کی گفته، کجا؟ من نبودم!

چهارشنبه 86 مرداد 31 ساعت 8:0 عصر

محمدرضا رحیمی، رئیس دیوان محاسبات، با فاصله کمتر از یک هفته از سخنان صریح آیت‌الله شاهرودی و سیدکاظم وزیری هامانه، وزیر سابق نفت که به انتقاد شدید از عملکرد دیوان محاسبات در اخلال فعالیت‌های سالم اقتصادی پرداخته بودند، در اظهارات شگفت‌انگیزی گزارش‌های دیوان محاسبات را مربوط به وزارت نفت دوره قبل دانست.
هفته گذشته، آیت‌الله شاهرودی در همایش دیوان محاسبات با ذکر نام این دیوان به انتقاد شدید از عملکرد نظارتی آن که موجب اخلال در فعالیت‌های سالم اقتصادی می‌شود، پرداخته و وزیر نفت نیز در مراسم تودیع خود، با اشاره به عملکرد برخی نهادهای نظارتی، به شدت از اخلال این نهادها در فعالیت‌های وزارت نفت، گلایه کرد.

این در حالی است که گزارش رسمی سازمان حسابرسی به مقامات عالی‌رتبه نظام درباره عملکرد دیوان محاسبات در پرونده بیمه ایران، نشان‌دهنده بی‌پایه بودن گزارش و اظهارات رئیس دیوان محاسبات است که موجب بروز اختلافات گسترده در این شرکت شد.

با این حال، رئیس دیوان محاسبات در اظهاراتی که شب گذشته از سیمای جمهوری اسلامی پخش شد، با ابراز شگفتی از ارتباط دادن عملکرد دیوان محاسبات به دولت فعلی گفت: در سال‌های آینده دیوان محاسبات در رابطه با دولت کنونی، گزارش خواهد داد.


نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


کمبود اعتبار واردات بنزین

چهارشنبه 86 مرداد 31 ساعت 6:0 عصر

لایحه دو فوریتی نحوه صرف منابع به دست آمده از صرفه‌جویی بنزین، در حالی روز گذشته در مجلس شورای اسلامی مطرح شد که هفته گذشته، وزیر کشور از ارایه لایحه تأمین منابع جدید برای واردات بنزین خبر داده بود.
طبق قانون بودجه 1386، دولت می‌تواند تنها تا میزان دو میلیارد دلار بنزین وارد کرده و در کنار تولید داخلی بنزین، آن را توزیع کند. در همین قانون و در ذیل تبصره 13، دولت مکلف بود برای کاهش مصرف بنزین در کشور، از راه‌هایی چون دوگانه‌سوز کردن خودروها، خارج کردن خودروهای فرسوده و نیز افزایش وسایل حمل‌ونقل عمومی، اقدام کند. همچنین دولت مختار بود تا مازاد نیاز مصرف پیش‌بینی‌شده در قانون بودجه 86 را با ارایه بنزین به صورت دوقیمتی یا سهمیه‌بندی و ... تأمین کند یا مصرف را سامان دهد.
اما با توجه به تأخیری که دولت در اجرای بخش‌هایی از تبصره 13 داشت، بنزین اضافه بر میزان پیش‌بینی‌شده در قانون بودجه وارد کشور شده و برای همین، وزیر کشور نیز اعلام کرد: لایحه تأمین اعتبار واردات بنزین، تقدیم مجلس شورای اسلامی خواهد شد.

در حالی که به گفته وزیر کشور، دولت با کسری بودجه واردات بنزین روبه‌روست، روز گذشته دو فوریت لایحه‌ای به رأی نمایندگان گذاشته شد که بر پایه آن، محل مصرف منابع به دست آمده از صرفه‌جویی بنزین، مشخص می‌شود.

به نظر می‌رسد، این لایحه بنا بر قانون برنامه چهارم توسعه تدوین شده، در حالی که قانون بودجه 86 که قاعدتا باید برش یک‌پنجمی از برنامه توسعه باشد، بودجه‌ای برای واردات بنزین مانند سال 85 یا ماقبل آن در نظر نگرفته که بخواهد با صرفه‌جویی آن، منابع بلامحل هزینه‌کرد و سرگردان در اختیار دولت قرار گیرد.

از سوی دیگر، هم‌اکنون سرنوشت سهمیه‌بندی بنزین و هزینه و فایده آن روشن نیست تا بتوان با توجه به گذشت نزدیک به دو ماه از اجرای آن، آمار دقیقی از میزان مصرف بنزین در کشور و میزان صرفه‌جویی آن داد و بر پایه آن تصمیم گرفت. به همین دلیل هم بود که نمایندگان مجلس، روز گذشته، این لایحه را فاقد فوریت دانسته و به فوریت‌های آن رأی ندادند تا لایحه به صورت عادی در دستور کار مجلس قرار گیرد و در زمان مناسب و با روشن شدن هزینه و فایده طرح سهمیه‌بندی بنزین و چگونگی ادامه آن، در دستور کار قرار گیرد.

به هر حال، در صورت تصویب این لایحه، بار دیگر منابعی از حساب ذخیره ارزی در اختیار دولت قرار می‌گیرد تا آن را به مصرف برساند و حتی بسیاری بر این باورند که هدف اصلی از ارایه این لایحه، در اختیار گرفتن منابع ارزی جدید بوده است.


نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


روزنامه «ایندیپندنت» انگلستان روز 29/05/1386 نوشت: ساعت 3 صبح روز 28/05/1386 پیکر بی‌جان یک ایرانی به نام سعید عادلی قلی در سلول دو نفری او در زندان بیرمنگهام کشف شد.

زندان بیرمنگهامبنابر ادعای منبع این گزارش که وزارت دادگستری انگلستان است، جسد این ایرانی 31 ساله در حالی با طناب دار کشف شد که هنوز حکم مجازات او صادر نشده بود.

مطابق همین اعلامیه وزارت دادگستری، یک ساعت پس از کشف پیکر این ایرانی، در همین زندان جسد یک زندانی به دار آویخته دیگر نیز کشف شده است!

گویا نوعی اپیدمی دار گریبانگیر دربندان این زندان شده است که خوشبختانه به انگلیسی ها اثر نمی کند، چرا که زندانی فوت شده دوم نیز ایرلندی بوده، نه انگلیسی.

اگر این ایرانی جوان مشکل روانی داشته و دچار افسردگی شدید بوده، آیا مقامات زندان نمی‌بایست او را به درمانگاه انتقال می‌دادند یا حداقل زیر نظارت مخصوص نگهداری می کردند؟

از طرف دیگر، چگونه می‌شود در یک سلول بسیار کوچک دو نفره یک ساکن بدون آگاهی هم‌سلولیش خود را دار بزند؟! آیا هم‌سلولی این ایرانی در مرگ او دخالتی داشته است، یا اگر نه و با استفاده از زنگ خطر سعی در جلب توجه زندانبانان را کرده و به دلیل تامل یا خواب بودن مسئولان موفق به نجات هم سلولی خود نشده است؟

سوالات بسیاری جواب داده نشده‌اند و معلوم نیست آیا کسی از ایران حتی کوچکترین تمایلی به پرسیدن این سوالات از مقامات انگلستان دارد یا خیر.

اگر خاری به پای یک تبعه کشورهای غربی که به هر دلیلی در زندان ایران باشد می‌رفت، رسانه‌های خارجی هیاهوی عجیبی به راه می‌انداختند. اما گویا مقامات و مطبوعات ایران حتی متوجه این مرگ بسیار مشکوک نشده‌اند.


نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


تغییر ساعت رسمی‌ تابستان قانون شد

چهارشنبه 86 مرداد 31 ساعت 4:0 عصر

سرانجام پس از دو سال وقفه در جلو کشیدن ساعت رسمی‌ در نیمه اول سال با اقدام دولت، نمایندگان مجلس شورای اسلامی سرانجام امروز تصویب کردند که ساعت رسمی کشور، هر سال در ساعت ‪ ۲۴‬روز اول فروردین ماه یک ساعت جلو کشیده شود و در ساعت ‪۲۴‬ سی‌ام شهریور ماه به حال سابق بازگردانده شود.
در آخرین روزهای سال ۸۴، مسئولان دولتی ناگهان با این ادعا که فواید طرح جلو کشیدن ساعت مشخص نیست و این کار تنها باعث سرگردانی مردم می‌شود، طی دو سال ۸۵ و ۸۶ مانع جلوکشیدن ساعت در نیمه اول این دو سال شدند.

این در حالی بود که به گفته منابع کارشناسی وزارت نیرو، تغییر ساعت رسمی سالانه ۳۰۰ میلیارد تومان صرفه‌جویی در انرژی ایجاد می‌کند و سرانجام ساعت رسمی کشور تغییر خواهد کرد و منابع کارشناسی نظیر مرکز پژوهشهای مجلس و سازمان بازرسی معتقد به صرفه‌جویی ۹۰ تا ۴۵ میلیارد تومانی تغییر ساعت در ۶ ماه اول سال بودند.

در ابتدای سال جاری هم پس از بی‌توجهی دولت به درخواست نمایندگان، تحت فشارهایی مجلس از اقدام سریع برای تغییر ساعت بازماند و پس از ماه‌ها بحث و بررسی و برگزاری جلسات متعدد مسئولین دولتی و نمایندگان مجلس، وزارت نیرو و مرکز پژوهش‌های مجلس، سرانجام نمایندگان مجلس شورای اسلامی با پذیرش نظریه کارشناسی سازمان بازرسی کل کشور و مرکز پژوهش‌های مجلس، دولت را ملزم به تغییر ساعت رسمی کشور کردند.

نمایندگان در نشست علنی امروز مجلس ضمن بررسی طرح یک فوریتی تغییر ساعت رسمی کشور، کلیات آن را با ‪ ۱۲۱‬رای موافق، ‪ ۵۴‬رای مخالف و ‪ ۷‬رای ممتنع از مجموع ‪ ۱۹۶‬نماینده حاضر تصویب کردند.

جزئیات این طرح نیز با ‪ ۱۲۷‬رای موافق، ‪ ۴۶‬رای مخالف و ‪ ۶‬رای ممتنع از مجموع ‪ ۱۹۶‬نماینده حاضر به تصویب نهایی رسید.
یک فوریت این طرح ‪۲۱‬فروردین ماه در مجلس تصویب شده بود.

