نظام و انقلاب اثبات کردند و مردم نیز اعتماد خود به این افراد به انحاء مختلف تا به حال نشان داده اند.
وی اضافه کرد: بر این اساس محروم کردن این افراد از شرکت در انتخابات از بین بردن حق مردمی است که میزان رأی آنهاست و این مسئله خطرناکی است. خاتمی در ادامه توجه به این مسئله را از جانب جریانی که در عین اعتقاد به اسلام در پی سربلندی ایران است، خواستار شد و گفت: در حال حاضر برای جریان اصلاح طلب که مورد توجه بخش اعظم جامعه است، در اکثر حوزه ها انتخابیه امکان رقابت وجود ندارد.
وی در ادامه تأکید کرد: با این وجود معتقدم باید در عرصه ماند و دلیل آن هم موقعیت حساس جامعه بشری، منطقه و تهدیدهای بزرگی است که اگر کارگر شود خشک و تر را باهم میسوزاند. قطعاً انتخابات پرشور و پرتحرک با هر نتیجه میتواند جلوی تهدیدها را بگیرد. سید محمد خاتمی در ادامه با تأکید مجدد بر سهم انتخابات پرشور در خنثی کردن تهدیدهای پیش رو مسئولیت هرگونه اقدامی در جهت عملی شدن این تهدیدها را متوجه کسانی دانست که به سلامت این انتخابات و عوامل مؤثر در پرشور شدن آن خدشه وارد میکند.
وی خطاب به اصلاح طلبان اظهار داشت: باید در عرصه بود و جلوی نهادینه شدن رویه نادرستی که انتقاد از حاکمیت را خروج از آن تعبیر میکند، گرفت. شما اگر بیش از دیگران صلاحیت حضور در حاکمیت را نداشته باشید، کمتر از دیگران این صلاحیت را ندارید. باید از حق خود استفاده کنید زیرا عده ای تلاش میکنند با انحاء مختلف شما را از صحنه خارج کنند. نباید گذاشت این مسئله اتفاق بیفتد. رئیس جمهور سابق کشورمان تأکید کرد: به هر اندازه باید در عرصه حاکمیت حضور داشت. این حضور را نباید از دست داد. البته با حفظ اصول و ارزشها نه اینکه برای ماندن در عرصه از مبنایی ترین اصولمان دست برداریم.
وی همچنین قبول حق حاکمیت انسان بر سرنوشتش را یکی از مهمترین اصول جریان اصلاح طلبی معرفی کرد و گفت: ما اصولگراترین اصولگرایان را کسی میدانیم که به حق حاکمیت انسان بر سرنوشتش باور داشته باشد، زیرا از نظر ما این اصل محکمی است. لذا در برابر روشهایی که بر این اصل خدشه وارد میکند نباید سکوت کرد.
خاتمی در ادامه با تأکید بر اینکه رفع تهدید از کشور هنر است، گفت: استقبال از تهدیدها و زمینه سازی برای آنها هنر نیست.
وی در ادامه به قرائت اسلام مورد نظر جریان اصلاحات پرداخت و آن را اسلامی ضدخرافه و ظاهرپرستی معرفی کرد و گفت: یکی از خطرات جامعه ما ظاهرپرستی و خرافه است که بعضاً از تریبونهای رسمی تبلیغ میشود و ما روی مسائل اعتقادی هم بحثهای زیادی داریم.
خاتمی همچنین تأکید کرد: برخی میگویند جریانی که در حاکمیت است، جریان اصلی است و هر که موافق آن نباشد از حاکمیت خارج شده است. جلوی این انحراف مخاطره آمیز را باید گرفت. امروز آنها که در زمان طاغوت زندان رفته اند دلشان برای نظام بیشتر از کسانی میسوزد که نمیدانیم کی هستند و از کجا آمده اند. ما از حاکمیت دفاع میکنیم اما باید توجه داشت که نباید با انتقادهایی که ما از حاکمیت میکنیم برخورد منفی صورت گیرد.
وی که وظیفه مجلس را جلوگیری از انحراف در این بخش ارزیابی میکرد، با اشاره به برخی اتفاقات که در جهت حذف اصلاح طلبان صورت گرفته است، تصریح کرد: نقشه ای وجود دارد که باید آن را برهم زد. ما باید این بازی را به هم بزنیم به هر صورتی که میسر است. بر این اساس با همه وجود در انتخابات مظلومانه اما با نشاط شرکت میکنیم. خیلی ها نقشه های بزرگی کشیده اند که با حضور مردم در انتخابات خنثی میشود.
رییس بنیاد باران اضافه کرد: در بین کاندیداهای انتخابات مجلس هشتم نیروهایی پیدا میشود که در کنار نیروهایی که از جانب شما به مجلس میروند میتوانند روی اصول پافشاری کرده و نقشه ها و سلیقه های خاص را برهم بزند.
خاتمی در پایان اظهاراتش با تشکر از کسانی که برای شرکت در انتخابات مجلس هشتم کاندیدا شده بودند افرادی را که صلاحیتشان تأیید نشد به باقی ماندن در صحنه انتخابات و تشویق مردم به حضور در پای صندوقها دعوت کرد زیرا نامزدهای رد صلاحیت شده نزد جامعه از اعتبار برخوردارند.

نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


<   <<   26   27   28   29   30   >>   >