سیگار، قاتل بی‌صدا

شنبه 86 دی 15 ساعت 11:38 صبح
امروزه عادت به بعضی اعمال در مردم دنیا به چشم می‌خورد. یکی از این اعمالی که علی‌رغم داشتن هزینه زیاد باز هم افراد بسیاری را در سراسر دنیا به سوی خود کشیده سیگار است. شاید به خاطر این که سیگار به راحتی در دسترس افراد هر اجتماعی وجود دارد اعتیاد به سیگار را در دنیا معمول کرده است. شاید به همین علت و به خاطر علنی بودن فروش و مصرف آن، انسان توجه چندانی به این نداشته باشد که این ماده جزو مواد مخدر محسوب می‌شود. همان‌طور که علم امروز ثابت کرده که درون سیگار حدود چهارهزار ماده شیمیایی خطرناک از قبیل آمونیاک، سرب، آرسنیک و ... وجود دارد.

ماده اصلی که باعث می‌شود افراد به سوی سیگار گرایش پیدا کنند نیکوتین است که بسیار خطرناک بوده و آثاری مثل تحریک مضاعف و کاذب در انسان ایجاد می‌کند. این ماده پس از ورود به بدن که تعداد آن یک میلی‌گرم است از طریق خون به سرعت به مغز می‌رسد و پس از آن به سرعت در بدن منتشر می‌شود. احساسات خطرناکی که پس از استعمال این ماده ایجاد می‌شود، خوشایندی در حین کشیدن و تحریک‌پذیری پس از کشیدن سیگار است.متاسفانه این ماده خطرناک، در سراسر جهان طرفداران زیادی دارد که بسیاری از آنها با آگاهی از تمامی عواقب آن، باز هم در کشیدن آن مسر می‌باشند. این ماده خطرآفرین نه تنها سلامت فرد را به خطر می‌اندازد بلکه سلامت نزدیکان فرد را نیز با خطر مواجه می‌کند و از سوی دیگر زیان‌های مالی فراوانی را برای فرد و اجتماعی که فرد در آن زندگی می‌کند به همراه دارد. 
    شنیده‌ها حاکی از آن است که در کشور خودمان سالانه شصت هزار نفر به خاطر بیماری‌هایی که در اثر استعمال این ماده ایجاد می‌شود از بین می‌روند. آمار نشان می‌دهد که در ایران حدود ده میلیون نفر به سیگار اعتیاد دارند که 25 درصد آنها را مردان و 5/3 درصد آنها را زنان تشکیل می‌دهند. از طرفی افراد سیگاری در کشور سالیانه 55 تا 60 میلیارد نخ سیگار به ارزش هزار و چهارصد میلیارد تومان مصرف می‌کنند که گروه 18 سال به بالا بیشترین افراد سیگاری را در کشور تشکیل می‌دهند. 
    این آمار می‌تواند خطرات زیادی را در پی داشته باشد البته ناگفته نماند که آموزش و پرورش طرحی را پیاده کرده که طی آن مربیان مهدکودک و مدارس، از همان سنین پایین به مبارزه با این خطر عظیم بپردازند، امیدواریم که این طرح مانند بسیاری از طرح‌های دیگر که نیمه‌کاره رها می‌شود، پس از مدتی رنگ نبازد و در مبارزه با این ماده افیونی با موفقیت همراه باشد.

نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


در پی اصرار و سوالات چند تن از طلاب حاضر در گردهمایی بزرگ مبلغان ویژه ماه محرم درسالن اجتماعات مدرسه فیضیه قم هنگام حضور رییس دستگاه قضایی، وی با بیان برخی درددلهای خود، از جوسازیهای جهت دار و شب نامه ها علیه این قوه انتقاد کرد.
 آیت‌الله هاشمی شاهرودی روز پنج شنبه در پاسخ به اعتراض چند طلبه درباره چگونگی بررسی پرونده موسویان و شهرام جزایری اظهار داشت‏:‏ اطلاعات خود را از شب‌نامه ها نگیرید‏.‏
وی با اشاره به اینکه مدیران فعلی وقبلی این قوه بهترین خدمات را انجام داده اند، افزود‏:‏ در دولت پیشین بحث اصلاح طلبان و روزنامه ها و قتل های زنجیره ای مطرح بود و در این دولت نیز مشکلات به گونه ای دیگر وجود دارد. در دولت قبلی می گفتند روزنامه ها را کیلویی بسته اند والان هم در مورد پرونده موسویان چیزهای دیگری مطرح می شود که هیچ کدام درست نیست‏.‏ مگر مشکل نظام ما اینست که آقای موسویان چه کسی هست یا نیست؟
رییس قوه قضاییه با بیان اینکه مشکل نظام جمهوری اسلامی ایران پرونده موسویان نیست ، گفت‏:‏ دعوای شخصی ‏2 ‏نفر را نباید به رخ نظام کشید‏.‏ مسایل مهم وارزشمند کشور را قربانی مسایل جزیی، شخصی وگروهی نکنید‏.‏
وی درباره پرونده شهرام جزایری ، گفت ‏:‏ چرا به قوه قضاییه اعتراض می کنید، این قوه که تمام اموال او را پس گرفت و جزایری را زندانی کرد. 6 سال در زندان پدرش در آمده و مادرش سکته کرده و همسرش از وی جدا شده است. آیت‌الله شاهرودی افزود‏:‏ بروید به وزارت امور اقتصادی و دارایی که به وی وام داده ونمایندگانی که از وی پول گرفته اند ، اعتراض کنید‏.‏
وی با بیان اینکه این انقلاب، انقلاب علما، فقها وحوزه های علمیه است، گفت‏:‏ علما پدری کرده وتنش زدایی کنند چرا که این نظام ارزش دارد و وحدت جریان های سیاسی درعظمت بخشیدن به این نظام موثراست وبه طور حتم ضریب و نتایج کار افزایش می یابد‏.‏
رییس قوه قضاییه تاکید کرد‏:‏ نظام جمهوری اسلامی ایران به دستاوردهای بزرگی دست یافته و در بخش قوه قضاییه روسای قضایی ‏50‏ کشور اسلامی که از شخصیت های برجسته علمی جهان اسلام هستند به این امر اذعان داشتند‏.‏
وی در پاسخ به اعتراض یکی از طلاب درباره عدم پذیرش علما در دستگاه قضایی اظهار کرد: شما این حرف ها را از شبنامه ها اعلام می کنید ما در سال های اخیر 200 نفر از طلاب فاضل را وارد دستگاه قضایی کرده ایم، آنها گزینش شدند و دوره های کارآموزی را پشت سر گذراندند.
شما به اسم مردم مشکلات را مطرح نکنید.
وی همچنین اظهار داشت: البته ما در اقدامات خود به کمال نرسیده ایم و بخصوص در استفاده از تکنیک های روز دارای نواقص هستیم. وی ادامه داد: سیاست های قوه قضائیه باید در حوزه های علمیه مطرح شده و مورد بحث و بررسی قرار گیرد.
در پایان سخنان آیت الله شاهرودی برخی از طلاب خواستار این بودند که وی بجای سخنرانی درباره تبلیغ در رابطه با مسایل مطرح قوه قضاییه صحبت کرده و پرسش های طلاب را در این زمینه پاسخ دهد‏.‏ آیت الله شاهرودی نیز اعلام کرد که حاضر است در جلسه ای جداگانه به همه سوال های طلاب پاسخ دهد‏.

نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


مجریان بدحجاب صداوسیما !

شنبه 86 دی 15 ساعت 11:23 صبح
 گاه برخی مهمان‌های برنامه‌ها یا برخی مجری‌ها اگر در بیرون از سازمان باشند، جزو همان مصادیقی هستند که نیروی انتظامی باید با آنها برخورد کند و مردم این تعارضات را نمی‌پسندند.

مفهوم حجاب هنوز برای خیلی از جوانان جا نیفتاده است. گاهی با دانشجویانی که لباس تنگ می‌پوشند برخورد می‌کنم، می‌پرسند مگر با این لباس بدنمان پیداست؟ این نشان می‌دهد که مصادیق بدحجابی برای آنها خوب جا نیفتاده است و امروزه دستگاه‌های فرهنگی باید فرق بین مستور بودن با محجوب بودن را برای جوانان تعریف کنند.

گاهی در فروش لباس‌ها فروشنده مقصر نیست، چون نمی‌داند چه کسی قرار است این لباس را بپوشد، البته حتماً باید از فروش لباس‌های با مارک‌های خارجی یا مدل غربی جلوگیری کرد. قبول داریم کسی که شلوار را داخل چکمه می‌کند از مظاهر بدحجابی است .

