: منوي اصلي :
: درباره خودم :
: پيوندهاي روزانه :
: لوگوي وبلاگ :
: لينك دوستان من :
: فهرست موضوعي يادداشت ها :
: آرشيو يادداشت ها :
: موسيقي وبلاگ :
: جستجو در وبلاگ :
در برخی از آیات قرآن هم به واژه "اربعین" اشاره شده است. مثلا فرازی از قصه حضرت موسی، که می فرماید: "آن هنگامی را که با موسی علیه السلام برای یافتن پیام های آسمانی چهل شب وعده قرار گذاشتیم."
در فرهنگ عاشورا، به چهلمین شب شهادت حسین بن علی (ع) اربعین گفته می شود که مصادف با روز بیستم ماه صفر است.
از سنت های مردمی گرامی داشت چهلم مردگان است، که به یاد عزیز فوت شده خویش، خیرات و صدقات می دهند و مجلس یادبود برپا می کنند. در روز بیستم صفر نیز، شیعیان، مراسم سوگواری عظیمی را در کشورها و شهرهای مختلف به یاد عاشورای حسینی برپا می کنند. عاشقان و پیروان آن امام، باران اشکبار چشم خویش را با مظلومیت حسین و یارانش، پیوند می زنند. این راه، راه تداوم عشق است و بی گمان هیچگاه بی رهرو نخواهد ماند.
نخستین اربعین
در نخستین اربعین شهادت امام حسین(ع)، جابر بن عبدالله انصاری و عطیه عوفی، موفق به زیارت تربت و قبر سید الشهدا شدند.
بنا به برخی نقل ها، در همان اربعین، کاروان اسرای اهل بیت در بازگشت از شام و سر راه مدینه، از کربلا گذشتند و با جابر دیدار کردند.
تکریم این روز و احیای خاطره غمبار عاشورا، رمز تداوم شعور عاشورایی در زمان های بعد بود.
نوشته شده توسط : علی
در فهرست اصلاح طلبان در تهران با توجه به اینکه جریان اصلاح طلب با کمبود افراد سرشناس مواجه است تعدادی از افراد و ابسته به گروه های مختلف اصلاح طلب از جمله حزب اعتماد ملی و حزب اسلامی کار نیز گنجانده شده است.
وی افزود: مجید انصاری، اسحاق جهانگیری، علی اشراقی، محمد صدر، جواد اطاعت، سهیلا جلودارزاده، علیرضا محجوب، الیاس حضرتی، رضا امراللهی، نجفقلی حبیبی، محمدرضا خباز از جمله افرادی هستند که نام آنها در فهرست قرار گرفته است.
دیگر افراد قرار گرفته در فهرست تهران به دلیل ردصلاحیت گسترده ی دستگاهای نظارتی چندان چهره های مشهوری نیستند و بیشتر برخی از مدیران کل ادارات در زمان دولت آقای خاتمی هستند.
نوشته شده توسط : علی
مرکز تحقیقات استراتژیک گفت: باید با دنیا طوری رفتار کنیم که آنها احساس کنند آمادگی انعطاف و چانهزنی داریم.
حسن روحانی رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام در کنفرانس ملی چشمانداز 20 ساله و الزامات سیاست خارجی توسعهگرا گفت: باید میان قدرت و توسعه یکی را برگزید و انتخاب کرد. در یک شرایط چارهای به جز این وجود ندارد که کشور قدرت را انتخاب کند. بعد از جنگ جهانی دوم که خیلی از کشورها مورد حمله واقع شده بودند استراتژی توسعه را برگزیدند و دیگر کشورها به فکر قدرت بودند.
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص با اشاره به اینکه بالاخره مجمع تشخیص در اوایل دهه 80 در دولت گذشته تصمیمی اتخاذ کرد، افزود: سند چشمانداز استراتژی ملی ایران است. مجمع تشخیص و رهبری نظام توسعه کشور را انتخاب کردند که در سند آمده است که ایران در سال 1404 کشوری توسعه یافته باشد. مهم همین کلمه توسعه است که در ابتدای سند آمده است. دنبال کلمه توسعه کلمات دیگری آمده است که دنباله و پیرو توسعه است.
