پیش نویس گزارش اطلاعاتی آمریکا، تصویر تیره ای از وضعیت سیاسی ایران، برنامه هسته ای این کشور و «حمایت جمهوری اسلامی از گروه های شبه نظامی» ارایه کرده است.

گزارش «برآورد اطلاعات ملی» (NIE) درباره ایران، که بر اساس رشته گزارش های ۱۶ سازمان اطلاعاتی آمریکا تدوین شده، در آستانه تکمیل است . این گزارش پس از کامل شدن، به جرج بوش رییس جمهوری آمریکا و سیاستگذاران این کشور ارایه می شود.

خبرگزاری آسوشیتدپرس از قول یک دیپلمات آشنا به مسایل اطلاعاتی نوشته است که این گزارش احتمالا تا هفته آینده تکمیل خواهد شد.

گزارش مذکور، یکی از سه گزارشی است که توسط جامعه اطلاعاتی آمریکا، تهیه شده است. یکی از این گزارش ها درباره ایران، دیگری درباره منطقه خلیج فارس و سومی درباره وضعیت عراق است.

وضعیت سیاسی در جمهوری اسلامی

گزارش وضعیت سیاسی جمهوری اسلامی، به مسایل گوناگونی از اقتصاد تا برنامه هسته ای این کشور پرداخته است.
گزارش همچنین بر آن است که آیت الله خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی، به رغم ناخشنودی عمومی از وضعیت اقتصادی کشور، در سمت خود باقی خواهد ماند

بر اساس این گزارش، ایران همچنان برنامه هسته ای را دنبال می کند که هدف از آن، به باور ایالات متحده آمریکا و کشورهای دیگر، تولید سلاح هسته ای است. تهران می گوید برنامه هسته ایش صلح آمیز و برای تولید انرژی است.

گزارش اطلاعاتی آمریکا، به یکی دیگر از اختلاف های عمده دو کشور ایران و آمریکا پرداخته و بر آن است که جمهوری اسلامی به دامن زدن به ناآرامی ها در عراق ادامه خواهد داد.

ایالات متحده آمریکا، جمهوری اسلامی ایران را متهم می کند که با پشتیبانی از شبه نظامیان شیعه، در نا آرامی های عراق دخالت دارد و مواد منفجره و سلاح در اختیار این شبه نظامیان قرار می دهد.

ژنرال ریموند اودیرنو، مرد شماره دو ارتش آمریکا در عراق، اخیرا گفت که بیشتر کمک های نظامی ایران در اختیار سپاه مهدی، که رهبری آن را مقتدی صدر، روحانی تند شیعه عراقی به عهده دارد، قرار می گیرد.

حمایت مالی جمهوری اسلامی از حزب الله لبنان نیز از دیگر مسایلی است که مورد انتقاد شدید دولت آمریکا قرار دارد.

بر پایه پیش بینی «برآورد اطلاعات ملی» آمریکا، جمهوری اسلامی، همراه با سوریه، به حمایت خود از این گروه ها ادامه خواهد داد.

بر اساس ارزیابی این گزارش، انتظار نمی رود رژیم جمهوری اسلامی در آینده نزدیک تغییر کند. این گزارش همچنین بر آن است که آیت الله خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی، به رغم ناخشنودی عمومی از وضعیت اقتصادی کشور، در سمت خود باقی خواهد ماند.

«برآورد اطلاعات ملی» و وضعیت عراق

در گزارش «برآورد اطلاعات ملی»، که آسوشیتدپرس بخش هایی از آن را نقل کرده، توانایی دولت نوری المالکی در مهار خشونت ها و فائق آمدن بر اختلاف های قومی، مورد تردید قرار گرفته شده است.

در این گزارش همچنین آمده است که حکومت عراق در عرض ۶ تا ۱۲ ماه آینده، متزلزل تر خواهد شد و وضعیت نیروهای امنیتی عراق تا آن حد بهبود نیافته که بتواند بدون کمک خارجی، توانایی عمل کردن داشته باشد.

به رغم برخی پیشرفت ها، تحلیلگران نتیجه گرفته اند که سطح خشونت ها، از جمله خشونت های فرقه ای در عراق بسیار بالا است و شبکه تروریستی القاعده، هنوز قادر است در عراق، به حمله های قابل توجه دست بزند.

بر اساس این گزارش ده صفحه ای، «رهبران سیاسی عراق همچنان در اداره موثر کشور ناتوان هستند».

هری رید رهبر اکثریت دمکرات سنای آمریکا گفته است گزارش حاضر، تاییدی است بر این نکته که نیروهای آمریکایی در جنگ داخلی عراقی گرفتار شده اند و راهبرد کنونی جرج بوش درباره عراق، به نتیجه نرسیده است.

در گزارش «برآورد اطلاعات ملی» درباره عراق همچنین آمده است: «نوری المالکی از این باور در میان رهبران شیعه، که تلاش برای جایگزین کردن او می تواند حکومت عراق را فلج کند، بهره می برد.»

جرج بوش رییس جمهوری آمریکا، روز سه شنبه طی سخنانی در نشست سران کشورهای آمریکای شمالی گفت که عملکرد دولت مالکی او را نا امید کرده است. بوش از مالکی خواست که برای برقراری صلح در عراق بیشتر تلاش کند.


نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


کارت سوخت ۱۲۰۰ لیتری برای نمایندگان

دوشنبه 86 شهریور 5 ساعت 12:0 عصر

عضو هیئت ریئسه مجلس گفت: کارت سوخت‌های ارائه شده به نمایندگان (1200 لیتری) به منظور رفع نیاز آنان برای سرکشی به حوزه های انتخابیه در ایام تعطیلات تابستانی مجلس است.
محسن کوهکن در جمع خبرنگاران با بیان این مطلب اظهار داشت: از ابتدای سهمیه بندی بنزین که همکاران ما برای تردد به حوزه های انتخابیه اشان نیاز به بنزین مازاد داشتند، درخواست سهمیه 600 لیتری داشتیم.

وی با اشاره به توزیع کارت سوخت 1200 لیتری بنزین به نمایندگان مجلس، افزود: دستگاه های دولتی ماهی 300 لیتر دریافت می کنند و ما همین مقدار را نیز برای نمایندگان پیش بینی نکردیم اما ترتیبی دادیم تا نمایندگان مجلس کارت سوختی را به میزان 200 لیتر در ماه دریافت کنند.

کوهکن با بیان اینکه مردم شاهد و ناظر بر اقدامات ما هستند، اظهار داشت: نمایندگان 600 لیتری را که در گذشته دریافت کرده بودند، مصرف کردند و اکنون در ایام تعطیلات مجلس برای سرکشی به حوزه های انتخابیه خود نیازمند دریافت کارت سوخت ویژه بودند.
این عضو هیئت رئیسه مجلس در پاسخ به این سئوال که آیا این رفتار تبعیض محسوب نمی شود، گفت: اگر بخواهیم این اقدام را تبعیض بدانیم پس باید ماشین های دولتی هم سهمیه ای را دریافت نکنند.


نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


چین کمبود زن را جبران می‌کند

دوشنبه 86 شهریور 5 ساعت 12:0 عصر

قوانینی برای ایجاد تعادل جنسیتی در چین، تصویب می شود.

به گزارش بی.بی.سی، سقط جنین در حال حاضر در کشور چین ممنوع است و قوانین جدید مجازاتهای خاصی را برای والدین و پزشکانی که مبادرت به سقط جنین کنند، مقرر می‌کند.با این حال انجمن تنظیم و طرح ریزی خانواده چین اعلام کرده است که در یک شهر چین این عدم تعادل جنسیتی به 8 پسر در برابر 5 دختر رسیده است.

بنابراین گزارش کارشناسان ابراز نگرانی کرده‌اند که این پدیده عواقب اجتماعی بدی را در پی داشته باشد. عده‌ای نیز معتقدند در حالی‌که میلیون‌ها مرد در چین قادر به یافتن همسر نیستند از احتمال افزایش رفتارهای ناهنجار و خشن اجتماعی خبر دادند.

قانون تک فرزندی در چین و یک سنت قدیمی در این کشور مبنی بر ترجیح دادن فرزندان پسر باعث شده تا بسیاری از زوج‌ها ترجیح دهند تنها کودکشان پسر باشد.

این گزارش می افزاید عده‌ای با پرداخت پول تلاش می‌کنند تا جنسیت جنین‌شان را با آزمایشهای پزشکی معلوم کنند و در صورت دختر بودن آن را سقط کنند.

انجمن خانواده چین اعلام کرده که 99 شهر این کشور با مقیاس پراکندگی جنسی 125 روبه رو هستند که سازمان ملل حد متوسط این شاخص را کمتر از 107 اعلام کرده است.


نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


توقیف روزنامه برای توهین به حضرت مسیح

دوشنبه 86 شهریور 5 ساعت 12:0 عصر

یک روزنامه تامیل زبان (هندی تامیلی) در مالزی روز گذشته از سوی وزارت امنیت داخلی این کشور برای یک ماه لغو مجوز شد.
در کشور چند فرهنگی و چند زبانه وچند دینی مالزی یک نشریه تامیل زبان که غالب خوانندگان آن را هندوهای تامیلی تشکیل می دهند در روز چهار شنبه اقدام به چاپ تصویری از حضرت عیسی (ع) نمود که در یک دست سیگار و در دست دیگر بطری آبجو داشت.

در تیتر این گزارش نیز از قول حضرت عیسی نقل شده بود که چنانچه فردی از اشتباه خود توبه کند بهشت در انتظار اوست.

چاپ این تصویر و این نقل قول که شکلی تمسخر گونه به سخنان حضرت عیسی داده است، مورد اعتراض شدید مسلمانان و مسیحیان مالزی قرار گرفت به طوری که پلیس مالزی خبر از دریافت چندین شکایت و شکوانامه از سوی سازمان های غیر دولتی و مسولان دولتی داد.

دامنه این اعتراضات به حدی شدید بود که عبدالله احمد البداوی نخست وزیر مالزی نیز در سخنانی به نصیحت گروههای دینی در این کشور پرداخت و از مردم و دست اندرکاران خواست تا دین هیچ دینی را به شوخی و تمسخر نگیرند.

وی تاکید کرد: وقتی که ارزش‌های دینی و مقدس ادیان الهی زیر پا گذاشته شود فرقی ندارد چه اسلام یا مسیحیت، به طور حتم این اقدام با خشم پیروان آنها روبرو خواهد شد.

این درحالی است که مدیر مسئول این روزنامه بلافاصله عذرخواهی خود را نسبت به چاپ این تصویر اعلام کرد و مدعی شد که این یک عمل غیر قابل پیش بینی بوده که از سوی گرافیست روزنامه و ندانسته انجام شده است.

با این حال وزارت امنیت داخلی مالزی طی حکمی روزنامه ماکال اوسایی را برای یک ماه لغو مجوز کرد.

این اقدام بنابه استناد قانون مطبوعات مالزی مصوب سال 1984 انجام شده است.
ماکای اوسای یا صدای مردم سابقه ای 15 ساله در میان نشریات مالزی دارد و از سال 2005 به یک روزنامه تامیل زبان تبدیل شده است.


نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: برخورد غیرمودبانه آمریکایی‌ها نسبت به مهمان‌شان برای من روشن کرد که ملت و دولت آمریکا با چنین برخوردی نمی‌توانند افتخار یک ملت متمدن را داشته باشند و این رفتار نشان از دستپاچگی و شکست روحی‌شان داشت.
آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی طی سخنانی در مراسم نکوداشت حجت‌الاسلام و المسلمین جمی با اشاره به سفر رییس‌جمهور به نیویورک و برخورد توهین‌آمیز رییس دانشگاه کلمبیا افزود: آن‌ها از جنگ روانی که علیه ما درست کرده‌اند، خودشان آسیب دیده‌اند.
وی درباره مقاومت آبادان و نقش حجت‌الاسلام و المسلمین جمی در دوران دفاع مقدس نیز اظهار کرد: در تاریخ ایران دوره‌یی به عظمت دفاع مقدس نمی‌توان پیدا کرد. دوره‌یی که ملت انقلاب کرده بود و می‌خواست روی پای خود بایستد و همه شروران عالم و عامل‌شان علیه آن‌ها جنگی به پا کرده بودند و مردم مقاومت می‌کردند. مردم خوزستان و آبادان با دفاع و مقاومت‌شان ایران و انقلاب را حفظ کردند و در تاریخ مقاومت خودشان را نشان دادند ‌که می‌توانند به تنهایی در برابر اهریمنان بایستند. ما در دفاع مقدس و شورای امنیت جایی که به آسانی رای نمی‌دادند، توانستیم با قدرت و متانت و تدبیر مظلومیت ملت خود را و محکومیت حزب بعث را ثبت کنیم و این یک معجزه بود که می‌توانیم به آن افتخار کنیم.
وی افزود: کسانی که در دوران دفاع مقدس از این مرز و بوم دفاع کردند را تاریخ هرگز فراموش نخواهد کرد. نقطه‌ بسیار درخشان دوران دفاع مقدس را باید در خرمشهر و آبادان جست‌وجو کنیم و روزهایی که خرمشهر ارتش مغرور عراق را در دروازه‌ شهر معطل کرد، سرنوشت جنگ قابل پیش‌بینی بود. عراقی‌ها آن‌چنان روحیه‌ خود را در خرمشهر باختند که پل خرمشهر – آبادان را تخریب کردند و این کار از نظر نظامی برای آن‌ها اشتباه بود. اما آن‌ها از ترس این‌که مبادا آبادان و مردم غیور آن خرمشهر را پس بگیرند، این پل را تخریب کردند.
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: همه‌ ما می‌دانیم و دنیا هم می‌داند که عراقی‌ها حداقل هدف‌شان اشغال آبادان و خرمشهر بود. آن‌ها می‌خواستند اروندرود را برای همیشه حل کنند. اشغال خوزستان و اسقاط انقلاب هدف اصلی آن‌ها بود اما آن‌ها در همه اهداف‌شان شکست خوردند.
وی در ادامه با اشاره به دوران حصر آبادان، گفت: در آن زمان ارتباط با آبادان خیلی سخت و امداد به محاصره‌شدگان دشوار بود، اما عراقی‌ها با مقاومت آبادانی‌ها و دیگر مردم ایران زمین‌گیر شدند و مقاومت آبادان و شخص آیت‌الله جمی در این مقاومت ستودنی است و در تاریخ ثبت خواهد شد. من خود از نزدیک دیدم که مردم آبادان با چه شجاعتی در این شهر مقاومت کردند در حالی که در کوچه‌ها و خیابان‌های این شهر سفیر خمپاره به گوش می‌رسید.
هاشمی رفسنجانی ادامه داد: این روحانی بزرگ وظیفه‌ای برای ماندن در این شهر نداشت اما صلاح دید که بماند و با حضور خود هویت آبادان را حفظ کند.
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام، با بیان این‌که خوزستان منابع اقتصادی ما را داشت، گفت: سقوط خوزستان کار را برای انقلاب دشوار می‌کرد اما مقاومت‌ها در خوزستان که یکی از نمونه‌های آن آیت‌الله جمی بود اجازه نداد که این خطه‌ زرخیز به دست صدام بیفتد و عملیات ثامن‌الائمه که منجر به شکست حصر آبادان شد نقطه‌ درخشانی در جنگ بود که شیرینی آن تا آخر در جبهه ماند. از نقاط ارزشمند این عملیات همکاری صمیمانه‌ سپاه و ارتش بود.
وی گفت: ما امروز ثمره‌ آن مقاومت‌ها را نمی‌بینیم و می‌بینیم که کسانی که با انقلاب در آن دوران مقابله کرده‌اند چگونه امروز به ذلت افتاده‌اند. صدام هیچگاه فکر نمی‌کرد که روزگار خود را در چاهی که خود کنده بگذراند و این چنین به پایان عمر خود برسد و کشورهایی که به صدام کمک کردند امروز در عراق روزگار ذلت را می‌گذرانند و همه‌ آن‌هایی که دست در تجاوز غیرانسانی به انقلاب مظلوم ما داشتند امروز مجازات خود را می‌بینند.
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام در پایان گفت: اجازه ندهیم که افکار دروغین به عظمت انقلاب ما آسیب برساند و اگر به وظایف خود عمل کنیم، خدا این نعمت عظیم را از ما دریغ نخواهد کرد.
در این مراسم لوح یادبودی به آیت‌الله جمعی به دست حجت‌الاسلام و المسلمین هاشمی رفسنجانی رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام اهدا شد.
در این مراسم شخصیت‌هایی از جمله حجت‌الاسلام و المسلمین مهدی کروبی و حجت‌الاسلام و المسلمین علی فلاحیان و نیز فرمانده‌ کل ارتش و جمعی از نمایندگان سابق مجلس شورای اسلامی حضور داشتند.

نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


هر بار که بحث تغییر رئیس کل بانک مرکزی مطرح می‌شود، نام طهماسب مظاهری به عنوان نخستین گزینه برای جایگزینی رئیس کل، در صفحه اول روزنامه‌ها می‌نشیند. این سناریو چند سال است که تکرار شده اما هربار پررنگ‌تر از قبل، دوباره مطرح می‌شود.
طهماسب مظاهری که در سال‌های پایانی دولت محمد خاتمی، مشاور اقتصادی رئیس‌جمهوربود، با تشکیل دولت دوم اصلاحات، درکسوت وزیر اموراقتصادی و دارایی، به کابینه راه یافت. مظاهری حدود دوسال در کابینه دوام آورد اما هیچ کس نفهمید به چه دلیل ازسوی محمد خاتمی کنار گذاشته شد تا سیدصفدرحسینی جای او را بگیرد. با تشکیل دولت محمود احمدی‌نژاد، از طهماسب مظاهری به عنوان یکی از گزینه‌های ورود به کابینه یاد می‌شد اما سهم او از دولت نهم، قائم‌مقامی وزارت امور اقتصادی و دارایی بود که پس ازمدتی، بنابه دلایلی نامعلوم، به پایان رسید. مظاهری با این حال از پست قائم‌مقامی داوود دانش جعفری، به مدیرعاملی بانک توسعه صادرات رضایت داد تا نامش همیشه در فهرست ذخیره‌های دولت احمدی‌نژاد باقی بماند.


یک باردیگر نام شما برای ریاست بانک مرکزی مطرح شده است. آیا با شما دراین مورد صحبتی شده است؟
من از شما می‌شنوم. تاحالا باکسی در این مورد صحبت نکرده‌ام.

به چه دلیل اینقدر نام شما به عنوان کاندیدای ریاست بانک مرکزی مطرح می‌شود؟
این را ازهمکاران خود بپرسید.

جدی می‌گویید؟ تا حالا صحبتی با شما دراین مورد نشده است؟
هنوز نه.

خودتان علاقه دارید به بانک مرکزی بروید؟
من چند سالی در بانک مرکزی بوده‌ام. در سیستم اقتصادی ایران، بانک مرکزی قلب تپنده‌ای است که سیاست‌های اقتصادی دولت در آن می‌تپد. پیش از اینکه به وزارت اقتصاد بروم فکر می‌کردم، وزارت اقتصاد قلب تپنده اقتصاد است اما بعدها متوجه شدم که قلب اقتصاد در بانک مرکزی می‌زند.

این یعنی که شما علاقه دارید به بانک مرکزی بروید؟
هرکجا باشم، فرقی نمی‌کند. مهم برای من توفیق خدمت است. جدی می‌گویم. زمانی که برای شهرداری تهران یا همکاری با دکتر دانش‌جعفری مطرح شده بودم انتقاد می‌کردند که چرا وزیر سابق باید شهردار یا قائم‌مقام شود. من گفتم برای من مهم خدمت است. شاید گفتن این جمله‌ها در چنین شرایطی درست نباشد اما خوشحالم که می‌توانم مثمرثمر باشم.

سوالم را طور دیگری مطرح می‌کنم. آقای مهندس، اگر قرار باشد به بانک مرکزی بروید، فکر می‌کنید چه برنامه‌هایی باید در اولویت کاری شما قرار گیرد؟
من قرار نیست به بانک مرکزی بروم اما درحال حاضر به عنوان یک کارشناس با شما صحبت می‌کنم. به اعتقاد من اولین چیزی که اقتصاد ما را تهدید می‌کند، ناهماهنگی سیاست‌های بانک مرکزی با مجموعه دولت است. در طول چند سال گذشته، قدم‌های مثبتی برداشته شد تا استقلال بیشتری به بانک مرکزی اعطا شود.
من معتقدم تصمیم‌گیری درمورد سیاست‌های پولی باید مستقل از سیاست‌های مالی، صورت گیرد. توجه کنید که باید، در عین حال سیاست‌های پولی و مالی در مجموعه دولت و در داخل حکومت با هم هماهنگ شود. منظور من این است که سیاست گذار پولی یعنی بانک مرکزی، نباید تحت‌تاثیر سیاست‌ گذار مالی یا نهاد بودجه‌ریز که پیش از این، توسط سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی تنظیم می‌شد، قرار گیرد.

