مولانا:آقای محبوبیت

یکشنبه 86 شهریور 11 ساعت 9:0 عصر
به‌تازگی یک سمفونی به نام شاعر ایرانی قرن سیزدهم در لس‌آنجلس برگزار شد که دوهزار نفر را وادار به تماشای ایستاده‌ی آن کرد. اکنون حدود 750هزار جلد از کتاب‌های شعر مولانا به‌فروش رفته‌اند و این رقم، برای بسیاری از شاعران برنده‌ی جایزه‌ی پولیتزر، رقمی رویایی است. دانشگاه مریلند نیز ماه سپتامبر میزبان کنفرانسی سه‌روزه درباره‌ی مولانا خواهد بود.

این روزنامه با اشاره به سال 2007 میلادی که ازسوی سازمان ملل به مناسبت هشتصدمین سال تولد مولانا، سال بین‌المللی مولانا نامیده شده، نوشته است: "آقای محبوبیت" در 30 سپتامبر 1207 در نزدیکی بلخ، افغانستان کنونی، متولد شد. او یک دانشمند اسلامی است و هزاران بیت شعر سروده است.

واشنگتن‌پست در ادامه‌ی گزارش خود آورده است: اشعار معنوی و عاشقانه‌ی مولانا، بیشتر علاقه‌مندان انگلیسی‌زبان را محو خود کرده‌اند.

اکبر احمد ـ رییس دپارتمان مطالعات اسلامی دانشگاه آمریکا ـ نیز با بیان اینکه مولانا مانند شکسپیر و موتزارت بسیار در سفر بوده است، گفته که نیاز به پیام وحدت و صلح او در آمریکای امروز بسیار احساس می‌شود.

وی همچنین در اظهاراتی خاص عنوان کرده است: شما شاهد آمریکایی شدن مولانا هستید [!] و من تقریبا از این امر خوشحالم. چون پیام او با پیام عشق همراه می‌شود. ما از کلیشه‌ها و تبعیض‌ها فراتر رفته‌ایم.

او عقیده دارد که محبوبیت مولانا طعنه‌آمیز است، چون زادگاه این شاعر اکنون در کشوری است که بسیاری از کشورهای غربی در آن به‌دنبال طالبان هستند.

به‌گفته‌ی اکبر احمد ـ شاعر ـ، کولمن بارکس با شناساندن مولانا به دنیای انگلیسی‌زبان، اعتبار و شهرت بسیاری به‌دست آورد. روبرت بلای ـ شاعر ـ ترجمه قرن نوزدهم مثنوی را به بارکس داد و به او گفت، این اشعار باید از قفس‌های‌شان خارج شوند. مولانا که ترجمه‌ی اشعار او به 20 جلد رسیده، اکنون یکی از شاعران پرفروش آمریکاست.

بارکس در این‌باره گفت: تمدن غربی، زیبایی نگاه مجذوب‌کننده مولانا را شناخته است. احساسی که در هر انسانی، نوعی شعف ایجاد می‌کند و نوعی وابستگی میان همه‌ی زندگی‌ها به‌وجود می‌آورد.

واشنگتن‌پست در ادامه‌ی مطلب خود نوشته است: مرکز مطالعات ایرانی دانشگاه مریلند، کنفرانس سه‌روزه‌ای را درباره‌ی این شاعر عرفانی برگزار خواهد کرد که 20 دانشمند رومی در آن شرکت خواهند کرد.

موضوع‌های مورد بحث در این کنفرانس شامل عنوان‌هایی چون «مولانا در رسانه جدید» و «مولانا؛ پرفروش» خواهند بود که در روزهای 28 تا 30 سپتامبر برگزار می‌شود.


نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


دعوت اصولگرایان مستقل از حداد برای مناظره

یکشنبه 86 شهریور 11 ساعت 9:0 عصر

اصولگرایان مستقل در خصوص تبصره 13 لایحه بودجه (تأمین بنزین سهمیه بندی و غیر سهمیه بندی) از طرف دولت و نیز کارت سوخت اضافی به نمایندگان، حداد عادل را به مناطظره دعوت کردند.محمد هادی ربانی نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی گفت: سابقاً اصولگرایان مستقل در این خصوص اعتراض خود را به صورت تذکر در صحن علنی مجلس اعلام کرده بودند که هیچ ترتیب اثری داده نشده بود . وی گفت: یکی از نمایندگان روز دوشنبه به بعضی از نمایندگان کارت سوخت می‌داد که البته من و بسیاری از دوستان از گرفتن این کارت خودداری کردیم چون معتقدیم که مشکل مردم ، مشکل نمایندگان است و اگر مجلس می‌خواهد مشکلی را حل کند مشکل مردم را حل کند .

