: منوي اصلي :
: درباره خودم :
: پيوندهاي روزانه :
: لوگوي وبلاگ :
: لينك دوستان من :
: فهرست موضوعي يادداشت ها :
: آرشيو يادداشت ها :
: موسيقي وبلاگ :
: جستجو در وبلاگ :
رئیس قوه قضاییه با انتقاد از کند بودن روند خصوصیسازی و خسارتهای ناشی از توقف برخی قراردادها، نحوه برخورد با برخی مدیران و تغییر مکرر مدیر و وزیر، توجه به این نکته را ضروری دانست که نباید به گونهای رفتار شود که ثروتهای عظیم خود را از دست بدهیم. وی که نسبت به نحوه نظارتها انتقاد میکرد، ابراز امیدواری کرد که بحثهایش منتهی به شانتاژ عدهای مبنی بر ضد مبارزه با فساد بودن وی منتهی نشود و تاکید کرد که معتقد به مبارزه با فساد است.
آیتالله هاشمی شاهرودی در همایش سالانه مدیران دیوان محاسبات کشور اظهار داشت: در سالهای گذشته کارهای ارزندهای در دیوان صورت گرفته و خوشبختانه همه مسوولان نظام ما با انگیزههای خالصانه و مخلصانه و همچنین با عشق و علاقه به نظام جمهوری اسلامی ایران و با اعتقاد به اینکه خدمت به این نظام یک فریضه است، خدمت میکنند و آن را از اصول اساسی اسلام میدانند.
رئیس قوه قضاییه ادامه داد: اما آنچه مسلم است در فضای این ارزشها مقاصد ما بلندتر از آن چیزی است که به آن دست یافتهایم و هنوز راه بسیاری داریم تا به اهداف بلندی که در اسلام و قوانین اساسی و عادیمان آمده دست پیدا کنیم.
هاشمی شاهرودی گفت: اینجاست که نگاه انتقادی آغاز میشود که چرا ما با اهدافمان فاصله داریم و با سرعت لازم به اهدافمان دست پیدا نمیکنیم؟ در حالی که در بخش نظارت، تشکیلات متعددی در نظام شکل گرفته که همه به دنبال خدمت کردن هستند و حجم بالایی از کار در این دستگاهها انجام میشود. اما آیا با همه این زحمات هزینهها به درستی مصرف میشود و توسعه تشکیلات به نفع است؟ و آیا از همه منابع و ثروتهای موجود استفاده شده است یا خیر؟
وی خاطر نشان کرد: بازنگری مداوم، نگاه عادلانه و منصفانه به خود و دیگران با توجه به این مباحث ضروری به نظر میرسد. ما باید ریشههای عدم دستیابی به اهداف مهم و اساسی که اقتدار کشور در آن معنا پیدا میکند را پیدا کنیم تا آنگاه حاکمیت بتواند به اهداف بلند خود دست پیدا کند. رضایتمندی مردم هم در این است که سیستمهای حکومتی ما اصلاح و کارآمد شوند زیرا از دستدادن فرصتها و اطاله آنها گاهی اصل تحقق هدف را به تدریج منتفی میکند. خصوصا با رقابتهایی که در عرصههای اقتصادی وجود دارد اگر ما از فرصتمان استفاده نکنیم آن را از دست خواهیم داد.
رییس قوه قضاییه همچنین گفت: ما مدعی حکومت اسلامی و کارآمدی آن هستیم و روز به روز اعتقادمان به این مساله بیشتر میشود؛ البته در بخشهای سیاسی، مجاهدت و مبارزه با استکبار و ظلم، این کارآمدی مشاهده میشود و در بخشهای اقتصادی نیز تا حدی تحقق کارآمدی را شاهد بودهایم اما اگر در این کار ناکام بمانیم شکستی برای تجربه جمهوری اسلامی ایران است که دشمن میتواند آن را تبلیغی علیه اسلام قرار دهد و این مساله باعث خدشهدار شدن اسلام در دنیا میشود.
هاشمی شاهرودی تصریح کرد: باید نشان دهیم که در این 27 سال رشد لازم را داشتهایم وگرنه این دلیل عدم موفقیت تجربه حکومت اسلامی در این بعد است و منفذی برای ضربه به نظام اسلامی میشود پس باید با این دید، هر دستگاهی بازنگری در خود انجام دهد تا ببینیم در قوانین اصلی، قانون اساسی یا قوانین عادی چقدر توانستهایم اهداف و مقاصد کلان را دنبال کنیم. چقدر توانستهایم از درآمد نفتی در هزینههای جاری مستقل شویم و علت و ریشه عدم تحقق این امر چیست.
وی با انتقاد از افزایش روزانه میزان حقوقبگیران دولتی گفت: به جای اینکه حقوقبگیران کم شوند هر روز بر تعداد آنها افزوده میشود و این یک آسیب کلان است که باید جلوی آن را گرفت. ما باید مردم را در فعالیتها مشارکت دهیم تا کارها بهتر انجام شود. امروزه در برخی کشورهای دنیا وظایفی که به نظر ما صرفا وظایف حاکمیت است به بخش خصوصی واگذار شده است. این در حالی است که ما کارهای غیرحکومتی را هم حکومتی میکنیم و تنها شعارش را میدهیم و قانونش را مینویسیم اما در میدان عمل برعکس آن صورت میگیرد.