این طرح ابتدا با قید دو فوریت به مجلس ارایه شده بود اما نمایندگان به دوفوریت آن رای نداده و این طرح به‌صورت یک فوریتی به تصویب رسیده بود.
اکنون این قانون از سال ۱۳۸۷ اجرا می‌شود، اما باید پرسید چه کسی پاسخ زیانهای وارده به منافع کشور در اثر تصمیمات ناسنجیده در این دو سال است؟


نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


واکنش خاتمی به شبهات سفرهای خارجی و استانی

چهارشنبه 86 مرداد 31 ساعت 4:0 عصر
با توجه به اهمیت سخنان سید محمد خاتمی در سیزدهمین نشست تخصصی بنیاد باران و پاسخ رییس جمهور سابق کشورمان به شائبه‌های بوجود آمده در مجامع سیاسی و اجتماعی در خصوص سفرهای داخلی و خارجی وی ، روابط عمومی این بنیاد متن کامل این سخنرانی را منتشر کرد.

رییس موسسه بین المللی گفت و گوی فرهنگها و تمدنها در این سخنان با اشاره به اینکه به صدای او به عنوان کوچکتر همه ملت ایران در جهان با احترام گوش داده می شود در خصوص بازگشت به قدرت رسمی و تنگ شدن فضا برای او توضیحات مهمی ارائه داده است.

متن کامل این سخنرانی بدین شرح است:

«شاید از من پرسش شود که چه لزومی دارد بنده به بعضی سفرها می روم و بعضی دعوت ها را اجابت می کنم؟

من نمی خواهم موقعیت فوق العاده حساس که تاریخ بشر در این لحظه از زمان دارد وموقعیت وی‍ژه ای که جامعه اسلامی و امت و سرزمین های اسلامی در آن قرار دارد و مشکلاتی که برای این بخش دنیا بیشتر و خطرناک تر است را تشریح کنم .

دنیای اسلام به جهات مختلف مورد توجه است، یکی از این جهت که این جهان( خاور میانه را به طور خاص می گویم. البته جهان اسلام بزرگتر از خاورمیانه است، ولی به طور خاص مشکلی که وجود دارد متعلق به خاور میانه است.)حساس ترین نقطه عالم است. از تنگه هرمز تا کانال سوئز به جهات استراتژیک و ژئواستراتژیک و ژئو پولتیک مهمترین نقطه عالم است که خداوند آن را به مردم این منطقه عنایت کرده است. طبیعی است که این نقطه مهم استراتژیک مورد توجه همه قدرت‌ها باشد. به خصوص قدرت‌هایی که داعیه جهان داری و جهان خواری دارند و دلشان می خواهد بر این منطقه حاکم باشند و بالاخره کسانیکه در سرشان رویای ابرقدرتی را می پرورانند، احساس می کنند که در دست نداشتن این منطقه لطمه بزرگی به قدرت جهانی آنهاست.

دوم اینکه بازار بسیار خوبی برای همه تولید کنندگان و قدرت های جهانی است و تسلط بر این بازار برایشان مهم است ؛ این دو انگیزه اقتصادی ، سیاسی سبب شده است خاورمیانه مورد توجه باشد.

از جهت دیگر خاورمیانه روی هم رفته با اینکه پیروان ادیان دیگری هم در آن هستند، دارای هویت اسلامی است و این هویت در طول تاریخ شکل گرفته است.

اسلام در این منطقه بوجود آمده و اسلام منشاء ایجاد یک نظام شده است. دولت‌های اسلامی در این منطقه عالم شکل گرفته و از زمان ظهور اسلام تا امروز مردم این منطقه تحت تاثیر اسلام دارای هویتی شده‌اند که ایشان را از دیگران متمایز می کند و نوع مردم کشورهای این منطقه دارای فرهنگ، آداب ، رفتارها و شیوه های مشابه و پای بند به ارزش‌های اسلامی هستند.

مسلمانان و حتی غیر مسلمانانی که در این منطقه زندگی می کنند به نحوی تحت تأثیر این هویت قرار دارند.

این هویت در دوران اخیر سبب شده است یک نوع مقاومتی در این دنیا علیه سلطه اجانب و تجاوز به این سرزمین ها، پیدا شود که این امر مثبت و مهمی است و نیز در این قسمت دنیا گرایش‌ها و جنبش‌هایی ناظر به تأمین زندگی اجتماعی و ایجاد نظام اجتماعی به نام اسلام و به نام دین وجود داشته و دارد.

این هویت، هویتی است که برای دنیای امروز مهم است ، شما می دانید که از سه ، چهار قرن پیش در دنیای غرب یک جریان بسیار گسترده با دستاوردهای شگفت انگیز پدید آمده است. و به غربی به خصوص در قرن 18 و19 غروری بخشیده است و او را دچار این پندار کرده است که به هر حال جهان باید تحت سلطه معنوی و مادی و سیاسی غرب قرار گیرد. این غرور را در آثار و رفتار سیاستمداران و نیز آثار اندیشمندان بزرگ غرب می بینیم. وقتی صحبت از پایان تاریخ می شود این در واقع بازتاب دهنده یک نوع ذهنیتی است که طی 3-4 قرن در غرب رخ داده است واین پندار غلط را پدید آورده است که تاریخ در غرب به کمال رسیده است و غرب در لیبرال دموکراسی کمال یافته است و لیبرال دموکراسی در آمریکای مرکزی اوج کمال خود را تجربه می کند، بنابراین از این پس تاریخی نیست که بشر به سوی آن برود و آنچه در غرب مشخص شده است ، این الگویی است که همه بشر باید آن را بپذیرد، اگر چه اظهار کننده این نظر اخیرأ از نظر خود برگشته یا در آن تردید کرده است، ولی این حرف حرفی است که نشان دهنده ذهنیتی است که در تاریخ وجود داشته و دارد.

