زمینه سازی برای تکرار مجلس هفتم

سه شنبه 86 دی 25 ساعت 1:51 عصر
 با گذشت سه روز از پایان ثبت نام کاندیداهای نمایندگی مجلس هشتم و در حالی که بسیاری از چهره‌های شاخص که می‌توانستند مورد حمایت اصلاح طلبان قرار گیرند از ثبت نام خودداری کردند، گمانه زنی‌ها در خصوص ترکیب مجلس هشتم آغاز شده است.در همین حال به نظر می‌رسد افزایش حملات چند روزنامه خاص بر علیه اصلاح طلبان و شدت یافتن اتهام افکنی‌های بی سابقه نسبت به اکثریت این جناح، نوعی زمینه سازی برای انصراف داوطلبانه برخی از اصلاح طلبان و یا آماده کردن افکار عمومی‌برای حذف آنهاست که ممکن است در این دوره از انتخابات بخش قابل توجهی از آنها توسط بعضی هیات‌های اجرایی رد صلاحیت شوند.پیش از این برخی از اصلاح طلبان نسبت به ترکیب هیات‌های اجرایی انتخابات اظهار نگرانی کرده بودند.از سوی دیگر، این گمانه زنی نیز وجود دارد که خودداری برخی از چهره‌های شاخص همچون حسن روحانی از حضور در رقابت‌های انتخاباتی علاوه بر کنار ماندن از حملات شدید علیه او، می‌تواند تدبیری بزرگ برای تسهیل تنظیم لیست‌های انتخاباتی اصلاح طلبان و عدم ایجاد اختلاف در میان اصلاح طلبان نزدیک به هاشمی رفسنجانی با برخی از اصلاح طلبان باشد که تمایلی به قراردادن نـام روحـانـی در سر لیست ائتلاف اصلاحات ندارند.مجموعه فعالیت‌های رسانه‌ای و تریبونی بر علیه اصلاح طلبان، برخی از چهره‌های سرشناس این جناح را قانع کرده است که ظاهراً‌ عده‌ای پیشاپیش برای تکرار ترکیب مجلس هفتم زمینه سازی کرده‌اند.

این در حالی است که چهره‌های سرشناس مجلس هفتم، از ریزش 50 تا 70 درصدی نمایندگان فعلی خبر داده اند و تشکیل فراکسیون‌های فرعی همچون <اصولگرایان مستقل> و <حزب‌الله> در مجلس و تاکید بعضی از اعضای آنها بر ارائه لیست های جداگانه از جبهه متحد و نیز وجود نارضایتی از برخی مصوبات و اقدامات مجلس هفتم که تعدادی از اعضای فراکسیون اصولگرایان نیز به صراحت بر آن تاکید می کنند، پیش بینی وضعیت نمایندگان فعلی مجلس هفتم را بسیار مشکل کرده است.محمد هاشمی از اعضای برجسته حزب کارگزاران سازندگی که علیرغم گمانه‌زنی‌های اولیه از کاندیداتوری برای مجلس هشتم خودداری کرده است.با بیان اینکه " به نظر می‌رسد برای تخریب افراد و چهره‌ها از همین ابتدا زمینه ‌سازی‌هایی شده است" نسبت به اظهارات مطرح شده از برخی تریبون‌های رسمی انتقاد کرد و ادامه داد: مطالب مطرح شده از سوی برخی افراد نشان داد که خیزشی برای تخریب وجود دارد.

این عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی ادامه داد: چهره‌های موجهی مثل حسن روحانی ، ولایتی و چهره‌های دیگر قرار بود که برای این انتخابات کاندیدا شوند اما در نهایت ثبت نام نکردند.

به گزارش ایسنا، هاشمی با بیان اینکه " از جریان اعتدالگرایی تعداد کمی ثبت نام کردند" ادامه داد: نامزد شدن برای انتخابات از مصادیق واجب کفایی است و شاید دلیل دیگر ثبت نام نکردن برخی افراد و حتی خود من این باشد که احساس کردیم شخصیت‌هایی به اندازه کافی در صحنه هستند و وجوبی برای حضور ما وجود ندارد. احساسم این بود که شخصیت‌های متفاوتی هستند که خود را در معرض رای مردم قرار دهند و در این مقطع نیازی به کاندیداتوری من نیست. هاشمی با اشاره به مرحله تعیین صلاحیت‌ها گفت: باید دید در این مرحله رفتار مسئولان و به ویژه نظارت شورای نگهبان در قبال صلاحیت‌ها چطور است. هاشمی با بیان اینکه " استنباط سیاسی ما این است که برای تشکیل مجلسی شبیه مجلس هفتم زمینه‌چینی می‌شود" گفت: در هر حال درباره ترکیب مجلس تا قبل از آنکه شورای نگهبان اظهارنظر کند، نمی‌شود نظر قطعی داد.


نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


خطر ماکیاولیسم را جدی بگیریم

سه شنبه 86 دی 25 ساعت 1:49 عصر
فرصت ثبت نام از کاندیداهای انتخابات هشتمین دور انتخابات مجلس شورای اسلامی پایان یافت و نهایتا مشخص شد که چهره های شاخصی که انتظار ثبت نام آنها میرفت از ثبت نام خود داری کرده اند. بسیاری از سایت های خبری از آنان تحت عنوان "غایبین برزگ" نام بردند. چهره هایی مانند ناطق نوری، ولایتی، حسن روحانی و...
یک منبع آگاه و نزدیک به دکترحسن روحانی رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک که نخواست نامش فاش شود، گفت:" البته آقای دکتر روحانی از قبل هم گفته بودند که برنامه ای برای کاندیدا شدن ندارند و ظاهراً اصرار دوستان و برخی از احزاب و تشکلها هم تأثیر‌گذار نبوده‌است. لیکن اگرچه ایشان در خصوص دلایل عدم ثبت نام خود اظهارنظری نکرده اند ولی به نظر می‌رسد که دلایل ایشان با سایر شخصیت ها و چهره های شاخص سیاسی کشور که ثبت نام نکرده اند، احتمالاً مشترک باشد."
این منبع آگاه افزود: " در این دوره نگرانی از قانون شکنی‌ها و بداخلاقی های انتخاباتی گروههایی که خود را در حاکمیت و اکثریت می دانند، یکی ازدلایل مشترک اکثر "غایبین بزرگ" بوده است.
دکتر عماد افروغ نماینده مردم تهران در مجلس چهارم نیز روز شنبه پس از اتمام مهلت ثبت نام نیز در خصوص دلایل عدم ثبت نام خود نیز با خبرگزاری مهر صحبت کرد و گفت:" کارکرد دو پیوند مبارک اخلاق و سیاست در حال عوض شدن است و به جای آنکه اخلاق به سیاست خط دهد، امروز این قدرت و سیاست است که به اخلاق و فرهنگ نقد و عرصه عمومی ما خط و ربط می دهد. به عبارتی حقیقت فدای مصلحت، حقانیت فدای مقبولیت و نقد فدای قدرت می شود و فکر می کنم حتی مقبولیتی که بی برنامه و آشفته باشد و از استراتژی لازم برخوردار نباشد ،علاوه بر اختلالاتی که بوجود می آورد و ناموجه نیز هست، یک هدف دست نیافتنی است."
وی در ادامه این مصاحبه از شبنامه هایی که از سوی دستگاهی وابسته به نظام علیه او منتشر شده است یاد کرده و گلایه نموده است که هیچ واکنشی به این اقدام صورت نگرفته. همچنین در این مصاحبه نسبت به خطر شیوع ماکیاولیسم بخصوص از نوع مذهبی آن هشدار داده است و نهایتا میگوید ترجیح میدهم که به کارهای علمی و تحقیقاتی بپردازم.
گذشته از قضاوت در مورد عملکرد شخص آقای دکتر افروغ باید گفت که عدم حضور ایشان بعنوان یک شخصیت برجسته فرهنگی در انتخابات آتی خوشایند نیست. اما به واقع باید گفت که نگرانی ها و دلایلی که ایشان مطرح کردند برای بسیاری از چهره های شاخص سیاسی کشور مطرح و مشترک است.
بحث "بداخلاقی های انتخاباتی" که امروز در محافل سیاسی کشور مطرح میشود امر جدید و تازه ای نیست. این مسئله شیوه نامطلوب و زشتی است که از زمان مجلس سوم شروع شد. گروه های تندرویی که تنها حذف رقیب و رسیدن به مناسب قدرت را با شعار "احیای ارزشهای انقلاب" هدف قرارداده بودند، این شیوه نامطلوب را آغاز کردند. در انتخابات مجلس هفتم آنرا بکار بستند و با انتخابات اخیر ریاست جمهوری آنرا به حد اعلا رساندند. و آنقدر وسیع شد که "پروژه تخریب" نام گرفت. اما نکته جالب اینکه پس از انتخابات این شیوه کثیف خاتمه نیافت بلکه در قالب سایت های زنجیره ای و بی نام ونشان اینترنتی به کار خود ادامه دادند.
آخر چگونه ممکن است جمعی که میانگین سنی آنها از 40 سال تجاوز نمی کند، و برای نیل به هدف مورد نظر از هر وسیله ای استفاده می کنند، و هرگز روزهای سخت مبارزه را تجربه نکرده اند بهتر از همه بفهمند و بخود حق دهند که همه جامعه و فعالان سیاسی را مرعوب، بی تجربه، فاسد، قدرت‌طلب و ... بدانند؟؟!!
نتیجه کناره گیری چهره های شاخص و تدوام تخریب چهره های سیاسی نهایتا به قدرت گرفتن افراد کم تجربه و ضعیف می انجامد و بدتر از آن باعث رواج پوپولیسم و عوامگرایی در امورسیاسی و حاکمیت میشود. با شکل گرفتن چنین فضایی قطعا نظام و منافع ملی کشور لطمات جبران ناپذیری خواهد دید و به سبب شیوع پوپولیسم راه نفوذ دشمن نیز برای ضربه زدن به نظام و منافع کشور هموار خواهد شد.
به هرصورت مسولان کشور و دلسوزان نظام باید نسبت بداخلاقی های انتخاباتی یا همان ماکیاولیسمی که آقای دکتر افروغ هشدار داده است حساسیت بخرج دهند. زیرا کناره گیری افراد باتجربه و شاخصی که عمری برای نظام و انقلاب فعالیت کرده اند، خطر بزرگی است. خطری که می‌تواند به از دست رفتن آرمانها و اهداف انقلاب منجر شود.

نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


مجلس سه وزیر را استیضاح می‌کند

سه شنبه 86 دی 25 ساعت 1:47 عصر

فراکسیون اقلیت مجلس تصمیم دارد تا وزرای خارجه، کشاورزی و بازرگانی را استیضاح کند.

 به گزارش  دبیرخانه فراکسیون اقلیت مجلس شورای اسلامی، این فراکسیون بعدازظهر امروز دوشنبه به منظور بررسی مهمترین موضوعات در دستور کار، تشکیل جلسه داد.

بررسی وضعیت کاندیداهای اصلاح‌طلبان در حوزه‌های انتخابیه سراسر کشور، اخبار نگران‌کننده‌ مربوط به روند بررسی صلاحیت‌ داوطلبان، تصویب موضوع استیضاح سه تن از وزرا، دور شدن مجلس از نظارت‌های قانونی خود و بررسی موارد متعدد نقض برنامه چهارم توسعه در لایحه بودجه سال 87 کل کشور دولت از جمله مهمترین مواردی بود که در نشست امروز به بحث و بررسی گذاشته شد.

در ابتدای این نشست گزارش کاملی از سوی نمایندگان پیرامون وضعیت مناسب کاندیداهای اصلاح‌طلب در حوزه‌های انتخابیه ارائه شد و در ادامه مواردی در خصوص چگونگی بررسی سوابق داوطلبان مطرح شد که خارج از قانون و مقررات بوده است.

نمایندگان فراکسیون اقلیت مجلس شورای اسلامی با ابراز نگرانی از اخبار به دست آمده به طور جدی از وزارت کشور خواستند تا مانع از وقوع اقدامات غیرقانونی در بررسی صلاحیت‌ها شود و در مرحله اول آزمون برگزاری انتخابات سالم، پیروز خارج گردد.

در ادامه این نشست موضوع استیضاح منوچهر متکی وزیر امور خارجه، محمدرضا اسکندری وزیر جهاد کشاورزی و میرکاظمی وزیر بازرگانی به تایید نمایندگان فراکسیون رسید و کمیته‌های سه‌گانه‌ای مسئولیت یافتند تا با توجه به موارد مطروحه در حوزه سیاست خارجی، بی برنامگی و آشفتگی در حوزه بازرگانی و کشاورزی موارد استیضاح را تنظیم نمایند.

در این نشست نمایندگان بانقد و بررسی لایحه بودجه سال 87 کل کشور، بودجه پیشنهادی را در موارد متعددی مغایر با برنامه چهارم توسعه دانسته و از دولت خواستند تا نسبت به اصلاح و همسو نمودن آن با برنامه سریعاً اقدام نماید.

اعضای فراکسیون همچنین از هیئت رئیسه مجلس خواستند تا به رغم فشارهای پیدا و پنهان بر مجلس شورای اسلامی، ‌مانع از ایفای وظایف قانونی نمایندگان نشده و شرایط را طوری ایجاد نماید تا نمایندگان بر اساس منافع ملی و مصالح کشور بر حوزه اجرایی نظارت داشته باشد.

نمایندگان در این نشست همچنین یاد و خاطره اساتید مبرز حوزه و دانشگاه آیت‌اله مجتهدی تهرانی و دکتر شهیدی که عمری را در راه تحقیق و تبیین فقاهت و شناخت صحیح از ائمه اطهار صرف نمودند گرامی‌ داشتند.


نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


علت شکایت موسویان از انصار نیوز

سه شنبه 86 دی 25 ساعت 1:47 عصر
یک منبع نزدیک به دکتر سید حسین موسویان عضو ارشد تیم هسته‌ای دولت خاتمی، گفت: با وجود این که آقای موسویان از سایت خبری «انصار نیوز» شکایت کرده، اما به هیچ وجه قصد خبری کردن این موضوع را نداشته است که البته دیروز در برخی منابع خبری منتشر شد. 
آقای موسویان بر این عقیده است از آن جا که انصار نیوز، منتسب و از حامیان دولت است، قصد ندارد موضوع شکایت از این سایت را رسانه‌ای کند؛ چرا که این امر تخریب دولت بوده و به هیچ وجه تخریب دولت نهم را جایز نمی‌داند.
وی درباره دلایل شکایت موسویان از انصارنیوز گفت: متأسفانه این سایت خبری اقدام به انتشار اتهاماتی علیه آقای موسویان کرده که از اساس صحت ندارد.
این منبع نزدیک به موسویان تصریح کرد: طرح اتهاماتی مثل این که موسویان از انگلیسی ها برای مجمع تشخیص پول گرفته، یا این که موسویان اسناد وزارت اطلاعات را به انگلیسی ها داده و یا این که موسویان در تماس تلفنی به سفیر انگلیس گفته است که ما مجلس هشتم را فتح می کنیم، حتی وزارت اطلاعات و قوه قضاییه را هم متعجب و شگفت زده کرده است.
وی درباره انگیزه موسویان از طرح این شکایت گفت: قصد آقای موسویان، انتقامجویی نیست، بلکه هدف این است که این سایت خبری به اشتباه خود پی برده و حقیقت برایش آشکار شود.
این منبع نزدیک به عضو ارشد تیم هسته ای دولت خاتمی اظهار داشت: آقای موسویان گفته است که حلالیت خواستن یا نخواستن عوامل این سایت از وی به خاطر تهمت هایی که زده اند اصلا" مهم نیست، بلکه آن چه مهم است، روشن شدن حقیقت برای انتشار دهندگان این تهمت‌هاست.
وی خاطرنشان کرد: به اعتقاد ما این سایت توضیح مستدلی برای توجیه تهمت های خود ندارد.
همچنین وی در پایان گفت: در طرح و انتشار چنین اتهاماتی شخص مطرح نیست، بلکه با ساختن این گونه خوراک‌های خبری برای رسانه‌های بیگانه، کلیت نظام و سیستم اطلاعاتی کشور زیر سئوال می‌رود.
همچنین مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز با طرح شکایتی جداگانه از سایت مذکور به اتهام نشر اکاذیب، توهین و افترا خواستار پی گیری این امر شده است.
گفتنی است کیفر خواست از سوی دادستانی صادر و شکایت در شعبه 1083 دادگاه عمومی به ریاست قاضی حسینیان بررسی شده و گفته شده تا قبل از پایان سال به این پرونده رسیدگی خواهد شد.

نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


دولت در مورد تورم مقصر است

سه شنبه 86 دی 25 ساعت 1:43 عصر
اعضای هیات نمایندگان اتاق ایران این بار در طبقهء هشتم اتاق ایران گردهم آمدند تا از آنچه در یک ماه گذشته بر اقتصاد بخش خصوصی گذشت، سخن بگویند اما سردی هوا هم بر تعداد حاضران تاثیر داشت و هم بر سخنانی که رد و بدل شد.   

اعضای شهرستانی هیات نمایندگان اتاق ایران به دلیل سردی هوا موفق به حضور نشدند و در روز‌هایی که بحث داغ لایحهء بودجهء 87 مطرح است به جز تعدادی معدود از اعضای هیات نمایندگان مابقی ترجیح دادند در این خصوص سکوت اختیار کنند، البته شاید هم شناختی از بودجه نداشتند.   

موضوعات و مشکلات اقتصادی که برای فعالان اقتصادی بخش خصوصی در اتاق بازرگانی اهمیت داشت در چند موضوع مسایل بانکی، اصل «44»‌ قانون اساسی، تورم و تاثیر سیاست‌های پولی و مالی بر تورم، برف و سرما و نیز تاثیرات قطعی گاز واحد‌های تولیدی بر روند فعالیت واحد‌ها خلاصه شد.   

در عین حال، اذعان رییس اتاق ایران به برخی فشار‌های وارده به واحد‌های تولیدی و نیز تورم‌زا بودن ساختار هزینه‌های دولت را شاید بتوان رویکرد متفاوت نشست عصر دیروز اتاق ایران برشمرد.   

 انتقاد صریح رییس اتاق بازرگانی ایران از سیاست‌های اقتصادی دولت شاید هم حاضران را نسبت به تغییر رویه اتاق بازرگانی در دفاع بیش‌تر از بخش خصوصی امیدوارتر کرد. اما باز هم انتظار اعضا از هیات رییسهء اتاق ایران بیش از این بود، به طوری که یکی از اعضا در سخنانش خواستار صدور بیانیه از سوی اتاق بازرگانی دربارهء تصمیمات اقتصادی دولت و دفاع از فعالان اقتصادی بخش خصوصی شد.   
 
 همچنین یکی دیگر از اعضا نیز خواستار اظهارنظر به موقع اتاق ایران درباره مسایل اقتصادی قبل از این‌که تصمیم نهایی اتخاذ شود، شد.

در نشست دیروز همچنین جواد مصدقی، دبیرکل جدید اتاق ایران پس از چند ماه وقفه به طور رسمی‌ به اعضای هیات نمایندگان اتاق ایران معرفی شد.

نهاوندیان در معرفی وی خطاب به اعضا تاکید کرد: «اختلاف نظری درباره انتخاب دبیرکل در کار نبوده و دلیل اصلی دستیابی هیات رییسه اتاق ایران به اجماع نظر بوده است.»

دبیرکل جدید هم گفت: «دبیرکل مجری تصمیمات هیات رییسه است از این رو در جهت کارسازتر کردن و پویاتر کردن بدنه اتاق و نیز برقراری ارتباط قوی‌تر تشکل‌ها، نهاد‌های دولتی و غیردولتی تلاش خواهم کرد، بنابراین ایجاد زمینه مساعد فعالیت برای تصمیم‌سازان اتاق ضروری است.»

علاوه بر معرفی دبیرکل جدید، جلسه هیات نمایندگان این ماه اتاق ایران قرار بود میزبان رییسی، رییس قوه قضاییه باشد که به دلایلی مهمان هم نیامد و ساعت جلسه با ارایه گزارش کمیسیون‌های اتاق که صبح دیروز به طور هم زمان برگزار شده بود، پر شد.

چرا کشور فاقد ذخایر استراتژی انرژی است؟

رییس اتاق بازرگانی ایران در این جلسه به بیان چهار نکته اقتصادی اکتفا کرد و گفت: «بیش‌ترین ضرر و زیان تورم متوجه صادرات است که به عنوان منبع اصلی اشتغال‌زایی است، بنابراین چنانچه قیمت تمام شده تولیدات به دلیل تورم، افزایش یابد به معنای از دست دادن بازار‌های صادراتی خواهد بود.»

وی عنوان کرد: «بخش خصوصی معتقد است برای کنترل تورم باید راه حل تولید محور مورد تاکید قرار گیرد چراکه مبارزه مقطعی با تورم به تولید لطمه زده و زیان‌های جبران ناپذیری به اقتصاد وارد می‌شود.»

نهاوندیان همچنین دولت را در خصوص تورم مقصر دانست و تصریح کرد: «عامل اصلی تورم در کشور هزینه‌های بالای دولت است بنابراین‌ معتقدم که دولت باید در پی اعمال سیاست‌های انقباضی باشد چراکه ساختار هزینه‌های آن تورم‌زاست.»

وی اتخاذ سیاست‌های انقباضی پولی و بانکی از سوی دولت را مورد تاکید قرار داد و افزود: «چنانچه سیاست‌های پولی حساب شده نباشد تورم‌زا است، بنابراین‌ انضباط در سیاست‌های پولی و مالی باید مورد توجه قرار گیرد و البته به این نکته که تقابل بین پرداخت تسهیلات به بنگاه‌های زودبازده و بنگاه‌های تولیدمحور به عنوان دلایل افزایش نقدینگی نشانی غلط دادن است بلکه سخن آن است که نباید سنگینی بار سیاست انقباضی بر واحد‌های تولیدی باشد.»

وی در ادامه به سرمای هوا، تعطیلی‌های اخیر و قطعی گاز واحد‌های تولیدی اشاره و بر لزوم برنامه‌ریزی بلندمدت برای مدیریت لحظه‌های بحران تاکید کرد.

وی از تعدیل مازوت و گاز واحد‌های تولیدی به صورت یک طرفه از سوی شرکت‌های تولیدکننده سوخت انتقاد کرد و گفت که علت اصلی این امر پیش‌بینی شرایط یک طرفه در قرارداد‌هاست.

نهاوندیان تاکید کرد: «باید بررسی شود که آیا توسعه فاز‌های تولید گاز به موقع انجام شده است و کنترل زمان‌بندی اجرای آن باید در کجا انجام شود و چرا کشورمان فاقد ذخایر استراتژی انرژی است.»

در این نشست عنوان شد که به‌جز علی‌نقی خاموشی هیچ یک از اعضای هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران برای نمایندگی مجلس نامزد نشده‌اند.

