دکتر"سیدمحمد خاتمی"ریس جمهور پیشین ایران، روز پنجشنبه در سی و هشتمین "اجلاس مجمع اقتصاد جهانی" در داووس سوییس، گفت: ایران، دمکراتترین سرزمین در منطقه خاورمیانه است.
خاتمی که این سخنان را در نشستی تحت عنوان "بازگشت مذهب- خطری احتمالی برای کشورهای سکولاریسم"، گفت: آنچه که مشخص است، این است که مخالفتها با ایران، جنبه سیاسی دارد.
وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: افراطیون در هر مذهبی، همیشه همه چیز را سیاه و سفید میبینند و ابزاری جز خشونت ندارند.
حجت الاسلام سیدمحمد خاتمی، با تاکید بر اینکه اساس اسلام و مسیحیت عشق است، گفت:افراطیون در این دو مذهب، میخواهند عشق را به تنفر تبدیل کنند.
دکترخاتمی در بخش دیگری از سخنانش، درباره نگرانیهای غرب درباره مذهب، گفت : در غربی که اصلا با مذهب سروکار نداشت، ما در گذشته شاهد جنگ جهانی اول و دوم بودیم.
رییس جمهوری سابق ایران، در پاسخ به یکی از خبرنگاران حاضر درباره اهانت یکی از اعضای حزب راستگرای آزادی اتریش به اسلام و مسلمانان، گفت: ما مثلی داریم که اگر دیوانهای حرفی زد، نباید به آن توجه کرد و باید از آن گذشت.
وی تاکیدکرد که این گونه سخنان توهینآمیز، هیچ مشکلی را حل نمیکند.
بیش از دو هزار و ? ????نفر از ? ???کشور جهان که بیشتر آنان نمایندگان ارشد اقتصادی و سیاسی هستند، در اجلاس جهانی داووس که چهارشنبه شب آغاز شد شرکت دارند.
در اجلاس امسال داووس، ? ???رییس جمهوری و نخست وزیر و ? ????وزیر حضور دارند.
همچنین حدود ? ???درصد از شرکتکنندگان نیز از نمایندگان بخشهای اقتصادی بوده و بیش از هزار و ? ????نفر هم از روسای شرکتهای بزرگ و معتبر جهان هستند.
نوشته شده توسط :
علی
نظرات ديگران [ نظر]
همانگونه که مستحضرید در شرایطی به استقبال برگزاری انتخابات هشتمین دورهی مجلس شورای اسلامی می رویم که برخی کجسلیقگیها و سوءمدیریتها در عرصهی مدیریت اجرایی کشور در سالهای اخیر وضعیتی حساس، و ویژهتر نسبت به کلیه دوران پر فراز و ننشیب پس از پیروزی انقلاب اسلامی خصوصا به لحاظ بینالمللی و اقتصادی برای ایران اسلامی عزیزمان رقم زده است.
گذار از شرایط حساس بوجودآمده که کلیهی بزرگان و دلسوزان نظام بر آن اذعان مینمایند، نیازمند همدلی، انسجام و جوشش نشاط و امید از درون امواج یکپارچهی ملت بزرگ ایران بسوی ساحلی سر سبز و با طراوت میباشد و شاید با درک این واقعیات انکارناپذیر بود که رهبر معظم انقلاب اسلامی بحق سال جاری را بعنوان سال« اتحاد ملی و انسجام اسلامی» نامگذاری فرمودند.
در چنین فضایی بدونشک برگزاری انتخاباتی قانونی، عادلانه و رقابتی بعنوان یک رویداد حیاتی و سرنوشتساز میتواند تبلور عینی اتحاد ملی، انسجام داخلی و نمایانگر مشروعیت و مقبولیت نظام جمهوری اسلامی خصوصا در عرصهی نظام ناعادلانه و پیچیدهی بینالمللی باشد. اما متأسفانه با شروع مراحل اجرایی انتخابات و در اولین گام، هیأتهای اجرایی سراسر کشور در نحوه رسیدگی به صلاحیت کاندیداهای هشتمین دوره مجلس شورای اسلامی به گونهای رفتار نمودهاند که نوید آیندهای روشن برای برگزاری انتخاباتی با شرایط ذکر شده را به جامعهی عزیز ایران نمیدهد؛ در همین راستا فرزندان شما در ستاد ائتلاف اصلاحطلبان استان لازم میدانند در این خصوص مطالبی را به استحضار برسانند:
- گستردگی رد صلاحیت کاندیداها در هیأتهای اجرایی در طول تاریخ پس از انقلاب اسلامی بیسابقه و شگفتآور بوده و بر اساس بررسیهای بعمل آمده اکثریت رد صلاحیتشدگان بدون وجود مستندات قانونی و صرفا بر اساس گزارشات و تحقیقات محلی هدایتشده، رد صلاحیت گردیدهاند.