شما زمانی که وزیر اقتصاد بودید، همین اعتقاد را داشتید؟
من در وزارت اقتصاد هم چنین اعقادی داشتم.

اما میان شما و رئیس کل بانک مرکزی همیشه اختلاف بود.
اختلاف برسراین بود که من معتقد بودم باید سیاست‌های بازار سرمایه را وزارت اقتصاد تنطیم کند و سیاست‌های پولی را بانک مرکزی. آن روزها وزیر اقتصاد، رئیس کل بانک مرکزی را تعیین می‌کرد اما ریاست شورای بورس بر عهده رئیس کل بانک مرکزی بود. این تناقض‌ها اختلاف‌زا بود.
بحث اصلی من این است که باید یادمان باشد، اگر سیاست‌های مالی دولت، کسری بودجه تحمیل کرد، سیاست‌گذار مالی نباید برای برطرف کردن کسری بودجه، به سیستم بانکی دستور دهد. یعنی نباید اتفاقی بیفتد که سیاست پولی، برای هدف سیاست مالی تغییر کند.

آقای مهندس، شما طرفدار چه نوع رابطه‌ای میان سیاست‌های پولی ومالی هستید؟
من اعتقاد دارم سیاست‌های پولی و مالی، می‌توانند مستقل از هم عمل کنند اما در عین حال نباید فراموش کنیم که این سیاست‌ها، مکمل هم هستند. استقلال در سیاست‌های یکی از این دو بخش، به معنی وابستگی بخش دیگر نیست. به اعتقاد من، استقلال سیاست‌های پولی، این معنی را می‌دهد که سیاست‌ها نباید تحت‌تاثیر سیاست‌های مالی قرار گیرد. کار در مورد استقلال بانک مرکزی از چندسال پیش آغاز شد و من امیدوارم مجموعه دولت، در مورد تکمیل سیاست‌های استقلال بانک مرکزی، برنامه‌ریزی‌های جدیدی داشته باشد. اگر به یاد داشته باشید، زمانی، وزیر اقتصاد، می‌توانست رئیس کل بانک مرکزی را به رئیس‌جمهوری پیشنهاد کند. این سیستم استقلال بانک مرکزی را زیرسوال برده بود اما زمانی که من در وزارت اقتصاد بودم، پی به نادرست بودن این سیاست بردم بنابراین تلاش کردم ریاست شورای بورس را به وزیر اقتصاد منتقل کنم و در عوض در قانون برنامه مطرح شد که وزیر اقتصاد رئیس کل بانک مرکزی را به رئیس‌جمهور پیشنهاد نکند. بنابراین بحث استقلال بانک مرکزی و تفکیک سیاست‌ها به طور قطع باید مورد توجه قرار گیرد و همچنان ادامه پیدا کند.

درمورد نرخ سود تسهیلات بانکی چه دیدگاهی دارید؟ آیا با رئیس‌جمهورهمسو هستید؟
در هرصورت نرخ سود تسهیلات کاهش یافته است. من هم اعتقاد دارم میان نرخ سود بانکی و تورم رابطه جداناپذیری وجود دارد. اما از آن طرف انتقادهایی به سیستم بانکی ایران وارد است. دراین زمینه برخی می‌گویند نباید به صورت دستوری سود بانکی کاهش پیدا کند. این موضوع در کشور ما، هم موافق دارد و هم مخالف. هر دو طیف هم با جدیت استدلال‌های خود را مطرح می‌کنند. فرض کنید من موافق این باشم که میان تورم و نقدینگی رابطه تنگاتنگی وجود دارد، در مقابل افراد زیادی هم وجود دارند که این رابطه را قبول ندارند. این موضوع باید به صورت خیلی دقیق و مبسوط برای مجلس و دولت مطرح شود تا دراین زمینه اختلاف‌نظری وجود نداشته باشد. در این زمینه، مجلس به دولت تکلیف کرده بود که باید نرخ سود بانکی را پایین بیاورد. به هرصورت اقدام رئیس‌جمهور برای کاهش نرخ سود تسهیلات، خیرخواهانه بود و بانک‌ها باید خیلی زودتر از اینها، راهکارهای قانع‌کننده‌ای به دولت ارایه می‌دادند.

شما کاهش دستوری نرخ سود را تایید می‌کنید؟
اصولا اقتصاد دستوری را سفارش نمی‌کنم اما اعتقاد دارم سیستم بانکی می‌توانست، با استدلال، رئیس‌جمهوررا راضی کند تا زمینه ابلاغ بخشنامه رئیس‌جمهوری، فراهم نشود.

نسخه شما برای کاهش نرخ سود تسهیلات چیست؟
در وهله اول باید کاهش نرخ تورم به عنوان عالی‌ترین هدف، مدنظر مجموعه دولت قرار گیرد.
تبیین این دیدگاه وظیفه رئیس کل بانک مرکزی است. این‌که میان تورم و نقدینگی رابطه‌ای تنگاتنگ برقرار است را همه کارشناسان قبول دارند. پس همه می‌دانیم تصمیم‌گیری‌هایی که موجب افزایش نرخ تورم می‌شود افزایش سود بانکی را نیز لازم دارد. بنابراین دولت وظیفه دارد در تنظیم سیاست‌های اقتصادی‌اش، این موضوع را مدنظر قرار دهد.
به طور مثال باید بودجه طوری نوشته شود که اثرات تورمی آن به حداقل برسد. پرهیز از کسری بودجه، کاهش هزینه‌های جاری و پیش‌بینی سیاست‌هایی که کاهش هزینه دولت را به دنبال دارد، از جمله وظایف دولت، به معنای فراگیر آن است.

وزارت اموراقتصادی ودارایی هم باید در مدیریت صحیح بازار سرمایه، تنظیم سیاست‌های صنعت بیمه، شفاف‌سازی نظام حسابرسی و در نهایت رونق سرمایه‌گذاری با هدف کاهش نرخ تورم حرکت کند. بانک مرکزی هم باید برای کاهش نرخ سود بانکی از طریق افزایش بهره‌وری، تسهیل نقل و انتقال وجوه، شفاف‌سازی قوانین بانکی و افزایش رقابت و ایجاد زمینه برای استقرار بانکداری الکترونیکی، برنامه‌ریزی کند. درعین حال کاهش تسهیلات تکلیفی، و کاهش مطالبات معوق و افزایش سرمایه بانک‌ها به منظور افزایش قدرت وام‌دهی آنها می‌تواند در دستور بانک مرکزی قرار گیرد تا با این گونه برنامه‌ریزی، شرایط کاهش نرخ سود تسهیلات را فراهم کند.

من معتقدم هر کارشناسی با هر دیدگاهی که دارد، به این نکته معترف است که نظام بانکی ما کارآمد نیست. بنابراین به دور از فضای سیاسی موجود، باید به سمت اصلاح امورحرکت کرد.

