: منوي اصلي :
: درباره خودم :
: پيوندهاي روزانه :
: لوگوي وبلاگ :
: لينك دوستان من :
: فهرست موضوعي يادداشت ها :
: آرشيو يادداشت ها :
: موسيقي وبلاگ :
: جستجو در وبلاگ :
رئیس سازمان بسیج سازندگی استان خوزستان گفت: جوانان و بسیجیان، تابستان امسال در قالب اردوهای هجرت بیش از 200 مدرسه را بهسازی و نوسازی می کنند.
سرهنگ کریم کریمی پور در گفت وگو با مرکز اطلاع رسانی بسیج سازندگی افزود: این کار با هدف توسعه سطح کیفی آموزش درمدارس خوزستان و ارائه خدمات به دانش آموزان مناطق محروم، با انجام 70 هزار نفر روز فعالیت در مدت سه ماه انجام می گیرد.
وی با اشاره به همکاری بسیج سازندگی و اداره نوسازی مدارس خوزستان در بازسازی و تعمیر مدارس، خاطرنشان کرد: در این اردوها نسبت به رنگ آمیزی کلاس های درسی، شعارنویسی، لوله کشی، تعمیر میز و نیمکت، برق کشی، تجهیزات( تاسیسات گرمایشی و سرمایشی) گامهای سازنده ای برداشته خواهد شد.
کریمی پور به همکاری 300 نیروی بسیجی در تابستان امسال برای حراست از میدان نفتی آزادگان در منطقه سوسنگرد اشاره کرد و گفت: این کار با هدف صیانت از میدان نفتی آزادگان و ایجاد فرصت های شغلی برای جوانان صورت می گیرد.
وی برگزاری اردوهای هجرت بسیج سازندگی را علاوه بر کمک رسانی به دولت در کاهش هزینه های اجرایی و غنی سازی اوقات فراغت جوانان موثر دانست و گفت: مشارکت جوانان بسیجی در طرح های زودبازده و کوتاه مدت موجب توسعه و سازندگی کشور است.
نوشته شده توسط : علی
منابع صهیونیستی مدعی شدند ایران برای مقابله با حمله احتمالی آمریکا یک سامانه دفاعی موشکی راهاندازی کرده است.
به گزارش سرویس «اورشلیمپست» نوشت: ایران که در حال حاضر شدن برای مقابله با حمله احنمالی آمریکا یا اسرائیل به تأسیسات اتمی خود است، یک سامانه شلیک از راه دور موشک راهاندازی کرده که قادر به مدیریت و شلیک چندین موشک دوربرد شهاب است و هم اکنون این سامانه در پناهگاههای زیرزمینی قرار دارند.
پس از چند مرحله ارتقای تواناییهای موشکهای شهاب، هماکنون گفته میشود که موشکهای «شهاب 3» بیش از 2000 کیلومتر برد دارند. این موشکها در ابتدا برای طی مسافتی 1300 کیلومتری طراحی شدن بودند.
بنا بر گفتههای منابع آگاه غربی، این سیستم کنترل از راه دور توسط ایران و کره شمالی بر اساس تکنولوژی چینی ساخته شده است. یحیی رحیم صفوی، فرمانده سپاه پاسداران ایران به تازگی اعلام کرد که موشکهای شهاب آنها به تجهیزات هدایت پیشرفتهای مجهز شده است که توانایی هدایت موشکها پس از شلیک را دارند.
مقامات دفاعی اسرائیل اخیرا اعلام کرده بودند، در صورتی که ایران مورد حمله قرار گیرد، احتمال اینکه موشکهای شهاب خود را به سوی اسرائیل و اهداف آمریکا در منطقه شلیک کند، زیاد است و همچنین مدعی شده بودند که سیستم دفاع موشکی آنها توانایی مقابله با حملات موشکی ایران را دارد.
این در حالی است که در جنگ 33 روزه تابستان سال گذشته با حزب الله لبنان، هزاران موشک میانبرد حزبالله در اراضی اشغالی فرود آمد.