- یکدستی و هماهنگی کامل هیأتهای اجرایی به لحاظ گرایش سیاسی که از قبل موجب نگرانی گردیده و در ملاقاتهای مختلف اعضای ستاد ائتلاف با مسئولین ذیربط تذکر داده شد باعث برخورد جناحی، باندی و سیاسی در رسیدگی به صلاحیتها شده و در بسیاری از موارد اصول روشن و مبرهن قانونی در بحث صلاحیت کاندیداها نادیده گرفته شده و به مسلخ مصلحتاندیشی سیاسی و جناحی کشانده شده است.
- در بین ردصلاحیتشدگان چهرههایی با سوابق روشن ایثارگری، انقلابی، ارزشی و اجرایی مشاهده میشود و حتی در میان آنان افرادی هستند که قبلا یا هماکنون در جایگاه والای نمایندگی مردم در مجلس شورای اسلامی انجام وظیفه نمودهاند که اینگونه برخوردها حداقل در هیأتهای اجرایی که اصولا میبایست نمایندهی افکار متنوع عموم مردم و جریانهای سیاسی و اجتماعی باشند، بیسابقه و تعجبآور است.
- اکثریت قریب به اتفاق رد صلاحیتشدگان از کاندیداهای شاخص اصلاحطلبان یا دارای گرایش اصلاحطلبی و یا حداقل غیرهمسو با دولت میباشند که این موضوع تردیدی در برخورد سیاسی در بررسی صلاحیتها باقی نگذاشته است.
- با توجه به اینکه هیأتهای اجرایی تحت مسئولیت مستقیم وزارت کشور تشکیل شده و فعالیت مینمایند، برخوردهای حذفی بیسابقه با کاندیداها نشان میدهد که دولت نهم نه تنها در بسیاری از عرصههای اقتصادی، سیاسی و مدیریتی ناموفق بوده است بلکه در انجام قانونی مهمترین و حیاتیترین مسئلهی کشور؛ یعنی انتخابات نیز ناتوان و ناموفق به نظر میرسد.
با توجه به مراتب ذکر شده ضمن اعلام اعتراض شدید به عملکرد فراقانونی هیأتهای اجرایی در بررسی صلاحیت بسیاری از کاندیداهای نمایندگی مجلس شورای اسلامی از هیأت محترم نظارت و سایر دستگاهها و نهادهای مسئول و مؤثر تقاضا داریم با درک شرایط حساس کشور و با بررسی دقیق و خداپسندانهی عملکرد هیأتهای اجرایی، اشتباهات و احیانا تخلفات این هیأتها را اصلاح و کلیهی کاندیداهایی که بدون مستندات قانونی و به ناحق رد صلاحیت شدهاند را به عرصهی رقابتهای انتخاباتی باز گردانند.
مردم عزیزایران اطمینان داشته باشند ستاد ائتلاف اصلاحطلبان با اتکال به خداوند متعال و پشتوانهی مردم آگاه و دوراندیش از تمامی ظرفیتهای قانونی جهت احقاق حقوق کلیهی کاندیداهای رد صلاحیتشده و بازگرداندن نامزدهای اصلاحطلبان به صحنهی انتخابات استفاده خواهد نمود. بدیهی است چنانچه شرایط طبیعی و قانونی به انتخابات باز نگردد و فضای عادلانه و رقابتی _ که با شرایط پیش آمده در بسیاری از حوزههای کشور این موضوع منتفی شده است_ حاکم نگردد، رغبت و انگیزهای برای حضور و شرکت فعال اصلاحطلبان و طبیعتا بخش بزرگی از جامعه در انتخابات آتی وجود نخواهد داشت.
نوشته شده توسط :
علی
نظرات ديگران [ نظر]
نوه ی حضرت امام (ره) با نفی تحریم انتخابات در شرایط موجود اصلاح طلبان رد صلاحیت شده را به اعتراض به هیئتهای نظارت دعوت کرد.