بودجه نفتی کشور

همچنین محسن مهرعلیزاده، عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران و ایران در این نشست با اشاره به پیشنهاد لایحه بودجه 87 از سوی دولت به مجلس شورای اسلامی‌ و شاکله متفاوت آن عمده‌ترین مشکل بودجه پیشنهادی را بالا بودن تصدی دولت و کمرنگ‌تر شدن نقش بخش خصوصی عنوان کرد.

وی گفت: «‌از کل 270 هزار میلیارد تومان بودجه کل کشور، 75 درصد آن به شرکت‌های دولتی تعلق گرفته و تنها 24 هزار میلیارد تومان آن بودجه عمرانی است.» مهرعلیزاده بودجه سال آینده را از این جهت که به درآمد‌های نفتی وابسته است، بودجه نفتی توصیف کرد و افزود: «در زمانی که 36 میلیارد دلار از درآمد‌های بودجه از محل درآمد‌های نفتی پیش‌بینی شده، طبق برنامه چهارم توسعه این رقم باید کاهش می‌یافته است.»  وی تاکید کرد: «با توجه به مصرف این میزان از درآمد‌های نفتی در بودجه سال آینده باید دقت شود. سهم بخش خصوصی از درآمد‌های نفتی در سرمایه‌گذاری‌های اساسی با مکانیزم حساب ذخیره ارزی نادیده گرفته شود.»

رییس اتاق ایران نیز به نادیده گرفته شدن نظرات بخش خصوصی در تدوین بودجه 87 اشاره کرد و گفت: «مشارکت‌خواهی از بخش خصوصی در لایحه پیشنهادی بودجه وجود نداشته و نهادینه نشده است در حالی که اهداف دولت تنها با مشارکت بخش خصوصی محقق می‌شود.»

شفیعی یکی دیگر از اعضای هیات نمایندگان درباره تثبیت نرخ ارز و مشکلاتی ناشی از آن سخن گفت و تاکید کرد که اگر قرار به ادامه تثبیت نرخ ارز است برای کاهش خسارت‌ها باید روند تغییر نرخ ریال از طریق افزایش تورم نیز کنترل شود.  در ادامه شمس اردکانی رییس کمیسیون انرژی اتاق ایران نیز با اشاره به بحران انرژی به وجود آمده در کشور گفت: «بررسی کارشناسی وضعیت انرژی کشور یک ماه زمان نیاز دارد اما نکته این‌جاست که مجازات بخش تولید کشور به دلیل کمبود سوخت صحیح نیست.»

خوانساری، رییس کمیسیون حمل و نقل اتاق ایران نیز درباره عملکرد این کمیسیون و وضعیت حمل و نقل صادرات کشور و نسبت به تاثیرات منفی تحریم روی افزایش نرخ حمل و نقل و کاهش درآمد ترانزیت اظهار نگرانی کرد.

وی از انحصاری بودن خدمات‌رسانی در بنادر کشور انتقاد کرد و گفت: «در حال حاضر 76 هزار TEU کانتینر در بندرعباس روزانه سه هزار کانتینر وارد می‌شود ولی حداکثر خروجی 130 کانتینر است که موجب متمرکز شدن حجم بالایی از کالا در بندرعباس و بندر امام خمینی (ره) شده است که به مسایل گمرکی نیز مربوط می‌شود.»

همچنین پدرام سلطانی نیز درباره تشکیل بورس نفت با تکیه بر روش‌های غیر قانونی هشدار داد و گفت: «وضعیت فعلی تشکیل بورس با قانون اوراق بهادار کشور در تناقض است بنابراین‌ اتاق بازرگانی بررسی روند شکل‌گیری آن را باید مورد بررسی قرار دهد و جلوی تشکیل بورس نفت به روش غیر قانونی را بگیرد.»

یحیی آل‌اسحاق، رییس اتاق بازرگانی تهران نیز به نقش بودجه در سرنوشت اقتصاد کلان کشور اشاره و اظهار امیدواری کرد که بررسی‌های کارشناسی لازم روی آن انجام گیرد.

وی همچنین از تشکیل کارگروه بررسی تورم در اتاق تهران خبر داد و تصمیم وزارت بازرگانی برای واگذاری تمامی نمایشگاه‌های استانی و کشوری به اتاق بازرگانی را مثبت ارزیابی کرد.

نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


درگیری و قتل درصف نانوایی

سه شنبه 86 دی 25 ساعت 1:42 عصر

درگیری و مشاجره میان چند جوان در صف نانوایی روستای انبارتپه از توابع شهرستان آق قلا در استان گلستان باعث کشته شدن یک نفر شد.
به گزارش روابط عمومی دادگستری کل گلستان در این درگیری که برای گرفتن نان اتفاق افتاد فردی به نام محمود در اثر اصابت ضربات متعدد چاقو به قتل رسیده است.

این روابط عمومی افزود: در خصوص این قتل عمدی چهار نفر دستگیر شده‌اند.

در تحقیقات اولیه از این افراد مشخص شد که قاتل جوانی 27 ساله به نام حمید است که فعلا در بازداشت بسر می‌برد.

شهرستان آق قلا با حدود 115 هزار نفر جمعیت در 15 کیلومتری شمال گرگان مرکز گلستان واقع است.

نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


24اسفندپیروزی ملت ایران

دوشنبه 86 دی 24 ساعت 10:21 عصر
در سالهای پیش از خرداد 1376رهبری اردوگاه اصلاح طلبان را مجمع روحانیون مبارز به ریاست آقای کروبی بر عهده داشت و کاندیدای همه ی طیف های خواهان تغییر وضع موجود در انتخابات  ریاست جمهوری را آقای خاتمی بر عهده داشتند.
از ویژگیهای شبهای دوم خرداد 1376مواردی را یادآوری میکنم. شباهت زیادی با شرایط موجود دارد و تفاوتهایی نیز:
شباهتها:
1.جامعه روحانیت مبارز و گروههای اصولگرای حامی آن پیروزی خود را قطعی میدانستند. مانند امروز که قدرت یکپارچه موجود تصور از دست دادن قدرت در مجلس و قوه مجریه و ... را کابوسی غیرمحتمل می داند.
2.صدا و سیما با قدرت تمام به سود اصولگرایان در صحنه است و از هیچ روشی روی گردان نیست.
3.مبلغین و مداحان با استفاده از ایام سوگواری محرم و صفر? حداکثر ظرفیت تبلیغات را بعنوان مکمل فعالیت صدا و سیما در اختیار اصولگرایان قرار میدهند.
4. مخالفین اصولگرایان توسط افراطیون به بی دینی و رابطه با بیگانه متهم میشوند.
5. نگرانی نسبت به تخلف های انتخاباتی از سوی مجریان و ناظران وجود دارد. 
6.  آقای هاشمی رفسنجانی علیرغم موضع اصولگرایانه? به دلیل رفتار اعتدالی? مخالف وضعیت موجود است.
7. همچنان لطف خدا با ملت ایران است و از حق انتخاب ملت ما همچنان دفاع خواهد کرد. هرچند کج اندیشان نخواهند یا به آن اعتراف نکنند.

