هشدار آیت‌الله صافی به گسترش فساد در کشور

پنج شنبه 86 شهریور 15 ساعت 4:0 عصر

آیت‌الله صافی گلپایگانی، حفظ مواضع دینی و اسلامی مسلمانان را خواستار شد.
آیت‌الله صافی گلپایگانی در دیدار جمعی از طلاب شهرستان کنگاور و سازمان آموزش و پرورش خوزستان، با بیان این‌که امروز در عصر غیبت امام عصر(عج) و امتحان الهی به سر می‌بریم، گفت: امروز دشمنان در برابر اسلام مانع تراشی می‌کنند که باید همه مسلمانان با هوشیاری و حفظ سنن گذشته و نیز اتحاد و انسجام اسلامی از کیان خویش دفاع و در مقابل هجمه‌های دشمن بایستند.
وی نسبت به گسترش فساد و بی‌بند و باری در کشور هشدار داد و گفت: گسترش لهو و لعب بین مسلمانان و رواج بی‌بند و باری و موسیقی‌های حرام و اختلاط زن و مرد سبب تضعیف اسلام است.

این مرجع تقلید با تاکید بر حفظ وحدت و انسجام اظهار داشت: ما باید به مسلمان بودن خود افتخار کرده و به آن ببالیم.
وی کسب علم و قدرت را دو ویژگی بارز مسلمانان ذکر کرد و گفت: مسلمانان باید با اقتدار از منافع و کیان اسلامی خود دفاع کرده و اجازه تعدی به دشمن را ندهند.
صافی در ادامه به پرورش جسمانی اشاره و آن را در گرو پرورش روح دانست و گفت: پرورش توأم جسم و روح برای اطاعت از احکام الهی امری ضروری است.
وی وحدت و همدلی بین گروه‌های مختلف را نشانه احیای اتحاد ملی دانست و گفت:همه آحاد جامعه باید در مسیر توسل به ائمه اطهار گام بر دارند.


نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


تذکر شرعی رهبر انقلاب به همسر الهام

پنج شنبه 86 شهریور 15 ساعت 3:0 عصر

روزنامه جمهوری اسلامی دیروز در حاشیه خبری مدعی تذکر شرعی رهبر انقلاب به همسر الهام شد.

این روزنامه در ستون «جهت اطلاع» خود نوشت: یک خانم هم که در سم پاشی علیه آقای هاشمی رفسنجانی ید طولائی دارد (و رهبر معظم انقلاب او را از این کار منع شرعی کرده‌اند) دیروز در سایت خود ضمن حملات شدید به ایشان نوشت : نمی توان از خبرگان رهبری جز این انتظار داشت که به انتخاب فقیه توانمندی بپردازند که وارستگی عملی و زندگی زاهدانه اش نسبت به دیگر اعضای خبرگان قابل ملاحظه باشد.
جالب است که بعد از انتخاب آقای هاشمی رفسنجانی به ریاست مجلس خبرگان رهبری یکی از کاربران یک سایت حامی این خانم به طعنه نوشت : « الحمدلله همانطور که خانم ... دعا کردند فقیه وارسته ای رئیس خبرگان گردید » .


نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


توپ‌باران ایران در شمال عراق

پنج شنبه 86 شهریور 15 ساعت 3:0 عصر

بر اساس اطلاعات رسیده، آمریکا یک تیم ویژه را مامور بررسی پیامدهای تحرکات نظامی ایران در شمال عراق و تحریک مسوولان اقلیم کردستان و دولت عراق علیه جمهوری اسلامی شده است.

یکی از مسئولان امنیتی اربیل که نخواست نامش فاش شود گفت: در توپ‌باران دقیق ایران علیه مواضع و نیروهای پژاک و «پ.ک.ک»، تا به حال نزدیک به 150 نفر کشته و زخمی بر جای مانده است.به گفته این منبع بیشتر زخمی‌ها به پایگاه‌های نظامی آمریکا در این منطقه و برخی نیز به دلیل شدت جراحت به پایگاه نظامی نزدیک بغداد منتقل شده اند. اما تا کنون سعی شده از وضعیت کشته‌ها و زخمی‌ها اخباری به بیرون درز نکند.

به علاوه عرض بیست روز گذشته یک تیم اطلاعاتی آمریکا جهت بررسی وضعیت توپ‌باران ایران در منطقه به سر می‌برد و مناطق توپ باران را به مرکز گزارش می‌دهند.
در پی توپ‌باران ایران یک هیات بلندپایه آمریکایی طی چند مرحله نشست محرمانه با مسئولان اقلیم کردستان، آنان را ملزم به اتخاذ مواضع علیه ایران نمودند که احتمال می رود از سوی مسئولان پارلمان و حکومت طی مصاحبه‌هایی اعلام شود.


نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


رئیس بنیاد باران با تاکید بر این‌که «در زمینه گزارش عملکرد دولت اصلاحات کارهای بیشتری می‌توانست صورت بگیرد» گفت: گرچه در گذشته و حال در وضعیتی قرار داریم که کمتر صدای ما به جامعه می‌رسد. سیدمحمد خاتمی در دیداری صمیمانه با جمعی از خبرنگاران مطبوعات و خبرگزاری‌های کشور افزود: در آن دوران صداهای بلندی وجود داشت که می‌کوشید تا مسائل را به شکل دیگری جلوه دهد و نگذارد که جامعه صدای ما را درست بشنود؛ البته باید توجه داشت که در جامعه، هنوز بطور سنتی رسانه‌های شفاهی و دیداری-شنیداری(بخصوص رادیو-تلویزیون) نقش مهمتری نسبت به رسانه‌های مکتوب دارند و صدا و سیما دارای پوشش چندین میلیون نفری است. وی با اشاره به این‌که «وسایل ارتباطی نوشتاری به لحاظ میزان تیراژ و مخاطب با وسایل ارتباطی شفاهی قابل مقایسه نیستند» افزود: بنابراین عدم تعادل در میان وسایلی که به مردم خبررسانی می‌کنند، خیلی زیاد است و در جامعه ما نیز عادت به مطالعه کتاب و روزنامه بسیار کم است؛ یکی از معیارهای سنجش توسعه و پیشرفت به معنای امروزی آن نیز همین میزان مراجعه به منابع نوشتاری است. ما فقط از طریق بعضی رسانه‌ها و احیانا سخنرانی‌ها با جامعه رابطه داشتیم که در مقابل حجم و شیوه تبلیغاتی که با ما بر سر لطف نبودند، دست پایین را داشتیم.

خاتمی گفت: تمام رسانه‌های نوشتاری هم در خدمت ما نبود و بخش قابل توجهی از آن‌ها در دست جریانی قرار داشت که رسانه‌های دیداری و شنیداری را اداره می‌کرد. بنابراین یکی از مشکلات ما رساندن مطالب به مردم بود که اگر در این زمینه خیلی کار می‌کردیم موفقیت زیادی کسب نمی‌کردیم. طبیعی است که امروز وضع نامناسب‌تر است؛ البته دوستان ما به مناسبت‌های مختلف سخن‌ها و گزارش‌های جالبی از عملکردها داشته‌اند و دارند.

رئیس جمهور سابق کشورمان درباره آن‌چه بر اساس تحلیل برخی " هجوم تبلیغات همه جانبه به مردم" تعبیر می‌شود، تاکید کرد: مساله مهمتراز این‌هاست و باید به صورت عمیق‌تری به آن نگریست؛ باید درباره حجم مطالبی که در جهت تخریب افراد و جریان‌ها به کار برده می‌شود و میزان تاثیرگذاری آن در مردم تحقیق کرد؛ چراکه در چنین فضایی رسانه شایعه (به معنای سخنانی که دهان به دهان در محل های اجتماعی می‌چرخد) خیلی کاربرد دارد که معمولا مطالب دقیقی را نیز منتقل نمی‌کنند.

خاتمی شکل‌گیری دنیای مجازی را باعث تفاوت دنیای امروز نسبت به گذشته دانست و اظهار کرد: امروز دسترسی مردم به دنیای مجازی بسیار گسترده شده است و در مقابل امواج رسانه‌ای وسیعی که دارای جهت‌گیری خاصی هستند؛ تمام واقعیات را منعکس نمی‌کنند، شبکه‌های ماهواره‌ای هم وجود دارند که صادق نیستند و هیچ‌گونه محدودیتی هم در تخریب و دروغ گفتن ندارند.

وی افزود: با شکل‌گیری دنیای مجازی دسترسی به اطلاعات با هزینه و مشکل کمتری ممکن شده است و قطع ارتباط مخاطب با آن‌ها نیز کار دشواری است.

رئیس بنیاد باران گفت: در این شرایط اگر با کسانی که در چارچوب نظام و ضمن قبول داشتن اصول قانون اساسی مسوولیت ایجاد یک رسانه دوطرفه را قبول می‌کنند و درعین حال می‌خواهند به طور مستقل سخن بگویند برخورد شود، در ازای آن، اعتماد مردم به رسانه‌های رسمی کمتر می‌شود و اتکای مردم به منابعی که نه در اختیار نظام هستند و نه هیچ‌گونه تعهدی در مقابل نظام، اسلام و مردم دارند و هرچه می‌خواهند می‌گویند، بیشتر می‌شود که موجب آثار تخریبی بیشتری برای جامعه و نظام می‌شود.

خاتمی ادامه داد: بحث حمایت از رسانه‌ها و تشکل‌های غیردولتی در برنامه سوم توسعه به طور کلی در سیاست‌های دولت، برای این بود که جامعه چه به لحاظ سیاسی و چه به لحاظ اطلاع‌رسانی به یک تعادل برسد و رشد جامعه سریعتر شود.

وی افزود: اگر تشکل‌ها رسمی شوند تا در چارچوب نظام و قانون اساسی فعالیت کنند و بتوانند در عین انتقال درست مطالب نقد هم بکنند جامعه امن‌تر و پیشرفته‌تر خواهد شد. معنای تشکل‌ها هم این نیست که از کارهای دولت فقط تعریف و تمجید کنند. هرکدام هم با توجه به این‌که بخشی از جامعه را نمایندگی می‌کنند در قبال آن مسوولیت دارند و نیز برای بالا بردن دانش و آگاهی آن‌ها نیز صاحب نقش هستند. به همین دلیل است که رسانه‌ها و تشکل‌های مستقل باید مورد حمایت قرار گیرند.

وی همچنین اختصاص یک ردیف بودجه به تشکل‌ها و حمایت از رسانه‌ها را نه به معنای دولتی کردن آن‌ها بلکه به معنای احساس نیاز به آن‌ها و اقدامی نمادین دانست.

خاتمی گفت: جامعه ،هم باید نسبت به تشکل‌ها احساس نیاز کند و هزینه آن‌ها را نیز بپردازد؛ چراکه اگر آن‌ها فعالیت کنند جامعه دارای تعادل خواهد شد، ضمن آن‌که حکومت را بدین وسیله می‌توان مورد نقد و اصلاح قرارداد.