پیشرفت‌های عظیم و شگفت انگیز و غول آسایی که غرب در همه عرصه‌ها به خصوص علم و تکنولوژی داشته است بر این غرور افزوده است. انصافاً هم دستاوردهای غرب، دستاوردهای بزرگی بوده است و این زمینه را درست می کرده که چنین غروری پیدا شود.

غرب می خواسته و می خواهد بر جهان استیلاء یابد و این امر بخصوص در چهره سیاسی آن همان استعمار چه به صورت تاریخی و چه جدید آن است، ولی استعمار بخصوص در این منطقه با دیواری به نام هویت اسلامی روبرو شده است که دارای بنایی فلسفی، ذهنی و ارزشی دیگری است و ناظر به زندگی عینی- اجتماعی هم هست، بر اساس آن بنا می تواند این زندگی را بسازد، گرچه این هویت می تواند با بسیاری از جنبه های مثبتی که تمدن غرب دارد. تضاد و تعارض نداشته باشد، ولی خودخواهی و غرور آن طرف و به خصوص سیاستمداران هیچگونه تعارض و اختلافی را نمی پذیرد و یکسره خواستار تضعیف دیگران است و بخصوص اگر آن اختلاف به منافع آنان که با منافع دیگران تضاد دارد لطمه بزند.

من در مذاکراتی که در غرب دارم می گویم که بیایید دمی از دید من شرقی به غرب نگاه کنید، من درشرق از غرب، دموکراسی آن را ندیده‌ام ، من در شرق، از غرب حاکمیت مردم بر سرنوشت خودش را ندیده‌ام، من در شرق از غرب سیستم مدرن مدیریت به نفع کل جامعه را کمتر دیده ام. من در شرق از غرب احترام به افکار و آزادی های مطلوب را ندیده‌ام، من از شرق شاهد حکومت هایی بوده‌ام که بر استخوان های من و هم نوعان من کاخ های خودشان را بنا کرده‌اند، من شاهد حکومت هایی بودم که به جای اندیشیدن به منافع ملت و سرزمین خود به منافع دیگران اندیشیده‌اند و این حکومت های فاسد و مستبد مورد حمایت سیاست های غربی بوده‌اند.

من شاهد فقر، تبعیض، عقب ماندگی کشور خود بوده‌ام و شاهد این بوده‌ام که فاسدترین حکومت های خودکامه و وابسته ترین حکومت های مستبد مورد حمایت قدرت‌هایی بوده‌اند که از غرب به این سو می آمدند.

من اینگونه غرب را می بینم. طبیعی است، که این دید، یعنی دید نسبت به وجه استعماری غرب به صورت طبیعی و عاطفی و عکس العملی به ذات تمدن غرب سرایت پیدا کند و یک نوع بدبینی به تمدن غرب پیدا شود. و باز اعمال معیارهای دو گانه و رفتارهای غیر عادلانه هم سبب می شود یک حرکت هایی اینجا پیدا شود که فکر بکند برای حفظ حرمت و منافع خود راهی جز توسل به زور در برابر غرب ندارد و این تقابل از این ذهنیت حاصل و یا تشدید می شود در حالیکه اگر غرب از غرور خود می کاست و از دستاوردهایی که بدست آورده است در خدمت رشد همه بشریت قرار می داد، اوضاع دیگری را شاهد بودیم.

وقتی در اسکندریه یک خبرنگار از من پرسید پیامی دارید که به ملت امریکا بدهید؟ گفتم به ملت امریکا زیاد پیام داده‌ام، ولی اگر شما می خواهید پیامی از سوی من به آنها بدهید بگویید: امریکا کشور بزرگی است، ملت امریکا ، ملت بزرگی است و به حق دارای برخورداری‌ها و دستاوردهای عظیم است . جهان انتظار دارد که این دستاوردها و این امکانات و این مکانتی که امریکا پیدا کرده است، در خدمت رشد و پیشرفت همه بشریت قرار بگیرد و نه اینکه از این قدرتِ آمریکا برای سرکوب، اشغال و پایمال کردن حقوق ملت های دیگر سوء استفاده شود ،این ملت امریکا است که باید آن را احساس کند، ملت امریکا می تواند با همه وجود به سوی جهانی برود و کمک کند که در جهان عدل، برخورداری از امنیت و صلح برقرار باشد. مشکلات ما این است که سیاستمداران آمریکا از این امکانات برای تحمیل جنگ و تبعیض و اعمال معیارهای دو گانه سوء استفاده کرده اند و این ملت امریکاست که نباید بگذارد از آن حیثیت و دستاوردهایی که دارد چنین سوء استفاده هایی شود و به سوء ظن های تاریخی دامن زده شود.

در این وضعیت که جهان اسلام دارای هویت است، ثروتمند است، به لحاظ استراتژیک مهم است و مورد توجه قرار دارد در چنین وضعیتی ما با دو پدیده روبرو هستیم که هم برای دنیای اسلام و هم برای کل دنیا بسیار خطرناک است.