«اورشلیمپست» ادامه داد: مقامات دفاعی اسرائیل از تأثیر تحریمات بر ایران خبر دادند اما از تصویب ادامه این تحریمات ابراز نا امیدی کردهاند و یکی از آنها گفت که تصویب یک قطعنامه دیگر بدون حمایت روسیه و چین مورد تردید است.
نوشته شده توسط : علی
یک پژوهشگر برجسته آمریکایی با اشاره به تاریخ اقدامات آمریکا در ایران و تحولات مختلف به وجود آمده در سیاست ایران، تأکید کرد که ابزار براندازی جمهوری اسلامی در کنترل آمریکا نیست.
به گزارش سرویس بینالملل«استیفن زونس»، استاد علوم سیاسی دانشگاه سان فرانسیسکو و سردبیر بخش خاورمیانهای Foreign Policy in Focus، در مقالهای با اعلام اینکه آمریکا همچنان به دنبال براندازی جمهوری اسلامی است، با اعلام کاهش شدید طرفداران حمله به ایران تأکید کرد: وضع دشوار موجود برای آمریکا، این است که واقعگرایانهترین راه برای سرنگونی رژیم ایران، روندی است که کنترل آن، خارج از توان آمریکاست.
در این مقاله آمده است: به رغم اعلام تمایل مداوم بوش برای دمکراتیزه کردن رژیم ایران، ابهامات مهمی درباره اجرای این تمایلات و روش این کار وجود دارد، اما با تهدید به جنگ دولت بوش، تجهیز تسلیحاتی اقلیتهای قومی در ایران و حمایت مالی از گروههای اپوزیسیون، راجع به هدف براندازی حکومت اسلامی شکی نیست.
این تلاشها به رغم امضای توافقنامه الجزایر در سال 1981 است که منجر به آزادی گروگانهای آمریکایی سفارت این کشور در تهران شد و به دنبال آن، آمریکا تصمیم گرفت دیگر روابطی با دولت ایران برقرار نکند. بیاحترامی و اجرای این توافق دو سویه از جانب دولت آمریکا، باعث بی اعتمادی ایرانیها به دولت آمریکا و ایجاد احساسات ضدآمریکایی در این کشور شد.
تاریخ روابط آمریکا و ایران در زمان قدرت هر دو حزب دمکرات و جمهوریخواه، نشان میدهد که به رغم ادعاهای آمریکا، مبنی بر حمایت از آزادی و دمکراسی در ایران، این کشور، هیچگاه به طور واقعی این کار را انجام نداده است.
در اوایل دهه 1950، آخرین باری که ایران دارای یک دولت دمکراتیک مبتنی بر قانون اساسی بود، آمریکا در اعمال تحریمهای اقتصادی علیه ایران به خاطر ملی کردن صنعت نفت به انگلیس پیوست. آنها با استفاده از ضعف اقتصادی و آشفتگی سیاسی به دنبال این روند، «سیا» را طراح کودتایی علیه محمد مصدق کردند و با بازگرداندن محمد رضا پهلوی از تبعید، او را با مشتی آهنین به حکومت رساندند.
سپس 25 سال پس از آن، آمریکا سازمان ساواک شاه را آموزش میداد که یکی از مخوفترین سازمانهای امنیتی جهان در زمان خود بود. بر خلاف ادعاهای منتقدان جناح راست دولت کارتر، آمریکا تا روز آخر با قدرت تمام از شاه دفاع کرد و حتی زمانی که رژیم به قتلعام مردم پرداخت، کمکهای چشمگیری را به آنان داد؛ بنابراین، چندان عجیب نبود انقلابی که سرانجام به سقوط پادشاهها منجر شد، زمینهای ضدآمریکایی داشته باشد. علاوه بر این، چون ابزارهای سرکوبکننده شاه در سرکوب مخالفان خواستار دمکراسی و مذهبیون بسیار زیلذ بود، در نتیجه، این مخالفان مذهبی بودند که به خاطر یکپارچگی ایجاد شده در مساجد پیروز مبارزه شدند. بنابراین، ماهیت اسلامی رادیکال این انقلاب، تحت تأثیر تلاشهای تحت حمایت شاه در کنترل جامعه و ایجاد اختناق بود. در نتیجه این درس تاریخی، بسیاری از اعضای اپوزیسیون طرفدار در ایران، دیگر ادعاهای واشنگتن برای حمایت از آزادی مردم ایران را جدی نمیگیرند.