رییس قوه قضاییه ادامه داد: باید توجه ویژهای به مقاصد کلانی که در قانون اساسی، سند چشمانداز و برنامههای پنج ساله آمده داشته باشیم و اهداف و وظایف خود را طبقهبندی کنیم و بر این اساس به آنها اولویت دهیم تا کارها با سرعت بیشتری پیش رود. به طور مثال مساله حذف بیتالمال، مساله مهمی است و وظیفه یک تشکیلات نظارتی هم همین است اما نباید به بیتالمال به طور قشری نگاه کنیم و فکر کنیم تنها بودجه دولت و دستگاهها اموال بیتالمال هستند بلکه بیتالمال وسیعتر از اینهاست. امکانات، فرصتها و منابع وسیعی که در اختیار ما قرار داده شده ولو اینکه به ریال تبدیل نشده باشد میتواند از اموال بیتالمال قلمداد شود.
هاشمی شاهرودی تاکید کرد: دستگاههای نظارتی ما اعم از دیوان محاسبات و سازمان بازرسی، به دنبال کارهای انجام شده هستند که آیا به درستی صورت گرفته یا خیر یا با قانون مطابقت داشته است؟ آیا تخلفی در فلان اقدام صورت گرفته است؟ و توجه نمیکنیم شاید برخی از تخلفات گاهی به نفع دولت، نظام و دستگاه مربوطه صورت گرفته باشد. در این موارد این مساله را هم باید مورد نظر قرار دهیم و حکم فرد را با عنایت به این مساله صادر کنیم و اینگونه پروندهها را از آنچه ضرر و زیان در پی دارد جدا کنیم.
وی اظهار داشت: متاسفانه از نظر دیوان محاسبات و سازمان بازرسی انجام ندادن برخی کارها جرم نیست، در حالی که ممکن است بیشترین ضرر به کشور از این طریق وارد شده باشد. به طور مثال در قرارداد کرسنت که گفته میشود تخلفی در آن کشف شده این را هم باید توجه داشته باشیم که چه بلایی بر سر منابع مشترک کشورمان میآید. باید بدانیم هر چه ما از این منابع استفاده نکنیم، برای نسلهای بعدی نمیماند بلکه از دست رفته است. گزارشی که اخیرا به من رسیده بود و امیدوارم که صحت نداشته باشد حاکی از این بود که یکی از کشورهای حاشیه خلیج فارس 400 میلیارد دلار برای استخراج منابع مشترک سرمایهگذاری کرده است. در حالی که ما تنها چهار میلیارد دلار تاکنون در این باره هزینه کردهایم.
رییس قوه قضاییه ادامه داد: نباید مفسدهای در قراردادها باشد اما توجه داشته باشیم که به گونهای هم رفتار نکنیم که هر قراردادی متوقف شود. به طوری که ما ظرف دو – سه سال پنج میلیارد و برخی کشورهای دیگر 400 میلیارد قرارداد ببندند. در این صورت ما این ثروت را از دست دادهایم و در اختیار آنها گذاشتهایم و فساد و ضرر بسیار کلان است؛ امیدوارم این بحثها منتهی به این نشود که عدهای شانتاژ کنند و بگوییم که ما ضد مبارزه با فساد هستیم زیرا ما معتقدیم مبارزه با فساد باید انجام گیرد اما نباید ثروتهای عظیم را هم از دست بدهیم.
وی افزود: همین اتفاق در مورد عراق هم با توجه به نفت مشترک ما میافتد. این طور نیست که آنها چون شیعه هستند منتظر ما بمانند. ضمن اینکه همهچیز دست آنها نیست. هنر ما بالفعل کردن امکاناتی است که کشورهای دیگر منتظر یک صدم آن هستند که با آن فقر را کم و ثروت را زیاد کنند اما ما تنها نظاره میکنیم و فرصت را از دست میدهیم.
هاشمی شاهرودی با اشاره به مرزهای آبی ایران گفت: بنادر تجاری و مناطق آزاد میتواند تحول شگرفی در اقتصاد ما ایجاد کند و ثروت، رونق اقتصادی و رفاه کشور ما را چندین برابر کند اما کدام دستگاه نظارتی به دنبال این موضوع رفته که ثروتهای بیمنتها و بیحد ما از دست میرود. در حالیکه با استفاده بهینه از آنها فقر و بیکاری را از کشور محو کنیم.
رییس قوه قضاییه با اشاره به سفر اخیر خود به مراکش گفت: مغرب یک قطره نفت هم ندارد اما در سال 10 میلیارد دلار درآمد توریستی دارد در حالی که توریسم آنها بسیار پیش پا افتادهتر از آن چیزی است که ما در کشور خود از آن برخورداریم و اگر ذرهای از این پتانسیل توریسم را کشورهای دیگر داشتند از درآمد آن به خوبی استفاده میکردند اما ما تنها شعار اشتغال میدهیم و وزارتخانه و اداره ایجاد میکنیم در حالیکه راهمان به بیراهه میرود.
وی ادامه داد: امروز بحمدالله در تهران به قدری تکنیکهای روز برای حسابرسی وجود دارد که دیگر هیچ مدیری نمیتواند خلاف قانون انجام دهد زیرا حسابرسیها قبل از هزینه، حین هزینه و بعد از آن شفاف و روشن است. ما باید برای پیشگیری از تکنیکهای جدید جهت شفافسازی و کاهش هزینه استفاده کنیم.