رئیس بنیاد باران تاکید کرد: وقتی که یک رسانه مستقل به نقد دولت بپردازد، بیشتر از رسانه‌هایی که یکطرفه عمل می‌کنند مورد اعتماد قرار گیرد؛ در عین حال چون در برابر جامعه و نظام مسوول است مصالح را نیز رعایت می‌کند.

رئیس‌جمهور سابق کشورمان استقبال از تاسیس خبرگزاری‌های مستقل را در کنار خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا) و واحد مرکزی خبر در راستای این هدف ذکر کرد: هم موجب تقویت آن دو رسانه می‌شدند و هم خودشان به عنوان منبعی خبری مورد استفاده قرار می‌گرفتند.

رئیس بنیاد باران این اقدام را از افتخارات دولت اصلاحات خواند.

خاتمی ادامه داد: دولت در این جهت اولین کاری که باید انجام می‌داد، این بود که از خود سعه‌صدر نشان دهد تا انتقادپذیری در سایر بخش‌های جامعه هم بوجود آید.

خاتمی تاکید کرد: مراجعه مردم به منابع غیرقابل اعتماد در بلندمدت زمینه‌های یک تخریب بزرگ اجتماعی را فراهم می‌آورد. بنابراین باید فضایی در کشور حاکم باشد تا خبرنگاران و روزنامه نگاران حریم امنی داشته باشند.

رئیس بنیاد باران پیرامون برخود با مطبوعات اظهار داشت: مگر ما می‌گفتیم که اگر روزنامه‌ای تخلف کرد، نباید با او برخورد کنیم؟ سخن ما این بود که برخودها باید طبق قانون باشد و در این جهت هم اول؛ جرم و مفاهیمی مانند انتقاد، مصالح ملی و... باید تعریف شود تا به آسانی با هرکس نتوان برخورد کرد که این مساله باعث ایجاد فضای ناامنی برای خبرنگاران و نویسندگان می شود. دوم؛ نحوه برخوردها مهم است و باید در دادگاه صالح و با حضورهیات منصفه باشد. این‌ها همه حرف‌های درست است و سیاست‌هایی بود که از آن دفاع می‌کردیم.

وی با طرح این پرسش که «چرا یک خبرنگار که تمام زندگیش وابسته به یک نشریه است با یک توقیف باید دچار مشکل شود؟» گفت: به دلیل همین مسائل اصرار داشتیم که انجمن صنفی روزنامه‌نگاران وجود داشته باشد. امروز بی‌پناه‌ترین بخش جامعه خبرنگاران و نویسندگان هستند و این ناامنی باعث می‌شود تا آن‌ها به سراغ شغل دیگری بروند.

خاتمی با تاکید به این‌که «اگر جریانی احساس کند که سخنی برای گفتن دارد باید وارد صحنه شود و فقط از دور دستی بر آتش نداشته باشد» گفت: مثلا اگر جریانی در مجلس نماینده داشته باشد بوسیله آن می‌تواند از حقوق خود از راه‌های گوناگون مانند طرح تحقیق و تفحص، نطق پیش از دستور و... دفاع کند.

وی همچنین تقدیم لوایح دوگانه در زمان ریاست جمهوریش را در راستای اجرای درست قانون اساسی و مهار بخش‌هایی از قدرت و مسوولیت‌پذیر کردن آن‌ها دانست و از به تصویب نرسیدن آن ابراز تاسف کرد.

وی یادآور شد: چند سال پیش افراد زیادی به اتهام براندازی دستگیر شدند که دولت رسما اعلام کرد که آن‌ها برانداز نیستند، اما دستگاه‌هایی که توانایی زندان و دستگیری داشتند کار خودشان را می‌کردند.

خاتمی اظهار کرد: به رغم همه مشکلات در کشور هرکس می‌تواند از حقوق مشروع خود و جامعه دفاع کند و باید وارد عرصه اجتماعی شود؛ بدین جهت هم می‌گویم که در انتخابات باید شرکت کرد.

رئیس بنیاد باران پیرامون نتایج احتمالی انتخابات آینده مجلس تاکید کرد: نگران افکار عمومی نیستم، بلکه نگران بخش‌هایی هستم که اجازه رسیدن همه صداهای علاقمند به اسلام و انقلاب و جمهوری اسلامی را نمی‌دهند؛ البته در درازمدت این امر به نفع هیچ‌کس و به خصوص حاکمیت هم نیست.
وی اظهار کرد: تردید ندارم که اگر فضای آرامی بر کشور حاکم باشد انتخاب مردم معقول خواهد بود و البته که مردم این نظام را می‌خواهند. اگر انتخابات آزاد باشد، طبق قواعد دموکراسی هر گروهی که اکثریت را بدست آورد، مورد احترام است.
خاتمی در پایان این دیدار با اشاره به تهدیداتی که کشور با آن مواجه است، بر ضرورت هشیاری مسوولان کشور در عین پافشاری بر مواضع و اصول بر تدبیرو تصمیم بر اساس خرد و منافع ملی تاکید کرد.
در این دیدار چند تن از خبرنگاران نیز دغدغه‌های خود را با خاتمی در میان گذاشتند.
همچنین به درخواست حاضران؛ سیدمحمد خاتمی خاطراتی از ایام کودکی، دوران وزارت ارشاد و ریاست جمهوری خود بیان کرد.
پیش از آغاز دیدار نیز نماز ظهر و عصر به امامت سید محمد خاتمی اقامه شد.


نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


بررسی حذف صفر از واحد پولی کشور

پنج شنبه 86 شهریور 15 ساعت 2:0 عصر

مدیرکل ریالی و نشر بانک مرکزی با اعلام اینکه حذف صفر از واحد پولی کشور در بانک مرکزی در دست بررسی است، گفت: کشور نیاز به انتشار اسکناس درشت تر دارد.محمد قدس الهی بعد از ظهر روز گذشته در نشستی با خبرنگاران گفت: اداره نشر اسکناس و خزانه بانک مرکزی برای انتشار اسکناس مورد نیاز در جامعه در هر سال 6 ماه جلوتر میزان اسکناس را براساس رشد نقدینگی و غیره پیش بینی می کند.
به گفته مدیرکل ریالی ونشربانک مرکزی پیش بینی انتشاراسکناس ومسکوک توسط بانک مرکزی به سه منظورانتشار اسکناس جدید، جایگزینی اسکناس فرسوده و امحاء شده و افزایش ذخایر احتیاطی صورت می گیرد.

وی میزان اسکناس منتشر شده در سال گذشته را 11 هزارو 500 میلیارد ریال عنوان کرد و گفت: این میزان اسکناس منتشر شده نسبت به سال قبل از آن 5/20 درصد افزایش داشته است.

قدس الهی میزان اسکناس های امحاء شده در سال گذشته را دو هزار و 373 میلیارد ریال معادل 523 میلیون برگ اعلام کرد و افزود: میزان ذخایر اسکناس ها نیز 50 درصد میزان اسکناس های منتشر شده است که هر سال به منظور افزایش ذخایر و با توجه به امکانات سازمان تولید اسکناس و مسکوک افزایش می یابد.

وی با تاکید بر اینکه بانک مرکزی باید 100 درصد اسکناس های منتشر شده، اسکناس در اختیار داشته باشد، تصریح کرد: هم اکنون حداقل 25 درصد این میزان پشتوانه طلا و ارز و حداکثر 75 درصد آن اسناد و اوراق بهادار است.

مدیر کل ریالی ونشر بانک مرکزی میزان اسکناس های منتشر شده در جریان و در دست مردم را تا پایان سال گذشته 67 هزار و 500 میلیارد ریال ذکر کرد و اظهارداشت: حجم برگی اسکناس ها نیز 8 میلیارد برگ است که سرانه اسکناس را 114 برگ می کند.

وی ادامه داد: این حجم از سرانه اسکناس ایران را جزو کشورهای رکوردار در این زمینه کرده است، زیرا سرانه اسکناس در کشورهای پیشرفته بین 12 تا 14 برگ است.

به گفته قدس الهی برای کاهش حجم برگ اسکناس در کشور یا باید اسکناس درشت تر چاپ کرد و یا اصلاح پول را انجام داد که البته مسئله حذف صفر از واحد پول کشور در بانک مرکزی در دست مطالعه و بررسی است که این امر نیاز به قانون نیز دارد.

وی تصریح کرد: در سال 85 از نظر ترکیب اسکناس 85 درصد 10 و 20 هزار ریالی بودند، زیرا با توجه به نیازهای جامعه به اسکناس های درشت تر سعی کرده ایم به سمت چاپ آنها پیش برویم.
مدیرکل ریالی و نشر بانک مرکزی میزان اسکناس های در جریان 50 هزار ریالی سال 85 را 12 میلیون برگ به مبلغ 600 میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: این رقم هم اکنون به مرز هزارو 580 میلیارد ریال رسیده است که معادل 6/31 میلیون برگ است.

وی تصریح کرد: بانک مرکزی در تلاش برای افزایش انتشار اسکناس 50 هزار ریالی است اما بیشتر اسکناس ها در دو ماه پایانی هر سال منتشر می شود.

قدس الهی با بیان اینکه شرایط اقتصادی کشور به گونه ای است که انتشار اسکناس درشت تر را ایجاب می کند، تصریح کرد: عدم چاپ اسکناس درشت در سال های اخیر باعث شده که ایران چک و چک های بانکی به جریان گذاشته شود.

به گفته وی حدود 4 سال است که دیگر اسکناس 100 و 200 ریال به چاپ نمی رسد وذخایر آن نیز مصرف شده و اسکناس 500 ریالی نیز به صورت محدود چاپ می شود و از سال آینده نیز چاپ نخواهد شد.

مدیرکل ریالی و نشر بانک مرکزی گفت: بانکداری الکترونیک گرچه در کشور آغاز شده و باید باعث کاهش مصرف اسکناس شود اما مصرف اسکناس را افزایش داده است.

وی با تاکید براینکه مردم باید از کارت های بانکی خود درمراکز خرید استفاده کنند اما به سراغ دستگاه های خودپرداز می روند، تصریح کرد: هم اکنون قیمت تمام شده هراسکناس 242 ریال است که اسکناس های ریزتر هزینه چاپ کمتر و اسکناس های درشت تر به لحاظ کابرد موارد ایمنی هزینه چاپ بیشتری دارند.

قدس الهی هزینه کل سالانه جمع آوری اسکناس ها را حدود 175 میلیارد ریال ذکر کرد و گفت: عمر اسکناس در ایران به طور متوسط 5 سال است که این عمر در کشور های پیشرفته دو برابر ایران است.
وی با تاکید بر نگهداری بهتر اسکناس ها توسط مردم افزود: سالانه هزینه های زیادی بابت چاپ اسکناس بر دوش بانک مرکزی گذاشته می شود.
مدیرکل ریالی و نشر بانک مرکزی موارد ایمنی اسکناس را 20 مورد عنوان کرد که مردم باید در جریان آن قرار گیرند که یک دسته از فاکتورهای ایمنی مربوط به بانک ها و یک بخش مربوط به بانک مرکزی است.
وی با اشاره به اینکه بانک مرکزی در سال گذشته تقاضای انتشار اسکناس 50 هزار ریالی و 100 هزار ریالی را داده بود، اظهار امیدواری کرد که در سال آینده اجازه انتشار اسکناس 100 هزار ریالی توسط مقامات داده شود زیرا نیاز جامعه است.


نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


دختران مضطرب دچار بلوغ زودرس می‌شوند

پنج شنبه 86 شهریور 15 ساعت 1:33 عصر

بررسی ها نشان می‌دهد مسائل محیطی و ژنتیکی متفاوتی در بلوغ افراد موثر هستند و در این میان اضطراب و استرس موجب بروز بلوغ زودرس در دختران می شود.
محققان ژاپنی دریافته اند که ارتباط خانوادگی و عاطفی آرام و محبت آمیز تا حد زیادی می تواند مانع از بروز بلوغ زودرس در دختران شود.

بنابر همین گزارش ، اضطراب و ناراحتی و نگرانی می تواند سن بلوغ را حتی تا 18 ماه جلو بیندازد.
لازم به ذکر است که زیاده ‌روی در خوردن غذاهای ناسالم، مصرف کم میوه و سبزیجات نیز از جمله عوامل پایین آمدن سن بلوغ دختران جوان در نسل جدید است.
بررسی ها نشان داده که پدر و نحوه برقراری ارتباط وی با دختر نیز می تواند نقش قابل ملاحظه ای در آرامش دختران در سنین بلوغ و نوجوانی داشته باشد.
کمبود توجه و محبت و احساس تنهایی و نداشتن حامی از دیگر دلایلی است که باعث بلوغ زودرس در دختران می شود .کارشناسان معتقدند در چنین شرایطی به طور طبیعی بدن دختران از طریق بلوغ زودرس نسبت به محیط نا آرام اطراف، واکنش نشان می دهد.


نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


ثبت نام رئیس ستاد رایحه خوش خدمت در دوره دکتری

پنج شنبه 86 شهریور 15 ساعت 1:0 عصر
در حالی که رئیس ستاد رایحه خوش خدمت و مدیرعامل «پارس خودرو» خبر پذیرش خود را در دوره دکتری با دستور وزارت علوم و بدون قبولی در کنکور، تکذیب کرده بود، ثبت‌نام وی در دوره دکتری رشته مدیریت بازرگانی در دانشگاه علامه طباطبایی قطعی شد و نام وی به عنوان پذیرفته شده نهایی در سایت دانشگاه علامه طباطبایی درج شد.

به گزارش خبرنگار «بازتاب»، مهرداد بذرپاش که با معدل کمتر از 13 از دانشگاه صنعتی شریف فارغ‌التحصیل شده بود و پس از انتخابات ریاست‌جمهوری و با موافقت شورای آموزشی دانشگاه علامه طباطبایی نمرات مردودی وی در برخی دروس کارشناسی ارشد به قبولی تغییر کرد، با دستور وزارت علوم به عنوان تبدیل بورس خارج به داخل به عنوان دانشجوی دکتری در دانشگاه علامه طباطبایی پذیرفته شد.
پس از افشای این خبر، بذرپاش اقدام به تکذیب دستور پذیرش خود به عنوان دانشجوی دکتری خارج به داخل کرد هرچند به دلیل عدم برگزاری آزمون دکتری خارج از کشور از سه سال پیش، این دستور فاقد وجاهت قانونی تلقی می‌شود.

با این حال، قطعی شدن ثبت نام مشاور جوان سابق رئیس‌جمهور به عنوان دانشجوی بورسیه دکتری در حالی صورت می‌گیرد که وی هم‌زمان مدیریت شرکت «پارس‌خودرو» که سومین تولیدکننده بزرگ خودرو در کشور است را علاوه بر فعالیت‌های سیاسی در ائتلاف حامیان دولت و ریاست ستاد رایحه خوش خدمت عهده‌دار است و به نظر می‌رسد با توجه به مقررات آموزشی مبنی بر اشتغال به تحصیل تمام وقت دانشجویان دکتری انجام یک یا چند شغل بزرگ دیگر مشکلاتی را برای وی فراهم کند


نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


صانعی: ثابت کردم دیه زن و مرد برابر است

پنج شنبه 86 شهریور 15 ساعت 1:0 عصر

آیت‌الله صانعی گفت: در اصلاح قانون مجازات اسلامی باید نظریه‌ افرادی که اجتهادشان مسلم و تثبیت شده است، پرسیده شود.
آیت‌الله یوسف صانعی، مرجع تقلید و استاد حوزه علمیه قم در گفت‌وگو با ایسنا، به پرسش‌هایی درباره لایحه اصلاح قانون مجازات اسلامی که در آینده به مجلس خواهد رفت پاسخ داد و گفت: من به آقایان عرض کرده‌ام، اگر می‌خواهند قانونی بنویسند که اشکالی به آن‌ وارد نشده و جامعه هم پذیرای آن باشد و از نظر قانون اساسی هم بی‌اشکال باشد، باید نظریه‌ افرادی که اجتهادشان مسلم و تثبیت شده است و با متد حوزه پیش رفته‌اند را جویا شوند.
وی افزود: تمام مسائلی که مورد اشکال است، خصوصا در استفتائات قضائی‌، بنده در کتاب‌هایم پاسخ داده‌ام و آن طور که بنده برداشت کرده‌ام، با پاسخ‌های من هیچ اشکالی به آنها نیست.