احتمال تغییر رژیم در ایران با توسل به تجاوز و اشغال مانند رخدادی که در عراق روی داد، دیگر به هیچ روی در واشنگتن مورد توجه نیست. نیروهای مسلح آمریکا، دیگر ظرفیت ورود به چالشی دیگر را ندارند و راهی برای آنان در راستای تجاوز و اشغال کشوری که از نظر مساحت و جمعیت بیش از سه برابر عراق است و مناطق کوهستانی بسیار بیشتری دارد، نیست. علاوه بر این، بر خلاف ارتش عراق که سالها درگیر تحریمهای نظامی شدید بود، نیروهای نظامی ایران در سالهای اخیر، به خوبی مدرن و به روز شدهاند و از سوی دیگر، تجربه عراق، ایده کنونی مطرح در واشنگتن را درباره ایجاد دمکراسی در کشورهای خاورمیانهای توسط یک قدرت غربی با کمک اشغال، تجاوز، تحریک و جنگافروزی را به شدت تضعیف و رد کرد.
برخی از نومحافظهکاران آمریکایی بر این باورند که حمله هوایی و موشکی به ایران، باعث ترغیب مخالفان رژیم برای قیام علیه دولت میشود، اما در واقع، رهبران اپوزیسیون در ایران، تأکید دارند که حمله به آنها، تنها باعث اتحاد مردم و دولت شده و توجیهی برای سرکوبهای بیشتر در آینده خواهد شد.
شایعاتی که مدتهاست مطرح است؛ مانند حمایت آمریکا از کردها، بلوچها و دیگر اقلیتهای قومی ایران، باعث افزایش خطر درگیریهای قومی در گوشه و کنار ایران و افزایش سرکوبگریهای دولت میشود که البته این تهدیدها هم خطری جدی را برای رژیم ایجاد نمیکند.
آمریکا به رخ دادن یک کودتا هم نمیتواند امیدوار باشد، چرا که عناصر حامی آمریکا پس از انقلاب، پاکسازی شدند و امید به همکاری این نهادها با آمریکا برای تغییر رژیم در کشور نفتخیزشان واقعگرایانه نیست.
چیزی که تاریخ معاصر همواره آن را ثابت کرده، این بوده است که مؤثرترین راهها برای ایجاد تغییرات دمکراتیک به طور گستردهای، ناشی از جنبشهای غیرخشن است؛ مانند نهضتهایی که دیکتاتوریهای گوناگونی را در کشورهایی مانند فیلیپین، بولیوی، ماداگاسکار، چک، اندونزی، سیبری، مالی و دیگر نقاط سرنگون کردند. حتی مؤسسه خانه آزادی واشنگتن که نزدیک به محافظهکاران است، تحقیقی کرده که پس از مطالعه 67 مورد تغییر از رژیمهای استبدادی به دولتهای دمکراتیک با درجات گوناگون در چند دهه گذشته، به این نتیجه رسید که این تغییرات با تجاوزات خارجی تسریع نشده و به ندرت از راه اصلاحات همراه با خشونت انجام شدهاند و در عوض، بیشتر آنها تحت تأثیر سازمانهای اجتماعی و مدنی دمکراتیک و اقدامات غیر خشن و دیگر ابزارهای مقاومتی مدنی مانند اعتصاب، تحریم و اعتراضات دستهجمعی شکل گرفتهاند.
سال گذشته، کنگره آمریکا در اقدامی آشکار در تأیید این مسئله، به درخواست دولت، تصویب کرد تا 75 میلیون دلار برای حمایت از گروههای گوناگون اپوزیسیون داخل ایران اختصاص یابد، هرچند بیشتر این گروهها نیز از سوی افراد مطرودی رهبری میشوند که هیچ محبوبیت و حرفشنوی در ایران نداشته یا هیچ تجربه و آشنایی با اقدامات ریشهای برای ایجاد یک دولت محبوب که بقای دولت کنونی را به خطر بیندازد، ندارند.