هاشمی شاهرودی با انتقاد از نحوه برخورد با مدیران متخلف تصریح کرد: روشهای برخوردمان نباید مضرانه باشد به گونهای که برای اینکه ابرو را اصلاح کنیم، چشم را کور کنیم، نباید طوری برخورد کنیم که بیانگیزگی در مدیران ایجاد شود مثلا مدیر لایقی که باید خدمت کرده اگر جایی تخلفی هم مرتکب شده ـ که حیف بوده نه میل ـ این مدیر با سابقه و زحمت خود منبع ثروتی به شمار میرود پس نباید او را حذف یا بیانگیزه کنیم و در مقابل آدمهای بیعرضهای که هیچ ابتکار و خلاقیتی برای نظام ندارند و به مملکت ثروتی اضافه نکردهاند را جایگزین کنیم.
وی با بیان اینکه کیفیت اطلاعرسانی نیز در این باره نباید چنان باشد که به این افراد ضربه بزند، گفت: آقای هامانه چندی پیش درباره اینکه چرا قرارداد کمتر بسته میشود، میگفت مسوولان ما میترسند که برای بستن قرارداد اقدام کنند، آنها از دستگاههای نظارتی که بخشی از خود ما هستیم میترسند و تا حدودی هم حق دارند زیرا روشها ما باید تشویقی باشد.
هاشمی شاهرودی در پایان گفت: متأسفانه برخی برخوردها با مدیران منشأ ضربههای سنگین به نظام شده خصوصا در تبلیغات که حرمت اشخاص مطرح است. اگر ما مکررا مدیر و وزیر عوض کنیم چیزی عوض نخواهد شد بلکه باید همت همین مدیر فعلی را زیاد کنیم اگر این کارها انجام نشود و ما تنها وظیفه خود بدانیم که فلان مدیر را توبیخ کنیم و تخلفش را بگیریم بعد هم افتخار کنیم که کار نظارتی انجام میدهیم به مقاصد خود نمیرسیم. اینها هم باید در حد خود وجود داشته باشد اما روح قانون مهم است و عدم توجه به این مسایل نباید باعث شود تا به گردونه وظایف و قوانین دست و پا گیر و پر پیچ و خم بیافتیم.
نوشته شده توسط : علی
ساعتی پیش، «سی.ان.ان» ترکیه اعلام کرد، یک هواپیما در مسیر قبرس به ترکیه (آنتالیا) ربوده شد و این هواپیما اکنون در فرودگاه آنتالیا در باند فرودگاه قرار دارد و دو هواپیماربای این هواپیما درخواست پرواز به سوی سوریه یا ایران کردهاند.
نقلقولهای ضد و نقیضی از قول مسافران این هواپیما به گوش میرسد؛ برخی گفتهاند آنها ترک هستند و برخی گفتهاند آنها به زبان عربی صحبت میکنند و برخی نیز گفتهاند آن دو انگلیسی صحبت میکنند اما برخی منابع این عملیات را نیز به «القاعده» منسوب کردهاند.
نیروهای امنیتی ترکیه در فرودگاه در حالت آمادهباش هستند و به همین دلیل، برخی منابع امنیتی ترکیه اعلام کردهاند که طی دقایق آینده، امکان حمله به هواپیما و آزادسازی آن وجود دارد. در هر حال به نظر میرسد عوامل این هواپیماربایی و ماهیت حقیقی آن هنوز به درستی روشن نیست و تحقیقات در این زمینه همگام با امکان عملیات نظامی برای پایان دادن به این قضیه در جریان است.
تصاویر هواپیمای ربوده شده در حالی که در فرودگاه آنتالیا بر زمین قرار دارد، دقایقی پیش از شبکههای خبری دنیا نیز پخش شده است.
به گزارش آسوشیتدپرس این هواپیما از قبرس به استانبول با 136 مسافر در حرکت بوده است. اکثر مسافران پس از اینکه خلبان برای سوخت گیری در آنتالیا فرود آمد، از در پشتی هواپیما اقدام به فرار کرده و فرماندار آنتالیا اعلام کرده که تنها 4 مسافر و 2 خدمه در هواپیما باقی ماندهاند.
مسافران گفتهاند، بعضی مسافران را هم هواپیمارباها آزاد کردهاند. تاکنون هویت یا ملیت هواپیماربایان فاش نشده است.
ارهان ارکول، یکی از مسافران گفته که بلافاصله پس از بلند شدن هواپیما، 2 هواپیماربا به کابین خلبان حمله کردند. اما موفق به شکستن در نشدند و سپس ادعا کردند که با خود بمب دارند.
وی ادامه داد: هواپیمارباها خود را جزو القاعده خواندهاند، اما سایر مسافران این امر را رد کرده و گفتند: آنها هیچ صحبتی در مورد علت و انگیره کار خود نکردهاند.
یکی از مسافران زن گفت: آنها به مهمانداران اجازه داهاند به مسافران آب بدهند و مسافر دیگری خبر داد که آنها در هواپیما اعلام کردهاند، ما همه مسلمانیم و ما قصد آسیب به شما را نداریم.