یک پدیده اسلام وفوبیا یعنی اسلام هراسی است که همه امکانات گسترده علمی، روانی، تبلیغاتی، امنیتی قدرتهایی در غرب پشت این قضیه است تا بگوید دشمن بزرگی برای غرب به نام اسلام وجود دارد و قصد آن نابودی کل غرب است.

بنابراین منِ سیاستمدار نماینده غرب حق دارم، هر گونه رفتاری با اسلام و پیروان دین اسلام انجام بدهم، برای توجیه اشغال ها، کودتاها، سرکوب ها و مشکلات دیگری که وجود دارد.

از سوی دیگر به خاطر ناکامی هایی که جنبش های ملی و سوسیالیستی و ایسم‌ها و غیره در این دنیا داشته‌اند، هم گرایش به سوی اسلام بیشتر شده است .هم بخش‌هایی از نیروها وقتی می بینند نمی توان مشکلات را بصورت عادلانه و منطقی حل کرد روز به روز شاهد یک نوع حرکت تند، افراطی هستیم که با کمال تاسف به جای تکیه بر عمق اسلام که پیامش پیام انسانیت و محبت است به ظواهر و قشرها پیدا می شود و به این نتیجه می رسد که در مقابل خشونت غرب، خشونت استعمار و در مقابل خشونت حکومت‌های وابسته، فاسد و غیر مردمی راهی جز توسل به خشونت نیست. حرکت هایی با صداهایی خشن پیدا می شود و متاسفانه این صدا به اسلام نسبت داده می شود. یعنی امروز دنیای اسلام در میان موج اسلام هراسی و خشونت گرایی متحجّر دست و پا می زند.

با امکانات وسیعی که غرب و اخیراً صهیونیسم دارد . صدای آن دو پدیده بزرگ می شود ( منظور از غرب کل غرب نیست، یعنی سیاست های حاکم بر غرب) و در این میان اسلام لطمه می بیند.

کدام اسلام؟ اسلامی که به نظر من می تواند و باید خلاء بسیار عمیق دنیای مدرن غرب را پرکند، که خوشبختانه خود غرب هم متوجه این خلاء شده است و خوشبختانه متفکران و تحلیل گران غرب لااقل در این دو سه دهه اخیرا غرور اجدادشان را ندارند و آمادگی بیشتری برای شنیدن صدای دیگران را دارند و خودشان را نقد می کنند. و بخصوص حکمت معنوی اسلام و ارزش‌های والای اسلام قادر است آن خلا را پر کند، یعنی می تواند تمدن غرب را از یک مشکل بزرگی نجات دهد و در عین حال خودش می تواند منشاء تمدنی باشد که در آن اخلاق و معنویت همراه با حرمت انسان ، آزادی انسان و پیشرفت و ترقی انسان توام باشد.

من اسلام را اینچنین می بینم و پیشوایان بزرگ ما هم اینچنین می دیده‌اند و می بینند . ما در ایران هم تجربه اش را داریم، دشمنان وقتی از اسلام می گویند، روی عمل تروریستی دست می گذارند که معلوم نیست همه آنها متعلق به مسلمانان باشد شاید خود قدرت‌ها هم برنامه ریزی کرده باشند، تابگویند مسلمانان خشونت گرا هستند . شما ببینید در همین دوران در ایران با سابقه درخشان به نام اسلام انقلاب شد و از دل اسلام جمهوری اسلامی در آمده است.

جمهوری اسلامی که بعضی از خشونت گرایان و تندروها آن را بدعت می دانستند و امام(ر) روی این مسأله اصرار داشتند که جمهوری معنا دارد، و حاکمیت مردم بر سرنوشت خودشان و علم و پیشرفت مورد نظر اسلامی است که امام (ره)آن را بیان می کردند.

می گویم بیائید حتی با معیارهای خودتان بسنجید که تحولاتی که در ایران رخ می دهد ، میزان بودن رای مردم، وجود پارلمان، اینکه حکومت ها با رای می آیند و با رای می روند نگاهی که نسبت به زن، جوان و مسایل مختلف وجود دارد با خیلی از جاهای دیگر که مسلمان هستند یا نیستند مقایسه کنید.

اسلام دارای یک بینش، منش وروشی است و غرض آن هم نجات انسان است و نه تنها خود مسلمانان، بلکه همه بشریت، البته غرب هم مبانی فلسفی و ارزشی خود را دارد؛ و در یک فضای عاری از سوء ظن این دو می توانند با هم گفت‌وگو و تبادل اندیشه کنند. همچنان که در تاریخ رخ داده است. غرب توانسته از اسلام بگیرد، اسلام هم توانسته از غرب بگیرد. امروز هم می شود این مساله را انجام داد، اگر جنبه‌های سیاسی استعماری و جنبه های سیاسی و خشونت گرا از متن و روح غرب و اسلام جدا کنیم.