روحانی ادامه داد: امروز بعد از گذشت چند سال از سال 84 که سند چشمانداز مبنای حرکت نظام شد آیا همین چشمانداز را قبول دارند و به مهم این رسیدند. باید پرسید که آیا همه این سند را قبول دارند و به آن ایمان آوردهاند. تصور من این است که چشمانداز تبدیل به شعار شود، ما تاکنون تجربه برنامه 20 ساله نداشتهایم. برنامههای ما در کشور فصلی است و حتی سالیانه نیست و مشکل کار ما همه این است.
وی اظهار داشت: سند چشمانداز را باید همه بپذیرند و قبول کنند، همه به زبان میگویند این سند به تایید رهبری رسیده است و اما مهم برای همه باید این باشد که در همه کارها سند چشمانداز محور و تابلو و الگوی ما باشد. هنوز در اذهان برخی مسئولین ابهام وجود دارد که باید به دنبال قدرت باشند و نسبت به توسعه تردید دارند. بسیاری از افراد جامعه نیز هنوز به سند چشمانداز ایمان ندارند.
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص با بیان اینکه برای رسیدن به اهداف سند نیازمند به ایمان و عزم ملی هستیم، تصریح کرد: همه باید بیایند، 70 میلیون مردم به صحنه بیایند. همه باید به ایران 1404 نگاه کنیم و این راه را هموار کنیم، این نیاز به عزم ملی دارد و اگر بناست 70 میلیون انسان به صحنه بیایند کسی نمیتواند کرامت این 70 میلیون را فراموش کند باید به همه احترام بگذاریم.
روحانی بیان داشت: الان ما نمیتوانیم به اهداف سند چشمانداز برسیم، باید 70 میلیون دست به دست هم بدهیم و حتی یک نفر را از این محیط خارج نکنیم چون به اندازه یک نفر نیروی ما کاهش مییابد. با وضعیت کنونی و عزم یک گروه و یک جناح نمیتوانیم به توسعه برسیم باید همه احساس کنند بخشی ازاین بار بر عهده آنهاست.
وی خاطرنشان کرد: الان عده کمی را در نظر گرفتهاند که بار توسعه کشور را بر عهده آنها بگذارند، ما نیاز به دولت کارآمد، مجلس و قوه قضاییه داریم. دولت باید کارآمد و مسئول باشد و در پایان هر سال گزارشی از تحقق اهداف سند چشمانداز را ارائه بدهد، الان هر کسی کار خودش را انجام میدهد.
نماینده مجلس خبرگان رهبری اضافه کرد: در سند چشم انداز آمده رشد سالیانه باید 8 درصد باشد ولی میگویند اگر نشد، ایرادی ندارد. قبلا نفت ارزان بود الان بهای نفت بالای 90 دلار است و میترسیم بگویند چون نفت گران است نمیتوانیم به رشد برسیم. در صورتی به اهداف چشمانداز میرسیم که تورم یک رقمی باشد ولی الان تورم بالای 20 درصد است. مرکز تحقیقات و مجلس نرخ تورم را 24 درصد اعلام کرده است، باید نرخ بیکاری زیر 10 درصد باشد، رشد سرمایهگذای هم باید توسعه پیدا کند.
روحانی در ادامه گفت: هنوز هم ما ناامید نیستیم اما تجربه این 3 ساله تجربه خوبی نبود، برای دست پیدا کردن به اهداف سند چشم انداز نیاز به فهم مشترک داریم اول از همه برای مفهوم توسعه باید فهم مشترک و شاخصهای مشترک قابل پذیرش برای همه ارایه کنیم که جایگاه اول کشور در منطقه یعنی چه؟ باید عمل ما هم مشترک باشد تا به اهداف سند چشمانداز برسیم.