نوشته شده توسط : علی
در حالی که مقامات مسئول دولت چین سعی دارند زبان ملی را به مسیر درستی هدایت کنند، یک زوج جوان چینی قصد دارند نام فرزند پسر خود را @ بگذارند و میگویند شخصیت این نشانه که در دنیای اینترنت کاربرد دارد، انعکاس عشق این زوج در نام فرزندشان است.
@ نشانهای است که در آدرسهای ایمیل به کار میرود و نشانه کاربری دارنده ایمیل را از دامنه وب سایتی که آدرس ایمیل در آن قرار دارد جدا میکند.
امروزه استفاده از اسمهای معمولی از رونق افتاده و این مسئله به خصوص در چین چشمگیر است.
به گفته معاون کمیسیون زبان چین، پدر این نوزاد پسر دلیل انتخاب این اسم برای فرزندش را معنی @ به چینی عنوان کرده است.
چینیها مانند بسیاری از مردم جهان برای تلفظ نشانه @ از واژه انگلیسی at استفاده میکنند که گویا این تلفظ با اندکی تغییر در زبان چینی به معنی «عاشقش هستم» است.
آقای لی ، در کنفرانس خبری مربوط به وضعیت زبان این کشور اعلام کرده که نامگذاری این زوج جوان یک نمونه تندروی مردم چین در ماجراجویی در استفاده از زبان است و نشانه قدرت رو به گسترش دنیای تجارت و شکستن مرزها توسط اینترنت است.
به گزارش رویترز زوج چینی دیگری پیش تر سعی کردند که نام فرزند خود را «پادشاه اسرینا» بگذارند.
آقای لی اعلام نکرد که مقامات چین با گذاشتن اسم @ روی فرزند این زوج جوان موافقت خواهند کرد یا نه، اما پیشتر دولت چین اعلام کرده بود که استفاده ازحروف و کلمههای عربی و زبانهای خارجی و سمبلیک برای نامگذاری فرزندان ممنوع است.
حدود ۶۰ میلیون نفر از مردم چین که نام آنها از حروف الفبای سنتی چین تشکیل شده است با مشکلاتی در جامعه امروزی مواجه هستند.
مشکلاتی که برای مثال درهنگام ثبت نامهای اینترنتی ایجاد میشود و یا برای فردی که با زبان چینی آشنا نیست، تلفظ نامهای سنتی چینی دشوار است.
یکی از افرادی که با این مشکل دست و پنجه نرم کرده نخست وزیر سابق Zhu Rongji است که نام نادر او همیشه برای سردبیران نشریات دردسر ساز بوده است.
نوشته شده توسط : علی
نوشته شده توسط : علی
در حالی که کاخ سفید از ناکامیهای پیاپی در عراق و همزمان نفوذ معنوی جمهوری اسلامی در این کشور به شدت نگران شده است، رسانههای آمریکا از برنامه افزودن نام «سپاه پاسداران انقلاب اسلامی» به فهرست تروریستی وزارت خارجه آمریکا خبر دادند.
به گزارش خبرنگار «بازتاب»، مشخص نیست این اقدام، تصمیمی اجماعی است یا آنکه صرفا خط بخش تندرو حامی چنی در کاخ سفید است، اما در هر صورت در ادامه اتهامزنی به سپاه پاسداران و به ویژه سپاه قدس در عراق و در راستای فرافکنی ناکامیهای آمریکا در این کشور انجام میشود.
این در حالی است که سعودیها آشکارا با هزینه کردن میلیاردها دلار و اعزام تروریستهای انتحاری، همچنان به قتل نیروهای آمریکایی و مردم عراق مشغولند، اما به دلیل روابط ناسالم اقتصادی و ... برخی شاهزادگان سعودی با مقامات آمریکا، حتی از جایزه فروش تسلیحات نیز برخوردار میشوند.
این گزارش میافزاید: در همین حال عدهای از نیروهای اپوزیسیون که ارتباطات زیادی با رسانههای خارجی دارند، طی دو روز گذشته، حجم بالایی از گزارشها و تحلیلها را در رسانههای آمریکایی و غربی به چاپ رساندند، اما نکته جالب آنکه برخی از این افراد در اقدامی هدفدار، از سپاه به عنوان «بنبست اصلاحطلبی ایرانی» یاد کردهاند.
یکی از این افراد در سایت وابسته به سازمان «سیا» نوشت: «شاید سپاه پاسداران در ذهن مخالفان کهنهکار جمهوری اسلامی ایران، تصویری دهشتناک و خشن خلق کند، اما با گذشت نزدیک به 28 سال از تأسیس این سازمان نظامی، اگر کارکردهای سپاه یکسره دگرگون نشده باشد، چهره پارهای از رهبران سابق سپاه، دستخوش تحول شده است.
پاسدارهای دیروز، این روزها مانند محمود احمدینژاد، رئیسجمهوری، لبخند میزنند. چون محمدباقر قالیباف، شهردار تهران، کت و شلوار سفید میپوشند. مانند علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی از واژههایی فاخر در صحبتهایشان استفاده میکنند و همانند محسن رضایی، خود را نظریهپرداز مسایل استراتژیک معرفی میکنند.
سپاه پاسداران که به گفته مخالفان جمهوری اسلامی در سرکوب های سیاسی ابتدای پیروزی انقلاب سال 57 نقش داشته، سالهاست که گستره نفوذ خود را وسعت بخشیده و به تشکیلاتی کاملا متفاوت با آنچه در ابتدای شکل گیری وجود داشته، بدل شده است.