اخیرا رئیس‌جمهور شورایی را مامور اصلاح نظام بانکی کرده است، به نظر شما چه اصلاحاتی باید مدنظر این گروه قرار گیرد؟
به نظر من سیستم بانکی کشور باید بتواند منابع مالی لازم برای سرمایه‌گذاری بخش خصوصی را تامین کند تا سرمایه‌گذار روی این منابع، حساب باز کند. این مهم‌ترین وظیفه‌ای است که بانک‌های ایرانی باید به آن توجه کنند این موضوع مورد توجه دولت است وباید به سمت تحقق آنکه اتفاقا شعار درستی هم هست، حرکت کرد.
درعین حال با هردیدگاهی که نظام بانکی ایران را مطالعه و باز تحقیق کنیم، به این نکته می‌رسیم که نظام اداری بانک‌ها معیوب است.

اگر نظام بانکی کشوری توان ارایه خدمات با استفاده از آخرین شیوه‌های مدرن را نداشته باشد، اهداف اقتصادی آن کشور تحقق نمی‌یابد. پس باید راهکارهایی برای بازسازی وسازماندهی بانک‌ها تنظیم کنیم. باتوجه به اینکه می‌دانیم نحوه مدیریت بانک‌ها در ایران ناکارآمد است، باید نظام بانکداری ایران را متناسب با شرایط روز بانکداری جهان بازنگری کنیم.
به نظر من، به ابزارهای جدیدی نیاز داریم تا سیستم بانکی کشور از حالت کم‌رمق فعلی خارج شود و خدمات نوینی ارایه کند که مطابق با شأن و اقتصاد کشورباشد. در سیستم بانکی ما رقابت به معنای واقعی وجود ندارد پس باید زمینه اصلاح ساختار بانک‌ها را با هدف افزایش رقابت وبالا بردن کیفیت خدمات بانکی، فراهم کنیم.

درمورد کاهش نرخ سود تسهیلات بانکی همان طور که پیش ازاین هم گفتم، این جمله که هدف‌گذاری اقتصادی دولت باید به نوعی ساماندهی شود که هدف اصلی آن کاهش سود بانکی باشد، باید سرلوحه کار مدیران اقتصادی قرار گیرد بنابراین باید مشخص کنیم که چه راه‌هایی برای کاهش نرخ تورم وجود دارد و به همان سمت حرکت کنیم.
براساس پیش‌بینی‌ها، روند رشد قیمت نفت طی سال‌های آینده ادامه خواهد داشت و در این رابطه مدیریت منابع توسط بانک‌ها مهم است.
شاید لازم باشد که قوانین بانکداری با هدف استفاده از ابزارهای مدرن ودرعین حال عقود اسلامی مورد تایید، بازنگری شود.

به نظر من شورایی که ماموریت یافته است نظام بانکداری کشور را مطالعه و بازخوانی کنند، باید به این نکته مهم توجه کند که فضای کنونی اقتصاد کشور بعد از ابلاغیه اصل 44، بخش خصوصی محور شده است. این نکته ایجاب می‌کند که قوانین بانکداری، با این دید بازنگری شود که اقتصاد مردمی شده است ودیگر دولتی نیست.

و به عنوان آخرین سوال، با توجه به اینکه بانک‌های ایران تحریم شده‌اند، فکر می‌کنید رئیس کل آینده بانک مرکزی باید چه اقدامی برای بی‌اثر کردن تحریم‌ها داشته باشد؟

رئیس کل بانک مرکزی که هنوز تغییر نکرده است
ظاهرا قرار است آقای شیبانی بانک مرکزی را ترک کنند.
همه می‌دانیم تحریم بانک‌های ایران چیزی را عوض نمی‌کند در عوض بدنامی زیرپا گذاشتن قواعد اقتصاد آزاد به نام تحریم‌کنندگان ثبت می‌شود. مجموعه نظام، درمورد سیاست هسته‌ای به جمع‌بندی رسیده است و تحریم‌ها نمی‌تواند خللی در ادامه راه ایجاد کند. در تحریم شاید مدتی تجارت ایران مختل شود اما زیان واقعی را بانک‌های برزگ منطقه می‌بینند که با سرمایه ایرانیان راه‌اندازی شده‌اند. ایرانی‌ها مشتریان خوبی برای بانک‌ها و بیمه‌های منطقه بوده‌اند و قطعا خوشحال نمی‌شوند از اینکه مشتریان خود را از دست رفته ببینند. در هر صورت ابزارهای مقابله با تحریم خیلی آسان نیستند و ما هم به زحمت می‌افتیم اما این روش‌ها نمی‌تواند ادامه داشته باشد و همه می‌دانند که سیاسی و زودگذر است.


نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


تکمیل خط 2 مترو تهران تا پایان سال آینده

دوشنبه 86 شهریور 5 ساعت 11:0 صبح

مدیرعامل شرکت راه‌آهن شهری تهران و حومه (مترو) اعلام کرد: عملیات اجرایی احداث خط دو متروی تهران تا پایان سال آینده به اتمام می‌رسد و این خط تا خیابان دماوند ادامه خواهد یافت. 

مهندس محسن هاشمی اظهار کرد: در حال حاضر تونل‌های ادامه خط دو متروی تهران حد فاصل ایستگاه علم و صنعت تا خیابان دماوند احداث شده و ایستگاه‌های آن در حال ساخت است و بر اساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته، ادامه این خط تا پایان سال 87 به بهره‌برداری خواهد رسید.

وی همچنین درباره ادامه خط یک متروی تهران گفت: ادامه خط یک متروی تهران تا میدان تجریش در سه مرحله به بهره‌برداری خواهد رسید که در مرحله اول یعنی تا پایان سال آینده ادامه این خط تا ایستگاه دولت، در اواسط سال 88 تا ایستگاه قیطریه و اوایل سال 89 تا ایستگاه تجریش احداث می‌شود.

وی با اشاره به این که متروی تهران در حال حاضر با 60 درصد ظرفیت خود فعالیت می‌کند و بهره‌برداری از 40 درصد باقی مانده با افزایش قطارها امکان‌پذیر است، افزود: در حال حاضر روزانه حدود یک میلیون و 200 هزار سفر با مترو صورت می‌گیرد، در حالی که ظرفیت خطوط فعلی حدود 2/5 میلیون نفر در روز است که این امر تنها با تزریق واگن‌های جدید میسر خواهد شد.

مدیر عامل شرکت مترو تصریح کرد: متاسفانه بخش قابل توجهی از درصد تاخیر مترو در ساعات پیک، ناشی از شلوغی و تاخیر در سوار و پیاده شدن مسافران است که می‌توان این مشکل را با تزریق واگن‌های جدید و افزایش ظرفیت خطوط موجود تا حد زیادی برطرف کرد.


نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


رئیس جمهور و اعضای دولت نهم که نیمی از زمان خدمت آنها سپری شده، دیروز با حضور در بیت آیت‌الله خامنه‌ای، شنونده تذکرات مهم ایشان به ویژه درباره انتقادپذیری، تقویت نگاه کارشناسی و استفاده از نخبگان، تعامل با قوا و توجه به چشم‌انداز و اصل ۴۴ و همچنین تقدیر ایشان در چند محور بودند.