ربانی تصریح کرد: وظیفه‌ای که طبق قانون اساسی هر نماینده‌ای دارد این است که به حوزه انتخابیه‌اش سرکشی کند و این مساله نیاز به استفاده از وسیله نقلیه است و این وسیله باید در اختیار نماینده گذاشته شود و در همه کشورهای جهان این مساله صورت می‌گیرد و یک کار عقلی و منطقی است.

ربانی خطاب به حداد عادل گفت: آقای حداد دست از این کارهای تبعیض آمیز بردارید و به فکر حل مشکل مردم باشید .
سخنگوی جریان اصولگرایان مستقل مجلس اظهار امیدواری کرد که اصولگرایان به محوریت حدادعادل و باهنر این مناظره را گفتمان اثباتی و صمیمانه و در جهت تنویر افکار عمومی تلقی کرده و از هرگونه تلقی منفی در این خصوص اجتناب کنند.

به گزارش صدرا وی در پایان افزود: ولی ارائه کارت سوخت 200 لیتری به نمایندگان درست به نظر نمی‌رسد و یا حداقل در بدترین شرایط اگر باید چنین کاری انجام می‌شد مثلا باید اعلام می‌کردند 250 لیتر به قیمت آزاد در اختیار مردم و نمایندگان قرار گیرد و از آن استفاده شود تا نماینده هم مانند مردم مشکل‌اش حل شود. لذا با ارائه کارت سوخت اضافی به نمایندگان مخالف هستیم و از دریافت آن نیز خودداری کرده‌ام.

گفتنی است، تبصره 13 دارای سه بنده بوده که بند یک در ارتباط با سهمیه‌بندی بنزین به میزان 100 لیتر در ماه به وسایل نقلیه و خودروهای عمومی به قیمت 100 ریال می‌باشد و بند 2 راجع به ممنوعیت استفاده خودروهای دولتی از این سهمیه بندی است و به طور طبیعی باید خودروهای دولتی بنزین به قیمت بازار خرید خلیج فارس و یا بازار جهانی تامین و استفاده کنند. همچنین طبق بند 3 دولت موظف است قیمت بنزین غیر سهمیه بندی را اعلام کند.


نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


آماده باش علیه وبا

یکشنبه 86 شهریور 11 ساعت 7:0 عصر

محمد مهدی گویا، رئیس مرکز مدیریت بیماریهای وزارت بهداشت با اعلام این مطلب در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی فارس، افزود: از هفته گذشته گزارشهای مختلفی مبنی بر همه‌گیری و شیوع بیماری وبا در مناطق کردنشین عراق منتشر شده است که بر اساس آخرین آمار تاکنون 5 هزار نفر در این کشور به این بیماری مبتلا و 8 نفر به همین علت جان خود را از دست داده‌اند.
وی گفت: از بین مبتلایان به این بیماری در عراق تاکنون فقط یک نفر به ایران آمده است که در شهرستان بانه شناسایی شد و تحت درمان قرار گرفت که با توجه به آسیب دیدن کلیه های این بیمار بر اثر وبا تحت نظر پزشک متخصص قرار گرفت، این بیمار پس از چند روز بستری درمان شد و اکنون مرخص شده است.
گویا افزود: با توجه به شیوع بیماری وبا در عراق وزارت بهداشت از هفته پیش به همه دانشگاههای علوم پزشکی مستقر در مرزهای غربی کشور اعلام آماده باش کرده است و به طور مرتب آموزشها و هشدارهای بهداشتی لازم برای پیشگیری از بروز این بیماری به مردم ساکن مناطق غربی کشور داده می‌شود.
وی گفت: دانشگاههای علوم پزشکی این مناطق موظف هستند، ماموران بهداشتی را در گلوگاههای مرزی مستقر کنند و ضمن آموزش لازم به مردم برای پیشگیری از بروز این بیماری هر مورد مشکوک را بلافاصله تحت درمان قرار دهند و گزارش کنند.
به گفته رئیس مرکز مدیریت بیماریهای وزارت بهداشت از ابتدای امسال تاکنون 5 نفر مبتلا به بیماری وبا در کشور شناسایی شده است که 4 مورد آن از پاکستان به ایران آمده بودند، از این تعداد دو نفر در چابهار، یک نفر در قم و یک نفر در کاشان شناسایی شدند که همگی خیلی زود درمان شدند، یک نفر دیگر نیز بیمار عراقی بود که در شهر بانه استان کردستان شناسایی و درمان شد.
وی گفت: همه این بیماران در ایران درمان شدند و هیچ موردی از مرگ ناشی از وبا طی سال جاری در کشور نداشته‌ایم.



نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


کتاب هاشمی رفسنجانی مجوز دارد

یکشنبه 86 شهریور 11 ساعت 7:0 عصر

کتاب "به سوی سرنوشت" کارنامه و خاطرات آیت الله هاشمی رفسنجانی از سوی وزارت ارشاد جمع آوری نشده است.
پرویز کرمی - مدیرکل دفتر وزارتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در گفتگو با مهر با اعلام این خبر افزود: نکته ای در کتاب « به سوی سرنوشت » وجود دارد که مورد شک و شبهه قرار گرفته است و پیش از این یک مقام وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام کرد که اگر این نکته از سوی دفتر نشر آثار حضرت امام خمینی (ره) رسما تایید شود از نظر ارشاد منعی برای انتشار ندارد. اما اینکه کتاب مذکور را از بازار جمع آوری کرده باشند به هیچ وجه درست نیست و از سوی وزارت ارشاد هم چنین کاری صورت نگرفته است.

وی تصریح کرد: اصلا از سوی وزارت ارشاد تصمیمی مبنی بر جمع آوری این کتاب گرفته نشده است و این مساله را تکذیب می کنم. اما نکته ای در این کتاب مطرح شده که اداره کتاب و کتابخوانی اعلام کرده است که درباره صحت مطالب مطرح شده در این کتاب درخصوص حضرت امام (ره) باید موسسه تنظیم و نشر آثار حضرت امام (ره) پاسخگو باشد.

پرویز کرمی خاطرنشان کرد: این مساله هم که کتاب « به سوی سرنوشت » بدون دریافت مجوز وزارت ارشاد و اداره کتاب منتشر شده باشد به هیچ وجه صحت ندارد و ممکن است مجوز این کتاب در سالهای گذشته دریافت شده باشد و یا اینکه عنوان آن عوض شده باشد. با این حال این نکته که کتاب مذکور جمع آوری شده باشد اصلا درست نیست.


نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


منتقدان بی انصاف، چالش دولت نهم

یکشنبه 86 شهریور 11 ساعت 5:0 عصر

دولت نهم درحالى دستاوردهاى حضور ۲ ساله خود در عرصه سیاسى - اجتماعى کشور را به معرض نمایش مى گذارد که قضاوت ها و ارزیابى هاى کارشناسان حاکى از شتاب گرفتن فزاینده روند اصلاحات ادارى و اقتصادى کشور است. اگر در ماه هاى آغازین استقرار این دولت، کمبود اطلاعات و آمار دقیق از وضع کشور مانعى بر سر راه گفتمان عدالت محورى بود، اکنون سفرهاى استانى آرشیوى از اطلاعات دقیق را نزد دولتمردان نسبت به بخش هاى مختلف ایران فراهم آورده است. این اتفاق سبب تعمیق اصلاحات و تشدید فعالیت هاى عمرانى و توسعه اى با رویکرد عدالت گرایانه شده است. کاهش سود بانکى، ارائه هوشمندانه کارت سوخت، تغییر و تحول در نظام بانکى و بیمه اى به نفع مردم و... باعث تغییر ساختارها به نفع شهروندان شده است.در آستانه هفته دولت مجتبى ثمره هاشمى مشاور ارشد رئیس جمهورى با حضور در روزنامه ایران به تشریح عملکرد دولت پرداخت. ثمره هاشمى در این گفت و گو بخشى از فعالیت هاى دولت را در زمینه عمران، توسعه، عدالت محورى و خدمت رسانى تبیین کرد، اما گفت انقلاب دولت نهم در عرصه نرم افزارى است که بسترها و شرایط را براى هرگونه رشد و پیشرفت فراهم مى آورد.مشاور ارشد رئیس جمهورى براى نمونه به واگذارى اختیارات گسترده به استانداران اشاره کرد و گفت: از این پس مطالبات و نیازهاى مردم در سطح استان بررسى و تصمیم گیرى خواهد شد.ثمره هاشمى همچنین در بحث تغییرات اخیر دولت، کابینه را به تیم ورزشى تشبیه کرد و گفت: در این تیم تنها مسأله جابه جایى مسئولیت ها مطرح است نه برکنارى افراد. گفت و گو با مشاور ارشد رئیس جمهورى حاوى نکات تازه اى است که وى به دلیل نزدیکى به رئیس جمهورى و اشراف بر عملکرد دستگاه هاى اجرایى آن را بازگو کرده است.* در روزهاى اخیر مباحث مختلفى درباره اصلاح و ترمیم کابینه در رسانه ها مطرح شده است، برخى آن را در راستاى جابه جایى هایى مى دانند که از پیش مد نظر بوده اما بسیارى این را اقدام در راستاى میثاق یک ساله احمدى نژاد با وزیران مى دانند. شما به عنوان مشاور ارشد رئیس جمهور چه تفسیرى از این تحول دارید آیا مطالب ناگفته اى در این باره وجود دارد؟دولت یک تیم منسجم است که مأموریت سنگینى را به دوش دارد و در واقع مسئولیت سنگینى متوجه رئیس جمهور و دولت منتخب است. براى درک بهتر مطلب مى توانیم تیم دولت را به یک تیم ورزشى تشبیه کنیم که هر کس در آن تیم وظیفه اى را به عهده دارد. به عنوان مثال در یک تیم فوتبال افراد با توجه به توانایى ها و به تشخیص مربى در محل خاصى به ایفاى نقش مى پردازند اما در حین بازى ممکن است مربى تشخیص دهد برخى افراد ضرورت دارد که تعویض شوند و نیروهاى تازه نفس وارد میدان شوند. این به مفهوم کنارگذاشتن نیست بلکه جابه جایى در مسئولیت هاست.در دولت اسلامى، مسئولیت ها سنگین، تحول آور و لازم الاجرا است و اگر در جایى آقاى رئیس جمهور تشخیص دهند که مسئولیتى باید جابه جا شود و به فرد تازه نفسى سپرده شود لازم است که انجام شود.این اقدام نه تنها حق رئیس جمهور است، بلکه امرى طبیعى است. طبیعى است که هر کس هم با توجه به گرایش سیاسى و منافع خود تفسیر و تعبیرى از این تغییرات خواهد داشت.در گذشته هم ۲ نفر از آقایان وزرا جابه جا شدند. کسانى هم که الآن جابه جا شدند ( آقایان وزیرى هامانه و طهماسبى وزراى سابق نفت و صنایع و معادن) امر عجیبى نیست.