این تشکیلات که دفاع از «انقلاب اسلامی ایران»، در نامش هویداست، برای این «وظیفه»، در هر مقطعی، راهی تازه انتخاب کرده است.
پیش از جنگ، حذف انقلابیونی که به آیتالله خمینی وفادار نبودند، در دوران جنگ، حضور فعال در نبرد با ارتش صدام حسین و بعد از جنگ، تلاش برای تداوم نظام سیاسی دینی که با انقلاب شکل گرفته بود، ساده ترین تصویر مراحل گوناگون فعالیت های این تشکیلات پیچیده در 27 سال اخیر است».
وی به سخنرانی سال گذشته یک چهره اصلاحطلب اشاره و ادعا میکند که وی سپاه پاسداران را سد اصلی اصلاح طلبی در ایران معرفی کرد.
در این حال یک کارشناس سیاسی به خبرنگار «بازتاب» گفت: اکنون که محافل تندرو آمریکایی در کنار برخی عوامل خود وانمود میکنند، در برخورد با سپاه پاسداران اصلاحطلبان را در کنار خود دارند، وقت آن است که چهرههای سرشناس این طیف با اعلام مواضع صریح، این نقشه را با شکست مواجه کنند.
وی افزود: بسیاری از چهرههای ارشد سابق سپاه پاسداران اکنون در چهارچوب جبهه اصلاحطلبان به فعالیت مشغولند و قطعا آنان که در دوران دفاع مقدس، آزمون خود را پس دادهاند، اکنون اجازه تعرض به یکی از ارکان قدرت جمهوری اسلامی را نخواهند داد.
این کارشناس توضیح داد: اکنون زمان آن فرا رسیده که تشکلهایی چون مجمع روحانیون مبارز، حزب اعتماد ملی، کارگزاران، سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی و جبهه مشارکت و چهرههایی چون آقایان خاتمی و کروبی، میرحسین موسوی، محتشمیپور و کرباسچی و دیگران که خود به رغم برخی مواضع انتقادی همواره تعلق خاطر خود را به تمامیت ارضی کشور نشان دادهاند، وارد میدان شده و مانع هرگونه مظلومنمایی غربیها از زبان اصلاحطلبان شوند.
این کارشناس سیاسی در پایان گفت: اکنون بزرگان اصلاحطلب در آزمون مهمی قرار دارند که با سوابق گذشته آنان، به نظر میرسد از آن سربلند بیرون آیند.
نوشته شده توسط : علی
مرکز مطالعات و تحقیقات رسانههای وزارت ارشاد اقدام به تحلیل محتوی روزنامههای سراسری بهار 1386 توسط جعفر نجفیچهر کرده است که بر اساس نتایج حاصل از آن، دولت و مسئولان اجرایی با 8/41 درصد از بیشترین جهتگیری منفی روزنامهها برخوردار بودهاند.
این تحلیل بر اساس مهمترین موضوعات مطرح شده در تیترهای صفحه اول، سرمقالهها و یادداشتها، پیامهای تلفنی، اخبار ویژه، اخبار و یادداشتهای اقتصادی، اخبار خارجی، اخبار فرهنگی روزنامههای آفتاب یزد، جمهوری اسلامی، حمایت، اعتماد ملی، قدس، رسالت، کار و کارگر، جوان، سیاستروز، همبستگی، جامجم، اعتماد، همشهری، آفرینش، مردمسالاری، ایران، ابرار، خراسان، اطلاعات، کیهان، مجموعاً 20 روزنامه انجام گرفته است.
تحلیل مطالب روزنامهها با جهتگیری مثبت و منفی نسبت به موضوعات منتشر شده، نشان میدهد که بیشترین جهتگیری منفی روزنامهها به ترتیب درباره مسایل سیاسی خارجی و عملکرد و برنامههای دولت بوده است به گونهای که در مجموع روزنامهها بیش از همه نشانگاهها، دولت و مسئولان اجرایی را با 8/41 درصد و پس از آن بهترتیب دولتها و شخصیتهای خارجی 8/19 درصد، اصلاحطلبان 3/14 درصد و مجلس 6/6 درصد را با جهتگیری منفی مطرح کردهاند.
مطالب دارای جهتگیری منفی به دولت و مسئولان اجرایی بیش از همه روزنامهها در آفتاب یزد؛ مطالب دارای جهتگیری منفی به دولتها و شخصیتهای خارجی بیش از همه روزنامهها در جمهوری اسلامی و کار و کارگر و مطالب دارای جهتگیری منفی نسبت به اصلاحطلبان بیش از همه روزنامهها در رسالت و پس از آن کیهان مطرح شده است.
از سوی دیگر مشاهده میشود بیشترین جهتگیری منفی در روزنامههای رسالت و کیهان معطوف به اصلاحطلبان؛ در روزنامههای آفتاب یزد، ابرار، جامجم، خراسان، سیاست روز، مردمسالاری و همبستگی معطوف به دولت و مسئولان اجرایی و در روزنامههای ایران، جمهوری اسلامی و کار و کارگر معطوف به دولتها و شخصیتهای خارجی بوده است.
روزنامهها در مقابل جهتگیریهای منفی خود، بیشترین جهت گیری مثبت را نسبت به دیپلماسی و سیاست خارجی کشور، مسایل سیاسی عام و ارزشهای انقلاب داشتهاند.