رهبر انقلاب استقبال دولت از همه انتقادها را مفید دانستند و با تأکید بر ضرورت جدی تر گرفتن بخش فرهنگ افزودند: باید از بخش فرهنگ رفع مظلومیت شود.

آیت‌الله خامنه‌ای عصر دیروز یکشنبه در دیدار رئیس جمهور و هیئت دولت، پایبندی دولت نهم به اصول و ارزشها، عدالت خواهی، شوق خدمت به مردم، پرکاری و تلاش، شجاعت و قاطعیت، برخورداری از «روحیه تحول گرایی و اصلاح حقیقی» و ایستادگی در برابر زیاده طلبی های استکبار را از ویژگیهای برجسته دولت احمدی نژاد برشمردند و با توصیه به دولت برای توجه بیشتر به برخی مسائل تأکید کردند: خدمت به مردم، توفیق بزرگی است که باید با تلاش و فعالیت گسترده تر، شکر حقیقی آن را به جا آورد.

رهبر انقلاب با اشاره به گذشت 2 سال از آغاز فعالیت دولت نهم، زودگذر بودن فرصت خدمت به مردم را نوعی درس و عبرت دانستند و به همه مسئولان توصیه کردند: هیچ لحظه ای را برای فعالیت در راه خدا و خدمت به مردم از دست ندهید.

ایشان در تبیین شاخصهای دولت، پایبندی به اصول و ارزشها را بسیار مهم برشمردند و خاطرنشان کردند: پایبندی انقلاب اسلامی به همان شعارها و اصول اولیه، پدیده ای بی نظیر است که در هیچیک از انقلاب‌های جهان وجود نداشته است و علت استمرار خصومتهای سلطه گران نیز همین ویژگی ممتاز نظام اسلامی است.

آیت‌الله خامنه‌ای در همین زمینه افزودند: البته در برخی دوره ها، غبارهایی برروی اصول انقلاب نشسته اما اصول و مبانی انقلاب، امروز زنده تر و برجسته تر از همیشه در قول و عمل دولت مطرح و پیگیری می شود و فضای اصولگرایی و وفاداری به مبانی انقلاب و امام را بر جامعه حاکم کرده است.

ایشان پیگیری عدالت را از دیگر شاخص های بسیار برجسته دولت نهم برشمردند و خاطرنشان کردند: حرکت در «وادی طولانی – دشوار و پرخطر عدالت»، طبعاً در کوتاه مدت به همه نتایج مورد نظر نمی رسد اما جهت گیری عدالت طلبانه و همین قدمهایی که دولت در این مسیر برمی‌دارد بسیار با ارزش است و باید این حرکت را با همه قوا، ادامه و گسترش داد.

رهبر انقلاب اسلامی، پرکاری و تلاش بی وقفه را از دیگر خصوصیات دولت دانستند و با اشاره به شجاعت و قاطعیت دولت نهم افزودند: کار عظیم و بسیار خوبِ مدیریت مصرف سوخت، قدم اول در راه هدفمند کردن یارانه هاست که باید با اتخاذ تصمیمات مناسب دیگر، این هدف پیگیری شود.

ایشان با قدردانی از حاکم بودن روحیه «تحول گرایی، نوآوری و اصلاح» بر دولت افزودند: اصلاح واقعی «یعنی ایجاد تغییرات اساسی و ساختاری در جهت صلاح»، و دولت نهم به این کار همت گماشته است.

آیت الله خامنه ای، ایستادگی در برابر زیاده خواهیهای استکبار را ویژگی دیگر دولت دانستند و افزودند: در جهان کنونی که «قدرت»، تنها منطق حاکم بر روابط بین المللی است هرگونه وادادگی باعث خسارت و ضرر خواهد شد و دولت با درک همین واقعیت در مقابل زیاده خواهان ایستاده و باعث عزت ملی شده است.

ایشان سفرهای استانی و درک عینی و عمیق درد دلها و مشکلات مردم را از دیگر خصوصیات خوب دولت خواندند و افزودند: درک مسائل و خواسته‌های مردم از روی کاغذ، با درک واقعیات زندگی مردم در مواجهه رو در رو، کاملاً متفاوت است و دولت این کار پرزحمت راجدی گرفته است.

آیت‌الله خامنه‌ای پس از تبیین ویژگی های دولت، رئیس جمهور و کابینه را به شکرگذاری حقیقی موفقیتها توصیه کردند و افزودند: شوق و توان و فرصت خدمت به مردم، توفیقی الهی است. بنابراین باید از لغزشگاه خطرناک غرور کاملاً دوری جست و با تأمل در کارها و رفع اشتباهات احتمالی، خدمت به مردم را گسترش داد.

ایشان در بخش دیگری از سخنانشان دولت را به چند مسئله مهم سفارش کردند که جدی‌تر گرفتن سند چشم انداز 20 ساله اولین این سفارشها بود.

رهبر انقلاب اسلامی در این زمینه تأکید کردند: سند چشم انداز به عنوان برنامه کلان 20 ساله کشور، سندی فرادولتی و محصول کار متراکم و صحیح کارشناسی است و باید به عنوان یک میثاق، در همه قانونگذاریها، برنامه ریزیها و فعالیتها مورد توجه کامل قرار گیرد و هر برنامه و فعالیتی که در جهت سند چشم انداز نیست اصلاح شود.

ایشان تقویت نگاه کارشناسی را به ویژه در کارهای مبنایی و بنیانی بسیار ضروری خواندند و افزودند: برای ماندگاری و پایداری برنامه ها و فعالیتها، باید کار کارشناسیِ عمیق، دقیق، همه جانبه و متبحرانه بر روی آنها صورت گیرد.

رهبر انقلاب اسلامی، تعامل با نخبگان را باعث تقویت جنبه کارشناسی برنامه ها و فعالیتها دانستند و افزودند: نخبگان فراوانی در دانشگاهها و محیطهای مختلف سراسر کشور وجود دارند که مشتاق و آماده کمک هستند و دولت باید در عمل، خواهان و جویای این نخبگان باشد تا قدرت کارشناسی برنامه ها و اقدامات، بیشتر شود.

ایشان روابط قوای سه گانه را خوب ارزیابی کردند و در عین حال افزودند: روحیه سازگاری و «تعامل منطقی و صحیح با دیگر قوا»، باید در بدنه سه قوه تقویت شود.

تلاش برای اطلاع رسانی صحیح به مردم از دیگر سفارشهای رهبر انقلاب اسلامی در دیدار با هیأت وزیران بود. آیت‌الله خامنه‌ای با اشاره به ظرافتهای اطلاع رسانی هنرمندانه افزودند: مردم از بسیاری از کارهای دولت بی خبرند و برای رفع این مشکل، باید دولت اطلاعات لازم را در اختیار رسانه ها و رسانه ملی قرار دهد تا آنها هنرمندانه به مردم ارائه کنند که این کار، ضمن امیدزایی و روشنگری، کمک بیشتر مردم را به دنبال خواهد آورد.