در این دنیا متاسفانه و یا خوشبختانه با این صدا های بلندی که هست صدای من با همه ناتوانی که دارم ، شنیده می شود. البته شنیده می شود، معلوم نیست که قبول شود، ولی با احترام شنیده می شود؛ به هر حال شرایط طوری شده است که به من هم در ایران، که کوچکتر از همه شما و همه ملت ایران هستم و هم در عرصه‌های جهانی به عنوان یک روحانی مسلمان یک نوع توجهی بشود، البته من از اسلامی دفاع می کنم که طرفدار حقوق انسان است. من از اسلامی دفاع می کنم، که برای آزادی احترام قایل است، من از اسلامی دفاع می کنم که در قانون اساسی آن آمده است. حاکمیت بر جهان از آن خداست و هم او انسان را بر سرنوشت اجتماعی خود حاکم گردانیده است و هیچکس حق ندارد که این مساله را از انسان بگیرد و من از این اسلام دفاع می کنم. و معتقدم خیلی از این خشونت گرایی ها با روح اسلام بیگانه است. اما از معنویت اسلام، از اصول اسلام، از اسلامی که خواستار استقرار یک نظام اجتماعی، سیاسی ، فرهنگی و اقتصادیِ پیشرو هست دفاع می کنم.

من به غرب نقدهای بزرگی دارم و به هر حال وظیفه دینی، شرعی، انقلابی و ملی و انسانی خود می دانم که از این موقعیت استفاده کنم، اگر می خواستم به همه دعوت ها پاسخ بدهم قاعدتاً هیچ وقت نبایست در ایران باشم. تحملش هم نداشتم و جاهایی را انتخاب می کنم که موقعیت بهتری دارد و نیز از طریق گفت وگوی تمدن‌ها که به لطف خدا در حال شکل گیری است به یاری خداوند با هدف دفاع از اسلام و صلح و عدالت در عرصه جهانی، مقابله با افراط گرایی و خشونت در دنیا ، ایجاد امنیت جهانی تلاش خواهم کرد.

باید کوشید که افکار عمومی در دنیای اسلام و غرب را از قشری های ظاهر پرست و خشونت گرا گرفت و در اختیار منطق و عقل و معنویت و اخلاق قرار داد.

این رسالتی است که در خودم احساس می کنم و فکر می کنم این زمینه را نباید از دست داد. اما این به هیچ وجه به این معنا نیست که به ایران توجه نداشته باشم . و حتی اعلام می کنم برای آرامش دل خیلی ها که قدرت را خیلی دوست دارند. من عطای قدرت رسمی را به لقای آن بخشیدم . تا قدرتمندان احساس نکنند کسان دیگری مدعی هستند و مزاحم آنها هستند، اما مطمئن باشند که بنده به سرنوشت ملت، انقلاب، اسلام، هیچ وقت پشت نخواهم کرد و از همه کسانی که دارای تفکر درست، دلسوز انقلاب، و شایستگی هستند، دعوت حضور می کنم و کمک و مساعدت می کنم تا در عرصه حضور داشته باشند و بیایند خدمت خودشان را به ملت انجام دهند . البته ما و کسانیکه دارای تفکر ما هستند نمی خواهند جا را برای کسی تنگ کنند، اما انتظار داریم و اعلام می کنیم که نمی خواهیم جا برای ما تنگ شود. فضا را سالم و آزاد بگذارند.

جاها را ملت باید تعیین بکند و ملت در صورتی جاها را تعیین می کند که در یک فضای آزاد ، آرام و امن امکان تصمیم گیری و اعلام تصمیمش وجود داشته اشد. انتخاب بکند و همه باید برای این کار تلاش کنیم و یقینا در همه انتخابات‌ها در همه عرصه ها باید حضور داشت و همه دوستانم را دعوت می کنم که در همه عرصه ها حضور داشته باشند و همه برای خدمت به انقلاب و ملت تلاش خواهیم کرد.»

نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


عزای عمومی در یزد و اردکان

چهارشنبه 86 مرداد 31 ساعت 3:35 عصر

سرپرست استانداری یزد در پیامی خطاب به مردم استان یزد و به خصوص مردم شهرستان اردکان رحلت عالم ربانی، آیت الله بهجتی را تسلیت گفت و یک روز در استان یزد و سه روز در شهر اردکان عزای عمومی اعلام کرد.

به گزارش مهر، سید علیرضا نبوی زاده در قسمتی از پیام خود آورده است: مردم مومن استان در مراسم های مختلف آن روحانی عارف و درد آشنا که عمری قلم و بیان و هنر خویش را وقف انقلاب و اسلام ناب محمدی کرد ، بالاخص مراسم تشییع و خاکسپاری که عصر روز چهارشنبه در اردکان برگزار می شود شرکت کرده ، قدرشناسی و حق شناسی خود را به خادمان اسلام اعلام خواهند کرد.

به همین مناسبت مراسم بزرگداشتی صبح روز پنج شنبه اول شهریورماه از ساعت 5/7 تا 5/9 صبح از طرف نماینده محترم ولی فقیه و امام جمعه یزد در مسجد روضه محمدیه برپا می شود.

پیکرمرحوم حاج شیخ محمد حسین بهجتی اردکانی تشییع شد

صبح امروز پیکر آیت الله حاج شیخ محمد حسین بهجتی اردکانی از شاگردان حضرت امام خمینی (ره) و مرحوم آیت‌الله سیدروح‌الله خاتمی تشییع شد.

در این مراسم که حجت الاسلام سید محمد خاتمی، جمعی از شخصیت های کشوری و لشکری، روحانیون و شعرا و اردکانی های مقیم تهران در آن حضور داشتند، از محل مسجد الرسول (مسجد اردکانی ها) آغاز شد و حضار پس از قرائت فاتحه و قرآن کریم پیکر آن روحانی جلیل القدر و شاعر معاصر را تشییع کردند.