برعکس بیشتر این گروههای مخالف در داخل ایران از این کار آمریکا انتقاد کرده و اظهار داشتهاند: این کار باعث شده است تا رژیم ایران ادعا کند همه گروههای طرفدار دمکراسی و فعالان آنها، اجیر و حقوقبگیر آمریکا هستند.
به رغم افزایش سرکوبها در سالهای اخیر، ایران شاهد افزایش جنبشهای اجتماعی و درخواست آزادیهای بیشتر بوده است. سردمداران ایران به خوبی میدانند که بزرگترین تهدید برای آنان از سوی آمریکا نبوده، بلکه از سوی خودشان است.
در یک قرن گذشته، نهادهای اجتماعی، نقش بسیار مهمی را در به چالش کشیدن حاکمان ایران داشتهاند، به ویژه در انقلاب مشروطه (1907) و سرنگونی رژیم شاه در سال 1979... .
رژیم ایران نیز با دریافتن این روند، به تازگی اقدام به دستگیری عدهای از این فعالان و پخش اعترافات آنان از تلویزیون کرد که هرچند این اعترافات به شدت مورد تردید است، نتیجه آن تقویت رژیم حاکم ایران و تضعیف نیروهای دمکراسیطلب داخل ایران و تقویت این بحث نومحافظهکاران آمریکایی بود که تنها نیروی نظامی خارجی قادر به آزادی ایران خواهد بود.
با توجه به همه این بحثها، وضع دشوار موجود برای آمریکا، این است که واقعگرایانهترین راه برای سرنگونی رژیم ایران، روندی است که کنترل آن، خارج از توان آمریکاست.
آمریکا در طول تاریخ، همیشه میخواسته است با توسل به حملات نظامی، کودتا و دیگر ابزار به دست آوردن قدرت، اقلیتهای غیردمکراتیک رژیمها را تغییر دهد و در برابر این جنبشهای مردمی غیر خشن هستند که با قدرت دادن به اکثریت حامی دمکراسی، باعث تغییر رژیم میشوند.
در نتیجه، پر امیدترین راه همان مردم ایران هستند که به رغم سرکوبهای دولت و پیامدهای منفی تحریمات سرانجام، قادر به تغییر رژیم هستند، کسانی که آمریکا توان کنترل آنان را ندارد.
نوشته شده توسط : علی
وزیر جهاد و کشاورزی گفت: هیچ مشکلی در تامین محصولات گوشتی و تخم مرغ در ماه مبارک رمضان وجود ندارد.
محمد رضا اسکندری پیش از ظهر امروز در حاشیه بهره برداری از طرح های کشاورزی به مناسبت هفته دولت در ارومیه در جمع خبرنگاران افزود: با توجه به پیش بینی های لازم و ذخیره سازی لازم این محصولات توسط وزارت کشاورزی مردم نگران تهیه مرغ ، تخم مرغ و محصولات گوشتی در ماه مبارک رمضان نباشند.
وی افزود: در حال حاضر هیچ مشکلی در تولید محصولات کشاورزی وجود ندارد و ظرفیت های تولیدی به شکلی سازماندهی شده اند که محصولات به شکل فراوان در بازار مصرف عرضه شود.
اسکندری خاطرنشان کرد: اگر در ماه رمضان در بخش های تهیه این محصولات کمبود وجود داشته باشد مجوزهای لازم برای واردات پیش بینی شده است.
وزیر جهاد و کشاورزی در ادامه مهم ترین چالش وزارت جهاد و کشاورزی را ضعف و نبود نیروی انسانی و بکارگیری دانش و تکنولوژی در بخش کشاورزی ذکر کرد و گفت: از لحاظ امکانات و عوامل تولید مشکلی وجود ندارد.
وی روند صادرات بخش کشاورزی را در سالهای اخیر مثبت ارزیابی کرد افزود: پیش بینی می شود میزان صادرات بخش کشاورزی تا پایان سالجاری از مرز 5/2 میلیارد دلار فراتر رود.
اسکندری ادامه داد: اگر واردات در بخش کشاورزی وجود دارد صرفا برای حضور در بازار جهانی است و هم اکنون تراز صادرات بخش کشاورزی نسبت به واردات مثبت شده است.