ایشان استقبال دولت از همه انتقادها را مفید دانستند و با تأکید بر ضرورت جدی تر گرفتن بخش فرهنگ افزودند: فرهنگ مانند هوا برای زندگی انسان اهمیتی حیاتی دارد و بسیاری از مشکلات جامعه با فرهنگ سازی حل می شود، بنابراین باید از بخش فرهنگ رفع مظلومیت شود و ضمن اختصاص اعتبارات لازم، فرهنگ عمومی و «عرصه ها و وسایل فرهنگی»، جهت گیری ارزشی بیابند.

رهبر انقلاب اسلامی، همچنین توجه بسیار جدی به نهضت علمی را خواستار شدند و افزودند: هیچ کشوری و ملتی بدون موفقیتهای علمی به آرزوهای ملی و بزرگ دست نمی یابد و باید با برنامه ریزی و اقدامات لازم از جمله افزایش قابل توجه بودجه تحقیقات، کشور را در قافله پرشتاب علم، به جلو برد.

توجه کامل به سیاستهای اصل 44 دیگر سفارش رهبر انقلاب به دولت بود. ایشان تأکید کردند: جدی گرفتن سیاستهای اصل 44 هیچ منافاتی با عدالتخواهی ندارد و به گونه ای برنامه ریزی و عمل کنید که اقتصاد کشور در پرتو اجرای سیاستهای اصل 44 شکوفا شود.
ایشان در پایان سخنانشان، تقویت ارتباط با پروردگار را زمینه ساز توفیقات بیشتر دولت خواندند و همه را به استفاده کامل از برکات ماه شعبان توصیه کردند.

در ابتدای این دیدار محمود احمدی نژاد ضمن بیان گزارشی از عملکرد دولت نهم به اصلاح ساختارهای اداری و اجرایی اشاره کرد و گفت: اصلاح ساختار سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی و تشکیل یک مرکز فکری و برنامه ریزی کلان، افزایش اختیارات استانداران و تمرکز مدیریت در استانها، آغاز اصلاح ساختار نظام بانکی، تجمیع شوراها، اصلاح ساختار بودجه نویسی، اصلاح منابع نیروی انسانی، تقویت روحیه صرفه جویی، و اهتمام به بیت المال، از جمله اقدامات دولت در چارچوب اصلاح ساختارها بوده است.

تولید ثروت، مردمی سازی اقتصاد، اشتغالزائی، حمایت از سرمایه گذاری بخش خصوصی، حمایت از بخش کشاورزی، آغاز اجرای سیاستهای اصل 44، فعال سازی بورس، توسعه سرمایه گذاری در بخش نفت و کاهش اجرای طرحهای عمرانی از جمله محورهایی بود که وی در گزارش خود به عنوان اقدامات دولت نهم در چارچوب رشد اقتصادی بیان کرد.

رئیس جمهور، ساماندهی حمل و نقل عمومی و کنترل مصرف انرژی، تهیه طرح جامع مسکن، کاهش وابستگی به نفت، افزایش سهم مالیات بر درآمدها و حمایت از تحقیقات و نوآوری در بخش علم و فناوری را از دیگر کارهای دولت عنوان و خاطرنشان کرد: در بخش سیاست خارجی و ارتباط با کشورهای دیگر دولت نهم بسیار فعال بوده و در مسئله هسته ای با ایستادگی ملت ایران بزرگترین پیروزی تاریخی برای کشور به دست آمده است.


نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


اصل اصیل اصولگرایی، تایید دولت!

دوشنبه 86 شهریور 5 ساعت 10:0 صبح

"صادق محصولی" عضو شورای مرکزی جبهه متحد اصولگرایی در گفت‌وگو با خبرنگاران سیاسی ایرنا تاکید که اصولگرایان برای رسیدن‌ به اتحاد باید از مواضع سلیقه‌ای خود بگذرند.

از محصولی در خصوص فعالیت‌های رایحه خوش خدمت در تعامل با اصولگریان سووال شد که وی پاسخ داد: اصولگرایان، بطور کلی در پی این هستند که اتفاق و اتحادشان بیش از گذشته باشد و برای رسیدن به اتحاد ، همنوایی، همسازی و هماهنگی، دست کشیدن از بعضی مواضع که اصل نیستند، ضروری است.
وی خاطرنشان کرد: به بیان دیگر، برای رسیدن به اتحاد، ضروری است برخی افراد و گروه‌ها از بعضی مواضع خود که جزو اصول اولیه آنان نیست و بعضا سلیقه‌های خاص است، گذشت کنند.

محصولی گفت: اصولگرایان با الهام‌از فرمایش مقام معظم رهبری که سال ‪۸۶‬ را سال اتحاد ملی‌و انسجام اسلامی نامگذاری کردند،عهد بسته‌اند که در جبهه‌ای متحد در انتخابات مجلس هشتم وارد شوند.
وی تصریح کرد : طبیعی است که دوستان‌رایحه خوش خدمت نیز بر مبنای تفکر اصولگرایی از هر مجلس و هر مسوول اصولگرا در نظام حمایت می‌کنند و در راس مواضع آنان پیروی از فرمایشات مقام معظم رهبری است.

عضو جبهه متحد اصولگرایی اظهار داشت:کسی که ادعای اصولگرایی دارد ولی بجای تقویت دولت ، آن را تضعیف می‌کند، نمی‌توان، نام او را اصولگرا گذاشت. زیرا اصل اصیل اصولگرایی، تبعیت از ولایت مطلقه‌فقیه است و اکنون نیز مواضع مقام معظم رهبری حمایت از دولت و تایید فعالیت‌ها و جهت‌گیری‌های آن است.

** کاندیداهای اصولگرایان غربال می‌شوند
از محصولی سوال شد ، اصولگرایان از کدام مواضع خود کوتاه آمده‌اند تا بین آنها مثل گذشته انشعاب ایجاد نشود و از دودکش آنها دود سفید بیرون بیاید؟
وی پاسخ داد : در گذشته، برخی افراد الزام داشتند باید در لیست باشند و اگر نباشند، مثلا دیگر نمی‌توان ائتلاف و اتحاد داشته باشیم‌اما اکنون، همه افراد پیشنهادی در سبد اصولگرایی ریخته می‌شوند که این سبد غربال می‌کند و در هر کسی مبنای اصولگرایی بیشتر باشد، امتیاز آن فرد ، فارغ از آنکه به پیشنهاد کدام گروه مطرح شده و یا به کدام گروه منتسب است ، بیشتر می‌شود و به‌عنوان کاندیدای اصولگرایان معرفی می‌شود.


از محصولی سوال شد ، آیا ممکن است ، افرادی که عضو شورای مرکزی جبهه هستند، کاندیدا شوند؟
وی پاسخ داد: منعی وجود ندارد.
از محصولی سووال شد ، اصولگرایان تحول خواه و جبهه پیروان خط امام و رهبری ، افرادی را به استان‌ها فرستاده‌اند. شما چنین کاری نمی‌کنید؟ وی پاسخ داد: در استان‌ها نیز مشابه آنچه در مرکز انجام شده، شوراهایی تشکیل خواهد شد و این کار در حال انجام است.
عضو شورای مرکزی‌جبهه متحد اصولگرایان درعین حال گفت: هرکسی که بخواهد به استان‌ها سفر کند، مشکلی نیست.