زهرا اشراقی رئیس کمیته جوانان ستاد ائتلاف اصلاح طلبان در در گفتوگو با بهارستان ایران با عادی و قابل پیش بینی خواندن آنچه در بررسی صلاحیت داوطلبان انتخابات مجلس ششم روی داد آن را در مغایر با شرایط یک انتخابات سالم ارزیابی کرد و اظهار داشت : سلامت انتخابات زمانی حاصل می شود که رقابت گسترده باشد و این امری است که با وضعیت فعلی که کاندیداهای اصلاح طلبان از اقلیت هم اقلیت تر است حاصل نمی شود.
وی اضافه کرد : البته پیش بینی می کردیم که دولت فعلی اصلاح طلبان را در سطح گسترده رد صلاحیت کند زیرا این دولت معتقد است که هر کس با من نیست و مانند من فکر نمی کند باید حذف شود.
نوه ی حضرت امام (ره) در ادامه با تصریح بر اینکه در انتخابات کیفیت بیش از کمیت اهمیت دارد تصریح کرد: البته این نظر شخصی من است. معتقدم اگر بتوانیم در مجلس تعداد انگشت شماری نماینده که مانع از سقوط کشور در پرتگاه شوند داشته باشیم حضور آنها بهتر از برخورداری از تعداد زیادی نماینده است که هیچگاه صدای آنها در نمی آید. هر چند که تعداد آرا است که مانع تغییر قوانیین می شود.
وی همچنین با تاکید بر اینکه هیچگاه تحریم انتخابات را پیشنهاد نمی کنم اظهار داشت: در این مرحله اصلاح طلبان رد صلاحیت شده باید اعتراض خود را به مراجع قانونی ارایه دهند .
اشراقی در ادامه با اشاره به اینکه بهانه ی رد صلاحیت بسیاری از چهره های اصلاح طلب مخالفت با اسلام اعلام شده است گفت: در این مساله برای کسانی که مسلمان هستند جای شکایت شرعی و قانونی وجود دارد و حتی به اعتقاد من از آنجاکه این مساله تهمت غیر مسلمان بودن به فردی مسلمان است می تواند از سوی علما نیز مورد پرسش قرار گیرد..
و ی در پایان با بیان اینکه اصلاح طلبان نباید به هیچ وجه از شرکت در انتخابات عقب نشینی کنند تاکید کرد :جناح مقابل خواهان آن است که اصلاح طلبان در انتخابت شرکت نکنند لذا باید تا جایی که می توانیم حتی با چند نفر در انتخابات شرکت کنیم و نماینده به مجلس بفرستیم .
نوشته شده توسط :
علی
نظرات ديگران [ نظر]
با وجود آنکه مسئولان برگزاری انتخابات، ادعا میکنند در بررسیهای این دوره، میزان رد صلاحیت کمتر از دور قبل است، بررسی کمی و کیفی افراد تأیید صلاحیت نشده و آمارهای مربوط به انتخابات مجلس هفتم، حاکی از آن است که ریزش انجام شده این دور توسط هیأتهای اجرایی، بیش از ریزش انجام شده توسط هیأتهای نظارت در انتخابات مجلس هفتم است، به گونهای که هرچند به باور بسیاری، ردصلاحیت انجام شده در انتخابات مجلس هفتم بیسابقه بود، اکنون صلاحیت حدود چهل تن از نمایندگان این مجلس و دهها وزیر و مدیر ارشد سابق زیر سؤال رفته است.افشار پس از بررسی اولیه صلاحیتها از سوی هیأتهای اجرایی با مغالطهای آشکار اعلام کرده: رد صلاحیت شدگان این دوره، در مقایسه با دورههای پیش، کمتر است، به گونهای که در انتخابات مجلس هفتم، از میان همه داوطلبان، 44 درصد در هیأتهای اجرایی و نظارت رد صلاحیت شدند و فهرست آنان به شورای نگهبان ارایه و در پایان، 27 درصد رد صلاحیت قطعی شدند و این بار صلاحیت 69 درصد از ثبتنام کنندگان در هیأت اجرایی تأیید شده است.