تفاوتها:
1.تجربه ناموفق دولت نهم پیش رو است و مردم به واقع با مشکلات مدیریت و سیاستگذاری های دولت آقای احمدی نژاد با پوست و گوشت آشنا هستند. امید اکثریت ملت رشید ایران  از اصولگرایان قطع است.
2. تجربه مثبت هشت سال دولت اصلاحات و مجلس ششم امیدبخش است.
3.دیگه نمیتوانند ادعا کنند که اگر ما باشیم و سیستم یکدست و یکپارچه باشد چه ها که نخواهد شد! اگر قبلا شعارها را شنیدیم. حالا به عینه می بینیم. عصاره فضایل و معجزه هزاره سوم و همه ی بضاعت اصولگرایان را تجربه کردیم.
4.  تنها روزنامه حامی تغییرات اصلاحی? روزنامه سلام بود که توسط یکی از اعضای ارشد مجمع روحانیون یعنی آقای موسوی خوئینی ها اداره میشد. در حالیکه الان افکار عمومی در بخش رسانه های مکتوب و اینترنتی یعنی غیر دولتی کاملا همراه با اصلاحات است. اصلاحات هیچگاه به اندازه امروز به یک ضرورت تبدیل نشده بود.
5.درآمد هنگفت نفت ??? دلاری نبود.
6.
 گل آقایی عزیزی نیست که بگوید:
فارسی را پاس بداریم: بنویسیم خاتمی / بخوانیم ناطق
و کاشکی بود و مجددا نگرانی ها را منعکس میکرد.
لطفا بقیه تفاوتها و شباهتها را شما اضافه کنید ....

نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


فرار به جلوی طرفداران احمدی‌نژاد

دوشنبه 86 دی 24 ساعت 10:20 عصر
در پی افشای بی‌کفایتی دولت در ماجرای گاز ترکمنستان و افشای دلیل قطع آن از سوی آن کشور که اعلام شده بود دولت ایران بدهی خود را نپرداخته است، طرفداران افراطی دولت احمدی ن‍ژاد در اقدامی ناشیانه با اعلام کرده‌اند: ‌احمدی نژاد اطلاعاتی در دست دارد که برخی از افراد در داخل کشور با ترکمنستان صحبت هایی را داشته اند و از آنان خواسته اند که گاز صادراتی خود به جمهوری اسلامی ایران را قطع کنند تا یک جریان سیاسی خاص در داخل از آن بهره برداری کند و ترکمنستان هم به قیمت بالای گاز دست یابد ، فرار به جلوی واضح و مشخصی را داشته اند.

به نظر می رسد با توجه به نزدیک بودن انتخابات مجلس و حضور گسترده اصلاح طلبان در این انتخابات، ‌اقتدارگرایان طرفدار احمدی ‍نژاد با اظهار نظرهایی مانند حمایت امریکا از گروهی خاص و یا دست داشتن گروهی خاص در عدم صدور گاز از ترکمنستان به ایران سعی در تخریب چهره اصلاح طلبان و ایجاد احساس بی اعتمادی جامعه نسیت به اصلاح طلبان دارند.


نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


دشمنی واقعی آمریکا با اصلاح‌طلبان است

دوشنبه 86 دی 24 ساعت 10:18 عصر

عضو شورای مرکزی جبهه‌ مشارکت ایران اسلامی با بیان این‌که " نیروهای سیاسی در ایران حول مسائل و رویکردهای متفاوتی کنش‌ها و عکس‌العمل‌های خود را شکل می‌دهند" گفت: طبعا هر یک از این جریانات مبتنی بر نوع اعتقادات خود موضع‌گیری‌های خود را صورت‌بندی کرده و بر این اساس به جذب آراء و تقسیم قدرت می‌پردازد.

شریعتی: اصلاحات ادامه‌ تفکر امام(ره) و انقلاب است و باید بر مبانی اندیشه‌ اصلاحات که توسط شخص آقای خاتمی مطرح شده و نقد جدی از ضعف‌های موجود تکیه کند.

دشمنی آمریکا با اصلاح‌طلبان بیشتر است اصلاح‌طلبان علاوه بر این‌که نگاه‌شان به طور اصولگرایانه‌تری ضد آمریکایی است، در عین حال دولت آمریکا را خلع سلاح کرده بودند و به همین دلیل جریان اعتمادساز آقای خاتمی در دنیا در حال پیشروی بود و آمریکا روز به روز نسبت به ایران منزوی‌تر می‌شد اما در شرایط جدید این مسأله به نفع آمریکا تغییر جهت داده است

در انتخابات شاهد پنج لیست جدی خواهیم بود : اصولگرایان مستقل، رایحه خوش خدمت، جبهه پیروان خط امام و رهبری، ائتلاف اصلاح‌طلبان و اعتماد ملی که رقابت اصلی بین دو لیست اصول‌گرایان مستقل و ائتلاف اصلاح‌طلبان خواهد بود

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران سعید شریعتی درباره تحلیل درجه دومی در عرصه‌ سیاست، اظهار کرد: تحلیل درجه‌ دومی نیروهای سیاسی در عرصه‌ تحلیل سیاسی در ایران سابقه طولانی ندارد و شاید بعد از انقلاب اولین بار در سال 74 بود که از نگاه درجه دومی آرایش نیروهای سیاسی به طور جدی مورد تحلیل قرار گرفت و مبنای بسیاری از تحلیل‌های سیاسی پس از خود شد.

وی مفهوم تحلیل درجه‌ دومی را این چنین عنوان کرد: تحلیل درجه‌ دومی به این معناست که تحلیل‌گر سیاسی فارغ از نقش خود در هر یک از جریان‌های سیاسی به دادن الگو برای گروه‌های مختلف بپردازد.

شریعتی با بیان این‌که " این اقدام پیشتر با جهت‌بندی‌ها و مرزبندی‌هایی که توسط نیروهای سیاسی با رقیب‌های‌شان می‌شد صورت می‌گرفت" افزود: مثلا تقسیم نیروها به خط امام و لیبرال یکی از مرزبندی‌هایی بود که در ابتدای انقلاب صورت می‌گرفت ولی این‌ها از موضع‌گیری‌های نیروهای سیاسی عنوان و این مرزبندی‌ها به جامعه القاء می‌شد.

این عضو شورای مرکزی جبهه‌ مشارکت ایران اسلامی، به تحلیل ارایه شده از سوی سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی در سال 74 اشاره کرد و افزود: نخستین بار به طور جدی چنین تحلیلی در عرصه آرایش نیروهای سیاسی از سوی سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی ارایه شد و گرایش‌های فکری، سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی را در تحلیل خود گنجاند و بر اساس ماتریسی از این تقسیم‌بندی‌ها گروه‌های سیاسی را عنوان‌بندی کرد که بسیار هم موثر افتاد و هنوز هم آرایش نیروهای سیاسی متاثر از همین تحلیل است.

وی افزود: پس از آن تحلیل و با الگوگیری از آن، بعدها در سال‌های 75 و 76 نشریه‌ بهمن که توسط آقای مهاجرانی و علوی‌تبار چاپ می‌شد به شکل دیگری آرایش گروه‌های سیاسی را دسته‌بندی و تحلیل کرد. سپس آقای گنجی و دوستانش در نشریه راه نو تحلیل‌هایی را در این باره ارایه کردند.

شریعتی چنین تحلیل‌هایی را یک امر مبارک توصیف کرد و گفت: این تحلیل به فعالان سیاسی جهت می‌دهد تا بتوانند نیروهای سیاسی را بهتر بشناسند و چشم‌انداز و عملکرد گروه‌های مختلف را ارزیابی کرده و پیش‌بینی‌هایی انجام دهند.

این عضو شورای مرکزی جبهه‌ مشارکت ایران اسلامی، یکی از مقدمات تحلیل آرایش نیروهای سیاسی را شناخت شکاف‌های اعتقادی فعال در جامعه دانست و اظهار کرد: یکی از این شکاف‌ها نسبت نیروهای مختلف با سنت و مدرنیسم است و شکاف‌های دیگر نگاه به مقوله‌ قدرت و توزیع قدرت، شکاف اقتصادی و نگاه گروه‌ها به مسائل اقتصادی و همچنین نسبت به مسائل بین‌المللی است.