صانعی با اشاره به این‌که در قانون اساسی آمده است، مصوبات مجلس نباید خلاف شرع باشد، گفت: خلاف شرع چیزی است که همه خلاف می‌دانند و نه خلاف شرع به نظر بنده یا فلان مجتهد زیرا این، خلاف شرع مقید است.
وی ادامه داد: اگر مطلبی مورد اختلاف است و فقیهی که مدت‌ها قبل زندگی می‌کرده، آن را به گونه‌ای بیان داشته که اکنون پاسخگوی دنیای اسلام است، می‌توانیم آن نظر را قانون کنیم.

این مرجع تقلید با بیان این‌که کسانی که می‌خواهند قانونی بگذارند، باید نظراتی که بر خلاف قانون مجازات کنونی است را لحاظ کنند تا قانونی بی‌اشکال داشته باشیم، گفت: درست است که قوانین جزایی ما از تحریرالوسیله امام (ره) گرفته شده است اما ایشان فرمودند «تحقیق باید بر تحقیقات اضافه شود».

صانعی با اشاره به بیانات حضرت امام(ره) گفت: ایشان فرمودند افراد باید آبرویشان را بگذارند و طوری اجتهاد کنند که پاسخگوی دنیا باشند.

وی درباره قوانین مصوب مجلس که در شورای نگهبان رد می‌شود، افزود: اگر موردی هم در شورای نگهبان مورد قبول واقع نشود، به مجمع تشخیص مصلحت نظام می‌رود و بررسی می‌شود.

دیه عاقله را به معنای رایج بین فقها قبول ندارم
وی درباره عاقله گفت: بنده دیه عاقله را به این معنای رایج بین فقها قبول ندارم و آیت‌الله مقدس اردبیلی هم این حرف‌ها را به چالش کشانده است.

صانعی با ذکر این‌که عده‌ای گفته‌اند عاقله برای این دیه را می‌پردازد که باید فرد خطاکار را به نحو درستی تربیت می‌کرده، افزود: مگر در دنیای امروز ‌می‌توان اقوام و خویشان را تربیت کرد.
وی تصریح کرد: پرداخت دیه توسط عاقله جایی است که عاقله در کار خاطی تاثیر داشته و کنترل کننده وی باشد که می‌توان به کودک و دیوانه اشاره کرد.

صانعی افزود: مطلبی ضروری اسلام است که صدها روایت منطبق با آن مطلب وجود داشته باشد اما وقتی برداشت تنها از چند روایت است، می‌توان گفت برداشتی هم می‌گوید، دیه بر عاقله مواردی را که در قانون آمده شامل نمی‌شود.

وی با بیان این‌که به طور مثال عاقله‌ افراد موجی جنگ، حکومت است، افزود: بر حکومت است که این افراد را در مکانی نگه‌داری کند یا مبلغی به خانواده‌شان بپردازد تا وی را محافظت کنند، ‌حال اگر حکومت محافظت نکرد، باید دیه وارده را بپردازد.
صانعی افزود: این تعریف فقهی زیبا از عاقله تا بیاید قانون شود، امام زمان (عج) ظهور خواهند کرد.

از نظر فقهی ثابت کردم که دیه مرد و زن برابر است
صانعی، منشأ تفاوت دیه مرد و زن را در زمان شهید بهشتی دانست و گفت: بهشتی در آن شرایط انقلابی این وجه اعتباری را مطرح کرد که چون مرد خرجی می‌دهد، دیه وی دو برابر زن است.

وی افزود: اصل این مطلب نادرست است و شهید بهشتی آن زمان این مطلب را بیان داشته است وگرنه شهید بهشتی یک مجتهد است که امروز به او احتیاج داریم.

صانعی با اشاره به این‌که در فقه شیعه اصلا این حرف‌ها و این‌گونه مسائل مطرح نیست و با اعتباراتی که اشکال دارد، نمی‌توان قانون درست کرد، ادامه داد: این یک فکر و تحلیل است و قواعد فقه شیعه با تحلیل درست نمی‌شود بلکه ابتدا باید قرآن، متون و روایات را دید و در کنار آن تحلیل کرد.
وی خاطرنشان کرد: بنده از نظر فقهی ثابت کردم که دیه مرد و زن برابر است.

قصاص، زیباترین قانون اسلام است
وی همچنین افزود: در باب قصاص هم، به عقیده من زن و مرد در کنار هم قصاص می‌شوند، بدون اینکه تفاوتی را بپردازند.

صانعی با اشاره به این‌که در باب حدود یکی از دو راه را باید حل کنیم، گفت: یک راه این است که بگوییم حسب فتوای مشهور، آیین دادرسی در این مورد شهادت 4 مرد یا 4 مرتبه اقرار فرد لازم است.

وی ادامه داد: در غیر این صورت باید این موارد را تنها مربوط به زمان معصوم بدانیم و به این ترتیب مشکل را حل کنیم، حال اگر با راه‌های دیگر این جرم ثابت شد می‌توان تعزیر کرد.

آیت‌الله صانعی خاطرنشان کرد: تعزیر مجازاتی است که جرم‌شناسان، روانشناسان و جامعه شناسان نظر می‌دهند که چه طور می‌شود افراد را مجازات کرد.

وی با ذکر این‌که قصاص زیباترین قانون است، افزود: در قانون قصاص، آزادی، عاطفه و حق حیات حفظ شده است.
وی ادامه داد: هر قانونی آزادی انسان را محدود می‌کند، در حالی که در قانون قصاص، صاحبان خون مختارند.