پیکر مرحوم بهجتی پس از طواف در حرم مطهر حضرت معصومه(س) برای خاکسپاری به اردکان منتقل خواهد شد.

دراین مراسم دکتر پاک نژاد،مهندس محمدرضا تابش نمایند‌گان مردم یزد و اردکان در مجلس شورای اسلامی ، دکتر رضا داوری اردکانی رئیس فرهنگستان علوم، مهندس وزیری هامانه وزیر سابق نفت، مهندس ناظمی اردکانی وزیر سابق تعاون، مهندس سید علی خاتمی و دکتر سید محمدرضا خاتمی حضور داشتند.

مرحوم بهجتی اردکانی از اولین شاعران شعر انقلاب اسلامی (متخلص به شفق) بود که پس از سال‌ها تلاش علمی در حوزه علمیه قم و امامت جماعت مسجد الرسول (مسجد اردکانی‌ها) در تهران ، پس از تصدی مسوولیت نمایندگی امام و امامت جمعه یزد توسط مرحوم آیت الله خاتمی با حکم حضرت امام خمینی(ره) به امامت جمعه اردکان منصوب شد.

حاج شیخ محمد حسین بهجتی پس از یک دوره بیماری مزمن قلبی سرانجام در سن 73سالگی در شامگاه روز دوشنبه 29 مرداد ماه 1386 دار فانی را وداع گفت.


نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


بستنی‌های مشکوک درجمکران!

چهارشنبه 86 مرداد 31 ساعت 3:18 عصر
در دو روز گذشته، توزیع بستنی‌های خاص توسط افراد مشکوک، مشکلات عجیبی برای برخی زایران مسجد جمکران پدید آورده است.

طبق گزارش رسیده از قم، در این روزها، به برخی خانواده‌ها که در آستانه نیمه شعبان و شب چهارشنبه در قالب کاروان‌هایی از کرمان و گرگان به این مسجد آمده بودند و در محوطه مسجد اسکان داشتند، بستنی‌هایی تعارف شده که پس از مدتی مشخص شد در این بستنی‌ها مخدر قوی وجود داشته که منجر به بیهوشی برخی از مصرف‌کنندگان آن شده و برای چند نفر دیگر هم مشکل جانی به وجود آورده است.

برخی از افراد که با خوردن این بستنی‌ها بیهوش شده‌اند گفتند، پس از به هوش آمدن، دیده‌اند که همه اموال و اشیای قیمتی آنان به سرقت رفته است.
بنا بر گزارش‌های رسیده، تعدادی از افرادی که بر اثر این حادثه بیمار شده‌اند، هم‌اکنون در بیمارستان ولی‌عصر(عج) قم بستری هستند.

برخی از این افراد نیز می‌گویند، با مراجعه به مأموران مستقر نیروی انتظامی در محل و شکایت به آنان، پاسخ شنیده‌اند که این‌گونه حوادث، پیش از این هم چندین بار رخ داده، اما هنوز به سرنخ مشخصی درباره عوامل آن نرسیده‌اند.

نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


مدعیان اصولگرایی!آزادی هاله اسفندیاری

چهارشنبه 86 مرداد 31 ساعت 3:11 عصر
در حالی که منابع خبری از آزادی هاله اسفندیاری، متهم ردیف اول پروژه براندازی نرم خبر می‌دهند که پس از مدتها کار تبلیغاتی یک روزنامه صبح، ‌با دستگیری علنی سه نفر پیگیری می‌شد، خوانندگان این روزنامه منتظر چرخش دیگری در مواضع آن هستند.
این روزنامه پس از بازداشت نظامیان انگلیسی، مطالب تندی علیه آنان منتشر کرد و مدیرمسئول آن، با نگارش طنزی در نسخه صبح روز 16 فروردین که نظامیان انگلیسی در عصر آن آزاد شدند، اظهارات تونی بلر را ضرب‌الاجل تلقی کرده و وی را تلویحا به اقدامات شدیدتر تهدید کرده بود، اما به محض آزادی آنها، در کمال شگفتی از این اقدام دفاع کرد و شنبه هفته جاری در مصاحبه‌ای تلویزیونی و در پاسخ به شگفتی مجری برنامه در دفاع این روزنامه از آزادی نظامیان انگلیسی پس از مواضع شدید قبلی، اظهار داشت که تونی بلر گفته بود احتمالا اتفاقاتی می‌افتد! و تهدید نکرده بود.

 متن طنز روزنامه صبح:
«گفت: تونی بلر اعلام کرده است که ایران باید ظرف 48ساعت آینده نظامیان انگلیسی را آزاد کند.
گفتم: اگر نکنه چی؟
گفت: بلر گفته است که اگر آنها طی 48ساعت آینده آزاد نشوند، اتفاقات مهمی خواهد افتاد.
گفتم: مثلاً چه اتفاقی؟
گفت: چه عرض کنم؟!
گفتم: ببر درنده‌ای در جنگل راه می‌رفت و از همه می‌پرسید سلطان جنگل کیست؟ و همه از ترس می‌گفتند: حضرتعالی سلطان جنگل هستید. در همین حال، به یک فیل قوی جثه رسید و پرسید، سلطان جنگل کیست؟ و فیل خرطومش را دور کمر ببر پیچید و او را به هوا بلند کرده و محکم به زمین زد. ببر درنده که حسابی خیط شده بود، در حالی که کمرش را می‌مالید به فیل گفت: مرد حسابی! فقط یک آدرس پرسیدم خب، می‌گفتی نمی‌دونم، چرا اینجوری کردی؟!».