وی در مورد دسته‌بندی نیروها بر اساس تفسیر آن‌ها از دین و نقش دین در جامعه، بنیادگرایان دینی، سنت‌گرایان دینی، نوع‌گرایان دینی، سکولارها و لائیک‌ها را بخش‌های عمده‌ این دسته‌بندی عنوان کرد و افزود: مثلا جامعه‌ مدرسین حوزه‌ علمیه‌ قم را می‌توان در سنت‌گرایان دسته‌بندی کرد یا در برخی از طیف‌هایی از درون حوزه‌ علمیه مثل مدرسه حقانی، مدرسه معصومیه و پژوهشکده امام خمینی(ره) در قم می‌توان نوعی بنیادگرایی دینی را مشاهده کرد.

شریعتی اضافه کرد: روشنفکران دینی و طیف‌هایی از روحانیونی که در مجمع روحانیون مبارز و جاهای مشابه آن حضور دارند را نیز می‌توان به نوعی نوگرایی دینی و ارایه‌ قرائت جدید از دین منصوب کرد که اغلب اصلاح‌طلبان نیز در زمره‌ این نیروها دسته‌بندی می‌شوند.

این عضو شورای مرکزی جبهه‌ مشارکت ایران اسلامی، ادامه داد: بعد از این دسته‌ها سکولارها قرار دارند که به جدایی دین از عرصه‌ سیاست معتقدند و سپس لائیک‌ها که به جدایی دین از اجتماع اعتقاد دارند.

وی درباره دسته‌بندی گروه‌ها بر اساس دیدگاه‌های‌شان نسبت به توزیع قدرت، اظهار کرد: برخی از آن‌ها کسانی هستند که از یکه‌سالاری دفاع می‌کنند و منشا قدرت را متمرکز در یک فرد می‌دانند و دسته دیگر گروه‌سالاران هستند که معتقدند باید طبقه‌ خاصی از جامعه حاکم شود.

شریعتی با بیان این اعتقاد که " طبقه جدیدی در حال شکل‌گیری است که رنگ و بوی نظامی دارد" ابراز عقیده کرد: این طبقه معتقد است، کسانی که انقلاب و جنگ را حفظ کرده‌اند همین طبقه بوده‌اند و حق آن‌هاست که اداره‌ جامعه را به عهده بگیرند.

این عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت ایران اسلامی، با بیان این‌که " یک رقابت زیرپوستی بین این دو گروه در جریان است" تصریح کرد: اگرچه در مقابل سایر رقبا در کنار یکدیگر همکاری می‌کنند ولی خصوصا در دهه‌ 80 رفته رفته زمینه‌های رقابت‌های جدی بین این دو طبقه قابل مشاهده است.

شریعتی دموکراسی‌خواهان را گروه دیگری در این دسته‌بندی عنوان کرد و افزود: این گروه را می‌توان به دموکراسی‌خواهان حداقلی و حداکثری تقسیم کرد. کسانی که معتقد به رقابت و مشارکت حداکثری هستند، دموکراسی‌خواهان حداکثری نام دارند و از طرف دیگر نیز می‌توان دموکراسی‌خواهان حداقلی را برشمرد، یعنی کسانی که معتقد به رقابت و مشارکت حداقلی رقابت هستند.

وی با اشاره به ایده‌ جمهور ناب اظهار کرد: ایده جمهور ناب به این مفهوم بود که رقابت حداقلی را تعریف کنیم و کاری کنیم تا کسانی که معتقد به اساس نظام هستند بتوانند رای بیاورند و تاثیرگذار باشند.

وی درباره‌ رقابت حداکثری و مشارکت حداقلی نیز اظهار کرد: این یعنی اجازه بدهیم همه طیف‌ها در انتخابات شرکت کنند ولی به گونه‌ای طراحی کنیم که طرفداران یک جناح فکری نتوانند بیایند مثلا سن رای‌دهندگان را بالا ببریم تا یک طیف که در بین جوانان پایگاه بیشتری دارد، رای نیاورد.

شریعتی درباره دسته‌بندی بر اساس گرایش‌های اقتصادی، گفت: چون در جامعه‌ ما چرخ توسعه و حرکت‌های اقتصادی نسبت به کشورهای توسعه‌یافته عمر کوتاهی دارد، تکوین نیروهای فکری حول مسائل اقتصادی هنوز به بلوغ کافی نرسیده است ولی می‌توان با یک نگاه کلی نیروها را در این عرصه تقسیم‌بندی کرد.

این عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت ایران اسلامی افزود: عده‌ای از نیروهای موجود در جامعه‌ ما پوپولیست‌ها هستند یعنی کسانی که معتقدند با پر کردن جیب و سفره‌مردم یک رضایت نسبی را در جامعه انتشار داد. این قشر نگاه کوتاه‌مدتی به مسائل اقتصادی دارد.

شریعتی گفت: گروه دیگر کسانی هستند که معتقدند اقتصاد ایران کاملا در قیومیت دولت است و به دلیل اشراف به منابع و امکانات، قدرت بلامنازع اقتصاد است. پس باید مجری و متصدی مطلق آن نیز باشد.

وی به طرفداران اندیشه دولت‌بازار و طرفداران اندیشه بازاردولت در برخی جوامع اشاره کرد و گفت: دسته‌ اول معتقد است که چیرگی با دولت است ولی دسته‌ دوم می‌گوید که بازار اولویت دارد و دولت باید خود را با بازار تنظیم کند.

وی با بیان این‌که " به دلیل این‌که نیروهای اقتصادی کشور به بلوغ کافی نرسیده‌اند، هنوز شکل مرزبندی و تفکیک‌شده‌ای را ندارند" اظهار کرد: مثلا در اصلاح‌طلبان و در بین کسانی که عموما به بازاردولت معتقد هستند شعاری مثل شعار توزیع 50 هزار تومان مطرح می‌شود که کاملا یک شعار مبتنی بر پوپولیسم اقتصادی است و یا جناح راست سنتی که به خصوص در اول انقلاب معتقد به مطلق بودن نقش بازار بودند امروز معتقد به نقش حداکثری دولت شده‌اند.

شریعتی در حوزه‌ مسائل بین‌المللی سه دسته‌ کلی را برشمرد و اظهار کرد: عده‌ای انزواطلب هستند و معتقدند که نیازی به کشورهای دیگر نداریم و ایران یک کشور غنی است که می‌تواند روی پای خود بایستد و اگر درها را ببندیم فرصت رشدمان بیشتر خواهد شد. این گروه به دو دسته‌ انزواطلب‌های فعال و منفعل تقسیم می‌شوند. برخی از این افراد انزواطلب‌های فعال هستند و تلاش می‌کنند که کشور را منزوی کنند و عده‌ای دیگر نیز انزواطلب‌های منفعل هستند که کوششی در این راه انجام نمی‌دهند ولی مشکلی هم با انزوای کشور در صحنه‌ جهانی ندارند. عده‌ای نیز استقلال‌طلب هستند و استقلال به معنی آن‌چه شعار انقلاب بود و به معنی حاکمیت ملی و تصمیم‌گیری بر اساس نظر ملت است.

شریعتی با بیان این‌که " دسته سوم انحلال‌طلب‌ها هستند" افزود: این افراد می‌گویند که کشور بدون جامعه‌ جهانی هیچ است و با وجود مقوله‌ جهانی شدن و اقتصاد بدون مرز مساله استقلال دیگر مفهومی ندارد.

وی در ادامه به تحلیل شرایط کنونی کشور پرداخته و انتخابات دوره‌ نهم ریاست جمهوری را نقطه‌ عطف و یک ایستگاه مهم در تحلیل مسائل سیاسی ایران عنوان و ابراز عقیده کرد: انتخابات ریاست جمهوری نهم و تغییر و تحولات پس از آن پایان یک دوران و آغاز دوران جدید دیگری بود و از این جهت باید عملکردها و آرایش نیروهای سیاسی را به قبل و بعد از تیر ماه 84 تقسیم‌بندی کرد. در آن زمان چند کاندیدای جدی در عرصه حضور داشتند و هر کدام شاخص یک جریان بودند و به نوعی یک رقابت قابل قبول بین نیروهای اثرگذار در عرصه سیاسی ایران وجود داشت و طیف‌های مختلف در آن انتخابات کاندیداهایی داشتند.