چنانچه ممکن است وزیرى هم تشخیص دهد معاون خود را تعویض کند یا معاونى زیر مجموعه مدیران خود را جابه جا کند. این تغییرات ممکن است در همه قوا نیز اتفاق بیفتد و منحصر به قوه مجریه نیست.باید توجه داشت که هیچ رئیس قوه اى مقید و مکلف به حفظ نیرویى که در جاى معینى به او مسئولیت داده نیست و ممکن است تشخیص بدهد در زمانى لازم است به او مسئولیت جدیدى بدهد و از استانى به استان دیگر و یا از مسئولیتى به مسئولیت دیگر منتقل شود.


نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


یک نوجوان هم‌اتاقی خود را خورد!

یکشنبه 86 شهریور 11 ساعت 4:0 عصر

یک نوجوان 19 ساله هم‌اتاقی خود را کشت و مغز و دل و جگر او را خورد.

جسد مقتول سه روز پس از کشته شدن در خانه‌ای در شهر وین، پایتخت اتریش پیدا شد.

جنازه به شکل تک و پاره در جای‌جای اتاق پراکنده بود.

پلیس همچنین تکه‌هایی از بدن مقتول را به شکل نیم‌خورده در بشقابی در آشپزخانه پیدا کرد.


نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


سیدمحمد خاتمی در دیدار جمعی از اعضای شورای مرکزی و اعضای فعال "انجمن فرهنگ و سیاست دانشجویان دانشگاه شیراز" تاکید کرد: در مورد انتخابات ما قهر نکرده‌ایم؛ بلکه انتظاراتی داریم که امیدوارم برآورده شود.

وی افزود: ما در انتخابات شرکت می‌کنیم و حق ما هم هست که شرکت کنیم؛ باید زمینه انتخاب آزاد فراهم و هرچه مردم گفتند پذیرفته شود.

به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی بنیاد باران، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحمد خاتمی با اشاره به اینکه تجربه تاریخی ما مبنی بر اجماع بر نخواستن است، تاکید کرد: ما بر روی خواسته‌ها اجماع نمی‌کنیم و اصلا خواسته‌هایمان را معین نکرده‌ایم و بعد از آن تلاش نکرده‌ایم تا حول محور آن خواسته اجماع کنیم و حرکت خود را شکل دهیم ؛ این مشکل بزرگ تاریخی ماست.

رییس بنیاد باران وظیفه تشکل‌هایی چون انجمن فرهنگ و سیاست را روشن کردن خواسته‌ها دانست تا اجماع حول خواسته ها شکل گیرد.

وی تاکید کرد: در مورد ائتلاف متاسفانه هم در مباحث تئوریک و هم در مباحث عملی این آشفتگی‌ها وجود دارد. این مشکل در اصول‌گرایان، اصلاح‌طلبان و حتی روشنفکران ما هم وجود دارد و این رسالت اندیشمندان و تشکل های اصیل است که چنین موضوعاتی را مورد بررسی قرار دهد و از دل آن گفتمان وحدت را پدید آورند. یکی از رسالتهای ما تبیین اصول اصلاح‌طلبی است.

خاتمی در ادامه با اشاره به میلاد امام عصر(عج) انقلاب اسلامی را منسوب به حضرت بقیه الله و اسلام دانست و تاکید کرد ما افتخار می کنیم که در این مسیر قدم بر داریم.