این در حالی است که شمار کسانی که برای نمایندگی مجلس هفتم نامنویسی کرده بودند، بنا بر اظهارات مقامات مسئول، 8 هزار و 157 نفر بوده که از این تعداد، 3 هزار و 605 نفر از سوی هیأتهای نظارت و تنها 434 نفر از سوی هیأتهای اجرایی رد صلاحیت شدند که با این وصف، ردصلاحیت هیأتهای اجرایی در دور پیش تنها 5.3 درصد بوده است که یکششم 31 درصد ردصلاحیت هیأتهای اجرایی کنونی است.
هرچند ستاد انتخابات با غفلت از آمار بالای 80 درصدی سواد در ایران تعداد افراد تأیید صلاحیت نشده را اعلام نکرد، با ضرب و تقسیم انجام شده مشخص میشود جمعا حدود 2250 تن تأیید صلاحیت نشدهاند که از میان آنها بیش از 1200 تن رد صلاحیت شده و صلاحیت حدود هفت هزار تن دیگر احراز نشده است.
جالب آنکه طبق اعلام معاون سیاسی وزارت کشور، تنها 257 تن به دلیل نقص مدکر تحصیلی و عدم استعفای به موقع رد صلاحیت شدهاند و افشار که تعداد دقیق این افراد را اعلام کرده، مواردی چون اعتیاد یا قاچاق مواد مخدر، محکومیت به حدود شرعی، وابستگی به رژیم سابق، اقدام علیه جمهوری اسلامی ایران، نداشتن اعتقاد و التزام عملی به اسلام و نظام جمهوری اسلامی، عضویت یا هواداری از گروهکهای تجزیهطلب و ضدانقلاب، وابستگی و ارتباط با سرویسهای اطلاعاتی بیگانگان، اهانت به مقدسات دینی، پیامبر اعظم(ص) و ائمه معصومین(ع)، اغتشاش در کشور و هواداری از فرق منحرف مذهبی، که علت عدم تأیید صلاحیت بیش از 1400 تن بوده را در کنار هم اعلام کرده است.
نوشته شده توسط :
علی
نظرات ديگران [ نظر]
خاویر کلمنته امروز به طور رسمی به عنوان سرمربی جدید تیم ملی فوتبال ایران معرفی شد.
نمایندگان فدراسیون فوتبال صبح امروز در بیلباوی اسپانیا با خاویر کلمنته مذاکرات نهایی را انجام دادند و پس از پایان این گفتوگوها کلمنته با امضای قراردادی سه ساله به عنوان سرمربی جدید تیم ملی فوتبال ایران انتخاب شد.
نایب رییس فدراسیون فوتبال ایران به خبرنگار ایسنا، گفت:« کلمنته قرارداد سه سالهای را با فدراسیون فوتبال ایران امضا کرد که بر اساس آن او تا سال 2011 به عنوان سرمربی تیم ملی ایران در کشورمان مشغول به کار خواهد بود.»
وی درباره فرآیند طی شده برای انتخاب کلمنته، گفت:« گزینههای متعددی در کمیته انتقالی و مجمع فدراسیون فوتبال ایران مطرح بود؛ اما، برای ما سه شرط در اولویت بود. یکی این که سرمربی بعدی تیم ملی پیش از این سابقه حضور در تیمهای ملیای که در جام جهانی شرکت کردهاند را داشته باشد. دوم این که وی سرمربی تیم ملی معتبری در جهان بوده باشد، یا در یکی از باشگاههای مطرح دنیا مربیگری کرده باشد. با بررسی گزینهها، به کلمنته رسیدیم. او هر سه فاکتور مدنظر ما را داشت.»
نایب رییس فدراسیون فوتبال ایران، افزود:« خوشبختانه چالشهایی که با دیگران داشتیم، با کلمنته نداشتیم. برخی از مربیان تقاضای مالی بالایی داشتند؛ اما، کلمنته در وضعیت بسیار خوبی پیشنهاد ما را پذیرفت.»
وی در پاسخ به این سوال که کلمنته در صربستان طی دو سالی که در آن جا مربیگری کرد، ماهانه 30 هزار یورو دریافت کرد و برای دو سال نیز 720 هزار یورو دریافت کرد، آیا رقم قرارداد او با ایران همین حدود است، گفت:« نزدیک همین رقمهاست و در مذاکرات با او متوجه شدیم که کلمنته چندان آدم مادی نیست. »
تاج درباره زمان حضور کلمنته در ایران، گفت:« او 10 بهمن برای تماشای دیدار ایران برابر کاستاریکا به تهران سفر خواهد کرد و احتمالا تا دیدار با سوریه در ایران خواهد ماند و اگر بخواهد بعد از بازی با کاستاریکا از ایران برود، دستورات لازم را به کادر فنی خواهد داد. »
تاج درباره دستیاران کلمنته در تیم ملی ایران، گفت:« منصور ابراهیمزاده دستیار اول او خواهد بود و کلمنته به همراه خود یک مربی بدنساز و یک مربی دروازهبان به ایران خواهد آورد.»