زن از تمام اموال شوهر اعم از زمین و غیر زمین ارث می‌برد
صانعی در ادامه با بیان این‌که در قانون ارث می‌گویند، زن فقط از اموال منقول همسرش ارث می‌برد، گفت: اکنون دیگر منقول‌ها ارزشی ندارند و سبب می‌شود که نصف جمعیت ما از حقوقشان محروم شوند.

وی افزود: بنده نظرم این است که زن از تمام اموال شوهر اعم از زمین و غیر زمین ارث می‌برد.
وی با اشاره به این‌که ما مقلد دیگران نیستیم، افزود: اجتهاد یعنی هر کس برداشت خودش را بگوید و بنده این گونه برداشت کرده‌ام.
صانعی در پایان گفت: درخصوص تمام حرف‌هایی که بنده عرض می‌کنم‌ امام (ره) رضایت داشتند، کما این‌که در چندین مورد که با امام (ره) صحبت می‌کردم، ایشان جواب مثبت دادند.


نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


ارشاد: عدم اکران «سنتوری» اقتدار ما را نشان داد

پنج شنبه 86 شهریور 15 ساعت 10:0 صبح

نشست رسانه‌ای مدیر کل ارزشیابی و نظارت معاونت امور سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صبح امروز با حضور نمایندگان رسانه‌های گروهی در محل این وزارتخانه برگزار شد.

به گزارش مهر، محمود اربابی در ابتدای این نشست با بیان اینکه سینما جایگاهی مهم در عرصه فرهنگ دارد، گفت: یازدهمین سال جشن خانه سینما در حال برگزاری است و هم اکنون سینما به جایی رسیده که می‌توان نام تکامل یافته را به آن نسبت داد.

وی ادامه داد: نکته مهمتر این است که اگر تمامی موفقیت‌های سینما چه در داخل و خارج و حواشی و اطراف سینما را کنار هم قرار دهیم آن روز جشن خانه سینمای ایران به بهترین حالت برگزار خواهد شد.

مدیر کل ارزشیابی و نظارت در خصوص تشکیل فدراسیون تهیه کنندگان سینمای ایران گفت: عرصه سینما را نمی‌توان با دیدگاه ما کنترل کرد؛ بحث ایجاد تعامل و نزدیکی کسانی که درگیر سینما هستند در دستور کار ما قرار دارد. اما این دلیل نمی‌شود که ما در این امر دخالت نزدیک کنیم. دوستان تهیه کننده در عرصه فرهنگ و هنر کار می‌کنند و در این عرصه دیدگاه و شخصیت دارند و از منظر اداره کل نمی‌توان وارد بحث شد.

وی ادامه داد: ما به سمت این موضوع رفته ایم که تمام تشکل‌ها و نهادهای درگیر که می‌توانند این موضوع را به سرانجامی برسانند در این امر نظرات و دیدگاه‌های خود را ارائه کنند تا این موضوع به شکل منطقی حل و فصل شود.

اربابی درباره آغاز بحث تهیه کنندگی تصریح کرد: ما از ابتدا با ابتکار خودم این کمیته ساماندهی را تشکیل دادیم. در این کمیته نمایندگان تشکل‌های تهیه کنندگی و نمایندگانی که با سینما درگیر بودند حضور داشتند. نتیجه این بحث‌ها رسیدن به فدراسیونی بود که با تمام صنوف تهیه کنندگی تشکیل می‌شود.

وی درباره اختلاف نظرهای پیش آمده گفت: این مسئله بدون تعامل طرفین درگیر برطرف نمی‌شود، باید در این مسئله حداکثر اتفاق نظر وجود داشته باشد. سلایق تهیه کنندگان بسیار مختلف است. درگیری پیش آمده مشکل صنوف تهیه کنندگان است. اداره کل تا جایی که توانست در این مسئله دخالت کرد تا موضوع برطرف شود.

اربابی درباره شورای صنفی نمایش گفت: فارغ از بحث‌هایی که در فضای مطبوعاتی انجام می‌شود، مطالب و بحث‌های متعددی نوشته و گفته شده، من احساس می‌کنم باید حوصله داشته باشیم تا حرف مطبوعات را بشنویم. وظیفه اداره کل بررسی وضعیت سینمای کشور است و شورای صنفی یکی از مواردی است که اداره کل موضوع آن را دنبال می‌کند.

وی درباره این شورا گفت: شورای صنفی امری تفویض شده به خانه سینماست و در واقع تشکیل شورای صنفی از مدت‌ها قبل بر عهده اداره کل ارزشیابی و نظارت بوده است. شورای صنفی شورایی است که مسائل اکران فیلم‌ها را بررسی می‌کند و نظرات این شورا با تائید اداره کل ارزشیابی نهایی می‌شود.

اربابی درباره تشکیل شورای صنفی در هفته گذشته در محل اداره کل ارزشیابی و نظارت گفت: بر اساس بند اول آئین نامه و مشکلاتی که برای خانه سینما پیش آمده بود و مربوط به برگزاری جشن خانه سینماست، با اعلام مدیر عامل خانه سینما که شرایط خانه سینما را برای برگزاری این شورا مناسب ندانسته بود جلسه در اداره کل برگزار شد.

مدیر کل اداره ارزشیابی و نظارت با اشاره به آیین‌نامه عملکرد شورای صنفی افزود: آیین‌نامه سال گذشته با دو تغییر عمده قرار بود در سال جدید اجرا شود. ما شکل آیین‌نامه را سال به سال تغییر می‌دهیم، به دلیل اینکه آئین نامه به روز باشد و ما بتوانیم آن را آسیب شناسی و رفع مشکل کنیم.