خاتمی افزود : آیا آنچه مرضی آن بزرگواران از رسول اکرم(ص) تا حضرت بقیه الله(عج) است، این است که ما فقط جشنهای بزرگ بگیریم و به ظاهر به آنها اظهار ارادت کنیم و بعد زندگی اجتماعیمان هیچ گونه ارتباطی با آنها نداشته باشد؟ باید در زندگی فردی و اجتماعیمان هم نشان دهیم که پیرو آن بزرگان هستیم.

رییس‌جمهور سابق کشورمان افزود: در سال 56 که درگیریها و کشتارها و چهلم ها اوج گرفته بود امام(ره) اعلام کردند که امسال جشن نیمه شعبان نداریم؛ چون قطعا وضع آن زمان مرضی حضرت بقیه الله نبود و ما باید اعلام می‌کردیم که از این وضعیت ناراضی هستیم و عزاداریم .همانجا یک عده ای در برابر امام ایستادند و بعضی از کسانی که امروز خیلی ادعای دفاع از اسلام و تلاش برای دفع مفسدین و نزدیک دانستن اندیشه خود با اندیشه اصلی امام را دارند، آن زمان امام را تخطئه کردند ودر قم جشن مفصلی را در دهن‌کجی به امام برگزار کردند؛ البته باید دید کدام یک از این جریانها در مسیر امام زمان هستند.

خاتمی سپس این مسئله را مسئله ای تاریخی و نه فردی دانست و افزود : در طول تاریخ ما چه مسئله ای وجود داشته ؟ دین چه جایگاهی داشته ؟ سیاست خارجی چه جایگاهی داشته ؟ حاکمان استبدادی کجا بوده اند ؟ روشنفکران و نخبگان ما چه جایگاهی داشته اند؟ توده مردم ما در چه وضعیتی بوده اند ؟ و چه تحولات و حوادثی از مشروطیت به بعد و قبل از آن رخ داده است؟ آیا می توان یک خواست مشترکی را که برآمده از وجدان جامعه باشد استنباط کنیم ؟ اگر می خواهیم خدمتی به مردم ، جامعه و تاریخمان انجام دهیم باید همسوی با این خواست تاریخی باشیم تا پایگاه تاریخی اجتماعی و مردمی خود را داشته باشیم و گفتمان ما متناسب با آن خواست تاریخی باشد.

وی افزود: ما در حرکتهای اجتماعی 100تا 150 سال گذشته کاملا سه اصل مشترک "آزادی خواهی"، "استقلال خواهی" و "پیشرفت خواهی" برخاسته از وجدان و خواست جامعه را مشاهده می کنیم و کم و بیش در کشورهایی نظیر کشور ما و به خصوص کشورهای اسلامی و برخی کشورهای جهان نیز چنین چیزی وجود دارد که هم تحت تاثیر دین، هم تحت تاثیر شرایط خودشان و هم تحت تاثیر شرایط جهانی بوده اند.

رییس بنیاد باران تعبیر خود از آزادی را با ولنگاری متفاوت دانست و به فرمایش حضرت امیرالمومنین (ع) اشاره کرد که «مقدس نیست امتی که در آن مظلوم نتواند بدون لکنت زبان در مقابل ظالم بایستد و حرفش را بزند و نگرانی نداشته باشد».

وی افزود: اگر ما فقط به مسئله آزادی بیندیشیم و آن را طبق معیارهایی که ابتدا در غرب تجربه و بعد تعریف شده است بپذیریم می بینیم از عقل محض کانت تا عقل تاریخی دیلتای که تاکنون هم تقریبا مورد قبول است ،بسیاری از این تعریف ها در بستر تاریخی و اجتماعی خود شکل گرفته و قابل تعمیم به همه جوامع نیست و نمی توان گفت چون غرب در حرکت خود به لیبرال دموکراسی رسید پس باید در جامعه ما هم لیبرال دموکراسی راپیاده کرد؛ اما آزادیخواهی مسئله مشترک همه انسانها در طول تاریخ بوده و به صورت بارزی در دوران ما تجلی کرده است؛ اما جامعه ما به علت مذهبی بودن و دینی بودن هویت مردم ، اسلامش را هم خواسته حفظ کند.

خاتمی تصریح کرد:هنر امام (ره) ارائه اسلامی بود که با خواست تاریخی مردم ایران مبتنی بر آزادیخواهی هماهنگ بود و اسلام ناب هم در عرصه اجتماعی همین است و اصلا انقلاب برای تحقق همین آزادی و استقلال و رفع عقب‌ماندگی صورت گرفت. امروز نسل پیشتاز و روشنفکر ما باید فاصله خود را با سنت گرایانی که هیچ گونه دغدغه اجتماعی نداشته اند و همچنین روشنفکرانی که هویت تاریخی مذهبی مردم را نادیده گرفتند مشخص کند.