این روزنامه که همچنین در موضوع فعالیت‌های هاله اسفندیاری، تبلیغات گسترده‌ای کرده بود و پس از انتقاد «بازتاب» نسبت به بزرگنمایی این افراد با پخش فیلم اعترافاتشان، به شدت بر اهمیت و بزرگی جرم و فعالیت‌های این افراد تأکید نموده بود، هم‌اکنون در آستانه آزادی آنان با وثیقه تنها سیصد میلیون تومان (قیمت یک آپارتمان در تهران) در آستانه چرخشی دیگر قرار گرفته است.

نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


دستگیری 80 درصد از اراذل و اوباش معروف تهران

چهارشنبه 86 مرداد 31 ساعت 3:0 عصر

معاون دادستان تهران گفت: تاکنون 80 درصد از اراذل و اوباش معروف تهران که به صورت مداوم اقدام به ایجاد شرارت و مزاحمت برای مردم می‌کردند، دستگیر شدند.

به گزارش فارس، محمود سالارکیا افزود: افراد دستگیر شده کسانی هستند که ایجاد مزاحمت داشته و به عنوان اشرار معروف هستند.
وی در مورد 20 درصد مابقی گفت: مابقی یا متنبه شده و یا به نوعی متواری هستند.

سالارکیا در پاسخ به پرسشی مبنی به این‌که برخوردهای صلبی با اراذل و اوباش تا چه تعداد در برقراری امنیت پایدار تاثیر‌گذار است گفت: تشدید مجازات یک سوی کار است و مابقی برعهده جامعه و مسئولان فرهنگی و اجتماعی است که باید فعالیت کنند.

وی ادامه داد: باید مسئولان فرهنگی و اجتماعی نیز همگام با برخوردهای قضایی حرکت کنند تا بتوانیم آثار مثبتی از برخوردهای صلبی داشته باشیم.

معاون دادستان تهران: دستگیری80 درصد از اراذل و اوباش معروف تهران
معاون دادستان تهران گفت: تاکنون 80 درصد از اراذل و اوباش معروف تهران که به صورت مداوم اقدام به ایجاد شرارت و مزاحمت برای مردم می‌کردند، دستگیر شدند.

به گزارش فارس، محمود سالارکیا افزود: افراد دستگیر شده کسانی هستند که ایجاد مزاحمت داشته و به عنوان اشرار معروف هستند.
وی در مورد 20 درصد مابقی گفت: مابقی یا متنبه شده و یا به نوعی متواری هستند.

سالارکیا در پاسخ به پرسشی مبنی به این‌که برخوردهای صلبی با اراذل و اوباش تا چه تعداد در برقراری امنیت پایدار تاثیر‌گذار است گفت: تشدید مجازات یک سوی کار است و مابقی برعهده جامعه و مسئولان فرهنگی و اجتماعی است که باید فعالیت کنند.

وی ادامه داد: باید مسئولان فرهنگی و اجتماعی نیز همگام با برخوردهای قضایی حرکت کنند تا بتوانیم آثار مثبتی از برخوردهای صلبی داشته باشیم.


نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


هویت ربایندگان هواپیمای ترکیه مشخص شد

چهارشنبه 86 مرداد 31 ساعت 2:0 عصر

وزیر کشور ترکیه اعلام کرد، دو هواپیماربایی که خود را تسلیم نیروهای امنیتی این کشور کرد‌ه‌‌اند، تابعیت ترکیه و سوریه‌ دارند.


به گزارش فارس به نقل از خبرگزاری فرانسه، "عثمان غونش" وزیر کشور ترکیه گفت: یکی از ربایندگان "محمد رضت اوزلو" نام دارد که تبعه ترکیه است و دیگری دارای گذرنامه سوریه بود که به احتمال قوی فلسطینی‌الاصل است.

وی افزود: تحقیقات درباره مدارک شناسایی این افراد ادامه دارد.
پیش از این، «صالح اوسار»، وزیر حمل و نقل قبرس ترک‌نشین مدعی شد دو مردی که هواپیمای ترک را ربوده‌اند، ایرانی هستند.

هواپیماربایان که صبح امروز یک فروند هواپیمای متعلق به شرکت "جت اطلس" ترکیه را در مسیر پروازش از بخش ترک‌نشین قبرس به استانبول ربوده بودند خود را تسلیم مقامات ترکیه کردند.
شبکه س.‌ان.‌ان ترک تصاویری از این دو هواپیماربا را پخش کرد که در حال ترک هواپیما بودند و پس از آنان بازداشت و به خودرویی سفید منتقل شدند.

هواپیمای یادشده برای سوخت‌گیری فرود اضطراری داشت و هواپیماربایان خواستار پرواز هواپیما به سوی ایران یا سوریه بودند.
این هواپیما حامل 136 مسافر و شش خدمه بود.


نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


<   <<   61   62   63   64   65   >>   >