وی افزود: بیتردید ایران کشوری است با جامعه دارای انگیزه قوی برای دفاع از اهداف ملی و آرمانها، دارای ملتی بزرگ که برای حفظ منافع حیاتی و ملی حاضر به ایثار و فداکاری است و کشوری است که علیرغم تنوع در خرده فرهنگها، دارای وحدت ملی است اما از لحاظ علمی، فناوری و صنعتی دارای جایگاه متوسط است. ایران یک روزی بود که از لحاظ صنعتی مونتاژکننده خوبی بود و در مرحله بعد کپیساز خوبی بود و سانتریفیوژها را کپی سازی کردیم که کار مهمی بود. ما برای طراح و صنعتی شدن و پیشرفت در فناوریهای پیچیده راه زیادی داریم.
رئیس مرکز تحقیقات استرتژیک مجمع تشخیص با بیان اینکه در علم و دانش دانشگاههای ما به کیفیت توجه ندارند، اظهار داشت: الان مانند شعب بانکها در همه روستاها دانشگاهها هم شعبه زدهاند، در علم ما مترجم خوبی هستیم اما تولید تولیدکننده علم نیستیم. الان جنبش نرمافزاری که شعارش را میدهیم هنوز تحقق پیدا نکرده است. در دنیای امروز اگر نتوانیم به فناوریهای روز دسترسی داشته باشیم نمیتوانیم به استقلال برسیم.
روحانی با اشاره به اینکه در دنیای امروز استقلال معنا ندارد و همه کشورها به نوعی به هم وابستگی دارند، تصریح کرد: دنیای امروز به سوی وحدت و تبادل بیشتر پیش میرود. در دنیای امروز ما به سیاست خارجی خوب نیاز داریم و حرفهایی باید بزنیم که تکبیر آفرین نباشد، درشتگویی نکنیم. اینها سیاست خارجی را درست نمیکند سیاست خارجی یعنی راه و روش سلوک با دنیا که یا تهدیدی را کم کند و یا منفعتی را جذب کند.
وی بیان داشت: الان باید تکلیف روشن شود که نیاز به دنیا داریم یا نه؟ اگر نداریم نیاز به تعامل نداریم و درونگرا هستیم. هیچ کس قبول ندارد که توسعه درونگرایی ممکن است. اگر ما نباید در مقابل دنیا تسلیم باشیم اما با جنگ مداوم هم نمیتوانیم به اهدافمان برسیم.
با داد و فریاد زیاد نمیتوانیم چیزی را به دنیا بفهمانیم، نیاز به منطق و استدلال داریم و نمیتوانیم به دنیا بگوییم شما نمیفهمید و فقط ما میفهمیم.
این فعال سیاسی ادامه داد: یک روز وقتی ما در آژانس حرف میزدیم صدای همه بلند میشد، آنها میگفتند البرادعی را راه ندهید چرا که وی جاسوس است اما الان البرادعی مسلمان شده است و آدم خوبی است. آن زمان ارتباط با آژانس جاسوسی بود اما الان ارتباط با آژانس مثبت است. این درست که در باطن، دنیای غرب دشمن ما است اما پیامبر هم با کفار صلح میکرد و معاهده امضا میکرد. اصل زمان و مکان که امام میفرمودند برای سیاست هم هست. ما باید با سیاست خارجی در پی تعامل زنده با دنیا باشیم.
روحانی گفت: سوال اول من این است که آیا ما حاضریم از جیب سیاست خارجی چیزی را خرج توسعه کنیم؟ اینکه میگوییم استراتژی ملی توسعه است آیا میشود سیاست خارجی را خرج توسعه کنیم چون تاکنون اقتصاد خرج سیاست شده است. آیا شرایط جهانی نسبت به جمهوری اسلامی زمانی که سند چشمانداز به تصویب رسید بهتر بود یا اکنون؟ آیا الان نظر دنیا نسبت به ما تغییر کرده است؟
وی بیان داشت: سیاست خارجی کشورهای منطقه با دنیا چگونه است؟ چون ما قرار است جایگاه اول منطقه باشیم کشورهای دیگر هم بیکار نبودهاند. آیا الان ما الهامبخش جهان اسلام بر اساس آنچه در سند چشمانداز آمده است، هستیم؟ آیا الان مالزی واندونزی به ایران نگاه میکنند؟ در سیاست خارجی همچنان میخواهیم سیاست ابهام را برگزینیم یا دنبال شفافسازی هستیم؟
این فعال سیاسی تاکید کرد: آیا ما میخواهیم غیرقابل پیشبینی باشیم یا غیرقابل پیشبینی؟ وقتی رفتار ما غیرقابل پیشبینی باشد ناخودآگاه همه توجهها به دست ما جلب میشود؟ آیا ما میخواهیم دنیا مجذوب ما باشد یا بترسد؟ ما میخواهیم هر روز ترسناکتر باشیم یا جاذبه بیشتری داشته باشیم؟ نحوه رفتار ما با دنیا باید به گونهای باشد که آنها احساس کنند ما آمادگی انعطاف و چانهزنی داریم.