اربابی درباره تغییرات آیین‌نامه گفت: یکی از پیشنهادات ما برای آیین‌نامه این بود که گروههای سینمایی از 18 سالن به 16 سالن تغییر کنند و به جای چهار فرهنگسرا از پنج فرهنگسرا استفاده شود. دومین تغییر سرگروه کردن سینما فرهنگ بود که هر دو این پیشنهادها با نظر کارشناسان و اهالی سینما وارد آئین نامه نشد و ما به شورای صنفی ابلاغ کردیم در سال جدید همان آئین نامه سال 85 اجرا شود.

وی درباره تبلیغات ماهواره‌ای آثار سینمای ایران گفت: من هنوز از نامه دفتر بازرسی نهاد ریاست جمهوری اطلاعی ندارم، اما در تاریخ 28 شهریورماه سال گذشته به دفاتر سینمایی ابلاغ کردیم در صورت تبلیغ آثارشان در شبکه‌های ماهواره‌ای غیرقانونی با آنها برخورد قانونی خواهیم کرد. از جمله تمهیداتی که در نظر گرفته ایم، قطع کردن کمک‌های یارانه‌ای و تعلیق فعالیت‌های دفتر و لغو پروانه تهیه کنندگی دفاتر است.

وی با اشاره به توقف اکران فیلم «سنتوری» گفت: توضیحاتی که جناب وزیر ارشاد برای جلوگیری از اکران این فیلم داده بودند، بسیار قانع کننده است و تمام این اتفاقات به شکل قانونی اتفاق افتاده است.

اربابی درباره تفاوت نظر وزیر ارشاد با نظر اداره کل ارزشیابی و نظارت تصریح کرد: من وظیفه خود را انجام می‌دهم و مافوقم نیز وظیفه خودش را و این اقتدار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را نشان می‌دهد. «سنتوری» فیلم کارگردانی بسیار معتبر است، اما به دلایلی که یکی از آنها حفظ و مراقبت از سینماست فعلا اکران آن به تعویق افتاده است. این نشان دهنده مصلحت و دقت نظر بوده است.

اربابی با اشاره به مشکلات پیش آمده برای فیلم نقاب هم گفت: این فیلم مانند تمامی فیلم‌ها مراحل قانونی خود را طی کرد و به نمایش عمومی درآمد، اما نسخه دیگری از این اثر به صورت غیرقانونی وارد بازار شد که برای این فیلم مشکلاتی را پیش آورد.

وی همچنین با اشاره به اکران نشدن فیلم سینمایی «به رنگ ارغوان» تصریح کرد: توافقی بین یک سازمان و نهاد با اداره کل ارزشیابی و نظارت انجام شده که این مربوط به آن سازمان مذکور می‌شود. من خودم فیلم را هنوز ندیده ام، مشکل «به رنگ ارغوان» یک مسئله قانونی است که از طریق نهادی دنبال شده و هر وقت از آن نهاد خارج شد ما می‌توانیم آن را دنبال کنیم.

اربابی با اشاره به اکران فیلم‌های فرهنگی گفت: از بدو ورودم به ارشاد سعی در ایجاد فرصتی کردم تا فیلم‌های فرهنگی که کارگردان‌ها و تهیه کنندگان با نقطه نظرات خودشان آنها را تولید می‌کنند به نمایش درآورم. طرح اکران فرهنگی برای این بود که آقای ایکس نگوید من فیلم ساختم اما شرایط نمایش برای آن ایجاد نشده است. اما این نکته را باید در نظر گرفت که اساسا سینماداری یک کار اقتصادی است و کمتر سینماداری حاضر می‌شود فیلم مخاطب خاص را اکران کند.

وی در پایان به آئین نامه شورای صنفی اشاره کرد و گفت: ما در آئین نامه شورای صنفی پیشنهاداتی را لحاظ کردیم و وقتی به نتیجه رسیدیم فرآیند اکران فیلم‌ها به سرانجامی معقول می‌رسد و مشکلات اکران فیلم‌های فرهنگی نیز برطرف می‌شود.


نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


تغییر نام بوشهر به خلیج‌فارس

پنج شنبه 86 شهریور 15 ساعت 8:0 صبح

شکراله عطارزاده نماینده اصولگرای بوشهر و گناوه، از موافقت رئیس جمهور با تغییر نام استان بوشهر خبر داد.

وی در مصاحبه با روزنامه اعتماد اعلام کرد که رئیس جمهور به مشاور خود دستور داده تا تغییر نام این استان به «استان خلیج فارس» را به سرعت پیگیری کند.

عطارزاده با عنوان اینکه پیش از این در قالب یک گفت وگو و همچنین نامه کتبی از رئیس جمهور خواسته که نام استان بوشهر را به استان خلیج فارس تغییر دهد اظهار داشته: «شنیده ام رئیس جمهور به برقعی معاون توسعه راهبردی خود دستور داده که نامه درخواستی تغییر نام این استان را پیگیری کند. این درخواست به یقین حق ساکنان استان است چون نامی بوده که از 35 سال پیش منسوخ شده و مردم خواستار بازگرداندن این نام هستند.»

حتی نماینده بوشهر پیش بینی می کند این درخواست که حتی در سفر رئیس جمهور به استان بوشهر هم مطرح شده، به زودی اجرایی شود: «به من اطلاع داده اند، احمدی نژاد با این نام موافق است و به زودی تغییر نام آن اعلام رسمی می شود.»


نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


<   <<   31   32   33   34   35   >>   >