خاتمی سپس در ادامه گفت: من معتقدم آن اسلام اجتماعی که با خواست تاریخی مردم و سازگار با هویت مذهبی و معنوی مردم بوده است، به صورت جمهوری اسلامی مطرح شده است که در دل آن آزادی یعنی آزادی سیاسی ،حق اظهار نظر ، حاکمیت مردم بر سرنوشت و حق ابراز رای و تعیین کنندگی حضور مردم و مسئول بودن حکومت در برابر مردم و نهادهای مردمی و قدرت داشتن مردم به جابه جایی قدرت بدون توسل به زور و خشونت وجود دارد و معنای دموکراسی و جمهوری ،هم همین است .

خاتمی در مورد گفتمان چپ مذهبی نیز گفت: گفتمان دهه‌های اخیر حرکت اسلامی گفتمان چپ بوده است یعنی امام این گفتمان را مطرح نکرده است.امام اسلام و آزادی و سقوط دولت پهلوی را مطرح کرده است و بعضی روشنفکران تحت تاثیر فضای چپ موجود وقت، گفتمان چپ مذهبی را رایج کردند.گفتمان چپ هم در دنیا شکست خورده است و از رده خارج شده است. پس از آن باز آشفتگیهایی به وجود آمده است و گفتمان اصلاح طلبی گاهی تنه به تنه لیبرالیزم زده است. چون ما مشخص نکرده ایم نظر مستقل خودمان چیست. اما می توانم در متن همه جریانات اسلامی روشن، جریانی به نام اصلاح طلبی را ببینم که باید چارچوب آن را مشخص و از نظر تئوری هم آن را قوی کنیم.

رییس بنیاد باران در مورد کوتاهی نسبت به جریان دانشجویی نیز گفت: کوتاهی نسبت به جریان دانشجویی را انکار نمی کنم؛ممکن است ما هم کوتاهی کرده باشیم اما این مسئله باید در مجموعه دیده شود.

وی خطاب به اعضای شورای مرکزی و اعضای فعال "انجمن فرهنگ و سیاست دانشجویان دانشگاه شیراز"گفت : شما که با این همه مشکلات هنوز ایستاده اید، مانند نهالی هستید که باید در فضای آرام دوباره رشد کنید و تکثیر شوید و منشا حرکت درست دانشجویی باشید.

وی تصریح کرد:در عین حال باید توجه داشت که این حرکت که نظام را قبول دارد اما انتقاد هم دارد و معتقد است راهکارهای بهتری برای اداره نظام وجود دارد و می کوشد تا به حق خود در دسترسی به جایی نظیر مجلس ، دولت و دانشگاه که بتواند درآن منشا اثر باشد، برسد.در عین حال باید از تجربه قبلی استفاده کنیم و اولویتهایمان را مشخص کنیم تا دچار اختلاف نشویم.بخشی از هزینه هایی که حرکتهای آزادیخواهانه و مستقلی چون شما می توانند داشته باشند به خاطر تشخیص ندادن اولویتها است و اینکه طرف مقابل هم همه را به یک چوب می راند.

خاتمی با اشاره به انتخابات آتی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: در مورد انتخابات هم ما با نظام قهر نکرده ایم،از نظام انتظاراتی داریم که امیدوارم برآورده شود .ما در انتخابات شرکت می کنیم و حق ما است که شرکت کنیم. البته زمینه انتخاب آزاد باید فراهم شود و هرچه مردم گفتند پذیرفته گردد ؛ جوری نباشد که ته دل مردم و پیروزشدگان و شکست خوردگان این باشد که آنچه به وجود آمد طبق قانون و نتیجه خواست مردم نبود.باید مصلحت کشور را بگوییم که کشور ما در معرض تهدید است و اگر یک اقلیتی بیاید و همه را حذف کند و به نام اکثریت اعتماد متقابل مردم و نظام را از بین ببرد، امنیت نظام به مخاطره می‌افتد.البته باید نقد کنیم و هر نقدی را هم براندازی ندانیم.

در آغاز این دیدار سوالاتی توسط اعضای انجمن مطرح شد که خاتمی به آنها پاسخ داد.


نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


ممانعت رهبری با دیدار با روسای دانشگاه‌ها

یکشنبه 86 شهریور 11 ساعت 2:0 عصر

رهبر انقلاب اسلامی در پاسخ به درخواست روسای دانشگاهها و مسئولان نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری برای دیدار با ایشان فرمودند: سال گذشته در جلسه ای که با روسای دانشگاهها داشتیم، مطالباتی از روسای دانشگاهها خواستار شدیم اما تاکنون گزارشی به اینجانب نرسیده است لذا در جلسه فعلی، مطالبات سال گذشته بررسی شود و گزارش آن برای جلسه بعدی تنظیم شود.

به گزارش مهر، حجت الاسلام محمد محمدیان در اولین نشست مشترک روسای دانشگاه های وزارت علوم و بهداشت و روسای دفاتر نهاد نمایندگی مقام رهبری افزود : نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاهها کمیته ای را برای رسیدگی به مطالبات رهبر انقلاب در طی 15 سال گذشته از آموزش عالی در نظر گرفته است که تا دو ماه آینده برای روسای دانشگاهها ارسال می شود.