وی ادامه داد: در برابر طیفی که در نتیجه آن انتخابات حاکم شد، کسانی قرار دارند که شکست خورده‌ آن انتخابات هستند و طیف‌هایی که سایر ویژگی‌ها را دارند. از همان مقطع به بعد زمینه‌های ائتلاف نانوشته‌ای بین شکست‌خوردگان انتخابات سال 84 در مقابل پیروزشدگان آن انتخابات شکل گرفت. همه‌ این گروه‌ها با وجود اختلاف‌نظرهای جدی که در درون‌شان وجود داشت ولی در یک چیز مشترک بودند.

این عضو جبهه مشارکت اظهار کرد: می‌بینیم قالیباف در شورایی که اصلاح‌طلبان در آن کرسی داشتند با رای اصلاح‌طلبان شهردار تهران می‌شود در حالی که در انتخابات ریاست جمهوری، همه‌ اصلاح‌طلبان فکر می‌کردند رقیب اصلی آنان قالیباف است ولی همین طیف در سال 86 به او رای می‌دهد.

شریعتی گفت: مخالفت با وضع موجود و جریان حاکم، تمام این ائتلاف‌ها را در جناح منتقد دولت دسته‌بندی می‌کند و می‌بینیم حتی طرفدارانی پس از انتخابات ریاست جمهوری اکنون از دولت انتقاد می‌کنند.

وی به " ایجاد شکاف در میان گروه‌های مدعی حمایت از دولت" معتقد است.

وی با اعتقاد بر این‌که " در آستانه انتخابات مجلس هشتم یک جریان زیرپوستی به رهبری نمایندگان تفکر اقتصادی طیف مقابل اصلاح‌طلبان در حال شکل‌گیری است" افزود: البته شاید این جریان تا زمان اعلام لیست‌ها خود را نشان ندهد. هدف این‌ها شکل دادن به جریانی و تهیه فهرستی است که اصولگراست ولی تابلو و وجه‌ انتقاد از دولت داد؛ چراکه معتقدند در غیر این صورت برنده ماجرا همان ائتلاف نانوشته خواهد بود.

این عضو جبهه مشارکت ادامه داد: ائتلاف نانوشته که در درون آن ائتلاف‌های کوچک‌تری وجود دارد شامل ائتلاف‌هایی از جمله اصلاح‌طلبان، جبهه‌ اعتدال و جبهه محافظه‌کاران سنتی تحت عنوان جبهه پیروان خط امام و رهبری است.

شریعتی با اشاره به ثبت‌نام نکردن حسن روحانی و نوبخت، اظهار کرد: کنار کشیدن این افراد و افراد شاخص دیگری از حزب اعتدال و توسعه که مدعی شکل دادن جبهه اعتدال بود باید مورد تحلیل قرار بگیرد.

وی با بیان این‌که " ستاد ائتلاف اصلاح‌طلبان یک ائتلاف 100 درصدی نیست" افزود: به نظر می‌رسد در روز رای‌گیری در حوزه‌هایی که تک‌نماینده هستند و یا تعداد نمایندگان آن‌ها کم است لیست‌های اصلاح‌طلبان یکی شود و در حوزه‌ تهران هم دو لیست جدی از سوی اصلاح‌طلبان ارایه شود که البته به قول برخی از دوستان 70 – 80 درصد آن هم مشترک است.

وی تعداد لیست‌های تهران را پنج لیست عنوان کرد و گفت: پیروان خط امام و رهبری و گروه‌های نزدیک به آن و همچنین لیست حامیان دولت از جمله این پنج لیست خواهند بود.

شریعتی با پیش‌بینی ارایه فهرستی از سوی اصولگرایان اصلاح‌طلب تصریح کرد: اصولگرایان اصلاح‌طلب یا اصولگرایان مستقل گروه دیگری است که به نظر من اصلی‌ترین رقابت جدی که باید نسبت به آن فعال بود رقابت بین ستاد ائتلاف اصلاح‌طلبان و لیست همین گروه است. البته باید توجه کرد که این گروه در شعارها و تبلیغات سیاسی خود یکسری حرمت‌ها و حریم‌هایی را قائل خواهند شد ولی وقتی وارد برنامه‌ها و مباحث عینی شوند، بی‌رحمانه مسائل اقتصادی را به چالش کشیده و نقد می‌کنند. تریبون‌های خوبی نیز در اختیار آن‌ها قرار خواهد گرفت به طوری که صدای رقیب اصلی یعنی اصلاح‌طلبان در نقد دولت و مساله‌ کارآمدی تحت تاثیر قرار بگیرد و شنیده نشود.

شریعتی معتقد است: طیف حامیان دولت با توجه به نتایجی که در انتخابات شوراها به دست آوردند در این انتخابات هم اگر بخواهند صف خود را جدا کنند به همان سرنوشت دچار خواهند شد.

این عضو شورای مرکزی جبهه‌ مشارکت دامن زدن به مباحث اخیر مطرح شده از سوی بوش در حمایت از گروهی سیاسی در ایران و منتسب کردن آن به اصلاح‌طلبان را در راستای منفعل کردن اصلاح‌طلبان در پرداختن به نقد از دولت در مسائل اقتصادی دانست و تاکید کرد: اصلاح‌طلبان باید حواس‌شان جمع باشد که سیاست فعال خود در نقد اصولی را کنار نگذارند؛ چراکه این یک خطای تاکتیکی و استراتژیک برای اصلاح‌طلبان است.

شریعتی با تاکید بر " اتکای اصلاح‌طلبان بر مبانی همیشگی خود" افزود: اصلاحات ادامه‌ تفکر امام(ره) و انقلاب است و باید بر مبانی اندیشه‌ اصلاحات که توسط شخص آقای خاتمی مطرح شده و نقد جدی از ضعف‌های موجود تکیه کند.

شریعتی با " هشدار مجدد در مورد منفعل نشدن اصلاح‌طلبان" اظهار کرد: اصلاح‌طلبان باید به جای افتادن به انفعال، ادامه نقد فعال را در راس کارهای خود قرار دهند و به مسائل اصلی مردم بپردازند؛ چراکه این نقطه، نقطه برد اصلاح‌طلبان است.

این عضو شورای مرکزی جبهه‌ مشارکت افزود: انتخابات هشتمین دوره مجلس شورای اسلامی آغاز یک رالی جدی برای انتخابات دوره بعد ریاست جمهوری خواهد بود.

وی ابراز امیدواری کرد که در بررسی تعیین صلاحیت‌ها آن‌چه در انتخابات مجلس هفتم اتفاق افتاد تکرار نشود.

وی با اشاره به تحصن برخی نمایندگان در مجلس ششم ایام تحصن را جزء تلخ‌ترین روزها دانست و افزود: کسانی که در تحصن قرار داشتند هم از این کار خوشحال نبودند و افرادی بودند که انقلاب بر دوش آن‌ها بنا نهاده شده بود و تاسف‌بار بود که فرزندان انقلاب در مقابل هم جبهه گرفته بودند. تحصن تلخ اما لازم بود. هیچکس راضی نبود که تحصن کند و همه دوست داشتند که رایزنی‌های آقای خاتمی و کروبی و دوستان دیگر به نتیجه برسد.

این عضو جبهه مشارکت در ادامه با اشاره به مساله هسته‌یی ایران ابراز عقیده کرد: این مساله هنوز تمام نشده است.