وزیر جهاد و کشاورزی صادرات گندم را نکته قوت بخش کشاورزی کشور اعلام کرد.
وی با انتقاد از مصرف سرانه روغن در کشور گفت: مصرف سرانه روغن در کشور از متوسط جهانی بالاتر است که باید در این زمینه فرهنگ سازی های لازم صورت گیرد.
اسکندری در ادامه با انتقاد از اینکه در سال های گذشته همخوانی مناسبی در بخش اراضی پایین دست سدها وجود نداشت، گفت: دولت در سال 85 مصوب کرده است هر سدی که احداث می شود باید شبکه های سه و چهار آن نیز طراحی و اجرا شود.
وی یادآور شد: هم اکنون استعداد حداقل نزدیک به بیش از 2 میلیون هکتار اراضی پایاب سدها در کشور وجود دارد که با تجهیز شبکه آبیاری مدرن در این اراضی ظرفیت های تولید بخش کشاورزی کشور بالاتر خواهد رفت.
نوشته شده توسط : علی
نوشته شده توسط : علی
نمایشگاه دستاوردهای دولت در استان یزد بر اثر وزش تند باد تخریب شد.
به گزارشی در یزد، این نمایشگاه که به وسیله داربست های فلزی آماده سازی شده بود با وزرش باد تخریب شد و بر روی وسایل و تجهیزات نصب شده در غرفه ها ریخت.
پیش از این قرار بود نمایشگاه دستاورد های دولت در استان یزد، روز جمعه افتتاح شود که طبق شنیده های افتتاحیه این نمایشگاه به تعویق افتاد و مکان نمایشگاه به کلی تغییر کرد.
هنوز از مبلغ خسارت های وارد شده اطلاعی در دست نیست.
نوشته شده توسط : علی
یک زن ۳۰ساله ساعاتی پیش در بیمارستان سینای مشهد پنج قلو به دنیا آورد.
دانشگاه علوم پزشکی مشهد اعلام کرد: این نوزادان شامل سه دختر و دو پسر هستند که وزن آنها بین یک تا یک کیلو و ۳۶۰گرم است.
حال عمومی و فعلی نوزادان خوب است و این نوزدان در دستگاه انکوباتورنگهداری می شوند.
سابقه نازایی و مصرف داروهای مربوطه در پرونده این مادر مشاهده می شود و این اولین بارداری این مادر است.
نوشته شده توسط : علی
محمود محمدی، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با انتقاد از برخی سایتهای خبری که با ارائه اطلاعات نادرست در مورد موسویان خوراک خبری برای دشمنان نظام ایجاد کرده اند، گفت: پیش داوری درمورد اتهامات حسین موسویان لطمه به آبروی افراد و به زیان نظام است.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در پاسخ به سؤالی درباره وضعیت پرونده موسویان گفت: جای تاسف است که عدهای قبل از صدور حکم در این مورد پیش داوری میکنند.
محمدی با بیان اینکه یکشنبه گذشته نیز این موضوع به کمیسیون امنیت ملی مطرح شد، گفت: عملکرد نیروی انتظامی و وزارت اطلاعات در این زمینه خوب بوده است و مسئلهای که مورد اعتراض ما واقع شد این بود که برخیها قبل از صدور حکم پیش داوری میکنند.وی یکی از اتهامات کذب وارد شده به موسویان را ارائه اطلاعات و اسناد مهم نظام مربوط به پایگاههای نظامی ایران در خارج از کشور عنوان کرد و اظهار داشت: ما اصلاً در خارج از ایران پایگاه نظامی نداریم. برخی قضاوتهای غیر مسئولانه که بر خلاف توصیههای مسئولان بالای نظام صورت میگیرد به آبروی افراد لطمه وارد کرده و به زیان نظام است.