در بخش دیگر این تحقیق، بیشترین شخصیت های مطرح شده در مجموع اخبار و مطالب مهم روزنامهها، مسئولان اجرایی با 36 درصد، رئیسجمهوری 4/16 درصد و شخصیتهای خارجی 8/12 درصد بودهاند به گونه ای که رئیسجمهور بیش از همه روزنامهها در روزنامه ایران 7/12 درصد و پس از آن ابرار 9/10 درصد مورد توجه بوده است.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت بیش از همه روزنامهها در آفرینش و کار و کارگر 3/33 درصد، اصلاحطلبان بیش از همه روزنامهها در اعتماد، اعتماد ملی و مردمسالاری 20 درصد، اصولگرایان بیش از همه روزنامهها در ابرار 5/37 درصد، مسئولان اجرایی بیش از همه روزنامهها در رسالت 1/9 درصد و شخصیتهای خارجی بیش از همه روزنامهها در جمهوری اسلامی 3/16 درصد برجسته شدهاند.
از سوی دیگر مشاهده میشود روزنامه ایران رئیسجمهوری؛ روزنامه ابرار اصولگرایان؛ و روزنامههای اعتماد و جمهوری اسلامی شخصیتهای خارجی و مابقی روزنامهها بجز کار و کارگر و همبستگی مسئولان اجرایی را بیش از سایر شخصیتها در اخبار مهم خود برجسته کردهاند.
در تحلیل مهمترین تیترهای صفحه اول، بررسی دیپلماسی و سیاست خارجی کشور (تحت تأثیر بحث مذاکره با امریکا) و پس از آن بهترتیب مسایل سیاسی خارجی و مقولات اقتصادی بیشتر از سایر موضوعها در تیترهای اصلی صفحه اول روزنامهها برجسته شدهاند.
در تحلیل موضوع سرمقالهها و یادداشتها بهترتیب مسایل سیاسی خارجی، دیپلماسی و سیاست خارجی کشور و ارزشهای انقلاب بیش از سایر موضوعها در سرمقالهها و یادداشتهای اصلی روزنامهها مطرح شدهاند.
در تحلیل موضوع پیامهای تلفنی، در مجموع روزنامهها بهترتیب مسایل شهری، رفاه و تأمین اجتماعی و مسایل اجتماعی عام بیش از سایر موضوعها در پیامهای تلفنی خوانندگان منعکس شدهاند.
مسایل سیاسی عام، جنگ و امور سیاسی داخلی کشورها و سیاست خارجی کشورها بیش از سایر موضوعها در اخبار ویژه روزنامهها مطرح شدهاند.
علاوه بر این، بنزین، نفت و انرژی و پس از آن امور مالی، بانکی و مسکن مهمترین اخبار و یادداشتهای اصلی صفحه اقتصادی روزنامهها بوده است.
در تحلیل مهمترین اخبار خارجی، جنگ و خشونتهای سیاسی و پس از آن سیاست خارجی کشورها و امور سیاسی داخلی کشورها مهمترین مطالب صفحات مربوط به اخبار خارجی روزنامهها را تشکیل میدادهاند.
در صفحات فرهنگی نیز به ترتیب سینما، کتاب و نشر، ادبیات و ارزشهای انقلاب بیشتر از موضوعهای دیگر برجسته شدهاند.
بر اساس یافتههای این تحقیق، منابع خبری مهمترین مطالب روزنامهها بهترتیب از سرویس خبر روزنامه، ایسنا، سایتهای داخلی و فارس بیش از سایر منابع خبری بهعنوان مهمترین منابع اخبار نقل شدهاند.
نوشته شده توسط : علی
"سیمین دانشور" بانوی داستان نویس ایران عصر امروز با تشخیص تیم پزشکی از بیمارستان پارس مرخص شد.
به گزارش مهر، تیم پزشکی معالج سیمین دانشور در بیمارستان پارس در پی بهبود کامل وضعیت جسمی دانشور او را از بیمارستان پارس مرخص کردند.
سیمین دانشور 86 ساله به دنبال بروز عارضه تنفسی در تاریخ 19 تیر 1386 در بخش مراقبت های ویژه (ICU) بیمارستان پارس بستری شد و تحت مراقبت های پزشکی قرار گرفت. وی پس از گذشت دو هفته به بخش CCU منتقل و از هفته قبل نیز به بخش عمومی منتقل شد. سیمین دانشور امروز در حالی ترخیص شد و با آمبولانس روانه منزل خود گردید که بیمارستان پارس هزینه ای بابت درمان وی اخذ نکرد.
ویکتوریا خواهر سیمین دانشور روز شنبه به مهر گفته بود: سیمین دیروز (جمعه 19 مرداد) به کمک پرستاران استحمام کرد و این نشان می دهد که توانایی انجام کارهای شخصی اش را دارد. بنابراین به احتمال زیاد طی یکی دو روز آینده از بیمارستان مرخص می شود.
نوشته شده توسط : علی
لورا بوش، همسر رئیس جمهوری آمریکا به همراه جنا، دخترش تصمیم به نوشتن کتابی برای کودکان درباره لذت کتابخوانی گرفته اند.