امروز در دنیا و در کشورهای اروپایی هم شاهد این هستیم که قبول دارند که حجاب جزو حقوق شهروندی خانم‌هاست و ایجاد فضای امن برای فعالیت خانم‌ها را حق آنها می‌دانند این در حالی است که این اصل از ضروریات دین مترقی اسلام است.

مردم در این باره از صداوسیما هم انتظاراتی دارند، گفت: گاه برخی مهمان‌های برنامه‌ها یا برخی مجری‌ها اگر در بیرون از سازمان باشند، جزو همان مصادیقی هستند که نیروی انتظامی باید با آنها برخورد کند و مردم این تعارضات را نمی‌پسندند.

وی درباره طرح برخورد با اراذل و اوباش نیز گفت: در بحث اراذل و اوباش نیروی انتظامی خوب عمل کرد، ولی متأسفانه، فراگیر نشد و تنها در تهران شاهد اجرای آن بودیم.


نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


دبیرکل شوراى همکارى خلیج فارس اگرچه روابط کشورهاى عضو این شورا با جمهورى اسلامى ایران را خوب توصیف کرد، اما بار دیگر اظهارات نسنجیده و گستاخانه خود را درباره کشورمان تکرار و تهران را به اشغالگرى و دخالت در امور داخلى کشورهاى منطقه متهم کرد. ‌

 عبدالرحمن العطیه روز پنجشنبه در ریاض در سخنانى به مناسبت سال نو میلادی، گفت : روابط شوراى همکارى با ایران خوب است، اما به شفافیت بیشتر در گفتگو درباره مسائل محورى تاثیرگذار در تحکیم روابط حسن همجوارى و تامین کامل صلح و امنیت وثبت در منطقه نیاز دارد.‌وى با تکرار ادعاهاى بى پایه و اساس خود علیه کشورمان مبنى بر اشغال جزایرسه گانه و دخالت در امور داخلى و تکرار واژه جعلى جزایر سه گانه اماراتی، ادعا کرد: واقعیت روابط اعراب و ایران ناشى از سوء فهمى که برخى در روزهاى اخیر در ایران مطرح کرده بودند نیست، بلکه در حقایقى نمایان است که بحث و جدل درباره آن امکان ندارد مانند اشغالگرى و دخالت در امور داخلى و در مقدمه آنها اشغال غیر قانونى جزایر سه گانه امارات! ‌

دبیرکل شوراى همکارى در ادامه اظهارات نسنجیده خود علیه ایران، گستاخانه گفت : پاسخگویى ایران براى حل این مشکل طولانى از راه گفتگوى مسالمت آمیز، اثبات اراده سیاسى واقعى براى حمایت از روابط حسن همجوارى و همزیستى مسالمت آمیز است .‌العطیه درباره انجام گفتگوى عربى و ایرانى بر ضرورت اینکه این گفتگو بر دستورکار مثبت و هماهنگ مبتنى باشد تاکید کرد تا به زعم وى مناقشات درباره آن به نتایج ملموس و توافق نامه هاى قابل اجرا منجر شود و سهمى در اعتماد سازى و تقویت همکارى اقتصادی، تجارى و سرمایه گذارى و فرهنگى داشته باشد.‌اظهارات گستاخانه دبیرکل شوراى همکارى درباره ایران در حالى مطرح شد که محمود احمدى نژاد رئیس جمهورى اسلامى ایران در آخرین ماه سال گذشته میلادى در نشست سران شوراى همکارى خلیج فارس در دوحه قطر شرکت کرد و طى آن 12 پیشنهاد براى همکارى میان ایران و شوراى همکارى خلیج فارس در زمینه هاى مختلف اقتصادی، تجارى و امنیتى را ارائه کرد و بر تمایل کشورمان به داشتن روابط حسنه با کشورهاى عربى منطقه تاکید کرد.‌جمهورى اسلامى ایران بارها در واکنش به ادعاهاى امارات و حامیان این شیخ نشین در شوراى همکارى درباره جزایر سه گانه ایران، تاکید کرده است این جزایر جزء لاینفک خاک ایران است و ادعاها درباره آن هیچ وجاهت قانونى وحقوقى ندارد


نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


نمایش ناشیانه ترور بوتو

جمعه 86 دی 14 ساعت 1:27 صبح
با گذشت بیش از یک هفته از ترور «بی‌نظیر بوتو»، سیاستمدار فقید پاکستان، بحران ناشی از این رخداد قابل پیش‌بینی، همچنان ادامه دارد.
نخستین روایت این ترور، به صورتی شتابزده از سوی دولت پاکستان اعلام شد. بنا بر این روایت، بی‌نظیر بوتو به دست گروه طالبان در انفجاری انتحاری به قتل رسیده و علت مرگ، برخورد سر وی با سقف خودرو بر اثر موج انفجار بود.