نماینده مردم آباده تصریح کرد: مسئولان امنیتی باید منتظر تشخیص قضایی و اعلام اتهامات از سوی دستگاه قضایی میشدند. همچنین اتهامات اعلام شده علیه موسویان از سوی سایت های خبری نمیتواند نشانه تایید این اتهامات باشد و تنها برای دشمنان خوراک تبلیغاتی درست میکند. وی تاکید کرد: بدون شک انگیزههای سیاسی دخیل در این مسئله را نمیتوان نادیده گرفت.
|
نوشته شده توسط : علی
نوشته شده توسط : علی
رییس موسسه بینالمللی گفتوگوی فرهنگها و تمدنها اهتمام بیشتر به امر تحقیق و پژوهش در کلیه رشتههای علمی را به عنوان عاملی در جهت ارتقای جایگاه بینالمللی کشورمان مورد تاکید قرار داد.
به گزارش ایسنا، حجتالاسلام والمسلمین سیدمحمد خاتمی که در مراسم بزرگداشت روز پزشک در بیمارستان آتیه سخنرانی میکرد، از روز پزشک به عنوان روزی بزرگ و با اهمیت نام برد و گفت: این اهمیت از آن جهت است که پزشکی چه در گذشته و چه در حال، چه در جوامع ما و چه در جوامع پیشرفته که شاخص توسعه، میزان سلامت و مرگ و میر محسوب میشود، دارای نقشی تردیدناپذیر بوده است.
وی که وضعیت حرفه پزشکی در جامعه ایرانی را در گذشته و امروز خوب ارزیابی میکرد، اظهار داشت: با این که به لحاظ علمی و فنآوری از دنیا عقب نیستیم هنوز هم باید در عرصه پزشکی تلاش کنیم تا به معیارهای بینالمللی این رشته دست پیدا کنیم.
رییسجمهور سابق کشورمان که جایگاه خوب ایران در عرصه پزشکی دنیا را مدیون تلاش پزشکان و عالمان این دانش در همه عرصهها میدانست از ابنسینا به عنوان فردی که سرآمد این رشته در ایران شناخته میشود نام برد و افزود: بر این مبنا بود که در زمان ریاستجمهوری من آقای دکتر فرهادی وزیر وقت بهداشت و درمان روز تولد ابنسینا را روز پزشک اعلام کرد و این انتخاب، انتخاب مناسبی بود.
خاتمی در عین حال یادآور شد: البته به نظر میرسد در علم پزشکی حسب شواهد و قراینی که وجود دارد رازی از ابنسینا برجستهتر باشد، ولی این امر نیز از قدر و منزلت بوعلی سینا نمیکاهد. جامعیت بوعلی سینا بر این علم اگر نگوییم بینظیر، کمنظیر است.
وی در ادامه با طرح این پرسش که چرا نام و اندیشه رازی کمتر در عرصه پزشکی مطرح شده است، به فاصله زمانی که میان دوران رازی و بوعلی سینا وجود دارد و بر مبنای آن 130 سال رازی قبل از بوعلی سینا حیات داشته اشاره کرد و گفت: رازی در حوزهی فلسفه بیشتر گرایش به اندیشهی افلاطونیان داشت و این در حالی بود که دنیای اسلام در آن ایام تحت سیطرهی اندیشهی ارسطو بود.
رییسجمهور سابق کشورمان، ادامه داد: رازی اندیشههای متفاوتی در عرصه دین داشت و متاسفانه به خاطر غلبه ظاهرپرستی و قشریگری که از آفتهای حکومتهای منتسب به دین است، به اندیشه وی روی خوش نشان ندادند؛ ولی رازی فیلسوفی دینشناس بود.
وی در ادامه با قدردانی از اقدامی که به نامگذاری روز تولد بوعلی سینا به عنوان روز پزشک منجر شد از پزشکی به عنوان حرفهای مقدس نام برد و گفت: این حرفه، حرفه مورد نیاز جوامع است.
خاتمی همچنین با تاکید بر لزوم اهتمام نسبت به امر پژوهش در همه شاخههای علم پزشکی، گفت: باید همه شاخههای این حرفه و همه حرفهها از سرچشمه پژوهش سیراب شوند. در دنیایی که شاهد تحولات بزرگی هستیم نبودن تحقیق سبب میشود یا عقب بمانیم یا عقبماندگیهایمان عمیقتر شود.