نوشته شده توسط :
علی
نظرات ديگران [ نظر]
وزیر امور خارجه ایتالیا مذاکره بدون پیش شرط با ایران را تنها راه حل مساله هسته ای ایران دانست.
ماسیمو دالما، معاون نخست وزیر و وزیر امور خارجه ایتالیا در نشستی با حضور جمعی از مقامات واتیکان ، کارشناسان سیاسی و اندیشمندان ایتالیایی تاکید کرد : غرب باید بدون قرار دادن پیش شرط توقف غنی سازی با ایران وارد مذاکره شود.
دالما با بیان این مطلب که ایران یک قدرت بزرگ منطقه ای محسوب می شود، تصریح کرد: مذاکره با ایران نباید فقط به بحث هسته ای محدود شود بلکه باید مباحث دیگری مانند ثبات، امنیت و صلح در خاورمیانه را نیز در بر گیرد.
وی افزود: امروز چنین ایده ای مورد اجماع بین المللی قرار دارد.
وزیر امور خارجه ایتالیا با تاکید بر این مسئله که ایرانیان مردمی فرهیخته و متمدن هستند، گفت: اعمال تحریم و فشار نمی تواند ایران را به چشم پوشی از برنامه هسته ای خود وادار کند زیرا نباید غرور ملی ایرانیان را برای دستیابی به انرژی هسته ای از یاد برد.
دالما افزود: آمریکا و کشورهای غربی باید متوجه باشند که هم اکنون ایران نزد افکار عمومی کشورهای غربی از حمایت بالایی برخوردار بوده و به عنوان یک الگو تلقی می شود.
وزیر امور خارجه ایتالیا همچنین جامعه مدنی ایران را بسیار پویا خواند و افزود: در ایران تنوع عقیده در بین مسئولان و جناح های مختلف سیاسی به خوبی مشهود است.
نوشته شده توسط :
علی
نظرات ديگران [ نظر]
در حالی که همواره وظیفه هیأتهای اجرایی، استعلام از مراجع چهارگانه دادگستری، وزارت اطلاعات، نیروی انتظامی و ثبت احوال و تأیید صلاحیت افرادی بود که نتیجه استعلام درباره آنان از این مراجع مثبت بود، در انتخابات جاری، هیأتهای اجرایی در روند تازهای هنگام اعلام نتایج بررسی صلاحیتها، افراد نامنویسی کرده را به سه دسته تأیید شده، رد شده و عدم احراز، تقسیم و نتایج را به آنان اعلام کردهاند و هر دو دسته ردصلاحیتشده یا عدم احرازیها را برای شکایت و بررسی بیشتر به هیأتهای نظارت ارجاع دادهاند.

برخی شواهد حاکی از آن است که رویه کنونی، ناشی از سلایق سیاسی برخی مدیران و برگزارکنندگان کنونی انتخابات است؛ برای نمونه، در یکی از استانهای شمال غرب کشور، قریب به اتفاق کسانی که با استاندار کنونی مخالف بودهاند، قربانی ردصلاحیت شدهاند.
معیارهای متفاوت و متناقض هیأتهای اجرایی در استانهای مختلف، حاکی از آن است که این روند مبتنی بر سلایق مدیران است.
در این حال برخی با استناد به عملکرد گذشته هیأتهای نظارت و شورای نگهبان معتقدند حتی از 5000 نامزد تأیید شده، عدهای توسط هیأتهای نظارت رد میشوند.
با این حال، برخی شواهد حاکی از آن است که شورای نگهبان این بار در جایگاه حمایت از حقوق مردم و کاندیداها قرار میگیرد.