رئیس نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاهها با اشاره به سرفصل های مطالبات مقام رهبری از آموزش عالی در سال گذشته گفت: ترسیم نقشه جامع علمی کشور برای رسیدن به اهداف چشم انداز، تولید علم و خروج از مصرف کنندگی در علم، برنامه ریزی برای جذب و ورود دانشجویان تحصیلات تکمیلی به دانشگاهها، توازن نگاه به رشته های علوم انسانی و پایه از جمله مطالباتی هستند که مقام معظم رهبری از آموزش عالی داشته اند.

وی ادامه داد: آیت الله خامنه ای در مورد بنیاد ملی نخبگان و فعالیتهای آن نیز خواستار گزارشی هستند و تجدید نظر در ملاک ارتقای اعضای هیئت علمی و تدوین آیین نامه جدید در این زمینه همچنین عدم جدایی از رشد کمی دانشگاهها همزمان با رشد کیفی از دیگر مطالبات ایشان در سال گذشته بوده است.

حجت الاسلام محمدیان افزود : جدا نشدن دانشگاه از قبل و بعد از خودش و ارتباط بین دانشگاه و آموزش و پرورش و همچنین ارتباط بین دانشگاه و پژوهشگاه ها، ارتقای رتبه حقیقی اساتید دانشگاهها و توجه به فضای دینی تربیت دانشجویان نیز مطالباتی است که توسط مقام رهبری از روسای دانشگاه ها شده است.

رئیس نهاد نمایندگی ولی فقیه ادامه داد : همچنین ایشان در جلسه گذشته اهتمام به پاسخگویی به پرسش های دانشجویان در مسائل معرفتی، تقویت اعتماد به نفس ملی در میان دانشجویان، اهتمام به تقویت قدرت تحلیل و فهم سیاسی دانشجویان، توجه به تحقق بودجه های تحقیقاتی، ضرورت افزایش نسبت دانشجویان تحصیلات تکمیلی به کل دانشجویان و لزوم فعال شدن پارک های علم و فناوری را عنوان کردند و اکنون از روسای دانشگاه ها و مسئولین آموزش عالی کشور خواستار گزارشی در این زمینه هستند.

وی مسئولیت حفظ نظام و اعتلا و پیشرفت نظام جمهوری اسلامی ایران را در شرایط فعلی بر عهده مسئولین آموزش عالی کشور دانست و گفت : روسای دانشگاه ها و مجموعه آموزش عالی بیشترین نقش را برای ارتقای نظام برعهده دارند.


نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


در حالی که یک هفته از هشدار رهبر انقلاب به دولت در رابطه با لزوم نقدپذیری و استقبال از تمامی انتقادات می‌گذرد، تاکنون هیچ‌گونه واکنش مثبتی از سوی اعضای هیأت دولت نسبت به این بخش از سخنان آیت‌الله خامنه‌ای، ابراز نشده است.در حالی که دولت نهم با توقیف روزنامه‌های پرمخاطب و فیلترکردن سایت‌ها و خبرگزاری‌های منتقد و غیرهوادار خود، بیشترین برخورد را با منتقدان داشته است، تأکید رهبر انقلاب مبنی بر موظف بودن دولت به استقبال از کلیه انتقادات، حتی نقدهای مغرضانه، نشان‌دهنده لزوم تجدیدنظر دولت در شیوه تعامل با منتقدین است.
رهبر انقلاب در بیانات خود ضمن اشاره به نقدهای اصلی منتقدان دولت شامل تعامل با قوا، توجه به سند چشم انداز و اصل 44، استفاده از نخبگان و کار کارشناسی تاکید کردند: « یک سفارش دیگر من مسئله تعامل با دیگر قواست. خوشبختانه امروز روابط قوه مجریه با قوه مقننه و قوه قضائیه روابط خوبی است؛ لکن در بدنه باید این تعامل تقویت بشود؛ یعنی کوشش بشود که تعامل منطقی و صحیح برقرار شود. البته من هیچ عقیده ندارم که مجلس در رابطه با دولت، از وظایف خودش صرف‏نظر کند؛ نه، مجلس باید به وظائفی که نسبت به دولت دارد، سخت‏گیرانه، منتها خیرخواهانه، عمل کند. دولت هم مطلقاً از اختیارات خودش نباید عدول بکند و باید از اختیاراتی که قانون و قانون اساسی به او داده، حداکثر استفاده را در قبال سایر قوا بکند. اما روح تعامل، روح توافق و سازگاری باید بر هر سه دستگاه حاکم باشد.