به گزارش بی بی سی، هارپر کالینز، ناشر این کتاب گفته است که داستان این کتاب، در مدرسه و سر کلاس درس اتفاق می افتد و در مورد تجربیات نویسندگان کتاب به عنوان معلم در کلاس است.
خانم بوش سابقه کار به عنوان معلم را دارد و دخترش نیز در حال حاضر در مدارسی در آمریکای لاتین درس می دهد.
جنا بوش در زمینه کتاب گفت: "مادرم الهام بخش زندگی من بود و عشق به کتاب را از او، از زمانی که برای باربارا(خواهر دوقلوی جنا) و من کتاب می خواند، گرفته ام.
وی افزود "من عشق به کتاب را به کلاس درس برده ام."
نام کتاب هنوز مشخص نیست. شخصیت اصلی کتاب، پسر بچه شیطانی است که معلمش به او کمک می کند تا درک کند که خواندن کتاب، می تواند کار لذت بخشی باشد.
قرار است کتاب مشترک لورا و جنا بوش، بهار 2008 به زبان های انگلیسی و اسپانیایی منتشر شود.
این اولین کتاب لورا بوش، بانوی اول آمریکا خواهد بود. هارپر کالینز همچنین قرار است یک اثر غیر داستانی از جنا بوش درباره نوجوانان منتشر کند.
انتشارات هارپر کالینز گفت که پس از انتشار کناب، کتاب های کودک و نوجوان به ارزش یک میلیون دلار در اختیار مدارس و کتابخانه های عمومی قرار خواهد داد.
همچنین سود خالص نویسندگان و بخشی از سود ناشر در اختیار سازمان های معلمان آمریکا قرار خواهد گرفت.
لورا بوش از زمان ورود به کاخ سفید، به مسایل ادبی علاقه نشان داده و از سال 2001 جشنواره ملی کتاب را راه اندازی کرد و به عنوان سفیر سوادآموزی سازمان ملل نیز فعالیت می کند.
باربارا بوش، همسر جورج بوش و هیلاری کلینتون، همسر بیل کلینتون نیز در دوران حضور خود در کاخ سفید، کتاب هایی برای کودکان منتشر کرده بودند.
نوشته شده توسط : علی
یکی از بینندگان «بازتاب» در پیامی نوشت: من که یک بازنشسته و دارنده یک خودرو پیکان فرسوده هستم، بعد از چند ماه که با وجود تحویل خودروی فرسوده پیگیری من به نتیجه نرسید، پیگیری را رها کردم، اما سرانجام هفته گذشته با من برای انجام مراحل اداری دریافت وام و خودرو جدید، تماس گرفته شد.
با این حال مواردی از ما برای وام خواستهشده که به شدت ما را کلافه کرده است. با وجود آنکه یک کارمند دولت با بالای سیصد هزار تومان حقوق ضامن من شده و معرفینامه اشتغال و نامه کسر از حقوق او را آماده کردهام، مدارک شامل اصل شناسنامه و فتوکپی تمام صفحات، اصل گواهینامه و فتوکپی، اصل کارت ملی و فتوکپی آخرین فیش برق و آب یا گاز، آخرین فیش حقوقی، گواهی امضای محضری صاحب خودرو و منزل، فتوکپی سند منزل و شصت میلیون ریال سفته را باید تحویل دهم.
زمانی که از ناراحتی با رئیس شعبه بانک درد دل کردم، او به من گفت که او نیز یک فولکس فرسوده داشته که بعد از معطلیهای فراوان و دردسرهای تعویض خودروهای فرسوده، آن را به آتش کشیده است.
بیننده دیگری هم نوشت: مدتی قبل در راستای جمعآوری خودروهای فرسوده طرح پرداخت ریالی مطرح شد و مسئول محترم طرح با شجاعت در خصوص آن به به و چه چه فرمودند. طرح با تأخیر و از طریق ثبت نام اینترنتی انجام شد و مقرر بود 25 روز پس از تحویل خودرو مبلغ مربوطه به شماره حساب گرفته شده واریز شود. اکنون 52 روز از آن تاریخ میگذرد و متأسفانه حتی پروندهها از شرکتی که مسئول اسقاط بوده به سایپا نرفته است.
نوشته شده توسط : علی
عضو حقوقدان شورای نگهبان با بیان اینکه ادله و مستندات این شورا در مورد افرادی که در انتخابات گذشته ردصلاحیت شدهاند به قوت خود باقی است و اصل بر رد صلاحیت این افراد است، در عین حال بر محفوظ بودن ارائه مستندات جدید و یا دفاع این افراد از وضعیت گذشته خود تأکید کرد.
آیت الله عباس کعبی در گفتگو با مهر در پاسخ به این سئوال که آیا بررسی صلاحیت کاندیداهای هشتمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در شورای نگهبان بر اساس وضعیت فعلی افراد صورت خواهد گرفت یا سوابق کاندیداها نیز لحاظ میشود، گفت: در مورد کسانی که در انتخابات گذشته رد صلاحیت شده اند، باید بگویم چون مستندات و ادله قانونی رسیدگی به صلاحیت این افراد در پرونده انتخاباتی آنها مندرج است، بر اساس آن مستندات و ادله عمل می شود، بنابراین درباره کسانی که پیش از این رد صلاحیت شده اند، همان مستندات و ادله به قوت خود باقی است، بر این اساس اصل، رد صلاحیت آنان است.