خاتمی در ادامه با تاکید بر این که گامهای برداشتهشده در عرصه تحقیق و پژوهش خوب بوده است از تحقیقات در عرصه پزشکی به عنوان تحقیقاتی که بخش عمده پژوهش در جامعه ما را تشکیل میدهد نام برد و افزود: در اواخر دوره من 30 درصد مجموعه پژوهشها به عرصهی پزشکی اختصاص داشت.
وی در ادامه از تحقیقاتی که در عرصه نانو و بایوتکنولوژی در علم پزشکی انجام گرفته به عنوان تحقیقاتی نام برد که نام ایران را در عرصه جهانی مطرح کرد.
خاتمی ادامه داد: امروز لازم است بخشهای مختلف پزشکی به پژوهش و تحقیق اهتمام کنند؛ به ویژه مجموعهای مانند آتیه که متخصصان مختلف در آن حضور دارند باید بکوشند این بخشها که خصوصی است به بخش اقتصادی – درمانی تبدیل نشود، بلکه کار تحقیقات در آن جدی گرفته شود.
رییسجمهور سابق کشورمان، با یادآوری این که کارهای زیادی در زمینه تحقیق وجود دارد که انجام آنها میتواند ایران را در جایگاه خود در عرصه جهانی قرار دهد، اضافه کرد: جایگاه فعلی ما شایستهی نام و ظرفیت ایرانی نیست، ما میتوانیم مسیری را طی کنیم که به جایگاه شایسته خود دست یابیم؛ اما باید با تدبیر جلو رویم.
وی یادآور شد: پزشکی امروز اگر چه در نامش با آن چه در گذشته وجود داشت، شریک است، اما از لحاظ نظری و عملی آن چه در طب شکل میگیرد، با آن چه در گذشته بود، متفاوت است؛ اگر چه پایهها همان پایههاست.
خاتمی در ادامه با تاکید بر این که همراهی دانش با فنآوری شگفتیآفرین است به پیشرفتهایی که در کشورهای پیشرفته در علم پزشکی به لحاظ مهار برخی بیماریهای واگیردار و فراگیر ایجاد شده اشاره کرد و گفت: اگر چه در این کشورها نگرانی نسبت به خیلی بیماریها از جمله بیماریهای واگیردار وجود ندارد اما در مقابل شاهد بیماریهایی هستیم که در گذشته یا نبوده یا اصلا به این شکل وجود نداشته است.
وی اضافه کرد: اگر در گذشته عامل مرگ و میر، بیماریهایی نظیر وبا، طاعون و حوادث طبیعی بود، امروز آن بیماریها در بسیاری از کشورها مهار شده؛ اما جایگاه مرگ و میر در این کشورها را بیماریهای حاصل از تصادفات، بیماریهای قلبی و عروقی و روانی دارد که نتیجه صنعتی شدن است، گرفته است.
وی در ادامه به وضعیت ایران در علم پزشکی که هنوز هم در آن نگرانیهایی نسبت به مهار برخی بیماریهای واگیردار باقی مانده از گذشته وجود دارد، تلاش در جهت مهار این بیماریها و درک راهکارهایی در جهت درمان بیماریهایی که حاصل دوران جدید است اشاره کرد و آن را از وظایف پزشکان کشورمان برشمرد.
رییسجمهور سابق کشورمان در ادامه با اشاره به کمبودهای مادی و معنوی که پزشکان کشورمان از آن رنج میبرند، گفت: گامهایی در جهت حل این مشکلات برداشته شده که امیدواریم این گامها بیشتر و سریعتر برداشته شود.
وی با آرزوی توفیق برای جامعهی پزشکی ایران در جهت این که افتخارات بیشتری را در این رشته نصیب کشورمان کنند سخن خود را به پایان رساند.
در این مراسم که با حضور پزشکان بیمارستان آتیه برگزار شد، دکتر فرهادی وزیر اسبق بهداشت و درمان ، حجت الاسلام والمسلمین سید محمود دعایی و مهندس علی خاتمی حضور داشتند، از سوی هیات مدیره بیمارستان به خاتمی لوح یادبودی اهدا شد .
نوشته شده توسط : علی