اظهارات دیروز مهدی کروبی که ارتباطی با برخی مقامات عالی نظام دارد نیز این گمانه را تقویت میکند. وی روز گذشته با بیان اینکه شورای نگهبان از آمار ردصلاحیتشدگان خواهد کاست، گفت: بنده معتقدم در این دوره از انتخابات، شورای نگهبان به وظیفه اصلی خود که همان دفاع از حقوق مردم و امر نظارت است، عمل خواهد کرد و تعدادی از کاندیداهایی که از سوی هیأت اجرایی انتخابات ردصلاحیت شدهاند را به عرصه انتخابات بازخواهد گرداند، به همین خاطر بنده به رفتار صحیح شورای نگهبان در این دوره از انتخابات بسیار امیدوارم.
نوشته شده توسط :
علی
نظرات ديگران [ نظر]
رئیس هیئت نظارت بر انتخابات استان تهران اعلام کرد که تاکنون 256 نفر در چهار حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر نسبت به ردصلاحیت یا عدم احراز صلاحیت خود از سوی هیئت های اجرایی به هیئت های نظارت اعتراض کرده اند.
حجت الاسلام ابراهیم رازینی با اعلام این مطلب، گفت: روز چهارشنبه و در اولین روزاز مرحله اخذ شکایت داوطلبان ردصلاحیت شده و یا عدم احراز صلاحیت شده، 87 نفر در حوزه انتخابیه تهران و 24 نفر در حوزه های انتخابیه شهرستان های تهران نسبت به ردصلاحیت یا عدم احراز صلاحیت خود از سوی هیئت های اجرایی به هیئت های نظارت این شهرستان ها اعتراض کرده اند.
وی افزود: در دومین روز (پنج شنبه) از مرحله اخذ شکایت از داوطلبان نیز 120 نفر در حوزه انتخابیه تهران و 25 نفر در سه حوزه انتخابیه ری، شمیرانات و اسلامشهر نسبت به ردصلاحیت خود به هیئت های نظارت اعتراض کرده اند.
رئیس هیئت نظارت بر انتخابات استان تهران اعلام کرد: داوطلبان نمایندگی مجلس شورای اسلامی در دوره هشتم که از سوی هیئت های اجرایی ردصلاحیت شده و یا با عدم احراز صلاحیت مواجه شده اند ، فقط تا پایان وقت اداری روز شنبه، ششم بهمن ماه فرصت دارند تا نسبت به ارائه شکایت خود به هیئت های نظارت اقدام کنند.
به گفته رازینی هیئت های نظارت نیز از روز شنبه به مدت یک هفته فرصت دارند تا ضمن بررسی شکایت داوطلبان ردصلاحیت شده و یا عدم احراز صلاحیت شده، نظر خود را در مورد شکایت آنها اعلام کنند.
نوشته شده توسط :
علی
نظرات ديگران [ نظر]
اصلاحطلبان حتی با معرفی افراد ناشناس باید در انتخابات شرکت کنند.
خبرهایی که از ستادهای اجرایی و نظارت میرسد چنانچه پیشبینی میشد، حکایت از رد صلاحیت گسترده حزبی و جناحی جریان اصلی اصلاحطلبی دارد. دستکم چنانچه معلوم شده است افراد نامدار مورد علاقه و شناخت مردم در سطح گستردهای حذف شدهاند. طراحان اینچنین وضعیتی، حامل این پیام برای اصلاحطلبان هستند که اجازه ورود دوباره به حاکمیت و قدرت به هر شکل ممکن به آنها داده نخواهد شد. این پیام توسط سطوح گوناگون و با مضامین گوناگون از سوی دستاندرکاران حکومت در چند ماهه اخیر داده شده است. نخستین گام جدی برای رسیدن به این هدف نیز در رد صلاحیتها جلوه کرده است. راههای بعدی هم البته هست، اما بهترین پاسخ و هدیهای که محافظهکاران برای در دست داشتن یکپارچه حاکمیت در انتظار دریافت آن هستند، تحریم انتخابات توسط جناح اصلاحطلب و طبعا بسیاری از مردم است که راه را برای ورود اقتدارگرایان به مجلس هموار میکند و زمام قدرت را در دست آنان باقی نگه میدارد. این در حالی است که خود جریان محافظهکار، به خوبی میداند که به دلیل مشکلات فراوان سیاسی و اقتصادی و اجتماعی و ناکامی دولت در حل مشکلات کشور، شرایط برای رأی آوری اصلاحطلبان از همیشه بهتر و آمادهتر است.