نکته دیگری که می‏خواهم سفارش بکنم، مسئله اطلاع‏رسانی است که آن روز هم در اجتماع کارگزاران دولتی گفتم؛ واقعاً اطلاع‏رسانی را قوی کنید؛ رسانه‏های مناسب را تغذیه کنید؛ رسانه ملی هم باید در مورد دولت کار فعالانه بکند. البته کار اطلاع‏رسانی، کارِ ظریفی است؛ این‏طور نیست که یک نفر مقابل دوربین بنشیند و خطاب به مردم بگوید که ما این کار را کردیم، آن کار را کردیم؛ مردم هم وقتی شنیدند، کاملاً همه قبول کنند و باور کنند که بله، این کارها شده! اصلاً اطلاع‏رسانی این‏گونه نیست. اطلاع‏رسانی یک کار هنرمندانه است. خوراک و مایه اصلی‏اش را به رسانه ملی بدهید، رسانه ملی هم کار کند؛ به‏طور هنرمندانه اطلاع‏رسانی کنید تا مردم تا عمق جانشان قبول کنند. الان هم خیلی از کارهای شما را مردم نمی‏دانند؛ یعنی از کارهای بزرگ و کارهای ملی اطلاع پیدا نمی‏کنند، چه برسد به کارهای بخشی و استانی، چه برسد به کارهای ساختاری! این کارهای ساختاری‏ای که جزو خدمات مهم شماهاست و به آنها افتخار هم می‏کنید و جا هم دارد، مردم اصلاً به آنها توجه پیدا نمی‏کنند. اینها را باید تفهیم کرد و برای مردم بیان کرد. این کار برای مردم هم امیدزاست، هم روشنگر است، هم کمک و حمایت مردم را به دنبال دارد، و هم روشنگر در مقابل انتقادهاست.

البته این را هم بگویم: از انتقاد هم اصلاً عصبانی نشوید. بعضی از انتقادکن‏های از دولت، هدفشان این است که شما را عصبانی کنند، خسته کنند و از جا در ببرند؛ اصلاً انتقاد با این هدف انجام می‏گیرد. یا عیبجویی‏های بیخود؛ دیده‏اید گاهی یک خبری را تیتر می‏کنند، بزرگ می‏کنند؛ فردا، پس‏فردایش معلوم می‏شود اصلاً دروغ است و اصل ندارد! اینها هم کارهایی است که بعضی‌ها انجام می‏دهند. مطلقاً حالت عصبانیت و بی‏تابی نباید به شما دست بدهد. بعد هم شما از همان انتقاد ـ ولو غیرخیرخواهانه باشد ـ استقبال کنید؛ چون گاهی در انتقادهای خصمانه هم حقایقی وجود دارد که انتقاد کننده از روی خیرخواهی نمی‏گوید، اما انتقادش واقعی است؛ چه برسد آن کسانی که از روی خیرخواهی از شما انتقاد می‏کنند. اصلاً هیچ نرنجید و از انتقاد استقبال کنید».


نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


زوارایرانی از کربلا خارج شدند

یکشنبه 86 شهریور 11 ساعت 12:0 عصر

مسئول‌ حج‌ و زیارت‌ ایران‌ در عراق گفت: آخرین‌ گروه‌ زوار ایرانی‌ کربلای‌ معلی‌ امروز از این‌ شهر خارج‌ ‌‌شدند و تا اطلاع‌ بعدی‌ هیچ‌ کاروان‌ زیارتی‌ وارد کربلا نخواهد شد.
محمد شکر آرا درگفت‌وگو با فارس افزود:‌‌‌ آخرین‌ گروه‌ زائران‌ ایرانی‌ که‌ شامل هزارو 500 نفر است‌ که صبح‌ امروز از کربلا عازم‌ نجف‌ اشرف‌ و سپس‌ عازم‌ ایران شدند.
وی‌ تصریح کرد: ‌‌7 هزار زائر ایرانی‌ که‌ هم‌ اکنون‌ در نجف‌ اشرف‌ حضور دارند به‌ علت‌ اجرای قانون منع آمد و شد در کربلای‌ معلی‌ نمی‌‌توانند وارد کربلا شوند و باید از نجف‌ به‌ ایران‌ برگردند.برپایه این گزارش، با توجه‌ به‌ شرایط امنیتی‌ کربلا و ضرورت‌ برخورد با گروه‌های‌ مسلح‌، تا یک‌ هفته‌ آینده ‌‌هیچ‌ کاروان‌ زیارتی‌ حق‌ وارد شدن‌ به‌ کربلای‌ معلی‌ را ندارد.مسئولان عراقی از جمله نخست وزیر این کشور، برخی کشورهای خارجی را عامل اصلی آشوب‌های اخیر در کربلا می‌دانند که به قصد تخریب حرم مطهر صورت گرفت و به کشته شدن بیش از 50 نفر منجر شد.


نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


<   <<   36   37   38   39   40   >>   >