شریعتی افزود: مساله بین ایران و آمریکا تنها مساله هسته‌یی نیست و آمریکا با ایران مشکل جدی دارد و اصلاح‌طلب و اصولگرا نمی‌شناسد. در زمان دولت اصلاحات آمریکا بیشترین جفا را در حق ایران کرد. استقلال‌طلبی و دفاع از حق حاکمیت ملی مسائلی است که برای آن مبارزه کرده‌ایم و جزء افتخارات جریان اصلاح‌طلب است و همچنان هم از آن دفاع می‌کنیم و معتقدیم نسل جدیدمان هم از این مساله دفاع می‌کند و به همین دلیل شعارهای اصلاح‌طلبان در میان نسل جدید اقبال بیشتری دارد؛ چراکه اصالت بیشتری هم دارند.

وی با تاکید بر این‌که " دشمنی آمریکا با اصلاح‌طلبان بیشتر است" تصریح کرد: اصلاح‌طلبان علاوه بر این‌که نگاه‌شان به طور اصولگرایانه‌تری ضد آمریکایی است، در عین حال دولت آمریکا را خلع سلاح کرده بود. جریان اعتمادساز آقای خاتمی در دنیا در حال پیشروی بود و آمریکا روز به روز نسبت به ایران منزوی‌تر می‌شد.

وی با اشاره به روابط بین حزب مشارکت و حزب اعتماد ملی، اظهار کرد: مناسبات ما و آقای کروبی، مناسبات درون‌جبهه‌ای است و نقدهایی هم که ایشان نسبت به جبهه‌ مشارکت انجام می‌دهند، جای بحث و جواب دارد ولی الان زمان مناسبی برای این کار نیست و نباید شکاف بین ما و حزب اعتماد ملی و شخص آقای کروبی بی‌دلیل باز شود.

شریعتی در ادامه با بیان این اعتقاد ‌که " مساله‌ امروز مساله‌ قانون نیست" ابراز عقیده کرد: مساله ایران قدرت و توزیع قدرت است و اگر هم به مجلس نگاه می‌شود از بعد قانونگذاری نیست.

این عضو شورای مرکزی جبهه‌ مشارکت با بیان این‌که " در برخی موارد ازدیاد قانون وجود دارد" یکی از شرایط حکمرانی خوب را مقررات‌زدایی عنوان کرد و گفت: یکی از کارکردهای مثبت مجلس این است که برخی قوانین دست و پا گیر را لغو کند.

شریعتی با بیان این‌که " قانونی واقعا قانون است که ضمانت اجرایی داشته باشد" ضمانت اجرایی را متکی بر قدرت دانست و افزود: کرسی‌های مجلس جزء قدرت هستند ولی اگر این قدرت متکی به عقبه و پشتوانه مردمی نباشد استحاله خواهد شد.

وی اضافه کرد: رفتن به مجلس بخشی از پروسه تولید قدرت است و بخشی دیگر نیز ایجاد فرصت برای توسعه و گسترش قدرت اجتماعی است.

وی با بیان این‌که " یکی از مسائلی که باید دنبال کنیم، پروسه‌ اعتمادسازی در درون حاکمیت است" بر شناخت واقعیت‌ها تاکید کرد و گفت: زمانی بعد از انتخابات دوم خرداد برخی از دوستان ما فکر می‌کردند که رقبا کاملا از بین رفته‌اند، ولی دیدید که بعدا در بازی قدرت غلبه پیدا کردند.

شریعتی در پایان سیاست را یک امر تدریجی، زمان‌بر و متلازم قدرت دانست و تاکید کرد: وقتی مجلس هشتم روی کار آمد، باید پیش از هر کاری اعتمادسازی کند.


نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


مردم منتظر افشای پشت پرده فوتبال

دوشنبه 86 دی 24 ساعت 10:16 عصر
زمانی که با فشار «فیفا» بر سازمان تربیت بدنی ایران مبنی بر خروج علی‌آبادی از کاندیداتوری انتخابات رئیس فدراسیون فوتبال، بوی تحریم «فیفا» با شدت به مشام می‌رسید، رئیس‌جمهور در مصاحبه خود و در پاسخ به یک پرسش، اتفاقات افتاده را ناشی از عملکرد اشتباه رئیس سازمان تربیت بدنی خوانده و دستور کناره‌گیری وی از انتخابات ریاست فدراسیون فوتبال را اعلام کرد.
 در همان زمان، وی گذرا به سوءاستفاده برخی گروه‌های داخلی از این موضوع اشاره‌هایی نمود، ولی افشای آن را با مدارک به بعد موکول کرد. به فاصله 24 ساعت علی‌آبادی در نشستی، کناره‌گیری خود را از کاندیداتوری ریاست فدراسیون فوتبال اعلام، ولی با آب و تاب زیاد، به مسائل پشت پرده اشاره کرد که در حال تکمیل مدارک آن هستند و به زودی افشا خواهند کرد.
این موضوع و کاسه زیر نیم کاسه و دست‌های پشت پرده، تقریبا هر روزه در اظهارات مسئولان سازمان تربیت‌بدنی تکرار شد و نقطه اوج آن هم در برنامه 90 و در مناظره غیرمستقیم صفایی فراهانی با هاشمی، معاون و آخوندی، سخنگوی سازمان تربیت بدنی بود که هر دو نماینده سازمان بر این‌که مسائل پشت پرده بسیاری وجود دارد که قابل افشاست و می‌تواند اتفاقات پشت پرده وقایع اخیر فوتبال را روشن کند، تأکید بسیار کردند، اما افشای آنها را به مصلحت ندانستند.
این مباحث در حالی مطرح می‌شد که تیم ملی فوتبال کشورمان در آستانه رقابت‌های مقدماتی جام جهانی بدون سرمربی بود؛ کشورهای دیگر آسیایی و رقبای ایران در حال آماده‌سازی تیم خود بودند و فرصت‌ها با تصویب نشدن اساسنامه فدراسیون و برگزار نشدن انتخابات آن از دست کشورمان می‌رفت تا جایی که امروز هم به رغم انتخاب رئیس و هیأت رئیسه فدراسیون فوتبال و تلاش و پیگیری‌های آنها، هنوز تیم ملی بدون سرمربی است و حتی بازی‌های تدارکاتی خود را بدون سرمربی برگزار می‌کند.
مسئولان تربیت بدنی به درستی برای جلوگیری از آسیب دیدن بیشتر فوتبال کشورمان، ارایه اسناد پشت پرده ادعایی را به پس از انتخابات فدراسیون فوتبال موکول کردند که بحمدالله، انتخابات به خوبی و خوشی تمام شد و رئیس فدراسیون فوتبال و دیگر اعضای آن هم برگزیده شدند.
حال افکار عمومی منتظر هستند که این مدارک افشا شده و به این پرسش که توسط مسئولان سازمان تربیت بدنی برای مردم ایجاد شده است، پاسخ داده شود و مردم هم بدانند مسبب اتلاف فرصت برای آماده‌سازی تیم ملی، چه شخص یا اشخاصی بوده‌اند؟
در حالی که برخی از جمله مسئولان سازمان ورزش بر این باورند که مسائل پشت پرده‌ای هست و حتی از داشتن اسنادی نیز نام می‌برند، برخی دیگر نیز معتقدند مسائلی وجود ندارد. بنابراین پرسش بزرگ شکل گرفته در اذهان عمومی، این است که آیا واقعا دست‌هایی پشت پرده وقایع فوتبال وجود داشته است؟ یا این‌که یک نوع روش برای نشان دادن رد پای معصیت پنهانی و یا نهانی در پشت پرده است و جریانات موهوم و ناشناخته‌ای که همیشه در موقع گیر افتادن می‌شود پشت آنان پنهان شد و پاسخ نداد و متأسفانه در کشور ما بارها و بارها استفاده شده است.
و اکنون اگر به این پرسش اذهان عمومی پاسخ داده نشود و مسائل پشت پرده در صورت وجود افشا نگردد، فرض و اعتقاد مردم قوت خواهد یافت.

نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


<   <<   36   37   38   39   40   >>   >