محافظهکاران هم فهمیدهاند که مردم در این دوره به چند دلیل اقبالی به لیست آنان نخواهند داشت و اگر اصلاحطلبان با تابلوی حمایت چهرههای محبوب و مورد علاقه همچون آقای خاتمی و دیگر بزرگان اصلاحات در صحنه حاضر شوند و از کاندیداهایشان پشتیبانی کنند، رأی چشمگیری خواهند داشت:
1ـ خیلیها که در انتخابات قبلی، سخت از تحریم طرفداری میکردند، فهمیدهاند که تحریم، نتیجهای جز به قدرت رساندن محافظهکاران ندارد. به نظر میرسد شمار قابلتوجهی از تحریمیها از این دیدگاه خود برگشته باشند، که اگر چنین باشد، معادله رأی به نفع اصلاحطلبان تغییر جدی خواهد کرد. آدمهای بیهویتی هم که در این سالها منتظر کمکهای خارجی بودند، حتما تاکنون فهمیدهاند که در جهان، هیچ دولت قدرتمند و یا حتی ضعیفی به فکر مردم کشورهای دیگر نیست و مصلحت هر مردمی با رأی و نظر خود آن مردم حتما رقم خواهد خورد.
بیگانگان در هیچ جای دنیا،جز نکبت و اوارگی برای هیچ ملتی به ارمغان نیاوردهاند. این را آمریکاییها بهتر از دیگران میدانند که در آستانه انتخابات از جریان اصلاحطلبان دنیا حمایت میکنند تا محافظهکاران زمینه رأی بهتری داشته باشند.
2ـ عده فراوانتری که در جامعه سیاسی نیستند و مباحث معیشتی برای آنان از اهمیت اول برخوردار است و خیلیهاشان به همین امید حتی به احمدینژاد برای زندگی بهتر و راحتتر رأی دادند، وقتی نتیجه رفتار دولت را در زندگی شخصی خود و معیشت خود دیدهاند و تورم و گرانی را حس کردهاند، بسیار علاقهمندند در روند تصمیم گیریهای کلان تغییری بدهند و کشور را از این مشکلات نجات ببخشند. به همین دلیل، به لیستی غیر از لیست وابستگان به جریان طرفدار دولت و اصولگرایان و محافظهکاران گرایش پیدا کردهاند. برای آنان نامها مهم نیست. تغییر روش و جهت و شکست آنان در انتخابات پر اهمیت است.
3- شاید در داخل گروههای اصلاحطلب، تأکید بر افراد حزبی، پراهمیت باشد و وقتی افراد حزب و جریان آنان تأیید نشده باشند، قصد قهر کردن و به هم ریختن میز را داشته باشند، اما چنانچه اشاره رفت، این حساسیت مردم نیست. باید جریانات سیاسی اصلاحطلب این ظرفیت را داشته باشند که به عنوان پیشگامان جامعه، هدیه ارزشمند قهر و تحریم را که جناح محافظهکار با کم شدن تعداد رأی دهندگان و پیروز شدن آنها با رأی سنتی که در اختیار دارند، به آنها تقدیم نکنند. این خواست عمومی مردم از جریانات اصلاحطلب است.
4ـ انتخابات مجلس قطعا تعیین کننده ریاستجمهوری است. نبود اصلاحطلبان در انتخابات مجلس، به از دست دادن کرسی ریاستجمهوری میانجامد. پس حضور در انتخابات مجلس، در حقیقت آمادگی برای حضور در انتخابات ریاستجمهوری است؛ این را باید جریانات سیاسی مورد توجه فرار دهند.
5ـ به نظر میرسد مردم واقعیات موجود در کشور را فهمیده و لمس کردهاند. این بار توقع حداکثری ندارند. صرف حضور افراد دیگری غیر از مجموعه حامیان سیاستهای مشکلآفرین جناح راست، در مجلس شورای اسلامی نیاز مقطعی آنان است.
با این مقدمات، وقتی خیلیها در مجموع جریان حاکم بارها با زبانهای دیپلماتیک و غیر دیپلماتیک اعلام میکنند که نباید اصلاحطلبان در این انتخابات به قدرت برسند، جریان اصلاحطلبی نیز باید با هوشمندی کامل، راه را بر این خواست اقتدارگرایان سد کند. معنای کار سیاسی و همراهی با مردم این است. اعتراضات فراگیر به رد صلاحیتهای اصلاحطلبان، اصلی است مقبول و همه هم اعتراض کردهاند. اما اعتراض کوتاه مدت و بیتوجهی محافظهکاران و به دست آوردن قدرت، رسم دیرین این سالها در آستانه انتخابات شده است.