بلافاصله پس از اعلام دولت پاکستان، اطلاعیه‌ای منتسب به طالبان منتشر شد که مسئولیت این ترور را بر عهده می‌گرفت و پزشکان بیمارستان راولپندی که گواهی مرگ بوتو را صادر کرده بودند، نیز روایت دولت مشرف را تأیید کردند، اما با گذشت یک روز از حادثه، رویدادهایی رخ داد که ناشیانه طراحی شدن ترور بوتو را آشکار ساخت.
نخستین رخداد قابل پیش‌بینی، تکذیب اطلاعیه صادره از سوی گروه طالبان بود. این گروه علاوه بر آن‌که نقش خود را در این حادثه منتفی دانست، ترور زنان را خارج از رویه خود برشمرده و بار دیگر مسئولیت حادثه را متوجه دولت پاکستان کرد، اما ماجرا به اینجا پایان نیافت. خانواده بوتو و شاهدان عینی از تیراندازی به نخست‌وزیر اسبق پاکستان پیش از انفجار بمب خبر دادند و این واقعیت، تردیدهای بیشتری درباره اصرار دولت پاکستان مبنی بر مرگ بوتو بر اثر انفجار پدید آورد، وزیر کشور پاکستان با نبش قبر برای تحقیق بیشتر مخالفت کرد و منابع نزدیک به بیمارستان راولپندی نیز از وجود فشارهای دولتی برای صدور گواهی مرگ خبر دادند.
با این حال، تاکنون سه نوع تحلیل درباره ریشه‌یابی ترور بوتو مطرح شده است؛ تحلیل نخست که دولت پاکستان و شخص مشرف را در پشت این عملیات قرار می‌دهد، تحلیل دوم که «القاعده» و «طالبان» را عامل مرگ بوتو می‌داند و تحلیل سوم که بیشتر توسط رسانه‌های رسمی ایران بیان می‌شود، آمریکا را عامل اصلی ترور و بحران‌سازی در پاکستان می‌داند. برای ارزیابی اعتبار هر یک از تحلیل‌ها، توجه به واقعیات زیر ضروری است:
1) همه احزاب و جناح‌های مطرح در پاکستان به ویژه حزب مردم و خانواده بوتو، حزب مسلم لیگ و نواز شریف در کنار طیف ارتش و مشرف، روابط نزدیکی با آمریکا دارند و چالش کهنه امنیتی پاکستان و هند بر سر کشمیر موجب شده است تا نزدیکی به آمریکا برای به دست آوردن پشتوانه سیاسی و نظامی در برابر هند به یکی از مؤلفه‌های استراتژی امنیت ملی پاکستان تبدیل شده و مورد توافق همه جناح‌های اصلی این کشور باشد.
اما این‌که دست زدن به ترور که به نابودی یکی از چهره‌های نزدیک به ایالات متحده در پاکستان انجامیده و چهره‌ای از دوستان آمریکا را نیز متهم کند، چه سودی برای واشنگتن خواهد داشت، پرسشی است که تحلیلگران رسمی در ایران، تاکنون به آن پاسخ نداده‌اند.
2) قتل بی‌نظیر بوتو، ترور چندلایه به شمار می‌رود. این‌گونه ترورها به عملیات‌هایی گفته می‌شود که انگیزه و عامل ظاهری ترور با عامل حقیقی آن متفاوت است و لایه اول، هرچند مورد توجه افکار عمومی قرار می‌گیرد، راهی انحرافی است که برای دور کردن افکار عمومی از واقعیت طراحی می‌شود. ترورهای چندلایه معمولا توسط سرویس‌های اطلاعاتی مورد استفاده قرار می‌گیرند و گروه‌های تروریستی به دلیل نیاز به استفاده از شهرت، اعتبار و اقتدار ناشی از انجام عملیات، رسما مسئولیت ترور را می‌پذیرند.
نمونه مشهور ترورهای چندلایه، قتل «جان اف کندی»، رئیس‌جمهور اسبق آمریکا در دهه 60 است، که روایت رسمی در رابطه با این ترور، نقش یک بیمار روانی به نام «اسوالد» ‌در حادثه بود که تحقیقات بعدی نشان داد حضور این فرد برای جلب توجه افکار عمومی و خارج کردن عاملان واقعی ترور از دید جامعه بود.
طراحی عملیات ترور بوتو هم به گونه‌ای انجام شده که در ظاهر، انفجار انتحاری ـ که بیشتر به وسیله «القاعده» طراحی می‌شود ـ به نظر برسد، اما در حقیقت عامل اصلی ترور با خونسردی و به صورتی حرفه‌ای در ازدحام جمعیت بوتو را هدف قرار دهد.