نوشته شده توسط : علی
براساس این گزارش دو نفر که هویت آنان هنوز در هاله ای ابهام قرار دارد، در آستانه ورود به سالن همایش دانشکده فنی بابل خود را به مهندس نریمان رساندند و با لحنی نامناسب اعلام کردند طبق دستور فرماندار شما نمی توانید وارد این همایش شوید، اینجا محیط آموزشی است!
همراهان مهندس نریمان که از مسئولین شناخته شده کانون مهندسین بودند، از این حرکت بسیار در شگفت و نگران شدند و مهندس نریمان را به طرف سالن همایش هدایت کردند. این در حالی بود که آن دو تن مرتباً از دستورالعمل و قانون و نظر آقای فرماندار سخن می گفتند که آقای مهندس نریمان نباید وارد همایش شود و آن قدر از الفاظ نامناسب و توهین آمیز استفاده کردند که مهندسینی که شاهد ماجرا بودند، بر مظلومیت مهندسین آن هم در سطح مهندس نریمان و بی مهری به ایشان تأسف خوردند.
اگرچه تا لحظه نگارش این خبر هیچکس مسئولیت انجام این بی احترامی را به عهده نگرفته است، ستاد مهندس نریمان به شدت پیگیر موضوع می باشد و به دنبال دستورالعمل فرماندار است که مهندس نریمان را ممنوع الورود به همایش نموده است. این در حالی است که هنوز فرمانداری بابل مسأله صدور دستورالعمل برای منع ورود مهندس نریمان به سالن همایش در روز مهندس را تأیید نکرده است.
نوشته شده توسط : علی
هنگامی که زنان سیگار را ترک می کنند، پوست صورت آنها طی 9 ماه به اندازه 13 سال جوان می شود. علاوه بر این بر عکس تصورات موجود، ترک سیگار سبب چاقی نمی شود و بالعکس در 75% موارد افراد یا لاغر می شوند و یا به وزن قبلی خود باقی می مانند.
به گزارش نووستی شبکه خبری روسی "وستی-24" اطلاع داد که این نتیجه تحقیقات دانشمندان اتحادیه ایتالیایی مبارزه با سیگار کشیدن است که اعلام شد.
پژوهش های این دانشمندان درباره مطالعه سن پوست بود. در اولین تحقیقات 200 زن که از سلامت کامل برخوردار بوده و سیگار نمی کشند، شرکت کردند. در دومین مرحله که 9 ماه بطول انجامید، 64 زن از سنین مختلف شرکت کردند که از آنها خواسته شد تا سیگار را ترک کنند و هر سه ماه آزمایش بدهند. نتیجه شگفت انگیز بود: پوست شرکت کنندگان در این پژوهش بطور متوسط 13 سال جوانتر شده و وزن آنها نیز چند کیلوگرم کمتر شد.
نوشته شده توسط : علی
نوشته شده توسط : علی
به مناسبت صدمین سال انتشار رمان «آن شرلی گرین گیبلز» اثر لوسی ماد مونتگمری کتاب جدیدی درباره قهرمان او منتشر شد.
به گزارش کانادا پرس، این کتاب که «پیش از گرین گیبلز» نام دارد به زندگی «آن شرلی» پیش از این که نزد خانواده ماریلا بیاید، می پردازد.
نویسنده این کتاب «بوج ویلسون» نویسنده ای کانادایی است و این کتاب را به عنوان بخشی از برنامه هایی که برای گرامیداشت صدمین سال انتشار کتاب محبوب «مونتگمری» نویسنده مشهور کانادا نوشته شده، منتشر کرده است.