بنابراین، راه پیشنهادی این است که اصلاحطلبان همه تلاش خود را برای بازگرداندن چهرههای سرشناس خود از طریق گفتوگو، لابی، و از مسیر تنگ و مشکل مباحث قانونی انجام دهند، اما اگر نتیجه نداد که معمولا نتیجه نمیدهد، در سراسر ایران غیر از سرشناسانی که احتمالا تأیید صلاحیت شده باشند، از میان افراد ناشناس هم که شده لیست کاملی که تنها وابسته به جناح مقابل نباشند و حداقل اصول اصلاحطلبی را داشته باشند، برگزینند و به مردم معرفی نمایند. البته این کار ممکن است که در مواردی به دلبل نبود شناخت مردم و نبودن رسانه آرا را کم کند، اما وحدت اصلاحطلبان میتواند تا حدودی این مشکل را جبران کند و مهمتر آن که به اقتدارگرایان ثابت کند بهرغم همه مشکلات ناشی از ردصلاحیتهای غیر جوانمردانه و جناحی و نارضایتی از حضور اصلاحطلبان در انتخابات، اصلاحاتیها در پاسخ به خواست عمومی مردم، صحنه را برای محافظهکاران خالی نمیگذارند و برای آینده ایران در این شرایط خطرناک تن به تحریم و کناره گیری از انتخابات که خواست آنان است نخواهند داد. تحریم و دلزدگی و شرکت نکردن در انتخابات، کادوی گرانقیمتی است که مردم و اصلاحطلبان در هیچ شرایطی نباید به آدرس دفتر محافظهکاران پست کنند. تحریم و کنارهگیری آسانترین راهی است که مردم توقع ندارند به جای راه سخت مقاومت و اصلاح نظام از درون به آن راه ساده و راحت تن بسپارند و مهمتر آنکه با این کار، راه را برای به دست آوردن کرسی ریاستجمهوری که در تعیین و تغییر سرنوشت مردم درد کشیده ایران، یک ضرورت انکار ناپذیر است، باز میکنند.ابطحی
نوشته شده توسط :
علی
نظرات ديگران [ نظر]
اکشام نوشت: ایران زمستان سختی را سپری می کند، قطع گاز در این کشور در روزهای گذشته موجب شد چندین نفر بر اثر سرما جان خود را از دست دهند. این مسائله موجب شد احمدینژاد هدف انتقادهای شدید قرار گیرد. حجت الاسلام نیازی رییس سازمان بازرسی کل کشور با بیان اینکه درباره مسائله تامین گاز مورد نیاز کشور پیشتر به مسئولان هشدار داده است گفت: مسئولان به این هشدار توجهی نکردهاند. نیازی تاکید کرد کسانی که به هشدارها توجه نکردهاند باید به مردم پاسخگو باشند.
هاشمی رفسنجانی رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه مسئله اصلی قطع بیست میلیون متر مکعب گاز نیست بلکه اداره نادرست امور است خاطر نشان کرد: کشورهایی که منابع گاز در اختیار ندارند با برنامهریزی گاز طبیعی را ذخیره میکنند.
رفسنجانی با اشاره به اینکه ترکیه از ایران گاز خریداری میکند ولی انتقال گاز ایران به ترکیه متوقف شده است گفت: با این حال مشکلاتی که در ایران بروز کرد در ترکیه روی نداد زیرا آنان برای رویارویی با چنین مشکلاتی برنامه داشتند.
اکشام نوشت: علاوه بر اصلاح طلبان، جناح محافظه کار نیز به مسائله مرگ چندین نفر بر اثر سرما به شدت واکنش نشان دادهاند.
این روزنامه مینویسد: احمدی نژاد در انتخابات سال 2005 میلادی وعده توزیع درآمدهای نفتی را در میان مردم و رفاه تمام اقشار مردم را داده بود، اما افزایش نرخ تورم رشد قیمت مواد غذایی و قیمت مسکن موجب انتقادهای شدید از وی شده است.
این در حالیست که حداد عادل رییس مجلس نیز احمدی نژاد را به علت مخالفت با برخی قوانین مصوب مجلس به رفتارهای مغایر با قانون اساسی متهم کرده است.
نوشته شده توسط :
علی
نظرات ديگران [ نظر]