3) عملکرد شتابزده دولت پاکستان پس از ترور در اعلام طالبان به عنوان عامل ترور، پخش اطلاعیه پذیرفتن مسئولیت قتل بوتو به وسیله دولت، جلوگیری از تحقیقات مستقل و نبش قبر برای کشف علت مرگ و تحت فشار قرار دادن پزشکان برای صدور گواهی متناسب با مواضع دولتی،‌ نشان از حقایقی دارد که دولت پاکستان برای پنهان کردن آن، اقدام به این نوع عملکرد می‌کند.
اما برای بررسی سه متهم این حادثه؛ یعنی آمریکا، طالبان و دولت پاکستان، نخست باید به شکل و محل قتل توجه کرد. در صورتی که «سیا» یا دیگر عوامل اطلاعاتی آمریکا سعی در از میان برداشتن بوتو داشتند، این اقدام می‌توانست به سادگی در محل زندگی و یا ساده‌تر در خارج از پاکستان صورت گیرد.
در رابطه با «طالبان» یا «القاعده» نیز توجه به این نکته ضروری است که استفاده از گلوله تاکنون در عملیات‌های این گروه دیده نشده و ترور آیت‌الله حکیم که بزرگ‌ترین عملیات «القاعده» به شمار می‌آمد، نوع طراحی دقیق و استفاده از مواد انفجاری آن، نشان داد که گروه‌های سلفی، تمایلی به استفاده از ترور با گلوله ندارند.
از سوی دیگر، «طالبان» نیز عملا ساختاری عقیدتی و عمومی دارد و توانایی سازماندهی، طراحی و انجام عملیات چنین پیچیده و دقیق را آن هم خارج از افغانستان ندارد.
در کنار مطالب بالا، توجه به بهره‌برندگان از این حادثه نیز می‌تواند نقش مؤثری در رمزگشایی آن داشته باشد. گروه «طالبان» و «القاعده» که نزدیکی بیشتری با حزب مسلم‌ لیگ به رهبری «نواز شریف» دارند، با توجه به فعالیت وی از شرکت در انتخابات به دنبال هموار کردن مسیر نواز شریف برای بازگشت به قدرت بودند که این مسیر نیز جز با پیروزی خانم بوتو در انتخابات و تضعیف مشرف تحقق نمی‌یافت، به ویژه ‌که نواز شریف در سال 1996 در رقابت پارلمانی با بی‌نظیر بوتو، وی را به سختی شکست داده بوده و تکرار این پیروزی با توجه به بافت مذهبی، اجتماعی پاکستان دور از ذهن به نظر نمی‌رسید؛ چه آن‌که آمریکا و غرب نیز حاضر به حمایت مستقیم از نواز شریف در برابر مشرف نبودند و بی‌نظیر بوتو برای نواز شریف عملا نقش سپری قدرتمند در برابر ارتش پاکستان بازی می‌کرد.
از سوی دیگر، برگزاری انتخابات و پیروزی قابل پیش‌بینی خانم بوتو، راه را برای سقوط مشرف هموار می‌کرد؛ بنابراین، از میان برداشتن وی، تهدید بالفعلی را از کنار مشرف حذف می‌کرد، چه آن‌که بی‌نظیر بوتو پیش از ترور، در نامه الکترونیکی به نماینده خود در آمریکا، مسئولیت قتل احتمالی خود را متوجه مشرف دانسته بود.
اما پرسش اصلی که انجام ترور بوتو به وسیله مشرف را با ابهام روبه‌رو می‌سازد، شیوه قتل و استفاده از انفجار انتحاری است که معمولا توسط گروه‌های عقیدتی و نه سازمان‌های اطلاعاتی استفاده می‌شود.
به نظر می‌رسد ISI (سازمان اطلاعات پاکستان) که نفوذ گسترده‌ای در طالبان دارد، برای ایجاد این ابهام از شگردی متداول استفاده کرده باشد. قطع ارتباط بدنه گروه‌های تروریستی با رأس آن توسط سرویس‌های اطلاعاتی و قرار دادن عوامل نفوذی در لایه‌های میانی این گروه‌ها، این امکان را فراهم می‌آورد که علاوه بر آگاهی از جزییات فعالیت گروه‌های نامبرده، در صورت نیاز از عوامل عملیاتی این گروه‌ها برای انجام اقدامات تروریستی استفاده شود. در این روش، عوامل گروه تروریستی با انگیزه انجام عملیات برای اهداف عقیدتی گروه خود، اقدام می‌کنند، اما درواقع به عامل سرویس اطلاعاتی چیره شده بر این گروه تبدیل می‌شوند.
به نظر می‌رسد این ترفند، این بار از سوی ISI برای ایجاد انفجاری در عملیات ترور بوتو استفاده شده باشد که عاملان ترور را گروه‌های سلفی نشان دهد!
اما پرسش مهم‌تر این‌که چگونه ممکن است با نفوذ گسترده سازمان اطلاعات پاکستان در گروه طالبان، این گروه بتواند بدون آگاهی این سازمان، توطئه ترور بوتو را طراحی و اجرا کند و حتی اگر بپذیریم ISI خود در پس این عملیات قرار نداشته، آیا نمی‌توانست به سادگی آن را کشف و خنثی کند؟
بنابراین، به نظر می‌رسد مشرف و بخشی از بدنه دولت و سازمان اطلاعات پاکستان، عملیات ترور بوتو را طراحی و کارگردانی کرده باشند که به علت دشواری و محدودیت‌های آنان، این نمایش، ناشیانه به روی صحنه رفته است.

نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


دیوانه چنین باید !

جمعه 86 دی 14 ساعت 12:5 صبح
از روانشناس برجسته ای شنیدم که هیچ چیز برای نشاط روحی انسان به قدراین دو چیز مؤثّر نیست:یکی خنده و دیگری تنوّع.
تا چندی پیش که تسلیت او را برای درگذشت دو بزرگ ندیده بودم هم نمی دانستم که مدیر مسئول آن کیست ولی از شیوه اداره آن بسهولت می توانستم بفهمم که کسی است پایبند به اسلام و دلبسته ایران و در عین حال نقّاد اصلاحگرانه معایبی که در هر نظام و حکومتی می تواند رخ نمایاند.....بگذریم.
نگاهی به سایت کردم در هاله ای از اخبار سیاسی و پر تنش از کشور و سراسر دنیا پوشانده شده بود (البته تنوع خبری فراوانی هم در آن به چشم میخورد) بالبداهه به ذهنم رسید که بجای مقاله ای انتقادی یا سیاسی و یا حتّی خبری برای ایجاد تنوّع و نشاط ذهنی و روحی و بعنوان زنگ تفرّجی (دلم نیامد بنویسم تفریح !) غزلی از سروده های شاعر خوش قریحه و کم نام و نشان ایرانی (حداقل در بین عوام) یعنی مرحوم سید علی مشتاق برای سایت ملایم فردا بفرستم.
مشتاق از سادات حسینی اصفهان بوده است.اگر اشتباه نکنم مرحوم ملک الشعراء بهار که از لقبش پیداست چه مقام شامخی در بین شعراء دارد! ذر باره او گفته بود:"مشتاق در غزل اساس سبک هندی را در هم شکست" و دکتر زرین کوب بزرگ در مورد او گفته است:"بازگشت به سبک قدما و در واقع دوره تجدید حیات ادبی که معرف نوعی نهضت ادبی در مقابل سبک هندیست در اصفهان آغاز شد و کسانی چون مشتاق از پیشروان آن بودند..." از کتاب نه شرقی نه غربی،انسانی صفحه 279. اینهم شرح مختصری از او که پیش از خواندن غزل لطیفش بنظرم آمد نوشته آید چون بعید میدانم در سالگرد مرگ یا تولّد او کسی چیزی نوشته باشد یا بنویسد! امروز بازار پر جاذبه و رنگین و بسا دلفریب ماهرویان سیما و سینما پر رونق تر از غبار روبی شخصیت و شعر فاخر امثال مشتاق است و مشتاقان مشتاق ! اندکند. بخوانیم و لذّت ببریم:

گردم بسر کویت دیوانه چنین باید
سرگشته یک شمعم پروانه چنین باید
از جای نمی رفتم از صد خم و کارم ساخت
چشم تو به یک گردش،پیمانه چنین باید
نه بام و نه در دارد درگشته سرای ما
شرمنده سیلابست،ویرانه چنین باید
یک لحظه نگیرد اشک جا در صدف چشمم
از کثرت غلطانی،دردانه چنین باید
گفتی سخنی از وصل،جان دادم و آسودم
تا حشر بخوابم کردافسانه چنین باید
پیوسته دلم باشد از عکس بتان لبریز
جوش صنم است اینجا،بتخانه چنین باید
افکند به من آن شوخ،غافل نگهی مشتاق
بیخود زخود افتادم،جانانه چنین باید
امیدوارم شما مشتاق مشتاق باشید اگر نبودید خبرم کنید تا این اشتیاق را به مشتاقی دیگر بسپارم.
با سپاس.

نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


دبیر کمیته انضباطی باشگاه پرسپولیس تهران از برخورد قاطع با بازیکنانی که علیه سرمربی تیم مصاحبه کرده اند، خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری باشگاه پرسپولیس، پیرو مصاحبه هایی که علیه افشین قطبی از سوی برخی بازیکنان صورت گرفته است، دبیر کمیته انضباطی باشگاه اعلام کرد: در صورت اثبات، با خاطیان به شدت برخورد خواهد شد.
وی اعلام کرد: اتفاقات اخیر و چاپ مصاحبه هایی علیه سرمربی تیم از سوی بازیکنان، هنوز به اثبات نرسیده و کمیته انضباطی باشگاه با جدیت در حال پیگیری موضوع است. چنانچه این موضوع به اثبات باشگاه برسد، با عوامل خاطی به شدت برخورد خواهد شد.

نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


بنا بر آمار منتشره از سوی بانک مرکزی، درآمد نفتی دولت نهم، چهار برابر دولت هاشمی و سه برابر دولت خاتمی بوده است.
بنا بر اطلاعات مندرج در بانک اطلاعات دوره‌های زمانی اقتصادی بانک مرکزی، متوسط درآمد نفتی دولت سازندگی در سال‌های 1375ـ1368، 15.7 میلیارد دلار بوده و متوسط درآمد نفتی دولت اصلاحات نیز در دوره 1383ـ1376، برابر با 21.5 میلیارد دلار است، اما متوسط درآمد فروش نفت توسط دولت نهم در سه سال اخیر 1386ـ1384 برابر با 62.6 میلیارد دلار بوده که این رقم، حدود چهار برابر دولت سازندگی و سه برابر دولت اصلاحات است.
همچنین بنا بر اعلام بانک مرکزی، متوسط واردات در دولت سازندگی، برابر با 17.2 میلیارد دلار و متوسط واردات در دولت اصلاحات 20.5 میلیارد دلار است، اما در سه سال اخیر، متوسط واردات کشور، سالانه برابر پنجاه میلیارد دلار، یعنی بیش از سه برابر دولت هاشمی و 2.5 برابر دولت خاتمی است.

نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


"گاوین منزیس" مورخ انگلیسی در کتاب خود تحت عنوان "1421 : سالی که چین، آمریکا را کشف کرد"، مدعی است: دریانوردان چینی پس از دو سال دریانوردی در سراسر جهان، آمریکا را کشف کردند و این زمان نزدیک به یک سده قبل از کشف کلمبوس و ماژلان بود.

به گزارش سی ان ان، این ادعا بحث و جدال فراوانی را در جهان به راه انداخته است. رسانه های انگلیس به بازبینی این کتاب پرداخته اند و روزنامه نیویورک تایمز و مجله Salon نیز در قالب مقالاتی آن را بررسی کرده اند.