وی تأکید کرد: البته حق قانونی این افراد برای نامزدی مجدد و ارائه مستندات و ادله جدید و یا دفاع از وضعیت گذشته خود، محفوظ است.
این عضو حقوقدان شورای نگهبان گفت: بدیهی است شورای نگهبان بر اساس آخرین مستندات و ادله، تصمیم گیری می کند و به طور قطع در صورت اثبات تغییر وضعیت قانونی افرادی که در گذشته رد صلاحیت شده اند، از جمله دفاع موجه از وضعیت سابق خود و یا ارائه مستندات جدید، صلاحیت چنین افرادی احراز می شود.
کعبی در خصوص وضعیت بررسی صلاحیت افرادی که صلاحیت شان در انتخابات گذشته تأیید شده است، گفت: نامزدهایی که در دوره های گذشته تأیید صلاحیت شده اند در صورت داشتن شرایط مندرج در قانون جدید انتخابات مجلس، اصل بر تأیید صلاحیت آنان بر اساس مستندات و ادله پرونده انتخاباتی شان است، مشروط به آن که مستندات و ادله ایجابی همچنان به قوت خود باقی باشد.
وی افزود: این دسته از افراد، فقط در صورت وجود ادله و مستندات جدید مبنی بر فقدان صلاحیت و شرایط قانونی، رد صلاحیت می شوند.
این عضو شورای نگهبان در خصوص وضعیت بررسی صلاحیت افرادی که برای اولین بار قصد کاندیداتوری در انتخابات را دارند، نیز گفت: این افراد تنها در صورت احراز صلاحیت و وجود شرایط قانونی تأیید می شوند و ممکن است به خاطر عدم احراز صلاحیت، رد شوند نه احراز عدم صلاحیت، بنابراین اصل برائت که برخی صحبت از آن می کنند در اینجا موردی ندارد، زیرا افرادی که تأیید نمی شوند و صلاحیت آنان رد می شود، به معنای این نیست که مجرم هستند.
کعبی تصریح کرد: شورای نگهبان دادگاه نیست که علیه کسی دادنامه قضایی صادر کند و کسی را مجرم بداند یا حکم برائت فردی را صادر کند.
وی درباره ملاک شورای نگهبان در بررسی صلاحیت کاندیداها، تصریح کرد: بر اساس ماده 28 قانون انتخابات، کسانی که به اسلام و احکام مقدس شرع و نظام جمهوری اسلامی اعتقاد داشته باشند و نسبت به قانون اساسی و اصل مترقی ولایت فقیه ابراز وفاداری کنند، با احراز سایر شرایط قانونی تأیید صلاحیت می شوند و افرادی که مروج مبانی سکولاریسم و دموکراسی لیبرال باشند و شرایط مندرج در ماده مزبور را نداشته باشند، نباید انتظار تأیید صلاحیت داشته باشند.
این عضو شورای نگهبان تأکید کرد: شورای نگهبان این اطمینان را به کاندیداها، احزاب و گروه های فعال در درون خانواده انقلاب می دهد که با توجه به رهنمودهای مقام معظم رهبری در مورد ضرورت رعایت قانون و ضابطه به جای مصلحت سنجی و توجه به وابستگی گروهی نامزدها، به شخصیت حقیقی و فردی اشخاص بر اساس قانون رسیدگی کند و به انجام وظایف شرعی و قانونی خود بپردازد.
کعبی تصریح کرد: شورای نگهبان نهایت دقت را خواهد کرد تا افراد واجد شرایط قانونی تأیید صلاحیت شوند و حقی از کسی ضایع نشود، کما اینکه با دقت و حساسیت می کوشد تا افرادی که فاقد شرایط لازم برای کاندیداتوری هستند را رد صلاحیت کند.
وی گفت: شورای نگهبان و هیأت مرکزی نظارت بر هشتمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی نهایت تلاش خود را با توکل به خدا برای اعمال قانون انتخابات خواهد کرد.
این عضو شورای نگهبان با تأکید بر اینکه اعضای این شورا به هیچ توصیه و سفارشی عمل نخواهند کرد، گفت: ما از مصلحت سنجی و اعمال سلیقه پرهیز می کنیم و رهنمودهای مقام معظم رهبری را نصب العین خویش قرار می دهیم و از رأی ملت و حقوق آنها پاسداری می کنیم.
کعبی تأکید کرد: شورای نگهبان با بی طرفی کامل و رعایت عدل و انصاف بر سلامت انتخابات نظارت می کند و مواظب است تا حق کسی ضایع نشود، بنابراین افراد و جریان های فعال بدون اضطراب و دلهره و تنش تبلیغاتی خود را برای یک انتخابات پرشور، سالم و قانونی آماده کنند.
وی در خصوص برخی اظهارنظرهایی که از سوی اعضای شورای نگهبان در رسانه ها منتشر می شود، گفت: شورای نگهبان و هیأت مرکزی نظارت بر هشتمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی سعی می کند به صورت مستند و با وحدت رویه موضع گیری کند، لذا موضع گیری های رسمی از سوی سخنگوی این شورا اعلام می شود و هر عضوی از شورای نگهبان خارج از بیان سخنگو مبادرت به اعلام نظر خود کند، این اظهارات وی موضع رسمی شورای نگهبان محسوب نمی شود.
نوشته شده توسط : علی