«آن» دختر کک مکی مو قرمزی که یک بند حرف می زند و معمولا هم چیزهای عحیب و غریبی به زبان می آورد که در مخیله کمتر کسی می گنجد حالا دیگر یک چهره جهانی است و در کنار کتاب خانم مونتگمری به مدد فیلم خوش ساختی که از آن ساخته شده، سراسر جهان با او و ماجراهایش آشنا شدهاند.
با این حال خانم مونتگمری زمانی «آن شرلی» را به خواننده معرفی می کند که او 12 ساله است و به عنوان یک بچه یتیم از سوی پرورشگاه به «گرین گیبلز» فرستاده می شود.
گرین گیبلز که نام یک مزرعه در جزیره «پرنس ادوارد» کاناداست، به زودی به خانه اصلی «آن» بدل می شود و این خانواده کوچک او را به عنوان جزیی از خودشان می پذیرند. اینجاست که «آن» برای اولین بار زندگی در یک خانواده را تجربه می کند و با عشق آشنا می شود.
«بوج ویلسون» در کتاب جدیدی که منتشر کرده تلاش کرده است تا بخشی از زندگی «آن شرلی» را که برای خواننده ناشناخته است روشن کند و زندگی او پیش از 12 سالگی را در قالب این کتاب تصویر کند.
برمبنای کتاب «آن پیش از گرین گیبلز» که بر اساس اشاره های پراکنده ای که در کتاب خانم مونتگمری درباره پیشینه آن شرلی نوشته ، شکل گرفته است؛ آن فرزند یک زوج آموزگار است که وقتی تنها 3 ماه دارد پدر و مادرش را بر اثر شیوع یک بیماری مسری از دست می دهد.
چیزهای کوچکی که از این زوج باقی مانده است و شامل یک جواهر دست ساز، مقدار زیادی کتاب و تعدادی لباس زیباست به سرعت فروخته می شود و با وجود این که کسی دوست ندارد یک نوزاد لاغر مردنی موقرمز را به فرزندی بپذیرد یک خانواده به دلیل ماترک کوچک او ، سرپرستی از نوزاد را به عهده می گیرد.
اما این پایان تراژدی نیست و زندگی «آن» تازه از اینجا شروع می شود ؛ او هرگز عضوی واقعی از این خانواده نیست و هنوز درست روی پاهایش نایستاده که می فهمد فرزند این خانواده نیست و آنها او را پذیرفته اند.«آن» یاد می گیرد که از پسرهای کوچک خانم توماس مراقبت کند و سبزی بکارد.
با مرگ شوهر خانم توماس «آن» به خانواده دیگری سپرده می شود که نیاز به یک کارگر خوب دارند . این خانواده که سه دوقلو دارند خوب می دانند که چگونه باید از این کارگر کار بکشند. با مرگ پدر این خانواده «آن» راهی پرورشگاه می شود و می داند که باز هم ساییدن زمین و شستن ظرف ها در انتظار اوست.
با این حال او یک لذت واقعی پیدا می کند و آن رفتن به مدرسه است که باید همراه با کارهای پرورشگاه به آن بپردازد.
ویلسون در این کتاب از آن شرلی به عنوان یک کارگر قوی و باروحیه نام می برد و او را هرگز به صورت یک یتیم که نیازمند توجه دیگران است معرفی نمی کند. آن شرلی در مدرسه هم مثل یک حیوان رام و دست آموز درس می خواند و با عشق و علاقه خرده فرمایش های معلمش را هم انجام می دهد.
لوسی ماد منتگرمی نویسنده مشهور کانادایی سال 1874 متولد شد و سال 1942 از دنیا رفت. با این حال کتاب او به بیش از 15 زبان دنیا ترجمه شده و مزرعه مشهور گرین گیبلز هر سال میزبان بیش از 350 هزار توریستی است که برای دیدن آن روانه کانادا می شوند.
کتاب «پیش از گرین گیبلز» در 416 صفحه و به قیمت 95/22 دلار از سوی انتشارات پوتنام سونز منتشر شده است.
نوشته شده توسط : علی
نوشته شده توسط : علی
نوشته شده توسط : علی
نوشته شده توسط : علی