"منزیس" از این نقطه نظرات بیمناک نشده و حتی انعکاس نتایج تحقیقش، وی را شگفت زده کرده است. وی فرمانده سابق زیردریایی "رویال نیوی" بوده و فردی خوش بیان است.

وی به مناسبت سالگرد سفر خود و همسرش به چین، به یادآوری تاریخچه دیوار چین و شهر ممنوعه که به طور اتفاقی در سال 1421 تکمیل شده، پرداخت. وی با تفکری عمیق تر، خود را سرگرم بررسی پروژه تحقیقاتی 10 ساله ای در خصوص دو بنای یادبود چینی ها متعلق به "زو دی" امپراطور این کشور و الهه انتقام وی "تیمور لنگ مغولستان" یافت.

"منزیس" با بررسی دست نویسی که در بین مورخان به "دو امپراطور بر پشت اسب" معروف است، از نقشه پرتغالی ها که به قدمت آن به سال 1424 برمی گردد و جزایری را در کارائیب به تصویر می کشد، یافته های جدیدی را به دست آورد.

وی گفت: پرتغالی ها مدعی اند کل جهان 70 سال قبل از روزگار کلمبوس ترسیم شده است. اما توسط چه کسی؟ با بررسی نقشه های دیگر می توان دریافت که این کار توسط چینی ها رخ داده است.

کتاب جدید وی در برگیرنده تجارب دریانوردی او و یافته های تحقیقات تیمی از کارشناسانی است که به همت وی برای مقایسه و بررسی مجموعه اسناد چند زبانه، نقشه نگاری و بیولوژیکی تنظیم شده است.

 در سال 1421، امپراطور "زو دی" ناوگان جنگی چین متشکل از 800 جانک غول پیکر (کشتی ته پهن و بادبان دار چینی یا ژاپنی) را روانه نقاط ترسیم نشده در نقشه و فراتر از افق کرد تا نمایندگان مجری افتتاح شهر ممنوعه را به کشور بازگردانند و با کشف مناطق جدیدی، خراج فراوانی را با خود به ارمغان آورند.  

"منزیس" مسیر حرکت این جانک ها را در سراسر جهان مرور کرد و به سنگ های نشان داری در نقاط مختلف جهان دست یافت که روی آن به یکی از زبان های آسیایی مطالبی حک شده بود. همچنین کشفیات دیگری وی را به درست بودن مسیر تحقیقش متقاعد ساخت. این کشفیات اسنادی را نمایان کرد که نشان می داد قبل از دوره کلمبوس مردمانی که به زبان چینی سخن می گفتند، پای به قاره آمریکا گذاشته اند. این ادعا با تحقیقات دانشمندان روی مواردی از دی ان آ نیز تکمیل شد.

"منزیس" اطلاعاتی را بررسی کرد و دریافت: اولین اروپائی هایی که به آمریکا پای نهاده بودند، مرغ، برنج و ظروف چینی را در آنجا یافته بودند. بررسی ها ردپایی از چینیان را در سراسر آمریکا از جمله کالیفرنیا، مکزیکو، آرکانزاس، فلوریدا و غیره نمایان کرد.


نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


آرتور جورج سرمربی تیم ملی شد

پنج شنبه 86 دی 13 ساعت 12:12 صبح
مربی پرتغالی از سوی کمیته انتقالی رسما به عنوان سرمربی تیم ملی فوتبال ایران معرفی شد.
    علی رغبتی در پایان جلسه امشب کمیته انتقالی در جمع خبرنگاران اعلام کرد، اعضای کمیته در نهایت با آرتور جورج برای احراز سمت سرمربیگری تیم ملی به توافق نهایی دست یافتند.
منصور ابراهیم زاده، رائول آنتونیو(مربی سابق تیم پورتو) و استیسلاو پرادوف از پرتغال به عنوان دستیاران وی معرفی شدند.
همچنین وحید حسینی که در آلمان ساکن است، به عنوان برنامه ریز کادر فنی انتخاب شد.
این مجموعه با توجه به برگزاری انتخابات فدراسیون فوتبال به هیئت رئیس فدراسیون آینده معرفی خواهند شد.
انتخابات فدراسیون فوتبال 19 دی برگزار می شود.

نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


<   <<   46   47   48   49   50   >>   >