** نماینده دولت نیستم !
محصولی در پاسخ به این سوال،آیا این که گفته می‌شود با توجه به اینکه پست مشاور رییس جمهوری را در اختیار دارید ، نماینده دولت در رایحه خوش خدمت هستید، صحت دارد؟ گفت: رایحه خوش خدمت ،یک گروه سیاسی است.
وی افزود: آقای باهنر نماینده مجلس شورای اسلامی و نایب رییس اول مجلس است اما اینکه حضور وی در جامعه‌اسلامی مهندسین به‌دلیل نایب رییسی وی باشد، درست نیست. افراد می‌توانند در موقعیت‌های مختلف کاراکترهای مختلفی داشته باشند و این، امری طبیعی است زیرا هر کس، سلیقه سیاسی خاص خود را دارد.
وی اظهار داشت : لذا، اگر فردی در جلسه‌ای شرکت کند به معنای آن نیست که نماینده جایگاه شغلی‌اش باشد.
محصولی تاکید کرد : دولت دخالت سیاسی در جریان انتخابات ندارد و رییس جمهوری محترم بشدت از دخالت در انتخابات ، دولت را منع کرده است.
از محصولی سوال شد، گروهها و فراکسیون‌های مستقل اصولگرا در مجلس مثل حزب الله و یا اتحاد ملی شکل گرفته است که خود را نزدیک به افرادی نظیر علی لاریجانی، محسن رضایی و محمد باقر قالیباف می‌دانند. این امر صحت دارد؟ و آیا شما این افراد را در اتحاد اصولگرایان می‌پذیرید؟
وی پاسخ داد: اینکه اسم آقای لاریجانی را به کار بردید ، من چنین چیزی را نشنیده‌ام. ممکن است این مساله را به وی نسبت داده باشند . باید از خود وی، سوال کرد که چنین مطلبی صحت دارد یا خیر؟ ، آقای لاریجانی خود از مشوقین گروه‌های اصولگرا برای تاسیس جبهه متحد اصولگرایان بوده است.

عضو شورای مرکزی جبهه متحداصولگریان اظهارداشت:عده‌ای می‌گویند اصولگرا هستیم و از دایره خارج مانده‌ایم‌و برای اینکه خودشان را نشان دهند، دیگران را به خود می‌چسبانند و اما بعضی‌از نمایندگان مجلس که می‌خواهند حزب اتحاد ملی را راه بیاندازند، اصلا در فراکسیون‌اصولگرایان نبوده‌اند که حالا بخواهد در اصولگرایان تعارضی ایجاد شود.
وی افزود: اینها در فراکسیون وفاق و کارآمدی بوده‌اند و اسم آن انشقاق در اصولگرایان یا اینکه این‌دسته از اصولگرایان خارج مانده‌اند، نیست.
محصولی تصریح کرد:البته به‌این معنی هم‌نیست که اگر آنها قبلا طور دیگری نگاه می‌کردند و الان می‌خواهند تغییر عقیده بدهند یا مواضع خودرا اصلاح کنند امکان‌پذیر نباشد.البته هرکسی درخصوص تغییر مواضع خود مخیر است.
وی اظهارداشت: اگر این‌دوستان به این نتیجه برسند که مواضع اصولگرایان را قبول دارند، می‌توانند اعلام کنند تا دوستان اصولگرا آن را بررسی کنند ، در ضمن‌اصولگرایی فقط در اعلام حرف‌نیست بلکه باید در رفتار آن را نشان داد.

عضو شورای مرکزی جبهه متحد اصولگرایان تصریح کرد : اگر کسی یا جریانی یا حزبی انواع موفقیت‌های نظام و دولت را که مقام معظم رهبری بر آن تاکید فرموده‌اند مثل بحث مقاومت درموضوع انرژی هسته‌ای یا سفرهای‌استانی یا مواضع اقتصادی دولت و حمایت‌از محرومین یا عدم ترس‌از دشمن ‌و اجرای طرح سهمیه بندی بنزین و... شکست یا عدم‌موفقیت تلقی‌کند، عملا عدم انتساب خود به اصولگرایان را تایید نموده است.

در انتهای این مصاحبه که بخش‌های مختلف آن روزهای گذشته از سوی ایرنا منتشر شد از محصولی که مشاور رییس جمهوری است،درباره فضای انتخابات وآغاز فعالیت‌های زودهنگام انتخابات مجلس هشتم سووال کردیم که وی پاسخ داد : این زنده‌بودن و حیات سیاسی جامعه را نشان می‌دهد که نسبت‌به انتخابات حساس است.
محصولی افزود : این ، پویایی یک نظام به لحاظ سیاسی و مهر تاییدی بر انجام انتخابات و اثرگذاری انتخابات در نظام است که فی نفسه امر مبارکی است.

وی فعالیت گروه‌های مختلف اعم از مخالفین و موافقین دولت ، پیش بینی ائتلاف‌ها و رصد کردن حرکت گروههای مقابل را به معنای وجود آزادی به مفهوم واقعی‌در ایران‌دانست وگفت: حتی کسی هم که می‌گوید آزادی وجود ندارد، فعالیت انتخاباتی دارد و اگر آزادی وجود نداشت،کار او، عبث بود.پس، کسی‌که می‌گوید آزادی درکشور وجود ندارد خود نیز در عمل به آن معتقد نبوده و در واقع با این کارش می‌خواهد برای خود طرفدار دست و پا کند.

مشاور رییس جمهوری اظهارداشت: گروههای مختلف درصددند، خود را به مردم عرضه کنند و مردم نیز بر حسب برداشت‌هایی که از عملکرد گروه‌ها و افراد دارند، در انتخابات شرکت می‌کنند.


نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


شلیک پدافند هوایی گرجستان به سوی یک هواپیما

دوشنبه 86 شهریور 5 ساعت 8:0 صبح

وزیر کشورِ گرجستان امروز فاش کرد که پدافند هوایی گرجستان، اوایل هفته گذشته، به سوی هواپیمایی که به حریم هوایی گرجستان تجاوز کرده بود و تصور می‌رود متعلق به روسیه باشد شلیک کرده است.

به گزارش رادیو فردا، یک مقام وزارت کشور گرجستان به خبرنگاران گفت: این واقعه، روز چهارشنبه پیش در نزدیکی منطقه ابخازی روی داد. مقامات گرجی از این که هواپیمای مذکور مورد اصابت قرار گرفته یا خیر ابراز بی اطلاعی کردند.

نیروی هوایی روسیه، بیدرنگ این اظهارات را تکذیب کرد و آن را «تحریکاتی دیگر» از جانب گرجستان نامید.

گرجستان می‌گوید، هواپیماهای روسیه در ماه گذشته سه بار به حریم هوائی گرجستان تجاوز کرده‌اند.

روسیه این گزارش‌‌ها را تکذیب می‌کند.


نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


<   <<   51   52   53   54   55   >>   >